3 HALEN, 2 BETALEN! Voeg 3 CBD artikelen aan je winkelwagen toe en gebruik de kortingscode CIBDOL3

Vitals

4.8/5.0
Beoordeeld door 1640 gebruikers. Prices start at € 12.95

Ons Vitals assortiment omvat een uitgebreid aanbod vitamines, mineralen, natuurlijke ingrediënten en meer.

Je kunt ze moeiteloos combineren met je bestaande gezondheidsroutine. Ervaar het verschil dat een natuurlijke aanpak met dagelijkse supplementen kan maken.

Ontdek vitaminen, mineralen, natuurlijke ingrediënten en meer

Voor een optimale gezondheid zijn vitaminen, mineralen en natuurlijke ingrediënten essentieel om ons lichaam optimaal te laten functioneren. Deze essentiële voedingsstoffen dragen bij tot verschillende fysiologische processen en bieden ondersteuning aan het immuunsysteem.

We duiken in de wereld van in water oplosbare vitaminen zoals vitamine C, vitamine D3 en vitamine B12. We gaan ook in op vitale mineralen zoals zink, magnesium en ijzer, die onmisbaar zijn voor het algehele welzijn.

Naast vitaminen en mineralen ligt er een reeks natuurlijke ingrediënten met opmerkelijke voordelen. Ontdek de potentie van de ontstekingsremmende eigenschappen van kurkuma of begrijp de rol van omega 3-vetzuren bij het handhaven van het welzijn van het hart. Bovendien begrijpt u hoe prebiotica en probiotica uw darmmicrobioom kunnen verbeteren.

We bespreken ook kruidensupplementen zoals ginseng voor meer energie, echinacea voor immuunondersteuning en ginkgo biloba, waarvan bekend is dat het de cognitieve functies verbetert.

De focus op aminozuren & peptiden zoals glutamine (spierherstel), creatine (energieproductie), arginine (doorbloeding) is even belangrijk bij het bespreken van "vitaminen, mineralen, natuurlijke ingrediënten en meer."

Last but not least, verrijk uw kennis over antioxidanten (resveratrol, lycopeen, astaxanthine) en enzymen (protease, amylase, lipase).Stay tuned!

Het belang van vitaminen en mineralen

Deze essentiële voedingsstoffen dragen bij tot de goede werking van onze lichaamssystemen door de gezondheid van de ogen, de werking van het zenuwstelsel, de collageenproductie, de wondgenezing, de botvorming en het weefselonderhoud te ondersteunen en het lichaam te beschermen tegen schade veroorzaakt door onstabiele moleculen.

Fat-soluble vitamins vs water-soluble vitamins

Er zijn twee soorten vitaminen: vetoplosbare en wateroplosbare vitaminen. In vet oplosbare vitaminen zijn A (bètacaroteen), D3 (cholecalciferol), E (tocoferolen) en K. Zij kunnen worden opgeslagen in de vetweefsels van uw lichaam voor toekomstig gebruik. In water oplosbare vitaminen zoals het vitamine B-complex - waaronder vitamine B1 (thiamine), vitamine B2 (riboflavine), vitamine B3 (niacine), pantotheenzuur (vitamine B5), foliumzuur (vitamine B9), vitamine B7 (biotine) en vitamine C (ascorbinezuur) - kunnen daarentegen niet in grote hoeveelheden in uw lichaam worden opgeslagen; daarom moeten zij regelmatig worden aangevuld via de voeding of via supplementatie.

Functies van specifieke vitaminen zoals vitamine C voor collageensynthese

 • Vitamine C: Deze krachtige antioxidant is essentieel voor de ondersteuning van het immuunsysteem en speelt ook een essentiële rol bij de collageensynthese, die noodzakelijk is voor een gezonde huidstructuur.
 • Vitamine D3: Bekend als de "zonneschijnvitamine", is D3 cruciaal voor de opname van calcium en de gezondheid van de botten. Vit D3 speelt een rol bij de goede werking van het immuunsysteem.
 • Vitamine B12: Deze essentiële voedingsstof ondersteunt de werking van zenuwcellen, de productie van rode bloedcellen en de DNA-synthese.

Het opnemen van deze vitaminen in uw dagelijkse voeding of het aanvullen ervan kan helpen garanderen dat u uw lichaam voorziet van de vereiste componenten voor het handhaven van een ideaal welzijn.

Voor een optimale gezondheid is het belangrijk om via onze voeding voldoende vitaminen en mineralen binnen te krijgen. Bovendien is het opnemen van heilzame natuurlijke ingrediënten in de voeding een geweldige manier om de algehele gezondheid te bevorderen.

Populaire natuurlijke ingrediënten met gezondheidsvoordelen

Vitaminen en mineralen zijn essentieel voor het behoud van een goede gezondheid, maar het zijn niet de enige natuurlijke ingrediënten waar ons lichaam baat bij heeft. Er zijn andere natuurlijke stoffen met belangrijke gezondheidsvoordelen geïdentificeerd. In dit gedeelte zullen we enkele populaire natuurlijke ingrediënten en hun bijbehorende voordelen onderzoeken.

De anti-inflammatoire eigenschappen van kurkuma

Turkuma, een specerij die vaak wordt gebruikt in de Indiase keuken, heeft de laatste jaren aan populariteit gewonnen vanwege de vele voordelen voor de gezondheid. Een van de meest opvallende eigenschappen van kurkuma is het vermogen om ontstekingen in het lichaam te verminderen. Curcumine, de actieve verbinding in kurkuma met ontstekingsremmende eigenschappen, zou verantwoordelijk zijn voor het vermogen om ontstekingen te verminderen.

Ontsteking speelt een cruciale rol bij de bescherming van ons lichaam tegen infecties en verwondingen; chronische ontsteking kan echter leiden tot verschillende ziekten zoals artritis, hartziekten of zelfs kanker. Het opnemen van kurkuma in uw dieet kan helpen ontstekingen te verminderen, wat verlichting kan bieden bij aandoeningen die verband houden met langdurige irritatie.

De rol van magnesium bij spierontspanning en zenuwfunctie

Magnesium is een andere essentiële voedingsstof die bekend staat om zijn uitgebreide voordelen voor de menselijke gezondheid. Het speelt een vitale rol in de ontspanning van de spieren en de zenuwfunctie - twee processen die essentieel zijn voor het algehele welzijn.

 • Spierontspanning: Magnesium helpt spiercontracties te reguleren door op te treden als een natuurlijke calciumblokker. Wanneer er te veel calcium aanwezig is rond de spiercellen (als gevolg van een laag magnesiumgehalte), kan dit overmatige spiersamentrekkingen veroorzaken, wat leidt tot krampen en spasmen.
 • Spierontspanning: De spierontspanning wordt gereguleerd door een natuurlijke calciumblokker.
 • Nervefunctie: Magnesium is essentieel voor de goede werking van ons zenuwstelsel. Het helpt een gezond evenwicht te handhaven tussen prikkelende en remmende neurotransmitters - chemische stoffen die signalen doorgeven in de hersenen en het lichaam. Een onbalans in deze neurotransmitters kan leiden tot problemen zoals angst, depressie of zelfs epileptische aanvallen.

Het zorgen voor voldoende magnesiuminname via voeding of supplementen kan helpen bij het bevorderen van spierontspanning, het ondersteunen van de zenuwfunctie en bijdragen aan de algehele gezondheid.

Pre & Probiotics Promoting Gut Health

Prebiotica en probiotica zijn twee soorten nuttige bacteriën die samenwerken om de darmgezondheid te bevorderen. Prebiotica voeden de probiotica, wat helpt om een harmonieus darmmicrobioom in stand te houden - een verzameling micro-organismen in ons spijsverteringskanaal.

Een gezond darmmicrobioom is cruciaal voor verschillende aspecten van de menselijke gezondheid, waaronder de spijsvertering, de werking van het immuunsysteem en het geestelijk welzijn. Het consumeren van voedsel dat rijk is aan pre-amp; probiotica (zoals yoghurt met levende culturen) of het nemen van supplementen met deze nuttige bacteriën kan helpen bij het handhaven van een optimale darmgezondheid door het bevorderen van een evenwichtige microbiële omgeving in uw spijsverteringskanaal.

Het gebruik van natuurlijke elementen zoals kurkuma en magnesium kan verschillende gezondheidsvoordelen bieden, maar het is noodzakelijk te begrijpen hoe ze samenwerken om hun kracht te versterken. De combinatie van essentiële voedingsstoffen zoals vitamine C, D3 en zink kan het immuniteitsniveau helpen verhogen en aanvullende algemene gezondheidsvoordelen bieden.

Combineren van essentiële voedingsstoffen voor maximaal voordeel

Wist u dat het combineren van bepaalde voedingsstoffen hun gezondheidsbevorderende eigenschappen kan versterken? Door essentiële voedingsstoffen strategisch te combineren, kunnen we hun positieve effecten op ons lichaam maximaliseren. Eén zo'n combinatie is vitamine C met D3+Zink, die nuttig is gebleken bij het stimuleren van de immuniteit en het bieden van antioxiderende bescherming tegen vrije radicalen.

Vitamine C + D3 + Zink combinatie

Vitamine C, ook bekend als ascorbinezuur, speelt een vitale rol bij de collageensynthese en wondgenezing en werkt tegelijkertijd als antioxidant. Anderzijds helpt vitamine D3 bij het behoud van gezonde botten door de opname van calcium te bevorderen en het fosforgehalte in het bloed te reguleren. Ten slotte is zink een essentieel sporenelement dat betrokken is bij de immuunfunctie en de celgroei.

 • Vitamine C: Ondersteunt de collageenproductie en werkt als antioxidant.
 • Vitamine D3: Bevordert de gezondheid van de botten door regulering van de calciumabsorptie.
 • Zink: Speelt een sleutelrol in de werking van het immuunsysteem en de celgroei.

De synergetische werking van deze drie voedingsstoffen maakt ze bijzonder effectief wanneer ze worden gecombineerd. Zo versterkt vitamine C het vermogen van zink om de immuunfunctie te ondersteunen, terwijl beide vitaminen de biologische beschikbaarheid van vitamine D3 in het lichaam helpen verhogen. Dit krachtige trio biedt meerdere voordelen tegelijk - waardoor het een populaire keuze is voor mensen die hun gezondheid willen optimaliseren.

Boosting Immunity Levels through Nutrient Combinations

De combinatie van essentiële voedingsstoffen zoals vitamine C, D3 en zink is niet alleen goed voor de algehele gezondheid, maar richt zich ook specifiek op het immuunsysteem. De immuunversterkende eigenschappen van deze vitaminen en mineralen werken samen om de natuurlijke afweer van ons lichaam tegen ziekteverwekkers te versterken. De combinatie van vitamine C + D3 + Zink in uw levensstijl kan helpen een sterk immuunsysteem te behouden.

Naast de combinatie Vitamine C + D3 + Zink kunnen andere combinaties van voedingsstoffen vergelijkbare voordelen bieden. Zo is aangetoond dat de combinatie van omega 3-vetzuren met B-vitaminen de hersenfunctie ondersteunt, terwijl een mix van magnesium en calcium gezonde spiersamentrekkingen bevordert. Begrijpen hoe bepaalde voedingsstoffen op elkaar inwerken, kan leiden tot betere keuzes met betrekking tot onze voeding, en zo het algemene welzijn bevorderen.

Door essentiële voedingsstoffen te combineren, zoals de combinatie van vitamine C + D3 + zink, kan iemand maximaal voordeel behalen en zijn gezondheid optimaliseren. Verder met het volgende onderwerp: Voedingsbronnen versus suppletie; het is belangrijk om te begrijpen hoe voedingsbronnen zich verhouden tot suppletie, zodat u weloverwogen beslissingen over uw gezondheid kunt nemen.

Dietenschappelijke bronnen vs Supplementatie

Een evenwichtige voeding rijk aan fruit en groenten zou idealiter moeten dienen als uw primaire bron van deze essentiële voedingsstoffen, aangezien koken vaak sommige vitale elementen vernietigt, zoals vitamine C, wat leidt tot mogelijke tekorten als deze niet goed worden aangevuld via de voeding of supplementen wanneer dat nodig is. Overmatige inname kan echter ook problemen veroorzaken en daarom blijft het van cruciaal belang dat u een arts raadpleegt voordat u met een aanvullend regime begint.

Het belang van een evenwichtige voeding

Een uitgebalanceerd dieet eten met een verscheidenheid aan voedingsstoffen, zoals volle granen, magere eiwitten, gezonde vetten en veel fruit en groenten, kan ervoor zorgen dat u alle vitaminen en mineralen binnenkrijgt die uw lichaam nodig heeft voor een optimale gezondheid. Vitamine B1 (thiamine) is bijvoorbeeld te vinden in verrijkte granen, terwijl vitamine B12 overvloedig aanwezig is in dierlijke producten zoals vlees en zuivel. Evenzo ondersteunen bètacaroteenrijke voedingsmiddelen zoals wortelen de gezondheid van de ogen, terwijl zink uit bronnen zoals oesters bijdraagt tot de werking van het immuunsysteem.

 • Vetoplosbare vitaminen: Hieronder vallen vitamine A, D, E & K die worden opgeslagen in de vetweefsels van het lichaam, waardoor het belangrijk is ze niet overmatig te consumeren.
 • Wateroplosbare vitaminen: Vitamine B-complex (inclusief foliumzuur) & C vallen onder deze categorie; zij lossen gemakkelijk op in water, wat betekent dat ons lichaam ze niet langdurig kan opslaan en dus dagelijks moet worden aangevuld via voedselconsumptie of suppletie indien nodig.

Mogelijke risico's verbonden aan overmatige consumptie

Terwijl vitaminen en mineralen essentieel zijn voor de algemene gezondheid, is het belangrijk rekening te houden met de mogelijke risico's van overmatige consumptie. Overdosering van bepaalde voedingsstoffen kan leiden tot bijwerkingen zoals misselijkheid, diarree, of zelfs ernstigere complicaties zoals zenuwschade in het geval van vitamine B6 vergiftiging. Een overmatige consumptie van bepaalde vetoplosbare vitaminen (A, D, E & K) kan leiden tot een ophoping van deze nutriënten in het lichaam en negatieve effecten veroorzaken.

Om deze problemen te vermijden en te voorkomen dat u een teveel aan vitamine B6 binnenkrijgt, is het belangrijk dat u de nodige maatregelen neemt.

Om deze problemen te voorkomen en ervoor te zorgen dat u de juiste balans van voedingsstoffen binnenkrijgt voor uw unieke behoeften, kunt u het beste een gezondheidsdeskundige raadplegen voordat u begint met supplementen of belangrijke wijzigingen aanbrengt in uw dieet. Zij kunnen u helpen bij het bepalen van de juiste dosering op basis van factoren als leeftijd, geslacht, levensstijl en dergelijke, en de vooruitgang in de loop van de tijd volgen.

Tot slot is het belangrijk de rol van voedingsbronnen versus suppletie te begrijpen bij het overwegen van de behoefte aan voedingsstoffen. Het is verstandig een zorgverlener te raadplegen voor hulp bij het opstellen van een geïndividualiseerd voedingsplan dat veilig en productief in iemands behoeften voorziet.

Consultatie en personalisatie

Elk individu heeft verschillende hoeveelheden essentiële voedingsstoffen nodig op basis van factoren als leeftijd, geslacht en levensstijl. Daarom is het essentieel om met een zorgverlener te overleggen voordat u begint met een supplementenschema of belangrijke wijzigingen aanbrengt in uw dieet. Het belang van aangepaste voedingsplannen en de rol van gezondheidswerkers bij het bevorderen van een optimale gezondheid worden hier besproken.

Factoren die de voedingsbehoeften beïnvloeden

De behoefte aan voedingsstoffen verschilt per individu, waarbij verschillende factoren van invloed zijn op de behoefte van ons lichaam aan vitaminen en mineralen. Enkele belangrijke factoren zijn:

 • Leeftijd: Naarmate we ouder worden, heeft ons lichaam andere hoeveelheden van bepaalde voedingsstoffen nodig, zoals calcium voor gezonde botten of vitamine B12 voor cognitieve functies.
 • Generese: Mannen en vrouwen hebben verschillende voedingsbehoeften door verschillen in hormoonspiegels en reproductieve functies.
 • Levensstijlkeuzes: Actieve mensen hebben wellicht meer energieproducerende voedingsstoffen zoals koolhydraten nodig, terwijl sedentaire mensen wellicht minder calorieën nodig hebben, maar een hogere inname van specifieke vitamines zoals vitamine D als ze niet aan zonlicht worden blootgesteld.
 • Dieetbeperkingen:Veganisten of vegetariërs kunnen het risico lopen op tekorten aan sommige in water oplosbare vitaminen zoals vitamine B12, die voornamelijk in dierlijke producten voorkomen; dit vereist dus een zorgvuldige planning of aanvulling indien nodig.

The Ro of Healthcare Professionals in Personalizing Nutrition Plans

Een goed geïnformeerd consult met een gekwalificeerde zorgverlener kan u helpen uw unieke behoeften aan voedingsstoffen te bepalen door alle bovengenoemde relevante factoren in overweging te nemen. Zij kunnen u begeleiden naar een juiste balans tussen voedingsbronnen (zoals fruit dat rijk is aan bètacaroteen) en supplementen (zoals Q10), zodat u alle essentiële voedingsstoffen binnenkrijgt die uw lichaam nodig heeft zonder dat u te veel van bepaalde elementen binnenkrijgt die in te grote hoeveelheden schade kunnen veroorzaken.

Zorgprofessionals kunnen u helpen bij het bepalen van uw unieke voedingsbehoeften.

Zorgverleners kunnen u ook helpen uw vooruitgang te volgen en uw voedingsplan zo nodig aan te passen, zodat u optimale gezondheidsresultaten behaalt. Zij kunnen bijvoorbeeld een vitamine D3-supplement aanbevelen tijdens de wintermaanden, wanneer de blootstelling aan zonlicht beperkt is, of voorstellen de inname van magnesium te verhogen voor mensen die spierkrampen ervaren als gevolg van intensieve lichamelijke activiteit.

Tot slot zijn het personaliseren van voedingsplannen op basis van individuele factoren en het raadplegen van gezondheidswerkers cruciale stappen naar een optimale gezondheid. Door deze aspecten in overweging te nemen, kunt u ervoor zorgen dat u uw lichaam voorziet van de juiste balans van vitaminen, mineralen, natuurlijke ingrediënten zoals kurkuma of PEA + Zink, samen met andere essentiële voedingsstoffen die het nodig heeft om optimaal te functioneren.

Veel gestelde vragen vitaminen, mineralen, natuurlijke ingrediënten en meer.

Wat zijn de natuurlijke bronnen van vitaminen en mineralen?

Natuurlijke bronnen van vitaminen en mineralen omvatten een verscheidenheid aan fruit, groenten, volle granen, magere eiwitten en zuivelproducten. Citrusvruchten zijn bijvoorbeeld rijk aan vitamine C; bladgroenten leveren essentiële B-vitaminen; noten en zaden bevatten gezonde vetten en mineralen zoals magnesium; vis bevat veel omega-3 vetzuren en vitamine D.

Wat zijn de voordelen van natuurlijke vitaminen en mineralen?

Natuurlijke vitaminen en mineralen ondersteunen de algemene gezondheid door bij te dragen aan verschillende lichaamsfuncties, zoals de reactie van het immuunsysteem, de energieproductie, het behoud van gezonde botten, het behoud van de integriteit van de huid, de collageensynthese en de regulering van de zenuwfunctie. De consumptie van deze voedingsstoffen uit voedselbronnen zorgt voor een betere absorptie dan synthetische supplementen.

Wat zijn de 3 belangrijkste vitaminen en mineralen?

Het belang van specifieke vitaminen of mineralen varieert afhankelijk van de individuele behoeften. Enkele algemeen essentiële voedingsstoffen zijn echter vitamine D voor gezonde botten, vitamine C voor ondersteuning van de immuniteit en magnesium voor ontspanning van de spieren.

Conclusie

Met de juiste combinatie van voedingsstoffen en supplementen zoals kurkuma, vitamine C & D3 met zink, magnesium pre & probiotica PEA + Zink Vitamine B12 Omega 3 Vitamine C Vitamine D3 Q10 en andere kunnen de nodige ondersteuning bieden om een optimale gezondheid te behouden. Het is echter belangrijk om uw arts of zorgverlener te raadplegen voordat u een voedingssupplement inneemt, om er zeker van te zijn dat u alle voordelen krijgt zonder de veiligheid in gevaar te brengen.

Welk product heb ik nodig?
As Seen On:
 • https://www.deondernemer.nl/actueel/retail/cibdol-opent-brandstore-stap-ideaal~2659792
 • https://retailtrends.nl/item/62892/cibdol-het-highend-cbd-merk-waar-je-niet-high-van-wordt
 • https://www.dailybase.nl/thegoodlife/lifestyle-thegoodlife/cibdol-opent-cbd-brandstore-amsterdam/
 • https://www.ad.nl/regiosport-den-haag/karlien-sleper-heeft-spelen-in-monobob-als-missie-ik-voel-me-vrijer-bij-deze-nieuwste-bobsleediscipline~a0db0ffe/
 • https://www.womenshealthmag.com/nl/beauty/g34723687/cbd-producten/
 • https://www.libelle.nl/