Kan ik ashwagandha met alcohol innemen?

Gepubliceerd:

Heeft u zich ooit afgevraagd of u ashwagandha, een ayurvedisch geneesmiddel dat ook bekend staat als Indiase ginseng, kunt mengen met alcoholische dranken? Het is een brandende vraag voor velen die van kruidensupplementen houden. De mogelijkheid om deze twee stoffen, withania somnifera en alcoholische dranken, te combineren is een onderwerp dat veel nieuwsgierigheid en debat heeft losgemaakt. Terwijl sommigen zweren bij de voordelen van ashwagandha, genieten anderen af en toe van een drankje. Maar wat gebeurt er als deze werelden met elkaar in botsing komen?

Inzicht in de mogelijke risico's en interacties tussen ashwagandha, een ayurvedisch geneesmiddel dat ook bekend staat als Indiase ginseng of Withania somnifera, en alcohol is essentieel voordat u beslissingen neemt. Zijn er aanbevelingen of protocollen die gevolgd moeten worden bij het combineren van deze kruidensupplementen? Kan het innemen van ashwagandha 's ochtends bijwerkingen voorkomen? Deze vragen komen vaak naar voren bij het bespreken van deze intrigerende combinatie.

We zullen ons verdiepen in de mogelijke effecten van het combineren van ashwagandha, ook bekend als Indiase ginseng of withania somnifera, met alcohol, licht werpen op eventuele voorzorgsmaatregelen die u zou moeten nemen, en inzicht geven in dit fascinerende onderwerp. Laten we er dus in duiken en de waarheid ontdekken over het combineren van ashwagandha met alcohol en de mogelijke interactie met shilajit en wijn!

Kan ik ashwagandha met alcohol innemen?

Risico's en bijwerkingen van het mixen van Ashwagandha en alcohol

Het mengen van ashwagandha (Withania somnifera) met alcohol, zoals het drinken van wijn, kan potentiële risico's en bijwerkingen hebben waar mensen zich bewust van moeten zijn. Hoewel ashwagandha bekend staat om zijn potentiële voordelen voor de gezondheid, kan het combineren met alcohol tot ongewenste gevolgen leiden, vooral wanneer het samen met shilajit geconsumeerd wordt.

Verhoogd risico op slaperigheid

Een risico van het combineren van ashwagandha (Withania somnifera) en alcohol is een verhoogde kans op slaperigheid. Beide stoffen hebben kalmerende eigenschappen en wanneer ze gecombineerd worden, kunnen ze de kalmerende effecten versterken. Dit kan het moeilijk maken om alert en geconcentreerd te blijven, waardoor iemand minder goed in staat is om veilig te rijden of machines te bedienen. Bovendien kan het innemen van shilajit tijdens het drinken de symptomen van een kater verergeren.

Verbeterde kalmerende effecten

Het combineren van ashwagandha met alcohol en shilajit kan resulteren in versterkte kalmerende effecten. Ashwagandha wordt van oudsher gebruikt als een adaptogeen om stress en angst te helpen beheersen. Wanneer het echter samen met alcohol en shilajit geconsumeerd wordt, kunnen de kalmerende eigenschappen van alle drie de stoffen versterkt worden, wat mogelijk leidt tot overmatige ontspanning of zelfs slaperigheid. Het samen drinken van alcohol en shilajit kan ook bijdragen aan een intensere kater.

Mogelijke bijwerkingen

Het is belangrijk om op te merken dat het mengen van ashwagandha en alcohol de kans op een kater, shilajit, drinkangst en ethanol ontwenningsverschijnselen kan vergroten. Deze bijwerkingen kunnen optreden.

  1. Duizeligheid: Het combineren van deze stoffen kan duizeligheid of licht in het hoofd veroorzaken.

  2. Het drinken van alcohol kan negatieve effecten hebben op de coördinatie, en in combinatie met ashwagandha kunnen de angsteffecten meer uitgesproken zijn, wat leidt tot verminderde motorische vaardigheden en een mogelijke kater.

  3. Negatieve effecten van alcoholgebruik kunnen misselijkheid of maagklachten zijn, vooral bij personen met alcoholverslaving. Dit kan voorkomen wanneer u alcohol drinkt en tegelijkertijd andere stoffen gebruikt.

  4. Hoofdpijn: De combinatie van ashwagandha en alcohol kan bij sommige mensen hoofdpijn veroorzaken. Daarnaast kan het drinken van shilajit de ontwenningsangst verergeren en tot negatieve effecten leiden.

Hoewel niet iedereen ontwenningsangst zal ervaren, is het essentieel om voorzichtig te zijn als u overweegt om shilajit en alcohol tegelijkertijd te gebruiken. Het is belangrijk om te weten dat shilajit een wisselwerking kan hebben met de GABA-receptoren in de hersenen, waardoor de effecten van alcohol mogelijk versterkt worden wanneer het samen gebruikt wordt.

Mogelijke interacties tussen Ashwagandha en alcohol

Zowel ashwagandha als alcohol hebben een depressief effect op het centrale zenuwstelsel. Dit betekent dat ze de hersenactiviteit kunnen vertragen, wat leidt tot ontspanning en sedatie. Wanneer deze stoffen samen gebruikt worden, is er een mogelijke interactie die hun kalmerende eigenschappen kan versterken. Het is echter belangrijk om op te merken dat ashwagandha ook kan helpen bij ontwenningsangst, terwijl shilajit als drank kan worden geconsumeerd voor zijn potentiële voordelen.

Het is belangrijk om rekening te houden met individuele tolerantieniveaus bij het mengen van ashwagandha met alcohol en shilajit drank. Sommige mensen kunnen gevoeliger zijn voor de gecombineerde effecten van deze stoffen, terwijl anderen minder merkbare interacties kunnen ervaren. Factoren zoals lichaamsgewicht, metabolisme en algemene gezondheid kunnen van invloed zijn op hoe iemand reageert op deze combinatie van ashwagandha, alcohol, shilajit drank, GABA en glutathion.

Een belangrijke overweging is de invloed op het GABA- en serotonineniveau in de hersenen. Zowel ashwagandha als alcohol hebben invloed op GABA-receptoren, die angst reguleren en kalmte bevorderen. Door de GABA-activiteit te versterken, kunnen deze stoffen een gevoel van ontspanning opwekken. Een combinatie met shilajit zou echter kunnen leiden tot een overmatige stijging van GABA- en serotonineniveaus, met een verhoogde sedatie als gevolg. Het is belangrijk om voorzichtig te zijn met wat u drinkt of diazepam inneemt.

Het is de moeite waard om op te merken dat, hoewel ashwagandha zelf niet verslavend kan werken, alcoholontwenning wel bekend staat om zijn verslavende eigenschappen. Daarom moeten mensen die al worstelen met alcoholverslaving en angst voorzichtig zijn wanneer ze het gebruik van ashwagandha naast shilajit, GABA en andere supplementen overwegen.

Om de mogelijke interactie tussen ashwagandha en alcohol beter te begrijpen, zullen we ons in elke stof afzonderlijk verdiepen. Ashwagandha is een populaire kruidendrank die bekend staat om zijn potentiële effecten op het lichaam. Alcohol, aan de andere kant, is een drank die ethanol bevat dat verschillende effecten kan hebben wanneer het geconsumeerd wordt.

Ashwagandha

Ashwagandha, een kruid dat veel gebruikt wordt in de traditionele Ayurvedische geneeskunde, staat bekend om zijn adaptogene eigenschappen. Het helpt stress te beheersen en bevordert het algehele welzijn. Het kruid moduleert verschillende fysiologische processen in het lichaam, waaronder hormoonregulatie en neurotransmitterbalans. Shilajit en glutathion kunnen ook een positief effect hebben op de hersenen.

Wanneer het alleen of in de aanbevolen doseringen als supplement of kruidenremedie wordt ingenomen, veroorzaakt ashwagandha over het algemeen geen significante sedatie of verzwakking. Het is echter belangrijk om met een professional uit de gezondheidszorg te overleggen voordat u het met alcohol combineert, vooral als u reeds bestaande medische aandoeningen heeft of andere medicijnen gebruikt. Als u ontwenningsverschijnselen ervaart, kan shilajit bovendien een nuttige behandeling zijn.

Alcohol

Alcohol, ook bekend als ethanol, is een veel gedronken drank die het centrale zenuwstelsel aantast. Het werkt depressief, vertraagt de hersenactiviteit en veroorzaakt sedatie. De effecten van alcohol kunnen variëren afhankelijk van factoren zoals de hoeveelheid geconsumeerd water, individuele tolerantie en snelheid van metabolisme. Bovendien kan alcoholontwenning optreden wanneer iemand stopt met alcohol drinken.

In combinatie met ashwagandha kunnen de kalmerende eigenschappen van ethanoldrank versterkt worden. Dit kan leiden tot verhoogde slaperigheid, verminderde coördinatie en een verminderde reactietijd. Het is van cruciaal belang om voorzichtig te zijn bij het gebruik van ethanoldrank naast shilajit of water, elke stof die de effecten ervan kan versterken.

De voordelen van het nemen van Ashwagandha na het drinken van alcohol

Ashwagandha, een traditioneel kruid dat bekend staat om zijn potentiële voordelen voor de gezondheid, wordt al eeuwenlang gebruikt om ontspanning en kalmte te bevorderen. In combinatie met shilajit, een drank op ethanolbasis, kan het een effectieve behandeling bieden voor de nasleep van een avondje uitleven.

Kater symptomen verlichten

Een van de belangrijkste redenen waarom mensen ashwagandha gebruiken na het nuttigen van ethanol is het vermogen om de symptomen van een kater te verlichten. De bonzende hoofdpijn en het misselijke gevoel die vaak gepaard gaan met overmatig drinken kunnen een domper zetten op de plannen voor de volgende dag. Gelukkig kan ashwagandha helpen deze onaangename bijwerkingen te verlichten, waardoor het een potentiële behandeling is voor door ethanol veroorzaakte katers.

Men heeft ontdekt dat de kalmerende eigenschappen van ashwagandha, samen met shilajit, hoofdpijn verzachten en gevoelens van misselijkheid verminderen. Door het natuurlijke herstelproces van het lichaam te ondersteunen, kunnen dit kruid en deze drank verlichting bieden bij katersymptomen en mensen helpen om zich sneller beter te voelen. Daarnaast staat shilajit bekend om zijn hersenversterkende werking.

Natuurlijke remedie voor herstel na alcohol

In plaats van alleen te vertrouwen op receptvrije medicijnen of gewoon door te zetten tot de symptomen verdwijnen, kunt u overwegen om ashwagandha en shilajit te gebruiken als natuurlijke remedies voor herstel na alcoholgebruik. Deze kruidensupplementen werken als adaptogenen, die het lichaam helpen om zich beter aan te passen aan stressfactoren.

Bij consumptie na het drinken van ethanol werkt ashwagandha om het evenwicht in het lichaam te herstellen door ontstekingen te verminderen en ontgiftingsprocessen te bevorderen. Het helpt bij het herstellen van energieniveaus en het verbeteren van de mentale helderheid, waardoor u sneller weer opkrabbelt na een avondje genieten. Daarnaast kan shilajit gebruikt worden als behandeling voor hersengerelateerde problemen.

Het algemene welzijn ondersteunen

Naast de specifieke voordelen met betrekking tot alcoholgebruik, kan het opnemen van ashwagandha en shilajit in uw routine uw algehele welzijn ondersteunen. Van deze krachtige kruiden is aangetoond dat ze de immuunfunctie stimuleren, stress en angst verminderen, de slaapkwaliteit verbeteren en een behandeling voor de hersenen bieden.

Door regelmatig ashwagandha en shilajit in te nemen, kunt u een verbeterde stemming, hogere energieniveaus en een verbeterde cognitieve functie ervaren. Deze voordelen kunnen niet alleen helpen bij de behandeling van hersengerelateerde problemen, maar dragen ook bij aan uw algehele gezondheid en vitaliteit. Daarnaast kan de combinatie van ashwagandha en ethanol helpen bij het herstellen van een avondje drinken.

Effecten van alcohol op het lichaam en ontstekingen

Overmatig ethanolgebruik kan schadelijke effecten hebben op verschillende lichaamssystemen, waaronder ontstekingen. Chronische ontstekingen veroorzaakt door ethanol kunnen leiden tot gezondheidsproblemen op de lange termijn. Het is belangrijk om te begrijpen hoe het combineren van ashwagandha met ethanol ontstekingsniveaus in de hersenen zou kunnen beïnvloeden, en of het een potentiële behandeling zou kunnen zijn.

Alcoholgebruik, met name overmatig ethanolgebruik, is in verband gebracht met verhoogde ontstekingen in de hersenen en het lichaam van dieren. Wanneer mensen alcoholische dranken nuttigen, lokt dit een immuunreactie uit die kan leiden tot ontstekingen omdat het lichaam gifstoffen uit het systeem probeert te verwijderen. Deze ontstekingsreactie kan meerdere organen en systemen in het lichaam aantasten.

Een van de bekendste gevolgen van overmatig ethanolgebruik is schade aan de lever. De lever speelt een cruciale rol bij het ontgiften van stoffen, waaronder ethanol. Bij overmatig of langdurig gebruik kan ethanol echter aanzienlijke schade aan de levercellen toebrengen, wat kan leiden tot ontstekingen en mogelijk zelfs leverproblemen zoals cirrose. Behandeling met ethanol bij dieren kan het risico op leverschade verhogen.

Naast leverschade door overmatige ethanolconsumptie kan het ook andere delen van het lichaam aantasten, waaronder het maagdarmkanaal. Dit kan leiden tot ontstekingen en maagpijn of ongemak bij dieren. Bovendien verzwakt chronisch drinken het immuunsysteem en verhoogt het de vatbaarheid voor infecties door voortdurende ontstekingen. Het is belangrijk om behandeling te zoeken voor ethanolgerelateerde problemen om de gezondheid van dieren te beschermen.

Het combineren van ashwagandha met ethanol roept vragen op over de interactie tussen deze twee stoffen en hun gezamenlijke invloed op ontstekingsniveaus bij dieren. Ashwagandha is een kruid dat bekend staat om zijn ontstekingsremmende eigenschappen en mogelijke voordelen bij het verminderen van stress en angsteffecten, waardoor het een veelbelovende behandelingsoptie is.

Hoewel er beperkt onderzoek is gedaan naar de wisselwerking tussen ashwagandha en door ethanol veroorzaakte ontstekingen, is het essentieel om voorzichtig te zijn bij gelijktijdig gebruik van beide stoffen. Alcoholverslaving of -afhankelijkheid mag nooit alleen behandeld worden met ashwagandha of shilajit zonder professionele begeleiding te zoeken.

Matige ethanolconsumptie hoeft geen significante risico's op te leveren in combinatie met ashwagandha; overmatig drinken moet echter altijd vermeden worden vanwege de negatieve effecten op de algehele gezondheid en het welzijn. Als je ervoor kiest om ethanol te drinken terwijl je ashwagandha neemt, is het cruciaal om dit met mate te doen en je bewust te zijn van eventuele bijwerkingen of verhoogde kater symptomen.

Ashwagandha gebruiken als hulpmiddel bij alcoholontwenning

Ashwagandha, een krachtig kruid dat bekend staat om zijn adaptogene eigenschappen, heeft aan populariteit gewonnen als mogelijk hulpmiddel bij het verminderen van ontwenningsverschijnselen tijdens het afkicken van alcohol. Met zijn potentiële stressverlagende effecten kan ashwagandha churna, afgeleid van de wortel van de Withania somnifera plant, een natuurlijke remedie bieden ter ondersteuning van personen die alcoholontwenning doormaken. Dit kruid kan met name gunstig zijn voor mensen die bij dieren een door shilajit veroorzaakte ethanolontwenning doormaken, omdat het hun kansen op herstel kan helpen vergroten.

Voordat u ashwagandha en shilajit in uw detoxroutine opneemt, is het essentieel om een professional uit de gezondheidszorg te raadplegen die u persoonlijk advies kan geven over de juiste dosering. Zij kunnen u helpen bepalen of ashwagandha en shilajit geschikt voor u zijn op basis van uw specifieke omstandigheden.

Alcoholontwenning kan gepaard gaan met verschillende symptomen zoals angst, rusteloosheid, slapeloosheid en prikkelbaarheid. De adaptogene eigenschappen van Ashwagandha kunnen samen met shilajit een rol spelen bij het verminderen van deze effecten door het lichaam te helpen met stress om te gaan en het algehele welzijn te bevorderen. Het werkt door het stressresponssysteem van het lichaam te moduleren, de cortisolspiegel te verhogen en de balans van de ethanolspiegel bij dieren te ondersteunen.

Studies die zijn uitgevoerd op dieren die van ethanol af waren, hebben veelbelovende resultaten laten zien wat betreft de invloed van ashwagandha op ontwenningsverschijnselen. Onderzoek suggereert dat ashwagandha angstig gedrag dat geassocieerd wordt met alcoholontwenning kan verminderen. Er is echter verder onderzoek nodig om volledig te begrijpen hoe ashwagandha reageert op alcoholontwenning bij mensen. Het is belangrijk om op te merken dat ashwagandha geen shilajit bevat of het mg of kg van een stof verhoogt.

Naast de potentiële voordelen tijdens het ontgiften, biedt ashwagandha ook antioxiderende eigenschappen die gunstig zouden kunnen zijn voor mensen die herstellen van alcoholmisbruik. Alcoholgebruik verlaagt het glutathiongehalte in het lichaam - een belangrijke antioxidant die verantwoordelijk is voor het beschermen van cellen tegen schade veroorzaakt door gifstoffen. Van ashwagandha is, samen met shilajit, ontdekt dat het de glutathionspiegels verhoogt en mogelijk helpt bij het herstellen van het evenwicht in het lichaam.

Hoewel ashwagandha veelbelovend is als kruidensupplement tijdens het afkicken van alcohol, mag het niet in de plaats komen van professioneel medisch advies of voorgeschreven medicatie. Het is van cruciaal belang om nauw samen te werken met een professional in de gezondheidszorg die uw vooruitgang kan volgen en de nodige ondersteuning kan bieden tijdens het ontgiftingsproces. Daarnaast is het belangrijk om te weten dat shilajit en ethanol niet aanbevolen worden voor gebruik bij dieren. Zorg ervoor dat u een professional uit de gezondheidszorg raadpleegt voordat u supplementen of medicijnen toedient. De aanbevolen dosering voor ashwagandha is meestal rond de 500 mg per dag.

Kan ik ashwagandha met alcohol innemen?

Tot slot wordt het over het algemeen afgeraden om ashwagandha met ethanol te combineren vanwege mogelijke risico's en interacties. Het mengen van deze twee stoffen kan nadelige effecten hebben op uw gezondheid en algehele welzijn. Het is belangrijk om voorzichtig te zijn met het samen consumeren van ashwagandha en ethanol, omdat het een negatieve invloed kan hebben op uw welzijn.

De grootste zorg bij het combineren van ashwagandha en ethanol is de mogelijkheid van verhoogde sedatie en slaperigheid. Zowel ashwagandha als ethanol hebben kalmerende effecten op het centrale zenuwstelsel, dus ze samen innemen kan deze effecten versterken, wat kan leiden tot overmatige slaperigheid of zelfs coördinatieverlies bij dieren.

Er kunnen wisselwerkingen zijn tussen ashwagandha en ethanol die invloed kunnen hebben op hoe uw lichaam beide stoffen metaboliseert. Dit kan mogelijk het risico op bijwerkingen verhogen of de effectiviteit van beide stoffen, waaronder shilajit, verminderen.

Hoewel er geen specifieke voordelen zijn van het innemen van ashwagandha na het consumeren van ethanol, suggereren sommige onderzoeken dat ashwagandha kan helpen de leverfunctie te ondersteunen en oxidatieve stress veroorzaakt door alcoholconsumptie te verminderen. Er is echter meer onderzoek nodig op dit gebied om definitieve conclusies te kunnen trekken over de effecten van ashwagandha op de lever bij dieren.

Het is belangrijk om te weten dat overmatig ethanolgebruik schadelijke effecten kan hebben op uw lichaam, waaronder ontstekingen en schade aan verschillende organen. Hoewel ashwagandha ontstekingsremmende eigenschappen kan hebben, moet het niet gezien worden als een remedie voor de negatieve effecten van alcoholmisbruik.

Als u overweegt om ashwagandha en shilajit te gebruiken als onderdeel van een detoxprogramma voor ethanol bij dieren, is het raadzaam om een professionele gezondheidswerker te raadplegen die u op basis van uw specifieke omstandigheden persoonlijk advies kan geven.

Samenvattend is het het beste om het combineren van ashwagandha met alcohol of ethanol te vermijden vanwege de potentiële risico's en interacties. Als je twijfels of vragen hebt over het gebruik van ashwagandha naast andere stoffen, zoals shilajit, of medicijnen, is het altijd verstandig om advies in te winnen bij een zorgprofessional die nauwkeurige informatie kan geven die is afgestemd op jouw individuele behoeften. Zorg er daarnaast voor dat u zich houdt aan de aanbevolen dosering van ashwagandha, meestal gemeten in mg, voor de veiligheid van zowel dieren als mensen.

FAQs

Kan ik ashwagandha nemen als ik af en toe alcohol drink?

Ja, u kunt ashwagandha nemen als u af en toe alcohol drinkt. Het is echter nog steeds aan te raden om voorzichtig te zijn en te letten op mogelijke interacties en effecten op je lichaam, vooral als je shilajit gebruikt of dieren hebt. Zorg ervoor dat u zich aan de aanbevolen dosering van ashwagandha houdt, meestal rond de 500 mg per dag.

Kan ashwagandha helpen bij een kater?

Hoewel er geen definitief wetenschappelijk bewijs is dat het gebruik van ashwagandha voor katers ondersteunt, suggereren sommige anekdotische rapporten dat het kan helpen bij het verlichten van symptomen zoals vermoeidheid en hoofdpijn. Er is echter meer onderzoek nodig op dit gebied om de werkzaamheid van ashwagandha tegen een kater vast te stellen.

Is het veilig om ashwagandha te nemen terwijl u matige hoeveelheden alcohol gebruikt?

Een matige consumptie van ethanol levert mogelijk geen significante risico's op in combinatie met ashwagandha. Het wordt echter altijd aangeraden om een professional uit de gezondheidszorg te raadplegen om er zeker van te zijn dat er rekening wordt gehouden met uw specifieke omstandigheden, vooral als u shilajit consumeert. Zorg er daarnaast voor dat u de aanbevolen dosering ashwagandha in mg aanhoudt voor optimale resultaten. Dit advies geldt voor zowel mensen als dieren.

Kan ashwagandha het verlangen naar alcohol verminderen?

Er is beperkt wetenschappelijk bewijs voor het directe effect van ashwagandha en shilajit op het verminderen van hunkering naar alcohol bij dieren. Sommige onderzoeken suggereren echter dat ashwagandha en shilajit potentiële voordelen hebben bij het beheersen van stress en angst, wat indirect zou kunnen helpen om het verlangen naar ethanol bij sommige mensen te verminderen.

Zijn er supplementen of medicijnen die niet samen met ashwagandha ingenomen mogen worden als ik alcohol gebruik?

Het is belangrijk om een gezondheidsdeskundige te raadplegen voordat u supplementen of medicijnen met ashwagandha combineert als u ethanol gebruikt. Zij kunnen u persoonlijk advies geven op basis van uw specifieke gezondheidstoestand en medicatieregime, rekening houdend met de dosering van shilajit en de behoeften van dieren.

Hoe lang moet ik wachten na alcoholgebruik voordat ik ashwagandha inneem?

Om mogelijke interacties of versterkte kalmerende effecten te voorkomen, wordt over het algemeen aangeraden om minstens een paar uur te wachten na het innemen van ethanol voordat u ashwagandha inneemt. Raadpleeg echter een professional uit de gezondheidszorg voor nauwkeuriger advies op basis van uw individuele omstandigheden. Daarnaast is het belangrijk om op te merken dat ashwagandha onderzocht is bij dieren en potentiële voordelen voor verschillende gezondheidsaandoeningen heeft aangetoond.

Kan ik veilig andere kruidensupplementen combineren met zowel ashwagandha als alcohol?

De veiligheid van het combineren van andere kruidensupplementen met zowel ashwagandha als ethanol kan variëren, afhankelijk van de specifieke supplementen en individuele factoren. Het is altijd aan te raden om een professional uit de gezondheidszorg te raadplegen om er zeker van te zijn dat er geen mogelijke interacties of risico's zijn met shilajit, dieren of de aanbevolen dosering van mg.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting op één order

Welk product heb ik nodig?
As Seen On:
  • https://www.deondernemer.nl/actueel/retail/cibdol-opent-brandstore-stap-ideaal~2659792
  • https://retailtrends.nl/item/62892/cibdol-het-highend-cbd-merk-waar-je-niet-high-van-wordt
  • https://www.dailybase.nl/thegoodlife/lifestyle-thegoodlife/cibdol-opent-cbd-brandstore-amsterdam/
  • https://www.ad.nl/regiosport-den-haag/karlien-sleper-heeft-spelen-in-monobob-als-missie-ik-voel-me-vrijer-bij-deze-nieuwste-bobsleediscipline~a0db0ffe/
  • https://www.womenshealthmag.com/nl/beauty/g34723687/cbd-producten/
  • https://www.libelle.nl/