Wakeboarder Kick de Heer komt met Cibdol tot grote hoogte

Gepubliceerd:

Cibdol heeft een nieuw talent gestrikt. Een virtuoos op het water om precies te zijn. En ook al is hij pas 15 jaar: in het wakeboarden in Nederland geldt Kick de Heer al als een grote mijnheer. Cibdol is dan ook verheugd de jonge, ambitieuze Brabander (na Karlien Sleper, Bailey Groenendaal en Robin van Roosmalen) als vierde sporter van Team Cibdol te verwelkomen.

Wie de Instagram van Kick de Heer bekijkt, weet genoeg. Op zo goed als alle beelden is het wakeboard te zien. Neem de kiekjes waar hij het board – breeduit lachend – in handen heeft en kijk de video’s met tal van trucjes. Zijn liefde voor de sport spat van de beelden af. ,,Op het water ben ik het gelukkigst. Dan ben ik vrij. Denk ik helemaal nergens aan”, zegt Kick. ,,Continu ben ik bezig met het touw. Ik speel ermee en spring op het water. Doe trucjes van golf naar golf. Een halve draai, een salto achterwaarts. Die spanning en sensatie, zeker bij de wedstrijden, dat geeft me zo’n goed gevoel.”

Zwemlessen

Hoe anders was dat een jaar of tien geleden. ,,Ik was 4 toen ik leerde wakeboarden. Dat was niet zo gek hoor. Papa en mama hadden een wakeboardschool. Ze wilden hun passie overbrengen op mij. Maar ik had nog niet eens zwemdiploma’s”, zegt Kick lachend. ,,Bovendien was ik als ukkie bang om te vallen, zo had ik angst voor de vissen. Maar uiteindelijk, na de zwemlessen afgeraffeld te hebben (hij haalde zijn A-, B- en C-diploma binnen een jaar, red.), ben ik het steeds leuker gaan vinden.”

Zo is de lijn van de boot naar het board steeds langer geworden. En dat is belangrijk ook, omdat je pas bij een lang touw tot grote hoogte kan stijgen. En trucjes kan doen. ,,Voor je beste trucjes krijg je punten. Hoe meer variatie, hoe hoger”, legt de vmbo-scholier van het Hub van Doornecollege in Deurne uit. ,,Ik vergelijk het zelf met trampolinespringen of freestyle snowboarden. Op het hoogste punt doe je een trucje. Als je twee keer valt dan heb je minder punten.”

Lake Jessamine

Midden in de zomer staat hij wel twee keer per dag op het wakeboard in Well, aan het Limburgse Leukermeer. Telkens wel een halfuur tot driekwartier. ,,In de winter ligt de sport plat. Maar dan oefen ik trucjes op de trampoline. Dan knoop ik een lijn aan de boom om het effect van de boot en golven na te bootsen. Verder heb ik een personal trainer. Met hem werk ik aan mijn conditie. En zo nu en dan ga ik in het weekeinde snowboarden in Snowworld of Winterberg.”

Alles om het ultieme doel te halen: ,,Ik wil de top bereiken. Dat betekent dat ik ooit naar Amerika moet. Amerika is het Mekka van het wakeboarden. Pro’s verdienen daar met hun hobby hun geld. Dat wil ik ook. Ik heb het al allemaal uitgezocht. In Orlando moet ik zijn. Bij Lake Jessamine. Daar is het mooiste water. Hoe vlakker, hoe beter. Ik wil er in de winter naartoe om te trainen, dan kan ik met papa in de zomer de wakeboardschool in Well runnen.” Lachend: ,,Ik moet nog wel even sparen.”

Verzameling

Kick is dan ook maar wat blij met de steun van Cibdol. ,,Alle professionals hebben een sponsor. En nu heb ik er ook een. Ik weet nog altijd niet wat ik moest zeggen. Ja, dat ik Cibdol dankbaar ben.” Ook omdat CBD (cannabidiol) in Amerika veel geassocieerd wordt met zijn sport. ,,Dat voelt goed. Wakeboarden is een intensieve sport. CBD-druppels helpen me presteren. Ze geven rust in het hoofd. Daardoor heb je een langere concentratie. Wel zo fijn, zeker voor iemand zoals ik met autisme.”

Het logo van Cibdol komt straks niet alleen op zijn kleding te staan. ,,In april krijg ik een nieuw wakebord, met Cibdol erop.” Kick is er maar wat trots op. ,,Al mijn boards houd ik. Ik heb al een hele verzameling. In de kelder wil ik ze opstellen en dan het verhaal erbij vertellen. Mijn zevende board komt daar later bij, mijn eerste officiële met Cibdol erop.”

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting op één order

Welk product heb ik nodig?
As Seen On:
  • https://www.deondernemer.nl/actueel/retail/cibdol-opent-brandstore-stap-ideaal~2659792
  • https://retailtrends.nl/item/62892/cibdol-het-highend-cbd-merk-waar-je-niet-high-van-wordt
  • https://www.dailybase.nl/thegoodlife/lifestyle-thegoodlife/cibdol-opent-cbd-brandstore-amsterdam/
  • https://www.ad.nl/regiosport-den-haag/karlien-sleper-heeft-spelen-in-monobob-als-missie-ik-voel-me-vrijer-bij-deze-nieuwste-bobsleediscipline~a0db0ffe/
  • https://www.womenshealthmag.com/nl/beauty/g34723687/cbd-producten/
  • https://www.libelle.nl/