Het Herstel van Robin van Roosmalen Is Begonnen

Last updated:

Gepubliceerd:

robin_van_roosmalen

Het leven zit vol ups en downs, maar niemand verwacht pech te krijgen op de snelweg en vervolgens in een vreselijke nachtmerrie te belanden. Dit is echter precies de situatie waarin Robin van Roosmalen belandde, na een aanrijding door een vrachtwagen op de vluchtstrook.

Voor het ongeluk was Van Roosmalen een uiterst succesvolle kickbokskampioen die zijn pijlen op hetzelfde doel in MMA had gericht. Met zijn toewijding aan trainingen en zijn welzijn, toonde hij zich de perfecte kandidaat voor onze sponsoring. Niemand kon echter vermoeden wat er op 13 januari 2021 zou plaatsvinden.

Van Roosmalen en zijn dramatische auto-ongeluk

"Op 13 januari had ik een verschrikkelijk auto-ongeluk', vertelt van Roosmalen. "Mijn auto kreeg pech op de snelweg en daarom stond ik op de vluchtstrook te wachten, toen uit het niets een vrachtwagen opdook die mij en mijn zus raakte".

Zoals je je wel kunt voorstellen, had deze heftige aanrijding zwaar letsel tot gevolg. Van Roosmalen heeft maar weinig herinneringen aan de directe nasleep van het ongeluk, maar weet nog wel dat de ernst van zijn verwondingen door artsen werd meegedeeld. "Mijn verwondingen waren zeer ernstig. Mijn bekken was gebroken, net als verschillende ruggenwervels, en ik had meerdere bloedproppen in mijn rug".

Hij werd meteen geopereerd, waarbij zijn bekken met ijzeren platen en pinnen weer aan elkaar gezet werd. Na de eerste operatie deden zich echter complicaties voor en liep hij een besmetting met de MRSA-bacterie op. Bij de tweede operatie werd een drain geplaatst om de bloedproppen te verhelpen: "Ik liep ongeveer tien weken met de drain rond".

De weg naar herstel

Van Roosmalen is ongelooflijk atletisch en zorgt uitstekend voor zijn fysieke en mentale welbevinden. Als topsporter kan per slot van rekening elke zwakheid in de ring funest zijn. Toch had hij nooit gedacht dat dankzij zijn fysieke gezondheid en fitheid hem een erger lot bespaard bleef. "Gelukkig genoeg heeft al dat trainen geholpen", aldus Van Roosmalen, wijzend naar zijn lichaam. "Mijn spieren hebben een groot deel van de schade opgevangen; anders had ik er een stuk slechter aan toe kunnen zijn".

Hoewel de eerste operaties goed waren verlopen, ging hij daarna de zwaarste tijd tegemoet — een van revalidatie en herstel. In die periode werd Van Roosmalens vechtersmentaliteit echt op de proef gesteld. Zelfs hijzelf geeft toe dat er dieptepunten zijn geweest.

"Ik zal eerlijk zijn; de eerste vijf maanden waren een hel. De eerste maand zat ik in een rolstoel, daarna verplaatste ik me met krukken. Maar vanwege mijn drain heb ik de eerste tien weken voornamelijk zittend doorgebracht. Toen de drain was verwijderd, kon ik beginnen met fysiotherapie om weer kracht op te bouwen".

Hoewel regelmatige training hem niet vreemd is, hebben Van Roosmalens fysiobehandelingen een andere focus dan zijn gebruikelijke trainingsregime: "Voorlopig bestaat mijn schema uit driemaal per week fysiotherapie onder zorgvuldig toezicht".

Op onze vraag wat de toekomst gaat brengen, glimlacht Van Roosmalen. "De focus ligt momenteel op het opbouwen van kracht, zodat ik weer de normale dingen in het leven kan doen, maar een vechter staat altijd weer op", verklaart hij. "Of ik weer mag gaan vechten, moeten we zien, maar het herstel is nu begonnen".

cibdol.nl/img/cms/Blog/blog-banners/cibdol_robin_v_roosmalen.jpg" alt="robin_van_roosmalen" title="robin_van_roosmalen" width="100%" height="auto">

CBD gebruiken om training en herstel te ondersteunen

Van Roosmalen beseft dat het tijd kost om weer terug te keren naar het dagelijks leven, maar hij is dankbaar dat hij er niet alleen voor staat. "Ik ben zeer dankbaar voor de steun van Cibdol. Ze hebben mij niet alleen gesteund tijdens mijn herstel, maar de CBD-supplementen hebben mij ook echt geholpen". CBD maakte al deel uit van zijn leefstijl voordat hij het ongeluk kreeg, en hoewel zijn omstandigheden nogal zijn veranderd, zijn de voordelen van CBD hetzelfde gebleven.

"Ik neem 10% CBD-oliedruppels om mijn lichaam en geest gedurende de dag te helpen ontspannen, maar mijn favoriete supplement is Complete Sleep. Ik gebruik het voordat ik naar bed ga om makkelijker in slaap te vallen. Niet alleen zorgt het dat ik stop met overdenken, maar ik kan ook de hele nacht doorslapen".

Er is geen twijfel over mogelijk dat Van Roosmalen van enorm geluk mag spreken dat hij nog leeft, maar met zijn vastbeslotenheid is hij voor iedereen een inspiratiebron. Wil je uit eerste hand lezen over zijn ervaringen, zoals meer details over zijn herstelproces, het verlies van zijn grootste supporter en hoe hij blijft doorgaan? In 2022 brengt de ervaren vechter een boek uit.

Tot die tijd blijven wij zijn progressie zeker volgen en hem op alle mogelijke manieren ondersteunen. Voor nu wensen wij hem een spoedig herstel!

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting op één order

Welk product heb ik nodig?
As Seen On:
  • https://www.deondernemer.nl/actueel/retail/cibdol-opent-brandstore-stap-ideaal~2659792
  • https://retailtrends.nl/item/62892/cibdol-het-highend-cbd-merk-waar-je-niet-high-van-wordt
  • https://www.dailybase.nl/thegoodlife/lifestyle-thegoodlife/cibdol-opent-cbd-brandstore-amsterdam/
  • https://www.ad.nl/regiosport-den-haag/karlien-sleper-heeft-spelen-in-monobob-als-missie-ik-voel-me-vrijer-bij-deze-nieuwste-bobsleediscipline~a0db0ffe/
  • https://www.womenshealthmag.com/nl/beauty/g34723687/cbd-producten/
  • https://www.libelle.nl/