Kunt u ashwagandha samen met andere vitaminen nemen?

Gepubliceerd:

Ashwagandha, een oeroud kruid dat bekend staat om zijn adaptogene eigenschappen, heeft wereldwijd de nieuwsgierigheid van gezondheidsenthousiastelingen gewekt. Maar hoe zit het met de compatibiliteit met andere vitamines zoals ginseng, rhodiola, medicatie en melatonine? Kunt u ashwagandha naast uw dagelijkse multivitamine of andere supplementen nemen? Het antwoord is volmondig ja! Het combineren van ashwagandha met verschillende vitamines zoals ginseng, rhodiola, medicijnen en melatonine kan uw algehele gezondheid en welzijn daadwerkelijk verbeteren. Door de verenigbaarheid van dit krachtige kruid met verschillende vitamines zoals ginseng, rhodiola, medicijnen en melatonine te onderzoeken, kunt u een wereld van geoptimaliseerde voordelen ontsluiten.

De adaptogene aard van Ashwagandha zorgt ervoor dat het harmonieus samenwerkt met een breed scala aan vitaminen, waaronder multivitaminen, ginseng en rhodiola. Deze synergie ondersteunt de natuurlijke functies van uw lichaam, of het nu de immuunfunctie stimuleert, mentale helderheid bevordert of stressniveaus verlaagt. Door ashwagandha naast uw favoriete vitaminen en medicijnen te gebruiken, kunt u uw wellnessroutine superchargen en uw gezondheidsreis verbeteren.

Kunt u ashwagandha samen met andere vitaminen nemen?

Kan Ashwagandha samen met multivitaminen ingenomen worden?

Het combineren van ashwagandha met multivitaminen en rhodiola is over het algemeen veilig en heilzaam. Multivitaminen bieden een breed scala aan essentiële voedingsstoffen die de effecten van ashwagandha aanvullen, terwijl rhodiola het algehele welzijn verbetert. Het samen innemen van alle drie kan het algehele welzijn ondersteunen en voedingsgaten opvullen. Het is echter belangrijk op te merken dat het combineren van ashwagandha met bepaalde medicijnen, zoals melatonine, negatieve interacties kan hebben.

Ashwagandha, een oeroud kruid dat bekend staat om zijn adaptogene eigenschappen, heeft aan populariteit gewonnen omdat het stress kan verminderen en het energieniveau kan verhogen. Het kan worden ingenomen als een natuurlijk alternatief voor medicatie. Aan de andere kant zijn multivitaminen een handige manier om ervoor te zorgen dat u alle noodzakelijke vitaminen en mineralen binnenkrijgt die uw lichaam nodig heeft, zonder dat u medicijnen nodig heeft.

Het combineren van de multivitamine en medicijnen heeft geen bekende interacties of contra-indicaties. In feite kan het combineren ervan een synergetisch effect hebben dat een optimale gezondheid bevordert. De medicijnen en melatonine kunnen ook gecombineerd worden zonder bekende interacties of contra-indicaties, en bieden zo een synergetisch effect voor een optimale gezondheid.

Multivitamines bevatten verschillende vitaminen en mineralen zoals vitamine C, vitamine D, B-complex vitaminen (inclusief B12), calcium, magnesium, zink en meer. Deze voedingsstoffen spelen een cruciale rol bij het behouden van de algehele gezondheid en het ondersteunen van verschillende lichaamsfuncties. Daarnaast kunnen sommige mensen ook baat hebben bij het nemen van specifieke supplementen zoals melatonine of rhodiola voor hun specifieke behoeften. Deze medicijnen kunnen extra ondersteuning bieden aan mensen die hun slaap willen verbeteren of hun stressniveau onder controle willen houden.

Ashwagandha zelf is rijk aan antioxidanten en bioactieve bestanddelen zoals rhodiola, melatonine, magnesium en zink waarvan is aangetoond dat ze ontstekingsremmende eigenschappen hebben. Door naast multivitaminen ook ashwagandha als supplement te gebruiken, kunt u uw lichaam voorzien van een uitgebreide reeks voedingsstoffen, waaronder rhodiola, melatonine, magnesium en zink, die nodig zijn voor een optimale werking.

Het innemen van zowel ashwagandha als multivitaminen, waaronder rhodiola, melatonine, zink en calcium, kan helpen om eventuele voedingsgaten in uw dieet op te vullen. Hoewel een uitgebalanceerd dieet idealiter alle noodzakelijke voedingsstoffen zou moeten leveren die we nodig hebben, is het niet altijd mogelijk om dit consequent te bereiken. Multivitaminen werken als een verzekeringspolis door ervoor te zorgen dat u de essentiële vitaminen en mineralen binnenkrijgt, zoals rhodiola, melatonine, zink en calcium, zelfs op dagen dat uw voeding tekortschiet.

Bovendien kunnen de adaptogene eigenschappen van ashwagandha, samen met de ondersteuning van voedingsstoffen van multivitaminen zoals rhodiola en melatonine, hand in hand gaan. Adaptogenen helpen het lichaam zich aan te passen aan stress en bevorderen een gevoel van welzijn. Door ashwagandha te combineren met multivitaminen, waaronder rhodiola en melatonine, kunt u mogelijk een verbeterd stressmanagement en een verbeterde algehele vitaliteit ervaren. Daarnaast hebben onderzoeken aangetoond dat ashwagandha, rhodiola en melatonine heilzame mineralen voor het lichaam zijn.

Mogelijke interacties en medicijn interacties om te overwegen bij het nemen van Ashwagandha met andere vitaminen

Ashwagandha, een populair adaptogeen kruid dat bekend staat om zijn potentiële voordelen voor de gezondheid, kan samen met andere vitamines genomen worden als een multivitaminesupplement. Het is echter belangrijk om de mogelijke interacties en medicijninteracties te begrijpen die kunnen optreden bij het combineren van ashwagandha met andere vitaminen en mineralen. Het is van cruciaal belang om een professional uit de gezondheidszorg te raadplegen voordat u met een nieuw supplementenkuur begint om de veiligheid te waarborgen en negatieve interacties te voorkomen, aldus een onderzoek. Daarnaast is gebleken dat het gebruik van rhodiola als supplement ook potentiële voordelen voor de gezondheid heeft.

Interferentie met absorptie

Een belangrijke overweging bij het combineren van ashwagandha met andere vitaminen, zoals multivitaminen, is de mogelijke interferentie met absorptie. Bepaalde vitamines, zoals vitamine D of calcium, kunnen de absorptie van ashwagandha belemmeren als ze tegelijkertijd ingenomen worden. Dit kan de effectiviteit van het kruid verminderen en de voordelen ervan beperken. Daarnaast is het belangrijk om op te merken dat het gelijktijdig innemen van ashwagandha en rhodiola ook een mogelijke verstoring van de absorptie kan hebben.

Om dit probleem te voorkomen is het aan te raden om ashwagandha en rhodiola apart in te nemen van andere vitamines die de opname ervan kunnen verstoren. U kunt ashwagandha en rhodiola bijvoorbeeld 's ochtends innemen en uw andere vitaminen 's avonds of andersom. Deze gespreide aanpak zorgt ervoor dat elk supplement, inclusief rhodiola, optimaal wordt opgenomen zonder elkaar te hinderen.

Interacties tussen medicijnen

Naast het overwegen van interacties tussen rhodiola, is het ook cruciaal om bewust te zijn van mogelijke interacties tussen ashwagandha en bepaalde medicijnen. Ashwagandha blijkt milde kalmerende effecten te hebben en kan de effecten van medicijnen met vergelijkbare eigenschappen versterken. Als u kalmeringsmiddelen of medicijnen tegen angst of slaapstoornissen gebruikt, is het daarom belangrijk om uw arts te raadplegen voordat u ze met ashwagandha combineert.

Verder kunnen ashwagandha en rhodiola ook een wisselwerking hebben met immunosuppressieve medicijnen vanwege hun potentiële immuunmodulerende effecten. Als u momenteel immunosuppressieve medicatie gebruikt, is het essentieel om het gebruik van ashwagandha en rhodiola als supplementen met uw zorgverlener te bespreken.

Zorgen voor veilige en effectieve suppletie

Als u ashwagandha combineert met andere vitaminen of medicijnen, zoals rhodiola, moet u zich bewust zijn van mogelijke interacties om een veilige en effectieve supplementatie te garanderen. Door een professional in de gezondheidszorg te raadplegen, kunt u persoonlijke begeleiding krijgen op basis van uw specifieke gezondheidsbehoeften en eventuele bestaande medische aandoeningen of medicijnen die u gebruikt.

Onthoud dat ieders lichaam uniek is, en dat wat goed werkt voor de ene persoon, misschien niet hetzelfde werkt voor de andere. Daarom is het altijd aan te raden om professioneel advies in te winnen voordat u begint met een nieuwe supplementenkuur, zoals ashwagandha extract of rhodiola, om mogelijke negatieve interacties of bijwerkingen te voorkomen.

Supplementen die niet met Ashwagandha gemengd mogen worden

Ashwagandha en rhodiola zijn populaire kruiden die bekend staan om hun potentiële voordelen voor de gezondheid, waaronder stressvermindering en een verbeterde cognitieve functie. Het is echter belangrijk om bewust te zijn van bepaalde supplementen die niet met ashwagandha of rhodiola gemengd mogen worden vanwege mogelijke interacties.

Vermijd het combineren van ashwagandha met kalmerende of angstremmende medicijnen

Als u kalmerende of angstremmende medicijnen gebruikt, is het aan te raden deze niet te combineren met ashwagandha of rhodiola. Dit komt omdat zowel ashwagandha als rhodiola zelf kalmerende eigenschappen bezitten, die de effecten van deze medicijnen kunnen versterken. Dit kan leiden tot overmatige slaperigheid of een gevoel van overmatig ontspannen zijn. Het is altijd het beste om met uw zorgverlener te overleggen voordat u supplementen combineert als u voorgeschreven medicijnen gebruikt.

Bepaalde supplementen zoals sint-janskruid of valeriaanwortel mogen niet met ashwagandha gemengd worden.

Sint-janskruid en valeriaanwortel zijn twee voorbeelden van supplementen die niet met ashwagandha gemengd mogen worden. Sint-janskruid wordt vaak gebruikt als een kruidenremedie tegen depressie, terwijl valeriaanwortel vaak gebruikt wordt vanwege de kalmerende effecten op angst en slaapstoornissen. In combinatie met ashwagandha kunnen deze kruiden elkaars effecten versterken, wat kan leiden tot verhoogde slaperigheid of sedatie.

Het is vermeldenswaard dat zowel sint-janskruid als valeriaanwortel ook een wisselwerking kunnen hebben met verschillende medicijnen zoals antidepressiva of bloedverdunners. Daarom is het cruciaal om uw arts te raadplegen voordat u deze kruiden naast ashwagandha in uw supplementenroutine opneemt.

Controleer altijd op contra-indicaties voordat u supplementen combineert

In het algemeen is het essentieel om te controleren op contra-indicaties voordat u supplementen, waaronder ashwagandha, gaat combineren. Sommige kruiden of vitaminen kunnen een negatieve wisselwerking met elkaar hebben, wat kan leiden tot nadelige effecten op uw gezondheid. Uw zorgverlener kan u advies geven over mogelijke interacties en u helpen weloverwogen beslissingen te nemen.

Overweeg de volgende tips om uw veiligheid te garanderen:

Onderzoek en begrijp het doel en de mogelijke bijwerkingen van elk supplement.

Raadpleeg een gezondheidsdeskundige die goed op de hoogte is van kruidengeneeskunde en supplementen.

Geef een uitgebreide lijst van alle supplementen die u gebruikt aan uw zorgverlener.

Wees u bewust van eventuele reeds bestaande medische aandoeningen die de compatibiliteit van verschillende supplementen kunnen beïnvloeden.

Onderzoek naar de voordelen van het combineren van Ashwagandha met verschillende vitaminen

De combinatie van ashwagandha met B-complex vitaminen kan het energieniveau verhogen en stressmanagement ondersteunen. Ashwagandha, een adaptogeen kruid dat al eeuwenlang in de Ayurvedische geneeskunde gebruikt wordt, heeft aan populariteit gewonnen als natuurlijk supplement vanwege de vele voordelen voor de gezondheid. Wanneer het samen met B-complexvitaminen, zoals vitamine B12 en foliumzuur, wordt ingenomen, worden de eigenschappen van ashwagandha versterkt.

B-complexvitaminen spelen een cruciale rol bij het omzetten van voedsel in energie en het ondersteunen van het zenuwstelsel. Door deze vitamines te combineren met ashwagandha-extract kunnen mensen gedurende de dag een verhoogd energieniveau ervaren. Bovendien helpen de adaptogene eigenschappen van ashwagandha het lichaam om effectiever met stress om te gaan. Deze combinatie kan een natuurlijke oplossing bieden om vermoeidheid tegen te gaan en het algehele welzijn te bevorderen.

De combinatie van ashwagandha en vitamine E versterkt de antioxidantwerking en bevordert de gezondheid van de cellen. Vitamine E staat bekend om zijn krachtige antioxiderende eigenschappen die cellen beschermen tegen schade veroorzaakt door vrije radicalen. In combinatie met ashwagandha's eigen antioxidante werking, wordt dit duo nog effectiever in het neutraliseren van schadelijke moleculen in het lichaam.

De synergetische werking van ashwagandha en vitamine E helpt oxidatieve stress op cellen en weefsels te verminderen, waardoor een optimale cellulaire functie wordt ondersteund. Deze combinatie kan positieve gevolgen hebben voor verschillende aspecten van de gezondheid, waaronder de gezondheid van de huid, de cardiovasculaire functie en de ondersteuning van het immuunsysteem.

De combinatie van ashwagandha en omega-3 vetzuren ondersteunt de hersenfunctie en vermindert ontstekingen. Omega-3 vetzuren zijn essentiële vetten die een essentiële rol spelen bij de gezondheid van de hersenen en het verminderen van ontstekingen in het lichaam. Wanneer ze samen met ashwagandha worden ingenomen, werken deze twee componenten hand in hand om de cognitieve functie te bevorderen en het algehele mentale welzijn te ondersteunen.

Onderzoek suggereert dat omega-3 vetzuren de absorptie van ashwagandha bestanddelen in het lichaam verbeteren, waardoor de potentiële voordelen gemaximaliseerd worden. Door ontstekingen te verminderen, kan deze combinatie ook de symptomen verlichten die gepaard gaan met bepaalde gezondheidsaandoeningen zoals artritis en auto-immuunziekten.

Ashwagandha in uw routine opnemen: Combineren met Rhodiola voor optimale resultaten

Het combineren van ashwagandha met rhodiola kan de adaptogene effecten versterken en de stressbestendigheid verbeteren. Wanneer deze twee krachtige kruiden samen gebruikt worden, werken ze synergetisch om mentale helderheid, focus en de algehele cognitieve functie te ondersteunen. Door zowel ashwagandha als rhodiola in uw dagelijkse routine op te nemen, vindt u wellicht een meer alomvattende aanpak van stressmanagement.

Ashwagandha is een bekend adaptogeen dat al eeuwenlang gebruikt wordt in de Ayurvedische geneeskunde. Het helpt het lichaam met stress om te gaan door het cortisolniveau te verlagen en een gevoel van kalmte te bevorderen. Rhodiola daarentegen is een ander adaptogeen kruid dat van oudsher in Oost-Europa en Azië wordt gebruikt om vermoeidheid tegen te gaan en het fysieke uithoudingsvermogen te vergroten.

Wanneer ashwagandha en rhodiola samen worden ingenomen, kunnen ze een synergetisch effect op het lichaam hebben. Ze werken samen om stresshormonen te reguleren en een algeheel gevoel van welzijn te bevorderen. Door deze twee kruiden te combineren, kunt u een verbeterde mentale helderheid en focus ervaren gedurende de dag.

Een van de voordelen van het samen innemen van ashwagandha en rhodiola is dat ze de stressbestendigheid kunnen verbeteren. De adaptogene eigenschappen van beide kruiden helpen het lichaam beter te reageren op stressvolle situaties, waardoor u sneller terug kunt komen van moeilijke omstandigheden. Dit kan met name gunstig zijn als u een veeleisende baan heeft of een periode van veel stress doormaakt.

Een ander voordeel van het combineren van ashwagandha met rhodiola is hun potentiële invloed op de cognitieve functie. Van beide kruiden is aangetoond dat ze de gezondheid van de hersenen ondersteunen en het geheugen en de concentratie verbeteren. Door ze in uw dagelijkse routine op te nemen, kunt u merken dat uw mentale prestaties en productiviteit verbeteren.

Om ashwagandha en rhodiola effectief in uw routine op te nemen, is het belangrijk om rekening te houden met de timing. Hoewel er geen strikte regel is, wordt over het algemeen aangeraden om ashwagandha 's ochtends te nemen en rhodiola later op de dag. Ashwagandha kan een zachte energieboost geven, waardoor het geschikt is voor gebruik overdag. Rhodiola daarentegen kan een licht stimulerend effect hebben en is vaak beter geschikt voor gebruik in de namiddag of vroege avond.

Wanneer u deze kruiden begint te combineren, is het essentieel om de aanbevolen doseringsrichtlijnen te volgen. Begin met een lage dosering en verhoog deze geleidelijk als dat nodig is. Het is ook aan te raden om een professional uit de gezondheidszorg te raadplegen voordat u nieuwe supplementen aan uw routine toevoegt, vooral als u onderliggende gezondheidsproblemen hebt of medicijnen gebruikt.

De synergie tussen Ashwagandha, vitamine C en koper

Ashwagandha is een krachtig kruid dat populair is geworden vanwege de vele voordelen voor de gezondheid. Wist u echter dat een combinatie met vitamine C en koper de antioxiderende eigenschappen nog verder kan versterken?

Verbeterde antioxiderende eigenschappen

Ashwagandha staat bekend om zijn krachtige antioxiderende eigenschappen, die het lichaam helpen beschermen tegen oxidatieve stress veroorzaakt door vrije radicalen. In combinatie met vitamine C en koper worden deze antioxidante effecten versterkt. Vitamine C werkt als een co-factor in verschillende enzymatische reacties die betrokken zijn bij het neutraliseren van reactieve zuurstofsoorten (ROS), terwijl koper een cruciale rol speelt in de functie van superoxide dismutase (SOD), een belangrijk antioxidantenzym.

Een gezonde huid bevorderen

Vitamine C staat bekend om zijn vermogen om de collageenproductie te ondersteunen, een eiwit dat essentieel is voor het behoud van een gezonde huid. Collageen geeft de huid structuur en helpt tekenen van veroudering zoals rimpels en verslapping te voorkomen. Koper vult dit proces aan door te helpen bij de opname van ijzer - een essentieel mineraal voor de collageensynthese. Door Ashwagandha met vitamine C en koper te combineren, kunt u de gezondheid en het uiterlijk van uw huid mogelijk verbeteren.

De immuunfunctie stimuleren

Een robuust immuunsysteem is van vitaal belang voor de algehele gezondheid en het welzijn. Van zowel Ashwagandha als vitamine C is aangetoond dat ze immuunversterkende eigenschappen hebben. Ashwagandha helpt immuunreacties te moduleren door de activering van immuuncellen zoals macrofagen en natuurlijke killercellen te bevorderen. Aan de andere kant ondersteunt vitamine C verschillende cellulaire functies van zowel aangeboren als adaptieve immuniteit.

Bescherming tegen oxidatieve stress

Oxidatieve stress treedt op wanneer er een onbalans is tussen vrije radicalen en antioxidanten in het lichaam. Deze onbalans kan leiden tot celbeschadiging en bijdragen aan de ontwikkeling van verschillende gezondheidsaandoeningen, waaronder kanker. De combinatie van Ashwagandha, vitamine C en koper biedt een krachtige verdediging tegen oxidatieve stress door vrije radicalen te neutraliseren en de antioxidant enzymactiviteit te ondersteunen.

Ashwagandha innemen met andere vitamines - Slotgedachten

Concluderend kan Ashwagandha in combinatie met andere vitaminen verschillende voordelen bieden voor uw algehele gezondheid en welzijn. Hier zijn de belangrijkste punten om te overwegen:

 1. Kan Ashwagandha samen met multivitaminen ingenomen worden? Ja, Ashwagandha kan over het algemeen zonder grote problemen naast multivitaminen ingenomen worden. Het is echter altijd aan te raden om een professional uit de gezondheidszorg te raadplegen om er zeker van te zijn dat het compatibel is met specifieke formules.

 2. Mogelijke interacties en medicijninteracties om te overwegen bij het nemen van Ashwagandha met andere vitamines Hoewel Ashwagandha over het algemeen veilig is, kan er interactie zijn met bepaalde medicijnen of supplementen. Het is cruciaal om uw huidige medicijnregime en mogelijke interacties met een zorgverlener te bespreken voordat u Ashwagandha met andere vitaminen combineert.

 3. Supplementen die niet met Ashwagandha gemengd mogen worden Bepaalde supplementen, zoals kalmeringsmiddelen of immunosuppressiva, kunnen contra-indicaties hebben wanneer ze met Ashwagandha gecombineerd worden. Overleg met een professional uit de gezondheidszorg is essentieel om de compatibiliteit van deze supplementen te bepalen.

 4. De voordelen van het combineren van Ashwagandha met verschillende vitamines onderzoeken Ashwagandha combineren met specifieke vitamines kan de effecten versterken en extra gezondheidsvoordelen opleveren. Een combinatie met vitamine D kan bijvoorbeeld de gezondheid van de botten ondersteunen, terwijl een combinatie met B-complexvitaminen het energieniveau kan bevorderen en stress kan verminderen.

 5. Ashwagandha in uw routine opnemen: Combineren met Rhodiola voor optimale resultaten Het combineren van Ashwagandha en Rhodiola kan een synergetisch effect creëren bij het beheersen van stress en het bevorderen van mentaal welzijn. Deze adaptogene kruiden werken samen om de reactie van uw lichaam op stressfactoren te ondersteunen.

 6. De synergie tussen Ashwagandha, Vitamine C en Koper Ashwagandha, Vitamine C en Koper kunnen samenwerken om de immuunfunctie te ondersteunen. Terwijl Ashwagandha de immuunrespons helpt moduleren, werkt Vitamine C als antioxidant en speelt Koper een rol bij de ontwikkeling van immuuncellen.

Het integreren van Ashwagandha met andere vitaminen kan een waardevolle aanvulling zijn op uw gezondheidsroutine. Het is echter belangrijk om te onthouden dat individuele reacties kunnen variëren. Het is altijd aan te raden om een professional uit de gezondheidszorg te raadplegen voordat u met een nieuw supplementenprogramma begint.

FAQs

Kan ik Ashwagandha samen met mijn dagelijkse multivitamine nemen?

Ja, in de meeste gevallen kunt u Ashwagandha naast uw dagelijkse multivitamine innemen. Het is echter raadzaam om een professional in de gezondheidszorg te raadplegen voor persoonlijk advies op basis van uw specifieke behoeften en bestaande medicijnen.

Zijn er supplementen die niet met Ashwagandha gemengd mogen worden?

Bepaalde supplementen zoals kalmeringsmiddelen of immunosuppressiva kunnen contra-indicaties hebben wanneer ze met Ashwagandha gecombineerd worden. Het is essentieel om een zorgverlener te raadplegen voor een veilige supplementatie.

Wat zijn de mogelijke interacties van Ashwagandha met andere vitaminen?

Ashwagandha heeft over het algemeen minimale interacties met andere vitaminen. Het is echter altijd het beste om advies te vragen aan een professional uit de gezondheidszorg die uw unieke omstandigheden kan beoordelen en aanbevelingen op maat kan geven.

Kan het combineren van Ashwagandha met specifieke vitaminen de voordelen vergroten?

Ja, het combineren van Ashwagandha met bepaalde vitaminen kan de effecten versterken en extra gezondheidsvoordelen bieden. Een combinatie met vitamine D kan bijvoorbeeld de gezondheid van de botten ondersteunen, terwijl een combinatie met B-complexvitaminen het energieniveau en stressvermindering kan bevorderen.

Is er een optimale combinatie om de voordelen van Ashwagandha te maximaliseren?

Hoewel er niet voor iedereen een optimale combinatie bestaat, vinden sommige mensen dat het combineren van Rhodiola met Ashwagandha een synergetisch effect heeft op het beheersen van stress en het bevorderen van mentaal welzijn. Het is belangrijk om te experimenteren en uit te zoeken wat voor u het beste werkt, rekening houdend met uw unieke behoeften en voorkeuren.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting op één order

Welk product heb ik nodig?
As Seen On:
 • https://www.deondernemer.nl/actueel/retail/cibdol-opent-brandstore-stap-ideaal~2659792
 • https://retailtrends.nl/item/62892/cibdol-het-highend-cbd-merk-waar-je-niet-high-van-wordt
 • https://www.dailybase.nl/thegoodlife/lifestyle-thegoodlife/cibdol-opent-cbd-brandstore-amsterdam/
 • https://www.ad.nl/regiosport-den-haag/karlien-sleper-heeft-spelen-in-monobob-als-missie-ik-voel-me-vrijer-bij-deze-nieuwste-bobsleediscipline~a0db0ffe/
 • https://www.womenshealthmag.com/nl/beauty/g34723687/cbd-producten/
 • https://www.libelle.nl/