Robin van Roosmalen, Cibdol en nieuwe uitdagingen

Last updated:

Gepubliceerd:

robin_van_roosmalen

Robin van Roosmalen: op zoek naar nieuwe uitdagingen

De prijzenkast van Robin van Roosmalen, een doorgewinterde kickbokskampioen, staat vol met talloze prijzen in de klassen vedergewicht en lichtgewicht. Maar ondanks zijn behaalde succes, is Robin op zoek naar een grotere uitdaging en een hardere strijd. En bestaat er een betere manier om je bekwaamheid in de ring te bewijzen dan met mixed martial arts, beter bekend als MMA?

Door over te stappen naar een compleet andere tak van vechtsporten, wil de 31-jarige Bosschenaar zichzelf bewijzen en "hetzelfde succes behalen in MMA als met kickboksen". Deze gedrevenheid en vastberadenheid zegt veel over zijn karakter en is een goed voorbeeld van waarom Robin uitstekend in het Cibdol-team past.

Maar met passie alleen win je natuurlijk geen wedstrijden; je moet hard trainen en je techniek aanscherpen. Robins toewijding aan training heeft hem inmiddels zeven titels in meerdere categorieën opgeleverd. "Maar op een gegeven moment was de lol eraf", zegt van Roosmalen. "In het kickboksen ontmoette ik steeds dezelfde tegenstanders en ik zocht een nieuwe uitdaging; een geheel nieuwe sport".

Hard Knocks 365

Met zijn doel voor ogen, stapte Robin in 2019 eindelijk over. "Normaal geef ik een pak slaag, nu krijg ik een pak slaag", lacht hij. "Maar ik neem het verlies als een volwassene. Ik heb mijn trots inmiddels opzij gezet omdat ik onderaan moet beginnen. Het kost tijd om iets op te bouwen, vooral als het verschil in de sport aanzienlijk is. Ik heb een redelijke basis, zoals stoten, trappen en voetenwerk, maar worstelen is een belangrijk onderdeel van MMA. En dat heb ik nog nooit eerder gedaan".

De eerste stap op zijn reis naar MMA-glorie was een stoomcursus bij Hard Knocks 365 gym. Robin trainde een jaar in deze sportschool in Florida. Hier sparde hij met enkele van de grootste vechters van dit moment. "Ik had grote jongens als sparringpartner. Zo kon ik me meten met de besten". Robin geeft echter snel toe dat de levensstijl in Florida niet zonder afleidingen was.

"Het strand, de zon en uitgaan; ik wilde zoveel mogelijk van het Amerikaanse leven ervaren. Het was echter niet alleen maar plezier, want ik greep ook de kans om te trainen in Las Vegas, Los Angeles en New York".

Robins MMA-debuut

Van Roosmalen kijkt nog steeds met veel plezier terug op zijn tijd in de Verenigde Staten. "Het deed me beseffen dat ik in hart en nieren een echte Hollandse jongen ben en heel anders dan de luidruchtige Amerikanen. Ik had ook heimwee". Robin is blij weer thuis te zijn, nu zijn training in de VS voorbij is. Helaas werd zijn debuut bij Bellator MMA in oktober 2020 afgelast na een positieve coronatest.

"Er staan ​​nu drie wedstrijden op het programma, waarvan de eerste eind februari is. Ik kan niet wachten", zegt hij opgewonden. Tot die tijd zit zijn schema vol met verschillende trainingen. Naast de vier MMA-sessies in Culemborg heeft hij drie keer per week kickboksen en twee krachttrainingen in Den Bosch, elk met een andere trainer. "Trainen tijdens de coronabeperkingen is niet optimaal, maar ik ben blij dat ik als topsporter verder kan".

robin_van_roosmalen

CBD en de voordelen voor het trainen

Van Roosmalen is opgetogen over de bijdrage van Cibdol tijdens zijn training en de voormalige straatcoach heeft het dan niet alleen over de financiële steun.

"Natuurlijk is het mooi meegenomen om van een sponsor een standaardinkomen te krijgen, zeker voor iemand die per wedstrijd verdient. Maar Cibdol betekent veel meer voor mij. Achter de sponsoring zitten aardige mensen. Ze voorzien me van kleding, producten en minder stress. Dat is perfect voor een chaoot als ik".

"Ik gebruikte al Cibdol-producten voordat ze me begonnen te ondersteunen", vervolgt van Roosmalen. "Een voorbeeld zijn de CBD-druppels met melatonine voor het slapengaan. Die werken erg goed voor mij. Ze helpen me te ontspannen, zodat ik beter uitgerust ben. Ik gebruik ook de Cibdol gezichtscrème en verwarmende balsem. Gecombineerd, zorgen de producten van Cibdol ervoor dat ik gefocust blijf en minder snel afgeleid word".

We kunnen niet wachten om Robins vooruitgang in MMA te zien en wensen hem het allerbeste voor zijn komende wedstrijden. Eén ding is zeker, met zijn gedrevenheid, vastberadenheid en toewijding aan training hebben we medelijden met zijn tegenstanders!

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting op één order

Welk product heb ik nodig?
As Seen On:
  • https://www.deondernemer.nl/actueel/retail/cibdol-opent-brandstore-stap-ideaal~2659792
  • https://retailtrends.nl/item/62892/cibdol-het-highend-cbd-merk-waar-je-niet-high-van-wordt
  • https://www.dailybase.nl/thegoodlife/lifestyle-thegoodlife/cibdol-opent-cbd-brandstore-amsterdam/
  • https://www.ad.nl/regiosport-den-haag/karlien-sleper-heeft-spelen-in-monobob-als-missie-ik-voel-me-vrijer-bij-deze-nieuwste-bobsleediscipline~a0db0ffe/
  • https://www.womenshealthmag.com/nl/beauty/g34723687/cbd-producten/
  • https://www.libelle.nl/