Wanneer moet Shilajit worden ingenomen?

Gepubliceerd:

Wanneer moet u Shilajit nemen? De optimale tijd voor de "Vernietiger van Zwakte"

Hebt u over Shilajit gehoord en wilt u dit oeroude Ayurvedische supersupplement proberen? Maar wanneer kunt u het het beste nemen - 's ochtends, 's middags of 's avonds?

Shilajit wordt al eeuwenlang in de Ayurvedische geneeskunde gebruikt voor een breed scala aan gezondheidsvoordelen. Shilajit staat bekend als de "vernietiger van zwakte" en bevat meer dan 80 mineralen en sporenelementen die kunnen helpen bij het herstellen van energie, vitaliteit en welzijn.

Shilajit16

Wat is Shilajit?

Shilajit is een dikke, teerachtige substantie die tussen de rotsen in bergketens in Azië vandaan sijpelt. Het wordt gevormd uit langzaam ontbindende planten en mineralen in de loop van honderden jaren.

Het oogsten van Shilajit van hoge kwaliteit is zeer arbeidsintensief, en daarom kan authentieke Shilajit duur zijn. Maar velen vinden het de moeite waard voor de uitgebreide gezondheids- en wellnessvoordelen.

Dus wanneer moet u Shilajit nemen om de volledige kracht van dit verjongende adaptogeen te benutten? Laten we het bespreken.

De beste tijd van de dag om Shilajit te nemen

Volgens de Ayurvedische wijsheid is de optimale tijd om Shilajit in te nemen de vroege ochtend op een lege maag.

Waarom 's ochtends vroeg? Door Shilajit als eerste in te nemen wanneer u opstaat, voordat u iets eet of drinkt, krijgt het de kans om gemakkelijk door uw lichaam opgenomen te worden.

Het wordt aangeraden om een kleine dosis Shilajit ter grootte van een erwt onder uw tong te leggen en het langzaam te laten oplossen in plaats van het meteen door te slikken.

Door Shilajit onder uw tong te laten zitten, kunnen de krachtige bestanddelen via de dunne membranen sublinguaal in uw bloedbaan terechtkomen.

Belangrijkste redenen om Shilajit in de AM te nemen:

 • Geeft meer energie - Shilajit geeft u een energieboost om uw dag goed te beginnen
 • Ondersteunt de spijsvertering - inname op een lege maag kan de spijsvertering bevorderen
 • Absorbeert beter - Sublinguale toediening zorgt voor betere absorptie
 • Hoogste concentratie - Uw ochtenddosis komt snel in uw bloed terecht
 • Stelt uw ritme in - Shilajit consequent innemen helpt uw circadiane cycli te reguleren

Samenvattend kunt u dus het beste uw dagelijkse dosis Shilajit 's ochtends vroeg op een lege maag innemen. Het past goed in een Ayurvedisch dinacharya-ritueel om het ritme van uw lichaam holistisch in te stellen.

Zijn er uitzonderingen?

Voor de meeste mensen werkt het doseren van AM Shilajit op een lege maag perfect. Maar er zijn een paar uitzonderingen waarbij later innemen verstandig kan zijn:

Gevoelige spijsvertering - Als u misselijk wordt als u een supplement als eerste inneemt, probeer dan uw Shilajit-dosis halverwege de ochtend of aan het begin van de middag tussen de maaltijden in te nemen. Door de inname van voedingsstoffen op deze manier te spreiden, kunt u misselijkheid tegengaan.

Slaapproblemen - Hoewel Shilajit voor de meesten energie geeft, maakt het hoge mineraalgehalte het voor sommigen licht stimulerend. Als u merkt dat het u 's nachts wakker houdt, verschuif uw inname dan een paar uur eerder op de dag.

Vraag het uw Ayurvedische arts - Raadpleeg zoals altijd een professionele Ayurvedische arts om de timing en dosering af te stemmen op uw constitutie en huidige evenwichtstoestand.

Shilajit

Hoe lang moet u Shilajit nemen voor de beste resultaten?

Zoals de meeste kruidensupplementen en superfoods geldt ook voor Shilajit: hoe langer u het consequent inneemt, hoe beter.

De cumulatieve effecten nemen toe als u Shilajit 3-6 maanden lang dagelijks deel laat uitmaken van uw reguliere gezondheidsregime. Sommigen melden dat de voordelen al binnen enkele weken merkbaar zijn.

Luister naar de aangeboren wijsheid van uw eigen lichaam om aan te voelen wanneer Shilajit u stimuleert. En zoals altijd, raadpleeg een professional over de juiste duur op basis van uw gezondheidsdoelen.

Klaar om Shilajit aan uw routine toe te voegen?

Hopelijk heeft het leren wanneer u Shilajit moet nemen - 's ochtends vroeg op een lege maag - uw belangrijkste vraag beantwoord en bent u enthousiast geworden om deze verjongende adaptogeen aan uw kuur toe te voegen!

Shilajit heeft een indrukwekkend aantal bestanddelen die uw geest-lichaam-geest revitaliseren. Het heeft een terechte plaats verdiend in elke Ayurvedische apotheek.

Veelgestelde vragen over shilajit

Nieuwsgierig naar meer informatie over dit oeroude verjongende adaptogeen? Hieronder vindt u antwoorden op een aantal veelgestelde vragen die mensen stellen als ze Shilajit voor het eerst ontdekken.

Hoe smaakt Shilajit?

Pure Shilajit van hoge kwaliteit heeft een zeer aardse, bittere smaak door alle geconcentreerde mineralen en verbindingen. De meesten beschrijven het als vrij sterk, scherp en medicinaal smakend. De smaak zelf lijkt echter therapeutische effecten te hebben, gebaseerd op de nootropische chemie.

Shilajitpoeder heeft een rokerige smaak. De eerste smaak kan voor sommigen onaangenaam zijn, maar een tintelend gevoel daarna duidt op een goede opname. Om de smaak aangenamer te maken, kunt u uw dosis Shilajit combineren met honing, ghee, amandel- of kokosmelk.

Welke kleur moet Shilajit van hoge kwaliteit hebben?

Authentieke Shilajit-harsen van de hoogste kwaliteit die tussen de bergrotsen naar buiten sijpelen, moeten altijd heel zwart of bruinzwart van kleur zijn. De donkerdere kleur duidt op dichtheid en een overvloed aan revitaliserende voedingsstoffen en mineralen die in de loop van eeuwen van vorming zijn gecondenseerd.

Donkere Shilajit uit de oceaan, bekend als "sacha inchi", is meestal zachter en glanzender. Hoewel lichter gekleurde Shilajit nog steeds voordelen kan bieden, vertonen de donkerste harsen de meest dramatische gezondheidseffecten.

Is Shilajit veilig?

Wanneer Shilajit op ethische en duurzame wijze uit ongerepte natuurlijke omgevingen wordt gewonnen, heeft het een ongelooflijk veilige staat van dienst. Door de recente grote vraag zijn er echter laagwaardige verdunde Shilajit-producten op de markt gekomen.

Om de veiligheid te garanderen, koopt u Shilajit alleen van gerenommeerde leveranciers die testen op verontreinigingen en documentatie over hun oogst- en productieprocessen verstrekken.

Het is ook verstandig om een Ayurvedisch arts te raadplegen om u te begeleiden bij de juiste dosering voor uw constitutie en lichaamstype. Volg de doseringsaanwijzingen en begin langzaam met Shilajit totdat u ziet hoe uw lichaam reageert.

Kunt u Shilajit elke dag nemen?

Door regelmatige dagelijkse dosering kunnen de mineralen en voedingsstoffen van Shilajit zich gestaag in uw weefsels opbouwen. Dit verbetert in de loop van de tijd op holistische wijze de cellulaire en mitochondriale functie.

Sommigen raden echter aan om Shilajit 5 dagen op en 2 dagen af te nemen, omdat het voor bepaalde lichamen enigszins verwarmend kan werken. Pas indien nodig aan op basis van uw eigen constitutie en in overleg met een Ayurvedisch specialist.

Samenvattend kunt u echter stellen dat een consequente inname van Shilajit gedurende maanden en jaren, met regelmatige rustdagen als dat nodig is, de grootste vruchten afwerpt. Luister onderweg goed naar de aangeboren wijsheid van uw lichaam.

Shilajit V&A Belangrijkste opmerkingen:

 • Kwaliteit is belangrijk - Zoek naar goed verkrijgbare, gezuiverde, authentieke Shilajit
 • Houd u aan kleine doses - Volg de voorzorgsmaatregelen en werk samen met een arts
 • Zwarter is beter - Donkere kwaliteiten bevatten een hogere minerale dichtheid
 • Langzaam opbouwen - Laat maanden tot het volledige effect zichtbaar is

Samenvatting

Shilajit is een oeroude geneeskrachtige stof die uit de berggebieden van Azië sijpelt en bestaat uit meer dan 80 verjongende sporenmineralen en verbindingen. Shilajit, dat in de Ayurveda bekend staat als de "vernietiger van zwakte", bouwt vitaliteit op, verhoogt de energie, ondersteunt de cognitie, reguleert hormonen, ontgift het lichaam en nog veel meer. Maar wanneer is de optimale tijd om Shilajit in te nemen? Volgens de Ayurvedische wijsheid - 's ochtends als eerste!

Door een kleine dosis Shilajit ter grootte van een erwt sublinguaal in te nemen op een lege maag, kunnen de bestanddelen onder uw tong oplossen. Door deze sublinguale toediening komen ze snel in uw bloedbaan terecht en circuleren ze naar de weefsels, terwijl absorptie via de spijsvertering langer duurt. Uw dag beginnen met Shilajit stimuleert de celstofwisseling en geeft u een energieboost. Er wordt ook gezegd dat het de spijsvertering en het circadiane ritme ondersteunt bij dagelijks gebruik.

Voor de meeste mensen levert een consequente vroege inname van Shilajit gedurende 3-6 maanden cumulatieve voordelen op. Sommige gevoelige mensen kunnen Shilajit later op de dag tussen de maaltijden door innemen als dosering in de ochtend misselijkheid veroorzaakt. Raadpleeg een Ayurvedisch arts om de timing en dosering specifiek af te stemmen op uw unieke constitutie en dosha-balans. Geef ook de voorkeur aan Shilajit van hoge kwaliteit uit gerenommeerde bronnen voor zuiverheid en veiligheid.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting op één order

Welk product heb ik nodig?
As Seen On:
 • https://www.deondernemer.nl/actueel/retail/cibdol-opent-brandstore-stap-ideaal~2659792
 • https://retailtrends.nl/item/62892/cibdol-het-highend-cbd-merk-waar-je-niet-high-van-wordt
 • https://www.dailybase.nl/thegoodlife/lifestyle-thegoodlife/cibdol-opent-cbd-brandstore-amsterdam/
 • https://www.ad.nl/regiosport-den-haag/karlien-sleper-heeft-spelen-in-monobob-als-missie-ik-voel-me-vrijer-bij-deze-nieuwste-bobsleediscipline~a0db0ffe/
 • https://www.womenshealthmag.com/nl/beauty/g34723687/cbd-producten/
 • https://www.libelle.nl/