Hoe voelt u zich bij Shilajit?

Gepubliceerd:

Hebt u wel eens van shilajit gehoord? Zo niet, dan mist u iets! Deze unieke stof heeft ongelooflijke effecten op lichaam en geest. Laten we eens kijken hoe shilajit u laat voelen.

Een stof die al eeuwenlang wordt gebruikt

Shilajit wordt al eeuwenlang gebruikt in de traditionele Indiase geneeskunde en folklore. In het Sanskriet wordt het de "veroveraar van bergen en vernietiger van zwakheden" genoemd. Maar wat is het precies?

Shilajit is een dikke, kleverige teerachtige substantie die voornamelijk gevonden wordt in de rotsen van de Himalaya op hoogtes tussen de 1000 en 5000 meter. Het wordt gevormd door de langzame ontbinding van plantaardig materiaal dat vast komt te zitten in de spleten en scheuren van rotsen.

Hoe voelen mensen zich door deze vreemde teerachtige substantie?CibdolShilajit-afbeelding_1

Belangrijkste effecten van Shilajit

Shilajit wordt in de Ayurvedische geneeskunde beschouwd als een verjongingsmiddel en adaptogeen. Dit betekent dat het:

 • Vermoeidheid verminderen
 • Fysieke prestaties verbeteren
 • De stemming verbeteren
 • Cognitie ondersteunen

Laten we deze belangrijke voordelen verder uitwerken.

Minder vermoeidheid en moeheid

Bent u moe? Shilajit kan helpen!

Veel mensen melden dat ze minder vermoeid zijn als ze regelmatig shilajit gebruiken. Uit een onderzoek uit 2021 bleek dat deelnemers bijna 50% meer spieruithoudingsvermogen hadden tijdens het sporten nadat ze 4 weken lang shilajit hadden gebruikt.

Onderzoekers denken dat fulvozuur, een van de belangrijkste bioactieve bestanddelen in shilajit, het energiemetabolisme in de cellen helpt verbeteren.

Hebt u gemerkt dat u zich minder moe voelt als u shilajit supplementen neemt? Ik hoor graag uw ervaring in de comments!

Betere fysieke prestaties

Naast minder vermoeidheid kan shilajit ook lichamelijke prestaties verbeteren.

Uit hetzelfde onderzoek uit 2021 bleek dat mensen die 4 weken lang shilajit gebruikten, aanzienlijk langer spieropbouwende oefeningen konden doen voordat ze uitgeput raakten.

Ander onderzoek toont aan dat shilajit ook de hartslag en het zuurstofverbruik tijdens lichamelijke activiteit kan verlagen. Samen suggereert dit een ergogeen effect - wat betekent dat het u in staat stelt om meer "werk" te verzetten voordat u vermoeid raakt.

Stemmingsverbetering

Wie kan er af en toe geen oppepper gebruiken?

Er zijn aanwijzingen dat shilajit psychologische voordelen kan hebben naast vermindering van vermoeidheid en betere lichamelijke prestaties.

Eén onderzoek gaf deelnemers 90 dagen lang shilajit. 63% rapporteerde verbeteringen in de stemming, vergeleken met slechts 37% in de placebogroep. Onderzoekers denken dat het samenspel tussen mitochondriën en cellulaire energie een rol kan spelen.

Hebt u gemerkt dat uw stemming verbetert als u regelmatig shilajit gebruikt? Laat het me weten in de comments!

Shilajit

Eindgedachten

Zoals we hier hebben onderzocht, kan shilajit:

 • Vermoeidheid verminderen
 • Fysieke prestaties verbeteren
 • De stemming verbeteren

Hoewel er nog steeds meer onderzoek nodig is, is het eerste menselijke, dierlijke en cellulaire bewijs veelbelovend voor deze unieke teerachtige stof.

Dus samengevat - hoe voelt u zich door shilajit? Veel mensen melden dat ze zich minder moe voelen, beter presteren tijdens het sporten en een beter humeur hebben.

Veelgestelde vragen over Shilajit

Shilajit is een fascinerend gezondheidssupplement, maar u hebt waarschijnlijk veel vragen. Laten we eens kijken naar enkele veelgestelde vragen over shilajit.

Wat is Shilajit precies?

Shilajit is een dikke, kleverige, teerachtige substantie die voornamelijk gevonden wordt in rotsachtige berggebieden boven 1000 meter hoogte. Het ontstaat uit eeuwenlange langzame ontbinding van plantaardig materiaal dat vastzit in rotsspleten. Shilajit bevat een dicht netwerk van voedingsstoffen zoals fulvozuur, vitaminen en meer.

Is Shilajit veilig?

Onderzoek toont aan dat shilajit waarschijnlijk veilig is als het met mate genomen wordt. Hoge doses kunnen echter mogelijk interfereren met bepaalde medicijnen. Zoals met elk nieuw supplement moet u shilajit met uw arts bespreken voordat u het inneemt, vooral als u een medische aandoening heeft of voorgeschreven medicijnen gebruikt.

Wat is de beste manier om Shilajit in te nemen?

Shilajit is verkrijgbaar in twee hoofdvormen - poeder en hars. Shilajit poeder kan door smoothies, thee of water gemengd worden. De dosis is normaal gesproken 300-500 mg per dag. Shilajit hars kan onder de tong opgelost worden of met melk gemengd worden. Per portie is slechts een kleine hoeveelheid ter grootte van een erwt nodig.

Wanneer is de beste tijd om Shilajit te nemen?

Het optimale tijdstip hangt af van waarom u shilajit inneemt. Als u het voor energie gebruikt, nemen veel mensen shilajit het liefst vroeg op de dag. Voor immuniteit, spijsvertering of algemeen welzijn kan het altijd werken. Neem shilajit altijd in bij de maaltijd om de absorptie te verbeteren.

Hoe snel werkt Shilajit?

De voordelen ontwikkelen zich geleidelijk in de loop van weken en maanden. Veel mensen melden echter binnen enkele dagen of weken subtiele verbeteringen in energie, cognitieve functies, stemming, immuniteit en sportprestaties. Wees geduldig, hou vol en volg de veranderingen die u opmerkt!

Waar kan ik Shilajit van hoge kwaliteit kopen?

Niet alle shilajit is gelijk. Kijk liever naar de harsvorm dan naar het poeder. Zoek naar merken die testen op zware metalen en andere verontreinigingen. Himalaya shilajit wordt als de krachtigste beschouwd. Veel gespecialiseerde gezondheidswinkels hebben tegenwoordig shilajit-supplementen.

Samenvatting

Shilajit, een teerachtige stof die voornamelijk in de Himalaya wordt gevonden, wordt al eeuwenlang gebruikt in de traditionele Indiase geneeskunde en folklore. Deze unieke stof wordt gevormd uit de langzame ontbinding van plantenresten die in bergspleten vastzitten. Modern onderzoek suggereert dat shilajit verschillende gezondheidsvoordelen biedt, waaronder verminderde vermoeidheid, verbeterde lichamelijke prestaties en een beter humeur.

Vier belangrijke componenten van shilajit kunnen bijdragen aan de effecten in het lichaam: fulvozuur, shilajitins, dibenzo-alfa-pyrones (DBP's) en sporen van verschillende mineralen en vitaminen. Fulvinezuur verbetert het transport van voedingsstoffen naar de cellen. Shilajitinen werken als antioxidanten om de energiestofwisseling te ondersteunen. DBP's, fulvozuur en shilajitinen lijken allemaal een regeneratieve invloed te hebben op bepaalde structuren in cellen, zoals mitochondriën.

Uit menselijke onderzoeksgegevens en laboratoriumonderzoek naar shilajit blijkt dat mensen die het regelmatig innemen minder vermoeid zijn en een groter uithoudingsvermogen hebben tijdens het sporten. Aangezien fulvozuur en andere bestanddelen helpen bij het transport van voeding naar de cellen, kan shilajit ook vermoeidheid verminderen en fysieke prestaties ondersteunen door de energiestofwisseling in de cellen te verbeteren. Uit aanvullend bewijs blijkt dat shilajit ook de hartslag en het zuurstofverbruik tijdens lichamelijke activiteit kan verlagen.

Aanvulling met shilajit kan ook psychologische voordelen bieden. In onderzoeken waarin shilajit met placebo's werd vergeleken, rapporteerden deelnemers aan de shilajitgroep significant vaker verbeteringen in hun stemming. De mechanismen kunnen te maken hebben met de wisselwerking tussen cellulaire energie, mitochondriën en de opname van micronutriënten die de werking van het zenuwstelsel ondersteunen.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting op één order

Welk product heb ik nodig?
As Seen On:
 • https://www.deondernemer.nl/actueel/retail/cibdol-opent-brandstore-stap-ideaal~2659792
 • https://retailtrends.nl/item/62892/cibdol-het-highend-cbd-merk-waar-je-niet-high-van-wordt
 • https://www.dailybase.nl/thegoodlife/lifestyle-thegoodlife/cibdol-opent-cbd-brandstore-amsterdam/
 • https://www.ad.nl/regiosport-den-haag/karlien-sleper-heeft-spelen-in-monobob-als-missie-ik-voel-me-vrijer-bij-deze-nieuwste-bobsleediscipline~a0db0ffe/
 • https://www.womenshealthmag.com/nl/beauty/g34723687/cbd-producten/
 • https://www.libelle.nl/