Het Verschil Tussen Cannabis en Hennep

Gepubliceerd:

Het is tijd de twijfels weg te nemen die je misschien hebt over de verschillen tussen hennep en cannabis. Hoe komt het toch dat er zoveel controverse bestaat over de plant, terwijl er tegelijkertijd vaak gepraat wordt over de mogelijke gezondheidsvoordelen? Het punt is dat er meer overeenkomsten dan verschillen zijn als het gaat om deze twee varianten, maar toch bezit elke variant unieke kenmerken en individuele voordelen.

CANNABIS SATIVA L.

Wat wij afzonderlijk benoemen als "cannabis" en "hennep", zijn simpelweg verschillende genetica van een en dezelfde moederplant, namelijk **Cannabis sativa L. De verschillen tussen cannabis en hennep, zoals we die nu kennen, zijn het resultaat van jarenlange selectief kweken. De meest overvloedige, natuurlijk voorkomende verbinding in Cannabis sativa L. is het psychoactieve THC, gevolgd door de nuttige verbinding CBD. In het verleden werden cannabisplanten gekweekt om buitengewoon hoge concentraties THC te bevatten, terwijl het reeds kleine percentage CBD nog verder werd beperkt.

Cannabis

HET ZIT HEM ALLEMAAL IN DE NAAM

Cannabis is een term die voornamelijk wordt gebruikt als wordt gerefereerd aan de psychoactieve, toppen-producerende vrouwelijke planten die al eeuwenlang een bron van zowel afgoderij als haat zijn. Cannabis werd door de jaren heen meestal "marihuana" genoemd, een term die beladen is met negatieve associaties en een ongelukkige geschiedenis als het gaat om de naamgeving. De vernieuwing naar de term "cannabis" is een soort rebrandings-actie om de plant te herpositioneren als een veilige plant met mogelijkheden voor de gezondheid, in plaats van een illegale drug.

Overigens beschrijft "hennep" (de term die nog vóór marihuana werd gebruikt) bijna exclusief de plant die wordt gebruikt om een grote variatie praktische en eetbare producten te maken waar je niet high van wordt. Hennep wordt veelvuldig gebruikt in producten voor huid- en haarverzorging, maar ook nuttige oliën, melkvervangers en pulp die gemaakt wordt van de stelen.

Als voedingssupplement is hennep rijk aan proteïne; alleen de sojaboon bevat meer. Hennepzaden bevatten alle 9 essentiële aminozuren die het menselijk lichaam niet produceert, evenals de resterende 11. Hennep is nog steeds veelbelovend als bron voor brandstof en als een vezelrijk additief dat kan worden gebruikt in de ethische productie en recycling van papier.

KWEEK & TELEN

Hennep en cannabis zijn generaties lang gekweekt om bepaalde eigenschappen te verkrijgen en anderen te verliezen. In hun natuurlijke vorm zullen Cannabis sativa L. planten buiten dicht bij elkaar groeien om elkaar op natuurlijke wijze te kunnen bestuiven. Hierdoor zullen vrouwelijke bloemen zaden produceren, zodat de levenscyclus kan worden voortgezet. Je hebt misschien wel gehoord dat cannabis de vrouwelijke plant is en hennep de mannelijke, maar dit is onjuist.

Kwekers zullen psychoactieve cannabis soorten telen om de meest krachtige high op te kunnen wekken. Hobbykwekers zullen grotendeels feminized zaden gebruiken, zodat er geen bestuiving plaatsvindt. Eenmaal volwassen, produceren deze planten onbevruchte bloemen, rijk aan trichomen en een groot scala cannabinoïden, die vervolgens kunnen worden gedecarboxyleerd en gebruikt voor hun psychoactieve effecten.

Over het algemeen worden psychoactieve cannabisplanten speciaal gekweekt om relatief klein en struikachtig te blijven, zodat er veel stelen ontstaan die bloemen ontwikkelen. Bij hennep daarentegen, worden grotere planten juist aangemoedigd om forsere stelen te produceren die voor diverse doelen kunnen worden gebruikt, van het bouwen van huizen tot het maken van tapijt.

Hennepplanten bevatten een verwaarloosbare hoeveelheid psychoactieve stoffen. Hierdoor kan het materiaal worden ingezet in infrastructuur, fabricage en voedselproductie. Hennep bevat nog steeds de belangrijke cannabinoïde CBD, die vele toepassingen bezit voor de gezondheid.

Hennep

JURIDISCHE CONTROVERSE

Het belang van retoriek wordt nergens duidelijker dan in de verwijzing naar Cannabis sativa L. In het boek "The Species Problem in Cannabis,” geschreven door Earnest Small, schetst de onderzoeker een willekeurig onderscheid en geeft aan dat hennep minder dan 0,03% THC zou moeten bevatten om als zodanig te kunnen worden gecategoriseerd. Dit standpunt beïnvloedde (en werd in sommige gevallen direct aangenomen als) de standaard voor hennepproductie in vele landen.

DE VOORDELEN VOOR DE GEZONDHEID

Veel cannabisplanten bevatten een krachtige, psychoactieve inhoud tussen 10-30% en deze verbindingen bezitten nuttige eigenschappen, zoals het opwekken van de slaap, het stimuleren van de eetlust en het verlichten van misselijkheid. Onderzoek suggereert ook dat er meer toepassingen kunnen worden gevonden voor psychoactieve cannabis als het gaat om serieuze aandoeningen, zoals kanker en epilepsie.

Hennep wordt vaak gebruikt voor de zaden, die een hoge voedingswaarde bezitten. Naast proteïne, is hennep ook rijk aan essentiële meervoudig onverzadigde en verzadigde vetten. Ook bevat het niet onderdrukte concentraties CBD, die vele pijnstillende en ontstekingsremmende voordelen bieden. Hennep en psychoactieve cannabis bevatten tientallen andere cannabinoïden en terpenen die in synergie samenwerken om heilzame, therapeutische toepassingen te leveren.

DE MEEST VEELZIJDIGE PLANT

Hoewel de psychoactieve variatie tussen deze twee rassen invloed heeft op de toepassingen, is Cannabis sativa L. een plant met verreikende betekenis. Hoewel het onderscheid tussen "cannabis" vs. "hennep" wellicht zal veranderen, is het nu duidelijk hoezeer de plant beïnvloed is door economische en politieke precedenten.

Bij Cibdol gebruiken we uitsluitend natuurlijk gekweekte, Europese hennep om onze gezuiverde gouden oliën te produceren. Onze producten zijn gegarandeerd niet-psychoactief en ondergaan transparante en rigoureuze testen om de beste kwaliteit in elk product te verzekeren.

 

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting op één order

Welk product heb ik nodig?
As Seen On:
  • https://www.deondernemer.nl/actueel/retail/cibdol-opent-brandstore-stap-ideaal~2659792
  • https://retailtrends.nl/item/62892/cibdol-het-highend-cbd-merk-waar-je-niet-high-van-wordt
  • https://www.dailybase.nl/thegoodlife/lifestyle-thegoodlife/cibdol-opent-cbd-brandstore-amsterdam/
  • https://www.ad.nl/regiosport-den-haag/karlien-sleper-heeft-spelen-in-monobob-als-missie-ik-voel-me-vrijer-bij-deze-nieuwste-bobsleediscipline~a0db0ffe/
  • https://www.womenshealthmag.com/nl/beauty/g34723687/cbd-producten/
  • https://www.libelle.nl/