Getest en geanalyseerd

Voor veel mensen is CBD goud waard. Helaas hebben velen de afgelopen jaren teleurstellende ervaringen gehad met oliën of hennepextracten die niet bevatten wat erin zou moeten zitten. In de slechtste gevallen waren de producten ineffectief of zelfs besmet met schadelijke stoffen.

Wat zit er in je CBD-olie?

De CBD-industrie gaat eerder vroeger dan later haar marktaanbod normaliseren en standaardiseren. En sommige serieuze producenten zijn al in staat de inhoud van hun extracten volledig te garanderen. Toch vertrouwen de meeste producenten nog op geconsolideerde methodes voor het maximaliseren van de productie, in plaats van alle van nature helende fytocomplexen van henneptoppen te behouden.

Net als groente en fruit, hebben henneptoppen- en stelen die gebruikt worden voor de extractie van cannabinoïden en terpenen soms te maken met pesticiden, herbiciden, schimmel en andere organische of anorganische toxines. Bovendien maakt de natuur, net als bij groentes het geval is, niet alle planten gelijk. De concentratie cannabinoïden, terpenen, antioxidanten en andere substanties in een doorsnee cannabis-fytocomplex varieert soms sterk. Het is een van de taken van de extractor om de beste rauwe materialen te selecteren en het eindproduct consistent te maken.

Fabrikanten en laboratoria bepalen de kwaliteit van CBD-olie

Een strikte samenwerking tussen de fabrikant van een fytotherapeutische remedie en een gekwalificeerd analyselaboratorium is nodig om klanten te garanderen dat hun CBD-olie volledig veilig en effectief is. Deze loyale collaboratie tussen onafhankelijk bedrijfsentiteiten ondersteunt tevens onderzoek en productverbetering. In de loop der jaren heeft Cibdol diepgaande kennis opgebouwd over het verwerken van hennep en de extractie van cannabinoïden. We zijn de trotse eigenaar van een gepatenteerd proces voor CBD-extractie, zonder gebruik te maken van chemicaliën. Zowel onze competentie als methodes ontwikkelen zich steeds meer, mede dankzij de samenwerking met Brightlabs.

Wanneer we het hebben over cannabiswetenschap en laboratoriumonderzoek in Europa, denken we onmiddellijk aan Brightlabs als erkende autoriteit. Dit non-profitinitiatief voert onderzoek uit naar cannabis en de actieve onderdelen ervan. Dit met geavanceerde technologieën die bijdragen aan de ontwikkeling van een gezonde en transparante medicinale cannabisindustrie. De specialisten van Cibdol delen nu hun kennis over het verwerken en extraheren van hennep met de onderzoekers van Brightlabs om te helpen op regelmatige basis allerlei biochemische tests uit te voeren die nodig zijn voor de food-grade-producten van Cibdol.

Verzekerd van productkwaliteit, consistentie en effectiviteit

Middels onze overeenkomst met leveranciers van grondstoffen, zijn de planten voor onze CBD-olie geteeld zonder pesticiden, herbiciden, fungiciden en chemische meststoffen. We eisen ook tests van de bodem zelf op eventuele agrarische of industriële besmetting. Hoge concentraties van zelfs maar een van deze chemische substanties veroorzaken mogelijk, net als bacteriën of schimmels, veel bijwerkingen. Het is zowel de plicht van ons als van Brightlabs om alle batches te testen voordat onze CBD-olie op de markt komt.

Elke partij rauwe materialen of geconcentreerde extracten wordt getest met de nieuwste technologieën. Brightlabs controleert de CBD-concentratie zoals op het etiket van ons product vermeld staat, de afwezigheid van biologische vervuiling en zware metalen, naast het specifieke terpenen- en cannabinoïdeprofiel. Ook is er sprake van microbiologische tests om de aanwezigheid van bacteriën uit te sluiten. De olie die als drager gebruikt wordt, is eveneens food-grade, biologisch en getest.

Alle analyses die Brightlabs uitvoert voor de Cibdol-producten komen overeen met de huidige reguleringen in de Europese Unie en Zwitserland en zijn onderdeel van de Good Manufacturing Practices. Ook helpt deze samenwerking met een gespecialiseerd laboratorium onze onderzoeksafdeling bij het ontwikkelen van de beste herhaalbare productieprocessen - van de kweek tot de bezorging van onze producten. Alle analyseresultaten van Brightlabs zijn beschikbaar via onze website. Cibdol staat bovendien klaar voor klanten voor alle verdere informatie over de kwaliteit van de grondstoffen en de productie- en testmethoden.


Welk product heb ik nodig?
As Seen On:
  • https://www.deondernemer.nl/actueel/retail/cibdol-opent-brandstore-stap-ideaal~2659792
  • https://retailtrends.nl/item/62892/cibdol-het-highend-cbd-merk-waar-je-niet-high-van-wordt
  • https://www.dailybase.nl/thegoodlife/lifestyle-thegoodlife/cibdol-opent-cbd-brandstore-amsterdam/
  • https://www.ad.nl/regiosport-den-haag/karlien-sleper-heeft-spelen-in-monobob-als-missie-ik-voel-me-vrijer-bij-deze-nieuwste-bobsleediscipline~a0db0ffe/
  • https://www.womenshealthmag.com/nl/beauty/g34723687/cbd-producten/
  • https://www.libelle.nl/