Het verschil tussen mannelijke en vrouwelijke cannabis

Gepubliceerd:

Het verschil tussen mannelijke en vrouwelijke cannabis

PLANTEN GESLACHTEN

Ook planten zijn ingedeeld in een geslacht en dit klinkt misschien wat vreemd in de oren. Ze missen nog steeds de sociale constructies om te vegen of seks te hebben, maar geef ze wat evolutionaire tijd en ik weet zeker dat we allemaal nog versteld zullen staan. Maar even serieus: Planten kunnen mannelijk, vrouwelijk of hermafrodiet zijn; sommige planten planten zich trouwens aseksueel voort door klonen te maken, dus hun geslacht is niet bepaald.

Cannabis Sativa, ofterwijl de cannabisplant, heeft meestal verschillende mannelijke en vrouwelijke planten hoewel planten soms ook hermafrodieten kunnen zijn. Dit houdt in dat ze beide geslachten vertonen. Vrouwelijke planten produceren vrouwelijke bloemen en mannelijke planten produceren mannelijke bloemen. Maar in het geval van een hermafrodiet kan je zowel mannelijke als vrouwelijke bloemen zien.

Mannelijke bloemen bevatten stuifmeel, de mannelijke reproductieve cellen. Vrouwelijke planten bevatten eitjes, de vrouwelijke reproductieve cellen. Wanneer vrouwelijke planten worden bestoven, zullen de eitjes zich ontwikkelen tot zaden.


WAAROM ONDERSCHEID MAKEN TUSSEN MANNELIJKE EN VROUWELIJKE CANNABIS?

Hoewel zowel mannelijke als vrouwelijke cannabisplanten bloemen produceren, zijn ze enorm verschillend. De vrouwelijke bloem wordt meestal geconsumeerd. Hoewel het geen kwaad kan om mannelijke bloemen te consumeren, zitten er minder cannabinoïden in, wat uiteraard invloed heeft op het effect.

Belangrijker is echter dat mannelijke planten de vrouwelijke planten zullen bestuiven, wat resulteert in een overvloed aan zaden in de vrouwelijke bloemen. Er wordt beweerd dat deze zaadproductie het niveau cannabinoïden, dus THC, verlaagt. Wanneer de zaden worden blootgesteld aan hitte, zullen ze met een herkenbaar en luid geluid breken en het is gemeld dat deze zaden hoofdpijnen veroorzaken. Als er zaden aanwezig zijn in cannabisbloemen die voor consumptie bedoeld zijn, kunnen ze het beste worden vermeden omdat dit een teken is van onachtzame of beginnende kwekers.


HET ONDERSCHEID MAKEN TUSSEN MANNELIJKE EN VROUWELIJKE CANNABIS

Mannelijke planten hebben dikkere stelen maar minder dichte bladeren dan vrouwelijke planten. Maar op deze manier is het geslacht van de cannabisplant moeilijk te herkennen, waardoor deze methode het beste kan worden overgelaten aan de doorgewinterde kweker.

De verschillen zoeken in de pré-bloemen is waarschijnlijk de meest handige methode om het geslacht te bepalen. Pré-bloemen kunnen het beste worden gevonden op de gewrichten, dus de nodes op de steel. Mannelijke pré-bloemen hebben een rondere vorm, terwijl de vrouwelijke puntiger zijn met witte haartjes. Deze haren worden stampers genoemd. Als je wacht tot deze stampers te zien zijn, kan je vrouwelijke planten zeker herkennen.

Cannabisplanten maken twee duidelijk te onderscheiden fases door tijdens de levenscyclus: De vegetatieve fase en de bloeiperiode.

In de vegetatieve fase zal de plant snel groeien, waarbij de geslachtsorganen zich op een iets langzamer tempo ontwikkelen. Na ongeveer 6 weken in de vegetatieve fase zullen je pre-bloemen tekenen vertonen van het geslacht.

De bloeiperiode draait helemaal om de ontwikkeling van de geslachtsorganen van de plant. Als je het geslacht niet hebt kunnen bepalen in de vegetatieve fase, wordt dit zeker duidelijk in de eerste 3 weken van de bloeiperiode.

Mannelijke planten moeten worden gescheiden van de vrouwelijke om bestuiving te voorkomen. Als het om kweken gaat, moet ook een hermafrodiet als een mannelijke plant worden beschouwd omdat ook deze het vermogen heeft de vrouwelijke planten te bestuiven.

 

 

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting op één order

Welk product heb ik nodig?
As Seen On:
  • https://www.deondernemer.nl/actueel/retail/cibdol-opent-brandstore-stap-ideaal~2659792
  • https://retailtrends.nl/item/62892/cibdol-het-highend-cbd-merk-waar-je-niet-high-van-wordt
  • https://www.dailybase.nl/thegoodlife/lifestyle-thegoodlife/cibdol-opent-cbd-brandstore-amsterdam/
  • https://www.ad.nl/regiosport-den-haag/karlien-sleper-heeft-spelen-in-monobob-als-missie-ik-voel-me-vrijer-bij-deze-nieuwste-bobsleediscipline~a0db0ffe/
  • https://www.womenshealthmag.com/nl/beauty/g34723687/cbd-producten/
  • https://www.libelle.nl/