Wat is de ”V“ familie van cannabinoïden?

Gepubliceerd:

Een diepe duik in de wereld van de cannabinoïden

Cannabis is de thuisbasis van meer dan honderd verschillende cannabinoïden. De plant barst van de diverse chemische verbindingen. Voor het ontstaan van deze stofjes, is cannabis onderhevig aan meerdere chemische reacties. Alle cannabinoïden die hieruit voortvloeien, verschillen van elkaar, afhankelijk van de wiet soort, haar levensfase, de blootstelling aan hitte en de aanwezigheid van enzymen.

Wat is de ”V“ familie van cannabinoïden?

Een van deze cannabinoïden groepen kenmerkt zich door de letter "V". Deze groep is het resultaat van een specifieke, chemische verandering in de vroegste stadia van de ontwikkeling van de cannabisplant. Delen van de chemische structuur van CBCV, THCV en CBDV komen erg overeen met andere cannabinoïden. Toch hebben ze een aantal unieke eigenschappen.

Introductie van de "V" cannabinoïde familie

Laten we die unieke chemische reactie eens onderzoeken. In de vroegste stadia van het leven van een cannabisplant, staat een chemische verbinding, bekend als geranyl pyrofosfaat, een beslissing te wachten. De stof is in staat zich te binden aan twee verschillende types zuur in de plant. Bindt de verbinding zich aan olivetolzuur, dan eindig je met CBGA. De combinatie met divarinzuur leidt tot CBGVA. Beide zijn intermediaire cannabinoïden, maar CBGVA is ons eerste lid van de "V" cannabinoïde familie.

Het is gemakkelijk overweldigd te raken door alle verschillende families of groepen cannabinoïden. Een simpele manier om de synthese te visualiseren, is door je CBGA en CBGVA voor te stellen als types deeg. CBGA is beter te gebruiken om spaghetti te maken, terwijl CBGVA geschikter is voor rigatoni. Veel originele basisingrediënten zijn gelijk, maar de uitkomst varieert. Dit is afhankelijk van de manier waarop het deeg gemaakt is, de kookprocessen en de uiteindelijke vorming.

cannabinoïde familie

Een soortgelijk concept is toepasbaar op de gehele stamboom van cannabinoïden. Deze splitst zich op in talloze paden en takken (afhankelijk van de reactie of manipulatie), waardoor uiteindelijk tientallen mogelijke uitkomsten ontstaan. Volg de "V" cannabinoïden paden tijdens de ontwikkeling van de plant en pas hitte toe op de ruwe cannabinoïden en je eindigt met de eerder genoemde CBCV, THCV en CBDV.

Waar vind je de "V" familie van cannabinoïden en wat doen ze precies?

De meeste cannabinoïden uit de "V" familie zijn moeilijk te isoleren. Ze zijn de verlegen, afwachtende kant van de cannabinoïden familie. Tenzij je een cannabis landras vindt. Dit zijn genetisch "zuivere" soorten die niet door kwekers zijn veranderd middels jarenlange manipulatie en selectieve teelt. In plaats daarvan hebben landrassen zich natuurlijk ontwikkeld. Dit resulteert in hogere verhoudingen van de "V" cannabinoïden, zoals CBDV.

CBDV

Hoe zit het met de capaciteiten? Het onderzoek naar de familie "V" van cannabinoïden staat nog in de kinderschoenen. We weten wel dat ze niet psychoactief zijn en in wisselwerking staan met verschillende receptoren voor cannabinoïden, net als CBD. THCV is niet psychoactief, waarvan inmiddels bekend is dat het de eetlust onderdrukt. CBDV laat potentie zien als behandeling voor epilepsie en andere convulsieve aandoeningen. Voorlopig moeten we vertrouwen op het onderzoek dat nog plaatsvindt om de ware mogelijkheden van de "V" cannabinoïden bloot te leggen.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting op één order

Welk product heb ik nodig?
As Seen On:
  • https://www.deondernemer.nl/actueel/retail/cibdol-opent-brandstore-stap-ideaal~2659792
  • https://retailtrends.nl/item/62892/cibdol-het-highend-cbd-merk-waar-je-niet-high-van-wordt
  • https://www.dailybase.nl/thegoodlife/lifestyle-thegoodlife/cibdol-opent-cbd-brandstore-amsterdam/
  • https://www.ad.nl/regiosport-den-haag/karlien-sleper-heeft-spelen-in-monobob-als-missie-ik-voel-me-vrijer-bij-deze-nieuwste-bobsleediscipline~a0db0ffe/
  • https://www.womenshealthmag.com/nl/beauty/g34723687/cbd-producten/
  • https://www.libelle.nl/