• Spermidine
 • Spermidine
 • Spermidine
 • Spermidine
 • Spermidine
 • Spermidine

Spermidine

€ 29.95
Direct leverbaar
Amount:
 

Verlang je ook naar lang en gezond leven? Onderzoek suggereert dat spermidine een interessante rol speelt. Deze natuurlijk voorkomende stof ondersteunt talloze cellulaire functies in het lichaam, maar de niveaus ervan nemen helaas af als je ouder wordt. Gelukkig bieden hoogwaardige supplementen van Cibdol uitkomst! Versterk je lichaam van binnenuit en stimuleer de moleculaire routes die veroudering beïnvloeden.

Beschrijving
Informatie
Beschrijving

Geef prioriteit aan een lang en gezond leven

Spermidine, een natuurlijk polyamine, is hard op weg om een veelbelovende stof voor een lang leven te worden. Het werd ontdekt in 1678 en komt in het hele lichaam voor, waar het invloed heeft op verschillende cellulaire functies. Denk hierbij aan groei, vermenigvuldiging en zelfs stabiliteit. Gelukkig zijn er ook talrijke externe bronnen van spermidine, die kunnen helpen om de natuurlijke niveaus in het lichaam aan te vullen. Of het nu door veranderingen in het dieet is of door hoogwaardige supplementen van Cibdol, het geheim van een lang en gezond leven zou weleens in krachtige en zuivere spermidine kunnen zitten.

Wat is spermidine?

Spermidine behoort tot de familie van de polyamines. Deze stoffen regelen verschillende cellulaire functies zoals apoptose, proliferatie en celgroei. Deze moleculen zijn ongelooflijk veelzijdig omdat ze zich aan vrijwel elke cel in het lichaam kunnen hechten. Sommige onderzoeken suggereren zelfs dat spermidine niet alleen invloed heeft op specifieke organen zoals de darmen, hersenen en lever, maar mogelijk ook een algemeen effect heeft op de conditie en functie van cellen. Deze alomvattende invloed heeft wereldwijd de aandacht van onderzoekers getrokken, waardoor de stof nu een centrale rol speelt in het onderzoek naar een lang leven.

Een lang en vitaal leven leiden

Het verlangen om lang en gezond te leven is nu groter dan ooit. Wie wil er nou niet meer tijd besteden aan leuke activiteiten en aan de mensen van wie we houden, ongeacht onze lifestyle of voorkeuren? Het is dus niet vreemd dat wetenschappers en welzijnsfanaten vaak naar natuurlijke middelen grijpen om een reeds evenwichtige lifestyle te versterken. Uiteraard staat al vast dat gezond eten en regelmatige lichaamsbeweging essentieel zijn voor een lang leven. Toch kan het geen kwaad om je lijf te ondersteunen met veelbelovende stoffen, waaronder spermidine.

Welke voedingsmiddelen zijn rijk aan spermidine?

Hoewel spermidine door het hele lichaam aanwezig is, nemen de niveaus af als je ouder wordt. Gelukkig zijn verschillende voedingsmiddelen van nature rijk aan spermidine. Het verhogen van je inname kan de full body invloed van de stof versterken. Je kunt de volgende producten op het menu zetten:

 • Kaas: om zo veel mogelijk spermidine te benutten, kun je het beste gerijpte kaas kiezen. Natuurlijk is het belangrijk om kaas onderdeel te maken van een gebalanceerd dieet. Toch kun je de natuurlijke niveaus spermidine in je lichaam verhogen als je af en toe van gerijpte cheddar of parmezaan geniet.
 • Groente: het is geen verrassing dat je voldoende groente en fruit moet eten om gezond te leven. Maar we weten nu dat een deel van dat voordeel mogelijk te wijten is aan de overvloed aan spermidine in groentes. Zeker paddenstoelen, broccoli en groene paprika's bevatten er veel van.
 • Granen: bevatten jouw favoriete ontbijtgranen veel tarwekiemen of boekweit? Gefeliciteerd, deze behoren tot de rijkste bronnen van spermidine! Sterker nog, veel voedingssupplementen met spermidine (waaronder die van Cibdol) bevatten natuurlijke boekweit als hoogwaardige bron.

Als je je inname van de bovenstaande voedingsmiddelen verhoogt, kan dat helpen om de natuurlijke spermidine-niveaus in je lichaam aan te vullen. Maar het is niet altijd makkelijk of handig om specifiek voedsel te eten. En om deze tekorten aan te vullen, kiezen veel mensen ervoor om dagelijks een supplement te gebruiken.

Wat is de rol van spermidine?

Voor wat je gezondheid betreft, lijkt spermidine veel invloed uit te oefenen op verouderingsmechanismen en andere celfuncties. Toch is het ook geen wondermiddel waarbij je direct resultaat ziet. Volgens voorlopig onderzoek vinden diep in je lijf kleine veranderingen plaats. Deze hebben dan langzaam maar zeker een impact op andere gebieden, zoals het geheugen, de ontstekingsreactie en de huid.

 • Langer leven: over het algemeen betekent dit het verlengen van de levensverwachting. Maar op celniveau verwijst het naar het beperken van mechanismen die onze cellen remmen of beschadigen. Om langer te leven, zullen we manieren moeten vinden om deze natuurlijke afbraak te vertragen of zelfs te stoppen. En dat begint vaak met het onderzoeken van een kerncomponent van onze cellen: de mitochondriën.

Mitochondriën zijn heuse krachtpatsers die onder andere energie maken. Maar zelfs deze krachtpatsers zijn niet onoverwinnelijk. Soms kunnen mitochondriën muteren, waardoor de cel minder goed functioneert. Interessant genoeg, lijkt spermidine te helpen om mitochondriën te stabiliseren en te beschermen. Dat maakt het een erg belangrijke stof voor toekomstig onderzoek naar een langer leven.

 • Geheugen: een ander fundamenteel aspect van de rol van spermidine bij veroudering en een langer leven is de regulatie van autofagie. Dit is een biologisch proces waarbij je lichaam dode of zieke cellen gebruikt om nieuwe cellen aan te maken. Dit proces gaat helemaal vanzelf, zonder dat je daar iets voor hoeft te doen. Toch suggereren sommige onderzoeken dat spermidine kan helpen om autofagie te reguleren en dit lijkt interessante perspectieven te bieden voor hersenspasticiteit en neurodegeneratieve ziektes.
 • Huid: spermidine en een jonger uitziende huid lijken ook met elkaar in verband te staan. Zo lijkt het de productie van collageen en elastine te bevorderen. Deze stoffen stimuleren niet alleen een gezonde huid, maar dragen ook bij aan verbeteringen in de huidstructuur om een sterkere barrière tegen ziektes en infectie te bieden.

Wat zijn de bijwerkingen van spermidine?

Omdat spermidine een stof is die van nature in het lichaam voorkomt, vertoont de veelzijdige polyamine weinig bekende bijwerkingen. Het wordt goed verdragen, of je het nu via je eten of via supplementen binnenkrijgt. Toch betekent dat niet dat je alle zorgvuldigheid overboord kunt gooien. Het is veel beter om spermidine te gebruiken als aanvulling op een gezonde en evenwichtige lifestyle en niet als vervanging. Begin daarom altijd met een lage dosis. Je kunt je inname geleidelijk verhogen om eventuele bijwerkingen te beperken.

Innovatie en een langer leven gaan hand in hand

Om je te helpen het meeste uit de uitgebreide invloed van spermidine te halen, hebben we gemakkelijk in te slikken capsules ontwikkeld. Deze bevatten 1mg spermidine per stuk. Spermidine van Cibdol wordt gewonnen uit hoogwaardige, natuurlijke boekweit en belooft een innovatieve en veelzijdige aanpak van je gezondheid. Daarnaast is het een uitstekende aanvulling op eventuele andere supplementen die je gebruikt.

Bovendien denken we graag met je mee! Om het doseren van spermidine te vergemakkelijken, bevat onze verpakking voldoende voor één maand. Geniet van de uitgebreide invloed van hoogwaardige spermidine zonder angst voor ongewenste toevoegingen of chemicaliën die de ervaring bederven.

Hoe gebruik je Spermidine van Cibdol

Voor de beste resultaten neem je dagelijks 2 capsules met een glas water of sap. Aanbevolen dosis niet overschrijden. Spermidine is een uitstekende aanvulling op eventuele andere supplementen.

Is het veilig om dagelijks spermidine te gebruiken?

Omdat spermidine van nature in je lichaam en in eten voorkomt, is het risico op ongewenste bijwerkingen ongelooflijk laag. Over het algemeen wordt het goed verdragen, ook als je het in een geconcentreerd supplement consumeert. Mocht je echter vragen hebben over een verhoogde inname van spermidine, vraag dan je huisarts of medisch specialist om een persoonlijk advies.

Informatie
Dosering 1 capsule / 2 x per dag
Hoeveelheid 60 capsules
Bewaren Koel, droog en donker
CBD No
Welk product heb ik nodig?
As Seen On:
 • https://www.deondernemer.nl/actueel/retail/cibdol-opent-brandstore-stap-ideaal~2659792
 • https://retailtrends.nl/item/62892/cibdol-het-highend-cbd-merk-waar-je-niet-high-van-wordt
 • https://www.dailybase.nl/thegoodlife/lifestyle-thegoodlife/cibdol-opent-cbd-brandstore-amsterdam/
 • https://www.ad.nl/regiosport-den-haag/karlien-sleper-heeft-spelen-in-monobob-als-missie-ik-voel-me-vrijer-bij-deze-nieuwste-bobsleediscipline~a0db0ffe/
 • https://www.womenshealthmag.com/nl/beauty/g34723687/cbd-producten/
 • https://www.libelle.nl/