Verhoogt NMN het testosteronniveau?

Gepubliceerd:

Verhoogt NMN het testosteronniveau? Dit is een vraag die steeds vaker gesteld wordt door gezondheidsenthousiastelingen en onderzoekers. NMN-supplementen hebben aan populariteit gewonnen vanwege hun potentieel om testosteron te verhogen, de energieproductie op cellulair niveau te verbeteren en de tekenen van veroudering te verminderen.

In deze blogpost zullen we ons verdiepen in de wetenschappelijke onderzoeken die NMN en verhoogde testosteronniveaus met elkaar in verband brengen. We zullen ook onderzoeken hoe consistent gebruik van hoge doses NMN de bloedsuikercontrole kan beïnvloeden - een belangrijk aspect voor mensen met metabolische aandoeningen.

Naast de invloed op lage testosteronniveaus, zullen we de anti-verouderingseigenschappen onderzoeken die gepaard gaan met verhoogde NAD+ niveaus door het supplementeren met NMN. Tot slot bespreken we de biologische beschikbaarheid en doseringsmethoden voor het verkrijgen van optimale resultaten van NMN. Verhoogt NMN het testosteronniveau? Laten we daar samen achter komen.

Het potentieel van NMN in het verhogen van testosteronniveaus

NMN, een gesynthetiseerde vorm van vitamine B3, zou het testosteronniveau bij mannen kunnen verhogen. Uit een onderzoek bleek dat mannen die 12 weken lang consequent NMN-supplementen inn amen, een indrukwekkende stijging van hun testosteronspiegel met ongeveer 47% ondervonden. Ondanks de bemoedigende resultaten is verder onderzoek nodig om de invloed van NMN op testosteron te bevestigen.

De rol van NMN in het verhogen van testosteron begrijpen

NMN werkt door de energieproductie van cellen te verbeteren en de algehele gezondheid van cellen te bevorderen. Dit is met name relevant als het gaat om de productie van hormonen zoals testosteron. Het lichaam heeft voldoende energie nodig om effectief hormonen te produceren, en met een verhoogde cellulaire functie door NMN-supplementatie is er een grotere kans op een optimale hormoonsynthese.

Naast dit algemene mechanisme kunnen er ook specifieke routes bij betrokken zijn. Sommige onderzoeken suggereren bijvoorbeeld dat NAD+, dat geproduceerd wordt uit NMN in cellen, direct bepaalde enzymen kan stimuleren die betrokken zijn bij steroidogenese - waaronder de enzymen die verantwoordelijk zijn voor het aanmaken van testosteron.

In de wetenschappelijke studies duiken die NMN en verhoogd testosteron met elkaar in verband brengen

Onlangs werd een belangrijk onderzoek gepubliceerd waarin NMN's en verhoogd testosteron met elkaar in verband werden gebracht en waarin onderzoekers gedurende drie maanden dagelijks orale doses NMN's toedienden . Ze vonden niet alleen een significante toename van het totale serumtestosteron, maar ook van de vrije of biobeschikbare vormen - wat duidt op een algehele verbetering van de hormonale balans.

Dit gaat ook niet alleen over het hebben van meer 'mannelijke' trekken; hogere niveaus kunnen veel verschillende voordelen hebben, zoals een betere stemmingsstabiliteit als gevolg van een verminderde cortisol-stressrespons samen met een verbeterde spiermassa/-spierkracht plus een verhoogd libido. Hoewel deze resultaten bemoedigend lijken, mogen we niet vergeten dat we nog in het beginstadium verkeren om precies te begrijpen hoe dit allemaal werkt. Daarom is verder onderzoek noodzakelijk voordat we definitieve conclusies trekken over de veiligheid op lange termijn, de werkzaamheid enzovoort...

Extra voordelen voor de gezondheid van NMN-supplementatie

Aanvulling met Nicotinamide mononucleotide (NMN) kan meer bieden dan alleen een boost in testosteron. Deze gesynthetiseerde vorm van vitamine B3 is uitgebreid bestudeerd en heeft aangetoond dat het de bloedsuikerspiegel kan reguleren en metabolische aandoeningen kan verbeteren.

Bloedsuikerspiegel reguleren met NMN

Een onderzoek gepubliceerd in het Cell Metabolism Journal toonde aan dat consistent gebruik van hoge doses NMN de nuchtere glucosespiegels met wel 50% verlaagde. Dit suggereert dat NMN gunstig zou kunnen zijn voor personen met type-2-diabetes of personen die risico lopen op verhoogde nuchtere glucosespiegels. Uit hetzelfde onderzoek bleek ook dat NMN de insulinegevoeligheid verbeterde, wat cruciaal is bij het voorkomen van type-2-diabetes.

Verbetering van metabolische aandoeningen met NMN

Onderzoek suggereert dat NMN-supplementatie zou kunnen helpen bij het bestrijden van symptomen die gerelateerd zijn aan het metabool syndroom. Een onderzoek gepubliceerd in Nature Communications ontdekte dat muizen die een orale dosis NMN toegediend kregen, minder tekenen van metabool syndroom vertoonden. Hoewel proeven op mensen beperkt zijn, is dit veelbelovend bewijs voor de potentiële voordelen van NMN-supplementatie.

Ontstekingsremmende eigenschappen van NMN

NMN heeft ook ontstekingsremmende eigenschappen, die kunnen helpen bij gewichtsbeheersing en algeheel welzijn. Uit een onderzoek bleek dat oudere volwassenen die NMN kregen, minder last hadden van vermoeidheidssymptomen en een verhoogd testosterongehalte, wat duidt op een verbeterde levenskwaliteit.

Over het geheel genomen biedt NMN-supplementatie meerdere gezondheidsvoordelen die verder gaan dan alleen het stimuleren van de testosteronproductie. Van het verbeteren van de glycemische controle tot het helpen bij gewichtsbeheersing en het aanpakken van ontstekingen, NMN lijkt een krachtig hulpmiddel te zijn voor het verbeteren van het algehele welzijn. Het is essentieel om een arts te raadplegen voordat u met een dieet begint, vooral als u een langdurige ziekte heeft of medicijnen gebruikt.

Anti-verouderingseigenschappen in verband met verhoogde NAD+-niveaus door suppletie met NMN

De zoektocht naar de fontein van de jeugd heeft wetenschappers en onderzoekers langs vele wegen geleid. Eén zo'n pad is het onderzoeken van de potentiële anti-verouderingseigenschappen van Nicotinamide Mononucleotide (NMN). Deze gesynthetiseerde vorm van vitamine B3 zou de sleutel kunnen zijn tot het vertragen, of zelfs omkeren, van sommige aspecten van veroudering.

De relatie tussen verhoogde NAD+-niveaus en verbeterde mitochondriale gezondheid

Nicotinamide Adenine Dinucleotide (NAD+) is een cruciaal co-enzym dat in elke cel van ons lichaam voorkomt. Het speelt een essentiële rol in de energiestofwisseling en het behoud van een goede celfunctie. Naarmate we ouder worden, nemen onze natuurlijke NAD+-niveaus af, wat leidt tot mitochondriale disfunctie - een belangrijke oorzaak van verouderingsverschijnselen.

NMN-supplementen kunnen deze achteruitgang mogelijk tegengaan door de productie van NAD+ in ons lichaam te stimuleren. Hogere niveaus van dit co-enzym kunnen de mitochondriale gezondheid verbeteren, waardoor de cellulaire energieproductie toeneemt. In wezen helpt het om onze cellen "jong" te houden en optimaal te laten functioneren.

Invloed op cognitieve functie door verhoogde cellulaire energieproductie

Naast fysieke vitaliteit kan een verhoogde productie van cellulaire energie ook diepgaande effecten hebben op de cognitieve functie. Een onderzoek met oudere muizen toonde aan dat suppletie met NMN hun cognitieve vaardigheden aanzienlijk verbeterde - ze waren mentaal scherper.

Het onderzoek zou kunnen impliceren dat mensen dezelfde voordelen zouden kunnen hebben van het innemen van NMN; toch zijn er verdere onderzoeken nodig om er zeker van te zijn dat er conclusies getrokken kunnen worden over het effect op het menselijk intellect.

 • Verhoogde levensduur: Misschien wel een van de meest opwindende bevindingen met betrekking tot NMN-supplementen komt van een onderzoek met oudere muizen, waar consequent gebruik resulteerde in een verlenging van de totale levensduur met wel 10%. Hoewel resultaten van dierstudies niet altijd direct vertaald kunnen worden naar menselijke toepassingen, zijn deze bevindingen zeker veelbelovend. Hetzelfde onderzoek suggereert dat verhoogde niveaus van NAD+, als gevolg van regelmatige inname van NMN-supplementen, mogelijk ook de levensduur van mensen zou kunnen verlengen.
 • Verminderen van ouderdomsziekten: Een ander potentieel voordeel van verhoogde NAD+ niveaus is de bescherming tegen verschillende leeftijdsgerelateerde ziekten zoals de ziekte van Alzheimer en andere vormen van neurodegeneratieve aandoeningen. Onderzoek toont aan dat er een verband is tussen lage NAD+-niveaus en de progressie van bepaalde vormen van neurodegeneratie, dus het verhogen van deze niveaus door NMN te gebruiken zou een beschermend effect kunnen hebben.

De ontstekingsremmende effecten van het extract van de Tongkat Ali wortel en NMN op veroudering

Als het gaat om het bestrijden van het verouderingsproces, hebben Tongkat Ali wortelextract (ook bekend als Eurycoma longifolia) en Nicotinamide mononucleotide (NMN) veelbelovende resultaten laten zien. Deze supplementen hebben ontstekingsremmende eigenschappen die bepaalde aspecten die geassocieerd worden met menselijke veroudering kunnen omkeren.

Hoe ontstekingen bijdragen aan veroudering en hoe deze extracten dat tegengaan

Ontsteking is een natuurlijke reactie van ons immuunsysteem op verwondingen of infecties. Chronische ontsteking kan echter aanzienlijk bijdragen aan verschillende ouderdomsziekten zoals hartaandoeningen, diabetes en artritis. Zowel Tongkat Ali als NMN zouden dit tegengaan door ontstekingsmarkers in het lichaam te verminderen.

Een onderzoek naar oudere volwassenen die een supplement met Tongkat Ali kregen, toonde een vermindering van vermoeidheidssymptomen en een verhoging van het totale en vrije testosteronniveau. Dit wijst op een verbeterde levenskwaliteit voor deze personen - een resultaat dat vergelijkbaar is met de resultaten van gebruikers die regelmatig NMN-supplementen gebruiken.

NMN blijkt het NAD+-niveau in cellen te verhogen, dat van nature afneemt naarmate we ouder worden, wat leidt tot tekenen van veroudering zoals rimpels en een lager energieniveau. Door NAD+ te verhogen, verbetert het de mitochondriale gezondheid, waardoor uiteindelijk de cellulaire energieproductie verbetert - dit is effectief aangetoond bij oudere muizen, waar suppletie de cognitieve functie verbeterde en de algehele levensduur met wel 10% verlengde.

Tongkat Ali heeft ook zijn voordelen als het gaat om het tegengaan van tekenen van veroudering. Recente onderzoeken hebben aangetoond dat Tongkat Ali mogelijk het testosterongehalte kan verhogen, het stresshormoonprofiel kan verbeteren en iemands mentale toestand kan verbeteren.

Onderzoek suggereert dat regelmatige inname van Tongkat Ali niet alleen kan leiden tot betere fysieke prestaties, maar ook gewichtsverlies kan bevorderen door vermindering van de vetmassa, terwijl de spierkracht toeneemt door de potentiële effecten op de testosteronsynthese, waardoor gezond ouder worden wordt bevorderd wordt.

Mogelijke bijwerkingen en voorzorgsmaatregelen bij het gebruik van deze supplementen

Zoals bij elk supplement of medicijn, is voorzichtigheid geboden bij het gebruik van NMN of Tongkat Ali extracten. Bij hogere doseringen zijn bijwerkingen zoals slapeloosheid, angst, misselijkheid en diarree gemeld; daarom is het belangrijk om een professional uit de gezondheidszorg te raadplegen voordat u met een supplementenkuur begint. Het is dus altijd aan te raden om een professional uit de gezondheidszorg te raadplegen voordat u aan een nieuwe kuur begint, vooral als u al andere medicijnen gebruikt om bestaande aandoeningen te behandelen.

Biologische beschikbaarheid en doseringsmethoden voor het verkrijgen van optimale resultaten van NMN's

Wanneer u overweegt om Nicotinamide mononucleotide (NMN) als supplement toe te dienen, is het van essentieel belang om te weten wat de ideale aanpak is. De biologische beschikbaarheid van een stof verwijst naar hoeveel er daadwerkelijk in uw bloedsomloop terechtkomt en door uw lichaam gebruikt kan worden. Dit varieert afhankelijk van de toedieningsmethode, wat weer van invloed is op de effectiviteit van het supplement.

Het doel is om een maximale opname in ons systeem te garanderen, zodat we alle potentiële voordelen kunnen benutten - van het stimuleren van testosteronniveaus, het verbeteren van insulinegevoeligheid, het verbeteren van de mitochondriale gezondheid en mogelijk zelfs het vertragen van verouderingsverschijnselen.

Orale supplementen versus intraveneuze infusen: Een vergelijking

Tot de momenteel beschikbare methoden behoren orale supplementen en intraveneuze infusen. Orale supplementen zijn gemakkelijk in te nemen, maar hun biologische beschikbaarheid is mogelijk niet zo hoog in vergelijking met andere methoden vanwege het first-pass metabolisme - een proces waarbij stoffen worden gemetaboliseerd voordat ze de systemische circulatie bereiken.

Intraveneuze infusies, aan de andere kant, omzeilen dit metabolische proces en zorgen zo voor een hogere biologische beschikbaarheid, maar hebben hun eigen uitdagingen, zoals kosten, gemak en mogelijke bijwerkingen zoals infectie of ontsteking op de injectieplaats.

Beperkte klinische proeven: Een gebied dat meer onderzoek nodig heeft

Klinische onderzoeken met NMN-supplementatie zijn tot nu toe voornamelijk beperkt gebleven tot kankerpatiënten. Eén onderzoek bij muizen toonde veelbelovende resultaten met verhoogde NAD+-niveaus na NMN-suppletie; onderzoeken bij mensen blijven echter schaars, vandaar dat uitgebreider onderzoek nodig is om optimale toedieningsroutes voor een breder demografisch spectrum te valideren.

Mogelijke toekomstige richtingen voor onderzoek:

 • Verschillende doseringsvormen: Verder onderzoek zou zich kunnen richten op verschillende toedieningsvormen, zoals pleisters of injecties, die mogelijk een betere absorptie bieden dan traditionele capsules of tabletten.
 • Verschillende doseringen: Studies zouden ook verschillende doseringen en frequenties moeten onderzoeken voor optimale resultaten, aangezien de huidige gegevens geen uitsluitsel geven over de ideale innamehoeveelheden.
 • Diverse demografische groepen: Tot slot zou het uitbreiden van klinische onderzoeken buiten kankerpatiënten ook waardevolle inzichten opleveren over de werkzaamheid bij gezonde mensen, waardoor deze bevindingen beter generaliseerbaar worden.
NMN-supplementatie: Een veelbelovende grens in gezondheidsoptimalisatie?

Concluderend, hoewel er nog veel is dat we niet weten over het optimaliseren van NMN-supplementatie, is één ding duidelijk - de potentiële voordelen maken het een opwindend gebied dat de moeite van het onderzoeken waard is. Het verkennen van de mogelijkheden van NMN-supplementatie kan een nuttige stap zijn als u streeft naar betere testosteronniveaus, bloedsuikerregulatie, leeftijdgerelateerde veerkracht of algemeen welzijn. Vergeet niet om altijd een zorgverlener te raadplegen voordat u met een nieuw supplementenprogramma begint, vooral als u te maken heeft met bestaande medische aandoeningen of voorgeschreven medicijnen gebruikt.

FAQs over Verhoogt Nmn het testosterongehalte?

Wat is NMN en wat kan het voor mannen doen?

Nicotinamide Mononucleotide (NMN) is een molecuul die het energieniveau kan helpen verhogen, de cognitieve functie kan verbeteren en mogelijk de testosteronproductie bij mannen kan stimuleren.

Volgens onderzoek kan NMN anti-verouderingseigenschappen hebben en mogelijk de algehele gezondheid verbeteren.

Kan NAD+ het testosteronniveau beïnvloeden?

Hoewel er geen direct verband is tussen NAD+ en testosteron, zou een verhoging van de NAD+-niveaus volgens onderzoeken indirect invloed kunnen hebben op testosteron door de algehele cellulaire gezondheid en metabolische functies te verbeteren.

Hoe beïnvloedt NMN de hormoonbalans?

Onderzoek suggereert dat NMN de hormoonhuishouding zou kunnen beïnvloeden door de productie van cellulaire energie te verbeteren en gezonde verouderingsprocessen te bevorderen, zoals in dit onderzoek wordt gesteld.

Is NMN verboden?

NMN is nooit officieel verboden, maar de verkoop ervan kan gereguleerd worden, afhankelijk van de lokale wetten voor voedingssupplementen, zoals uitgelegd door de National Institutes of Health.

Conclusie

Kan NMN het testosteronniveau verhogen?

Onderzoek naar de invloed van NMN op testosteronniveaus is nog in een vroeg stadium, maar veelbelovende resultaten suggereren dat het een rol zou kunnen spelen bij het stimuleren van dit hormoon.

Consequent gebruik van hoge dosis NMN's is in verband gebracht met een betere bloedsuikercontrole en mogelijke voordelen voor mensen met stofwisselingsziekten.

Aanvulling met NMN kan veroudering tegengaan door het NAD+-niveau te verhogen en de mitochondriale gezondheid en cognitieve functie te verbeteren.

Net als bij Tongkat Ali wortelextract, dat ook ontstekingsremmende effecten heeft tegen verouderingsverschijnselen, hangt het verkrijgen van optimale resultaten bij het gebruik van NMN sterk af van de biologische beschikbaarheid en doseringsmethoden.

Er zijn meer onderzoeken nodig om de veiligheid van deze supplementen op de lange termijn vast te stellen voordat ze algemeen kunnen worden aanbevolen als een effectieve manier om het testosteronniveau te verhogen.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting op één order

Welk product heb ik nodig?
As Seen On:
 • https://www.deondernemer.nl/actueel/retail/cibdol-opent-brandstore-stap-ideaal~2659792
 • https://retailtrends.nl/item/62892/cibdol-het-highend-cbd-merk-waar-je-niet-high-van-wordt
 • https://www.dailybase.nl/thegoodlife/lifestyle-thegoodlife/cibdol-opent-cbd-brandstore-amsterdam/
 • https://www.ad.nl/regiosport-den-haag/karlien-sleper-heeft-spelen-in-monobob-als-missie-ik-voel-me-vrijer-bij-deze-nieuwste-bobsleediscipline~a0db0ffe/
 • https://www.womenshealthmag.com/nl/beauty/g34723687/cbd-producten/
 • https://www.libelle.nl/