Karlien Sleper Is Klaar voor de Olympische Winterspelen

Gepubliceerd:

Karlien Sleper

De Olympische Winterspelen zijn in zicht. Dit is waar Karlien op heeft gewacht. Hier gaat ze de strijd aan met de beste monobobatleten van de wereld. Hoewel ze geen moment heeft getwijfeld dat ze dit punt zou bereiken, was de weg er naartoe vol obstakels en hindernissen. Lees verder om te ontdekken hoe Karlien zich voorbereidt op het grootste moment van haar sportcarrière.

De kwalificatierace

Een gebeurtenis een aantal weken geleden heeft het leven van Karlien veranderd. Het was de race waarmee ze zich kwalificeerde voor de Olympische Winterspelen en haar ticket naar China veiligstelde. Dit moment zal haar altijd bijblijven. Ze moest namelijk eindigen bij de top 12 van de dag en bij de 6 beste vrouwen in het algemeen van degenen die niet in de tweemansbob in actie komen.

Tijdens de kwalificatie deed Karlien precies wat ze moest doen. Ze behaalde de twaalfde plaats bij de laatste World Cup monobobwedstrijd voor vrouwen. De wedstrijd in Sankt Moritz, Zwitserland, geldt ook als Europees kampioenschap, waar het 29-jarige talent zesde werd.

Na haar race moest Karlien echter nog wachten op de resultaten van de tweemansbob tot haar uiteindelijke positie zeker was. Het enige probleem was dat die race een dag later plaatsvond. Het zenuwslopende wachten duurde daarom alleen maar langer. Hoewel de kans groot was dat ze haar ticket naar de Olympische Spelen had bemachtigd, waren het op zijn zachtst gezegd een pittige 24 uur.

Dromen worden werkelijkheid

Toen de resultaten van de tweemansbob binnen waren, werd Karliens droom werkelijkheid. Ze had zich officieel gekwalificeerd voor de Olympische Winterspelen van Beijing 2022! Maar zoals wel meer veelbelovende sporters twijfelde Karlien geen moment over de vraag of ze naar Beijing ging. 'Tijdens de Wereldbekerwedstrijden had ik mijn plek al bijna veroverd en geen duimbreedte toegegeven. Nu heb ik eindelijk tijd om me volledig te focussen op de reis naar China'.

Laatste voorbereidingen

Met haar doel duidelijk voor ogen legt Karlien uit dat ze haar officiële uitrusting al voor de kwalificatie ontving. 'Ik had al mijn kleding van TeamNL al binnen voor de kwalificatie, maar met mijn ticket in handen kan ik me volledig wijden aan de laatste voorbereidingen'.

De meeste Nederlandse sporters zijn inmiddels al samen in hun eigen bubbel in de buurt van trainingsfaciliteiten in Bejing om het contact met anderen te beperken. Karlien begint haar voorbereidingen echter thuis op het platteland.

Op 26 januari vertrekt ze naar China met de rest van TeamNL. Eenmaal aangekomen bij de trainingsfaciliteiten kan ze 2 en 3 februari de laatste training doen in aanloop naar de openingsceremonie op de 4e. Haar wedstrijdagen zijn op 13 en 14 februari en de eerste race start om 02.30 uur.

Veel succes op de Olympische Winterspelen!

Nu de kwalificatie afgerond is, het ticket geboekt en de vlucht naar Beijing in het verschiet ligt, hebben we nog maar een ding te zeggen:

We zijn ongelooflijk trots op Karlien als ambassadeur van Cibdol, zowel op de baan als daarbuiten. We wensen haar het allerbeste met haar Olympische debuut en zijn er zeker van dat ze alles zal geven wat ze heeft om voortreffelijke prestaties neer te zetten tijdens de Olympische Winterspelen 2022!

WIl je op de hoogte blijven van Karliens Olympische wedstrijden? Volg dan haar Instagram, persoonlijke blog en de laatste nieuwsberichten van Cibdol.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting op één order

Welk product heb ik nodig?
As Seen On:
  • https://www.deondernemer.nl/actueel/retail/cibdol-opent-brandstore-stap-ideaal~2659792
  • https://retailtrends.nl/item/62892/cibdol-het-highend-cbd-merk-waar-je-niet-high-van-wordt
  • https://www.dailybase.nl/thegoodlife/lifestyle-thegoodlife/cibdol-opent-cbd-brandstore-amsterdam/
  • https://www.ad.nl/regiosport-den-haag/karlien-sleper-heeft-spelen-in-monobob-als-missie-ik-voel-me-vrijer-bij-deze-nieuwste-bobsleediscipline~a0db0ffe/
  • https://www.womenshealthmag.com/nl/beauty/g34723687/cbd-producten/
  • https://www.libelle.nl/