Kan ik shilajit en ashwagandha samen nemen?

Gepubliceerd:

Hoofdafbeelding

Kan ik Shilajit en Ashwagandha samen nemen?

Shilajit en ashwagandha zijn twee populaire Ayurvedische supplementen die verschillende gezondheidsvoordelen bieden. Beide worden al eeuwenlang in de Ayurvedische geneeskunde gebruikt om vitaliteit en welzijn te bevorderen.

Veel mensen nemen shilajit en ashwagandha samen om hun effecten te versterken. Sommigen vragen zich echter af of het veilig is om deze twee supplementen te combineren.

Wat zijn Shilajit en Ashwagandha?

Shilajit is een mineraalrijke biomassa die uit rotsen in sommige bergketens in Azië sijpelt. Het wordt in de Ayurvedische geneeskunde al eeuwenlang voor verschillende gezondheidsdoeleinden gebruikt.

Enkele belangrijke voordelen van shilajit zijn:

 • Bevordert het energieniveau en uithoudingsvermogen
 • Ondersteuning van cognitieve functies
 • Het immuunsysteem stimuleren

Ashwagandha is een van de meest essentiële kruiden in de Ayurvedische geneeskunst. Het wordt al meer dan 3000 jaar in de Indiase geneeskunde gebruikt als een rasayana - een adaptogeen en tonisch kruid.

De belangrijkste voordelen van ashwagandha zijn onder andere:

 • Verlichting van stress en angst
 • Hersenfunctie en geheugen verbeteren
 • Meer kracht en uithoudingsvermogen
 • Hormonen reguleren

Samengevat werkt shilajit dus als een verjongingsmiddel en ondersteunt het energie, immuniteit en cognitie, terwijl ashwagandha helpt bij het beheersen van stress, hormonen, geheugen en fysieke prestaties.

Zijn Shilajit en Ashwagandha veilig om samen te nemen?

Ja, het is over het algemeen veilig om shilajit en ashwagandha samen te nemen. Bij een zorgvuldige en juiste combinatie kunnen deze twee supplementen elkaars werking versterken.

In de Ayurveda wordt shilajit vaak beschreven als "yogavahi", wat betekent dat het de potentie en absorptie van andere kruiden en verbindingen versterkt. Daarom kan het de werkzaamheid van ashwagandha in uw lichaam versterken wanneer u ze tegelijkertijd inneemt.

Bovendien vullen deze twee supplementen elkaar mooi aan om de algehele gezondheid, vitaliteit en welzijn te bevorderen.

Zo kan shilajit de fysieke kracht, het inspanningsvermogen en het spierherstel vergroten, terwijl ashwagandha deze voordelen nog verder versterkt. Het gecombineerde effect is een grotere vitaliteit, uithoudingsvermogen en spierkracht.

Op dezelfde manier ondersteunt shilajit de cognitieve functies, verjongt het uw geest en verlicht het angst; ashwagandha biedt verdere anti-stress en geheugenversterkende effecten wanneer het samen wordt gebruikt.

SubImage

Wat is de juiste dosering om Shilajit en Ashwagandha samen te nemen?

Hier volgt een veilig en effectief doseringsprotocol als u shilajit en ashwagandha op elkaar wilt stapelen:

 • Shilajit - 250mg tot 500mg per dag
 • Ashwagandha - 300mg tot 600mg per dag

De bovenstaande doseringen zijn voldoende om te genieten van de synergetische effecten van deze twee supplementen. Het is ideaal om eerst met lagere doses te beginnen.

Zorg ervoor dat uw shilajit en ashwagandha supplementen van betrouwbare bronnen komen. Aangezien dit kruidenextracten zijn, kunnen de zuiverheid en kwaliteit drastisch verschillen per merk.

Raadpleeg ook een Ayurvedisch arts met ervaring in kruidenbehandelingen om de dosering aan te passen die werkt voor uw lichaamstype en gezondheidstoestand.

Hoe Shilajit en Ashwagandha Combinatie innemen?

Hier volgt een eenvoudig stap-voor-stap protocol om shilajit en ashwagandha veilig samen in te nemen:

 • Neem de supplementen bij voorkeur in met melk om de absorptie te verbeteren. Ashwagandha heeft de neiging om de absorptie van shilajit te verhogen.
 • Neem deze supplementen nooit in op een lege maag, maar altijd bij het ontbijt of de lunch.
 • Begin met kleine tot matige doseringen. Geef uw lichaam de tijd om zich aan te passen door de doseringen langzaam te verhogen.
 • Neemvoldoende rust terwijl u deze supplementen gebruikt voor een maximaal herstel.
 • Volg een actieve levensstijl en voedzame voeding voor een optimaal welzijn.
 • Luister tot slot goed naar uw lichaam en stop met supplementen als u zich ongemakkelijk voelt.

De belangrijkste conclusies samenvatten

 • Het is veilig en mogelijk gunstig om shilajit en ashwagandha supplementen te combineren.
 • Bij juist gebruik kunnen shilajit en ashwagandha elkaars gezondheidsvoordelen versterken.
 • Volg de dosering, timing en leefstijlrichtlijnen die in dit bericht worden genoemd voor de beste resultaten.
 • Houd de reactie van uw lichaam goed in de gaten en pas zo nodig de dosering aan.

Dus samengevat - ja, u kunt shilajit en ashwagandha zeker samen innemen na overleg met een Ayurvedisch arts. Hun synergetische werking kan vitaliteit, sportprestaties, stemmingsbalans, geheugen en innerlijke genezing uitzonderlijk goed bevorderen.

Veelgestelde vragen

Hieronder staan enkele veelgestelde vragen over de combinatie van shilajit en ashwagandha:

Is het goed om Shilajit en Ashwagandha langdurig te gebruiken?

Ja, het is over het algemeen veilig om shilajit en ashwagandha samen te gebruiken voor langere periodes. Neem echter lage tot matige doses en houd de reactie van uw lichaam in de gaten. Door deze supplementen om de paar maanden op en af te bouwen, kan uw lichaam uitrusten.

Welke effecten kan ik aanvankelijk van deze combinatie merken?

In de eerste paar weken kunt u meer fysieke kracht en uithoudingsvermogen waarnemen, een beter vermogen om met stress om te gaan, een betere slaapkwaliteit, evenwichtige energieniveaus gedurende de dag en een betere focus en concentratie.

Hoe snel zullen de voordelen zichtbaar worden?

Binnen de eerste 7 tot 10 dagen zou u al wat positieve effecten moeten merken. Maar als u het product minstens 6 tot 8 weken regelmatig gebruikt, zult u er optimaal profijt van hebben. De effecten nemen geleidelijk toe naarmate de kruiden uw lichaam voeden.

Wat moet ik doen als ik bijwerkingen ervaar?

Verlaag onmiddellijk de dosering of stop met het innemen van beide supplementen. Raadpleeg ook een Ayurvedisch arts. Sommige mensen kunnen een lagere dosering nodig hebben op basis van hun gezondheidstoestand, leeftijd of andere medicijnen die ze gebruiken.

Kan ik deze supplementen op trainingsdagen nemen?

Ja, de combinatie van shilajit en ashwagandha werkt uitzonderlijk goed op trainingsdagen of bij elke fysieke activiteit. Shilajit geeft energie en ondersteunt spierkracht en -functie. Ashwagandha verbetert verder het uithoudingsvermogen, de kracht en het herstel na de training.

Samenvatting

Shilajit en ashwagandha zijn twee populaire Ayurvedische kruiden die verschillende gezondheidsvoordelen bieden. Shilajit levert energie en ondersteunt de immuniteit en cognitieve functies, terwijl ashwagandha een adaptogeen is dat helpt bij het beheersen van stress en het verbeteren van fysieke prestaties. Wanneer shilajit en ashwagandha zorgvuldig samen worden ingenomen, kunnen ze elkaars effecten veilig versterken dankzij de potentieverhogende eigenschap van shilajit. Een adequaat doseringsprotocol is 250-500 mg gezuiverde shilajit één of twee keer per dag, en 300-600 mg van een gerenommeerd ashwagandha supplement, ook één of twee keer per dag. De combinatie werkt synergetisch om vitaliteit, spierkracht, een evenwichtige geest en algemeen welzijn te bevorderen. Neem shilajit en ashwagandha met voedsel in om de absorptie te verbeteren. Begin met lagere doses en verhoog langzaam binnen het aanbevolen bereik op basis van individuele respons. De supplementen lijken veilig te zijn voor langdurig gebruik in gematigde doses als ze op de juiste manier worden gefixeerd. Volg ook een actieve levensstijl en voedzaam dieet voor optimale resultaten. Kleine bijwerkingen kunnen onder controle gehouden worden door de dosering te verlagen. Shilajit en ashwagandha is dus een uitstekende combinatie voor het verbeteren van de algehele gezondheid en prestaties, mits correct ingenomen.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting op één order

Welk product heb ik nodig?
As Seen On:
 • https://www.deondernemer.nl/actueel/retail/cibdol-opent-brandstore-stap-ideaal~2659792
 • https://retailtrends.nl/item/62892/cibdol-het-highend-cbd-merk-waar-je-niet-high-van-wordt
 • https://www.dailybase.nl/thegoodlife/lifestyle-thegoodlife/cibdol-opent-cbd-brandstore-amsterdam/
 • https://www.ad.nl/regiosport-den-haag/karlien-sleper-heeft-spelen-in-monobob-als-missie-ik-voel-me-vrijer-bij-deze-nieuwste-bobsleediscipline~a0db0ffe/
 • https://www.womenshealthmag.com/nl/beauty/g34723687/cbd-producten/
 • https://www.libelle.nl/