Wordt Karlien Sleper de eerste Cibdol Athlete op de Spelen?

Last updated:

Gepubliceerd:

Ze is niet alleen onze allereerste aanwinst ooit. Ze is ook de eerste atlete van Team Cibdol met de Olympische Spelen in het vizier. Monobobber Karlien Sleper wil over een dik jaar in Peking staan. De weg ernaartoe is er een met hoge bergen en diepe dalen. Lees maar snel meer over haar route naar China.

Haar pijlen heeft ze gericht op Yanqing, een voorstad van Peking. Karlien Sleper wil daar in februari 2022 maar al te graag schitteren. Op het National Sliding Center van China staat namelijk het hoogtepunt in de bobsleewereld gepland: de eerstvolgende Winterspelen. ,,Sinds 2018 staan die bovenaan mijn wensenlijstje”, zegt Sleper (27) stralend.

Olympische baan

Vooralsnog dagdroomt ze alleen van China. ,,Eigenlijk zou ik over een paar maanden drie weken naar Yanqing gaan, maar het olympisch testevent is gecanceld vanwege het coronavirus”, legt Sleper uit. Pas in oktober 2021 volgt de eerste kennismaking met de bobsleebaan van de Olympische Spelen in 2022. ,,Daar kijk ik erg naar uit. Ik wil de baan leren kennen. De baan aanvoelen en ervaren. Een gevoel erbij creëren.”

Dat is nodig ook, geeft de atlete uit Vaassen aan. ,,Alle bobsleebanen zijn anders namelijk en dit is een splinternieuwe baan. Daar waar Duitse concurrenten in Winterberg al meer dan tweehonderd runs hebben gemaakt en ik maar dertien, begint iedereen in Yanqing op nul. Zo zijn de lijnen en drukpunten nog niet bekend. Bij deze baan heeft dan ook niemand voordeel.”

120 kilometer per uur

Haar doel is om de allereerste Nederlandse olympische monobobster ooit te worden. Haar sport is dan ook een nieuw olympisch onderdeel, speciaal voor vrouwen, waar te weinig animo is voor de viervrouwsbob. Niet dat het bobsleeën voor Sleper nieuw is overigens. In 2013 begon ze met de sport, nadat een atletiekmaatje haar op een bericht van de bobsleebond wees. ,,Ik ben begonnen als remster en bleek er talent voor te hebben. Sturen vond ik in eerste instantie helemaal niks. Dat zorgde voor veel te veel stress en verantwoordelijkheid voor anderen in een bob. Ik was meer van het keihard beuken.”

Ze kan er om lachen, want nu doet Sleper het allebei. In de eenmansbob moet de oud-speerwerpster ook wel. ,,Het voordeel is dat er niemand achter me zit, daardoor toon ik meer lef dan in een tweemansbob. Ik heb ook geleerd de nervositeit te onderdrukken, om vertrouwen te houden in de slee en juist niet te veel te sturen. Natuurlijk is er die adrenalinekick als ik met 120 kilometer per uur naar beneden ga, maar voor mij voelt dat niet zo snel. Omdat ik zo gefocust bezig ben lijkt alles in slowmotion te gaan.”

Haar focus is volledig op de monobob gericht nu ze de A-status van het NOC*NSF heeft gekregen. ,,Daar heb ik twee jaar hard voor gevochten.” Al is niet alles hosanna bekent Sleper. Ze mag pas volgend seizoen weer meedoen aan World Cups door veranderde regels van de internationale bond. ,,Ik vind het niet eerlijk, maar heb me erbij neergelegd. Al had ik daar wel een break van twee weken voor nodig. Even rust pakken om dit jaar te zien als een lange opbouw op weg naar Peking en nieuwe doelen te stellen zoals vlammen bij Europacups en trainingsruns met het Nederlands team.”

Door Cibdol droom najagen

De ‘knop omzetten’ is ook gelukt dankzij het vertrouwen van Cibdol, haar eerste persoonlijke hoofdsponsor. ,,De steun van Cibdol betekent heel veel voor me. Neem vorig jaar. Toen heb ik lang in twijfel gezeten of ik wel door kon gaan met de sport, totdat Cibdol aanklopte en ervoor zorgde dat ik door kon gaan met sleeën. Dat ik nog altijd mijn olympische droom kan najagen komt door Cibdol.”

Met haar onverzettelijkheid en moed past Sleper ook bij het karakter van Cibdol. ,,Ik moest wel eerst even checken of de sponsoring van Cibdol legaal was en niet op de lijst van de dopingautoriteit stond”, zegt ze lachend. Tegenwoordig staat het logo van Cibdol op haar slee en loopt ze vol trots met kleding van Cibdol rond. Van trainingspakken in de winter tot sportshirtjes in de zomer. Van jassen tot truien. Ze wordt erop aangesproken. ,,Cibdol is nieuw in de sport. Dat merk ik ook. Ik krijg er veel vragen over. Mensen willen weten wat Cibdol doet.”

Ze vertelt dan ook haar ervaring. ,,Ik weet nog dat ik vorig jaar heel zenuwachtig was voor de eerste afdaling in Winterberg. Ik kon niet slapen. Toen heb ik de Meladol van Cibdol gebruikt. Dat hielp. Als ik nu weer stress heb dan pak ik het weer. En ook de lipbalsem van Cibdol werkt fantastisch. Die helpt me bij de overgang van zomerse naar winterse temperaturen.” Zo geldt Sleper ook buiten de baan als ambassadeur van Cibdol.

Tekst: Dominique Pichel

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting op één order

Welk product heb ik nodig?
As Seen On:
  • https://www.deondernemer.nl/actueel/retail/cibdol-opent-brandstore-stap-ideaal~2659792
  • https://retailtrends.nl/item/62892/cibdol-het-highend-cbd-merk-waar-je-niet-high-van-wordt
  • https://www.dailybase.nl/thegoodlife/lifestyle-thegoodlife/cibdol-opent-cbd-brandstore-amsterdam/
  • https://www.ad.nl/regiosport-den-haag/karlien-sleper-heeft-spelen-in-monobob-als-missie-ik-voel-me-vrijer-bij-deze-nieuwste-bobsleediscipline~a0db0ffe/
  • https://www.womenshealthmag.com/nl/beauty/g34723687/cbd-producten/
  • https://www.libelle.nl/