Karlien Sleper op weg naar de Olympische Winterspelen 2022

Gepubliceerd:

Karlien Sleper Olympische winterspelen

Karlien Sleper maakt zich klaar voor de belangrijkste wedstrijd van haar leven — de felbegeerde Olympische Winterspelen van 2022 in Peking. Lees snel verder en ontdek alles over haar streven om te schitteren in de monobob en de uitdagingen waar ze voor komt te staan.

Kennismaken met China

Met de Olympische Winterspelen voor de deur is Karlien Sleper vastberadener dan ooit. Niet alleen moet ze in de beste vorm van haar leven zijn, maar een goede mentale voorbereiding is ook superbelangrijk. Het is tenslotte niet zomaar een wedstrijd: ze zal het volgend jaar in China gaan opnemen tegen de beste monobob-atleten van de wereld!

Gelukkig heeft ze de baan al aardig leren kennen tijdens een recente reis om de faciliteiten, het parcours en het Olympisch dorp te bekijken. “De baan in China is echt fantastisch,” zegt ze. “De betekenis achter de baan is ook heel mooi, want deze heeft de vorm van een draak, het symbool voor geluk, voorspoed, kracht en grootsheid.”

Met een dak dat toeschouwers zicht biedt op het hele parcours en het schilderachtige skigebied Yanqing, vergeet je maar al te gemakkelijk onder hoeveel druk de atleten zullen komen te staan. Maar op het moment suprême zullen alle ogen gericht zijn op de sporters die strijden voor die ene prijs – een plek op het podium. Karlien heeft de baan zelf al getest en is optimistisch:

“Het is een vrij lange baan die makkelijk onder de knie te krijgen valt. Het is niet moeilijk op vier ijzers naar beneden te komen en met een topsnelheid van 116 km/u is het ook geen supergevaarlijke baan.”

Kwalificatie voor de Winterspelen van 2022

Ze mag de baan dan al zelf getest hebben, Karlien moet zich nog wel kwalificeren voor de Olympische Winterspelen van februari 2022. Ze maakt zich er echter niet zo druk over, want ze weet precies wat ze moet doen. “Fysiek ben ik nu echt op mijn best en zelfs met een jetlag verbeter ik nog mijn persoonlijke records. Het belangrijkste is natuurlijk om zo veel mogelijk te oefenen.”

Kwalificaties en training

Met dat in het achterhoofd doet Karlien ook mee aan wedstrijden die niet tot de eis van de Nederlandse Olympische Sportfederatie (NOC*NSF) behoren. “In elke wedstrijd mee-sleeën, gaat me veel voordeel opleveren ten opzichte van atleten die alleen voor de wereldbekers sleeën.”

Haar wedstrijdschema voor de rest van 2021 is goed volgepland, in haar voorbereiding op de Wereldbekerkwalificaties. De wedstrijden waar ze o.a. aan meedoet, zijn:

• 29 november – 5 december 2021 (Winterberg Europacup)
• 6–12 december 2021 (Winterberg World Cup)
• 3–9 januari 2022 (Winterberg World Cup)
• 10–16 januari 2022 (World Cup + European Championship St. Mortiz)

Na een korte kerstvakantie, zal Karlien nog een paar laatste wedstrijden racen. En als alles goed gaat, gaat ze daarna weer naar Peking voor de belangrijkste wedstrijd:

• 2-14 februari 2022 (Olympische Winterspelen in Peking)

Dromen najagen met Cibdol

Karlien is momenteel in topconditie en met haar zinnen gezet op Olympisch succes, twijfelen we er niet aan dat ze op haar allerbest zal presteren. Wij zijn ongelooflijk trots op wat zij als ambassadrice van Cibdol bereikt heeft en zijn ervan overtuigd dat ze zich zal kwalificeren om haar droom waar te maken. We wensen haar heel veel succes toe; we zullen bij iedere wedstrijd voor haar juichen!

Wil je op de hoogte blijven van het Olympisch avontuur van Karlien? Volg dan haar Instagram, persoonlijke blog en het laatste nieuws van Cibdol.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting op één order

Welk product heb ik nodig?
As Seen On:
  • https://www.deondernemer.nl/actueel/retail/cibdol-opent-brandstore-stap-ideaal~2659792
  • https://retailtrends.nl/item/62892/cibdol-het-highend-cbd-merk-waar-je-niet-high-van-wordt
  • https://www.dailybase.nl/thegoodlife/lifestyle-thegoodlife/cibdol-opent-cbd-brandstore-amsterdam/
  • https://www.ad.nl/regiosport-den-haag/karlien-sleper-heeft-spelen-in-monobob-als-missie-ik-voel-me-vrijer-bij-deze-nieuwste-bobsleediscipline~a0db0ffe/
  • https://www.womenshealthmag.com/nl/beauty/g34723687/cbd-producten/
  • https://www.libelle.nl/