Maak kennis met Bailey Groenendaal, de nieuwste aanwinst van het Cibdol sportteam

Gepubliceerd:

Talent Bailey Groenendaal kan zich optimaal focussen op veldrijden door Cibdol

Photo by: Steffen Müssiggang @radsportphotonet

Onze nieuwste aanwinst voor het talententeam van Cibdol fietst het liefst door de modder, op zware technische parcoursen voelt hij zich het beste thuis. Maak maar snel kennis met Bailey Groenendaal.

Een veldrijder dus. Een duursporter met een denderende drive, zo een die uitstekend bij Cibdol past. Bailey, net 17, is namelijk niet van de geplaveide weg. Hij houdt van het zware zand. Van op en af. ,,Al helemaal met modder is veldrijden leuk”, zegt hij met een grote glimlach op zijn gezicht. ,,Dan komt het aan op techniek, op sturen met je bovenlichaam en het rijden van goede lijnen. Timing is daarbij heel belangrijk. Daar ben ik wel goed in.”

Prestatiedruk

Photo by: Steffen Müssiggang @radsportphotonet

Hij staat te boek als een talent. Zo reed hij al een WK en tal van wereldbekerwedstrijden bij de junioren. In zijn prijzenkast liggen al twee bronzen medailles van Nederlandse kampioenschappen. En nu ruikt hij aan het grote werk. ,,Ik train woensdags bij de talentengroep van bondscoach Gerben de Knegt”, zegt Bailey trots. ,,De zekerheid om geselecteerd te worden, is er nooit. Ik moet er worden uitgepikt bij wedstrijden. Dat betekent telkens presteren dus. Die druk maakt het best zwaar.”

Ook omdat hij nog een studie volgt, de vmbo-opleiding economie en ondernemen aan het Vakcollege in Eindhoven om precies te zijn. Daar zit de jonge ster uit Schijndel in de klas met sporters uit het hele land, van badmintonners tot waterpoloërs. ,,Het is erg fijn dat schooltijden worden afgestemd op het veldrijden. Zo ben ik maandag vrij als ik zondag een wedstrijd heb. Dan heb ik de tijd om te ontbijten, trainen en rusten. Om naar de masseur te gaan en te herstellen.”

Optimaal focussen door Cibdol

Alles met maar één doel: professioneel veldrijder worden. ,,Ik train nu veel harder dan afgelopen jaar”, stelt Bailey, tweedejaars junior. ,,Sowieso worden mijn trainingsuren elk jaar verhoogd. De intensiteit neemt dan ook flink toe. Hulp krijg ik daarbij van mijn ouders, die samen een sportschool runnen. Mijn vader begeleidt mij bij trainingen en mijn moeder helpt onder meer met mijn voeding.”

Zijn voedingsschema is er dan ook een op maat. ,,Om genoeg voedingsstoffen binnen te krijgen zodat ik spieren kan opbouwen en kan herstellen. Vitamine en mineralen zijn ook nodig omdat ik op de fiets veel calorieën verbrand. Voor je het weet val je flink af. Ik denk dan vaak aan twee jaar terug. Toen was ik te mager, vaak ziek ook. Dat kwam door het vele trainen. Ik reed op mijn reserves. Daarvan heb ik wel geleerd te drinken voor ik dorst krijg, om altijd op tijd naar bed en uit bed te gaan.”

Door de komst van Cibdol kan hij zich optimaal focussen op zijn ontwikkeling als veldrijder. Bailey heeft min of meer zijn eigen team nu. ,,Cibdol geeft mij de ruimte om mijn eigen materiaal te kiezen. Dat is top. Zo kan ik investeren in extra reserve materialen en is mijn fiets 800 gram lichter dan voorheen, dat scheelt bergop echt veel.” Met een knipoog: ,,Maar uiteindelijk ben ik natuurlijk zelf de motor. Trappen zal ik moeten.”

Eerste zege in Cibdol-shirt

Photo by: Steffen Müssiggang @radsportphotonet

Zijn ouders zullen hem daarbij blijven ondersteunen. Meer dan dat zelfs. Zo gaan ze met z’n drieën naar elke veldrit. ,,We zijn al in veel verschillende landen in Europa geweest”, zegt Bailey. Van België tot Tsjechië. Maar zijn focus ligt dit seizoen dichtbij. ,,Ik wil presteren in Zaltbommel, bij het NK begin januari, en zou graag vlak erna in Oostende podium rijden op het WK.”

Bailey is daarbij goed onderweg. Want zijn eerste overwinning in het shirt van Cibdol heeft hij al binnen: de Stockholm Cyclocross in Zweden (11 oktober). Bailey is er terecht trots op, net als op zijn nieuwe veldrittenue, gezien de fiere blik als hij de foto’s ervan op zijn mobiel laat zien. Een grijs shirt met een mooie witte baan verschijnt. ,,Door de modder van de koers zullen wit niet wit blijven”, zegt Bailey. Hij kan er om lachen. Glunderend: ,,Beter dan met de support van Cibdol kan ik het niet hebben.”

Bailey voegt zich als tweede sporter bij talententeam Cibdol. Eerder werd bobsleeër Karlien Sleper al vastgelegd. Daarmee zetten we als Cibdol onze ambities kracht bij.

Tekst: Dominique Pichel

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting op één order

Welk product heb ik nodig?
As Seen On:
  • https://www.deondernemer.nl/actueel/retail/cibdol-opent-brandstore-stap-ideaal~2659792
  • https://retailtrends.nl/item/62892/cibdol-het-highend-cbd-merk-waar-je-niet-high-van-wordt
  • https://www.dailybase.nl/thegoodlife/lifestyle-thegoodlife/cibdol-opent-cbd-brandstore-amsterdam/
  • https://www.ad.nl/regiosport-den-haag/karlien-sleper-heeft-spelen-in-monobob-als-missie-ik-voel-me-vrijer-bij-deze-nieuwste-bobsleediscipline~a0db0ffe/
  • https://www.womenshealthmag.com/nl/beauty/g34723687/cbd-producten/
  • https://www.libelle.nl/