Keuzehulp

Laatste nieuws

 • Wat houdt de levensstijl in de Blauwe Zones in en wat is daarbij de invloed van stress?

  December 17, 2018

  Ondanks alle moderne technologie, medische zorg en rijkdom staan ontwikkelde landen niet bekend om hun gezondheid en geluk. Dit is wel het geval in Blauwe Zones. Mensen in die gebieden zijn gelukkig, stressvrij, gezond en leven lang. Onderzoek onthult hoe stress ons algemene welzijn beïnvloedt en hoe je stress in toom houdt.

 • Cibdol heeft vol trots deelgenomen aan O'Cannabiz 2018

  December 14, 2018

  Canada is koploper op de recreatieve en medicinale cannabismarkt. Tijdens O'Cannabiz spatte het enthousiasme er dan ook vanaf. De driedaagse expo was volgeboekt met speeches en afgeladen met stands van internationale bedrijven. Het bleek een unieke kans om zinvolle relaties op te bouwen en het was Cibdol een groot genoegen mee te mogen doen.

 • Een compleet overzicht van cannabinoïden

  December 13, 2018

  Het woord "cannabinoïde" komt voor in zoveel verschillende contexten dat het onderscheid tussen endocannabinoïden en fytocannabinoïden heel verwarrend kan zijn. Alle cannabinoïden zijn gewoon een diverse verzameling chemische bestanddelen die reageren met cannabinoïde receptoren. Ze zijn zelfs aanwezig bij dieren en bestaan al miljoenen jaren.

 • Welke planten, behalve cannabis, bevatten cannabinoïden?

  December 12, 2018

  Cannabinoïden zijn verbindingen die diverse biologische reacties veroorzaken. Ondanks de overvloed eraan in cannabis zijn ze niet uniek voor de plant. Dieren bevatten ook cannabinoïden en het is mogelijk ze in een laboratorium te maken. Tevens zitten de stofjes in planten die mensen al eeuwen als huismiddeltje gebruiken.

 • Bij gezondheid gaat het om balans - Homeostase uitgelegd

  December 11, 2018

  Boven alles is 'gezond zijn' de basis voor een lang en gelukkig leven. Vragen we een definitie van een goede gezondheid, dan vinden sommigen dat het gaat om fysiek uithoudingsvermogen of emotionele stabiliteit. Het echte antwoord is niet het een of het ander, maar een volledige balans van diverse systemen in het lichaam.

 • Hennepzaadolie - Duidelijkheid over het voedingsprofiel, THC gehalte en gebruik

  December 10, 2018

  Hennepzaadolie is een krachtige bron van omega vetzuren. Maar er kleven mogelijk ook nadelen aan de plant. Toch kan goede biologisch gekweekte hennep een ongelooflijk effectief voedingssupplement zijn. Hennep is een eenvoudige, duurzame en veelzijdige plant.

 • Levensvreugde uitgelegd door zes honderdjarigen uit het Chinese Bama

  December 3, 2018

  De ervaren cardioloog dr. John Day was net als vele anderen afhankelijk van medicatie om actief te blijven. Met zijn uitgebreide medische achtergrond wist hij dat zijn lifestyle onhoudbaar was. Vastberaden om een gezonder en natuurlijker leven te leiden, onderzocht hij het fenomeen ouderdom in Bama, een blauwe zone in de Chinese regio Guangxi.

 • Cytokinen Uitgelegd In 500 Woorden

  November 19, 2018

  Cytokinen, overal in ons lichaam aanwezig, spelen een steeds grotere rol in de moderne geneeskunde. Ze ondersteunen of beperken de functie van cellen. Het stimuleren van de juiste cytokinen kan talrijke zeer gevaarlijke ziekten bestrijden en het lichaam helpen gezond te blijven.