Hoe Kies Je De juiste Sterkte E-Liquid?

Een van de lastigste dingen voor mensen die net beginnen met e-sigaretten is weten welke sterkte e-liquid ze moeten kopen – en de juiste sterkte verschilt van persoon tot persoon. Hieronder staat een toelichting met betrekking tot iedere sterkte en de beste manier om te bepalen welke voor jou het beste is.

Stigx e-liquid en sterkte

Stigx e-liquids zijn verkrijgbaar in verschillende sterkten, elke sterkte heeft een ander nicotinegehalte. Dit zijn: 0 mg (nicotinevrij), 6 mg, 12 mg en 18 mg. De getallen geven de hoeveelheid nicotine per 1 ml aan. Als je dus een flesje hebt van sterkte 12 mg, zul je bij elke ml die je inhaleert, 12 mg nicotine binnenkrijgen.

Sterker betekent niet per se beter. Wat voor jou de beste sterkte is, hangt af van jouw huidige rookgedrag. Als iemand bijvoorbeeld de hele dag lang tabak rookt, maar dan wel light sigaretten, is een lage nicotinesterkte het best. Evenzo kunnen degenen die zware sigaretten roken het best kiezen voor een sterke e-liquid.

De Stigx e-liquid sterkten kunnen als volgt beschreven worden:

18 mg – sterk
12 mg – medium
6 mg – light
0 mg – nicotinevrij

Het bepalen van de beste sterkte

Het vinden van de voor jou beste sterkte is een proces van vallen en opstaan. Laat je niet ontmoedigen als de eerste sterkte die je kiest te slap of te sterk is. Waarschijnlijk heb je dan de verkeerde gekozen – dit is een kuil waar veel nieuwe gebruikers in vallen. De beste manier om te bepalen of een sterkte te zwak is, is de volgende:

Te Zwak

Als de e-liquid te zwak is, zul je waarschijnlijk gaan overcompenseren en proberen het nicotinegehalte te bereiken waar je lichaam aan gewend is. Dit resulteert erin dat je veel meer moet vaporiseren dan je zou hebben gerookt, en hierdoor kan een e-sigaret ineffectief aanvoelen. Als je na een e-sigaret nog steeds de behoefte aan nicotine voelt, heb je waarschijnlijk een zwaardere sterkte nodig.

Te sterk

Als je een te sterke e-liquid gebruikt, kan dit resulteren in een zeer intense ervaring. Dit komt doordat je lichaam meer krijgt dan het aankan. Je weet dat een e-liquid te sterk is als je bij het inhaleren een licht gevoel in je hoofd krijgt en een intens gevoel in je keel. Als dit het geval is, kun je proberen om een lagere sterkte te nemen.

Het is goed om een algemeen, vergelijkbaar idee te hebben van wat je nodig hebt met betrekking tot je rookgewoonten en vervolgens een aantal e-liquids van verschillende sterkten te kopen zodat je kunt vergelijken en de juiste dosis kunt vinden.


Welk product heb ik nodig?
As Seen On:
  • https://www.deondernemer.nl/actueel/retail/cibdol-opent-brandstore-stap-ideaal~2659792
  • https://retailtrends.nl/item/62892/cibdol-het-highend-cbd-merk-waar-je-niet-high-van-wordt
  • https://www.dailybase.nl/thegoodlife/lifestyle-thegoodlife/cibdol-opent-cbd-brandstore-amsterdam/
  • https://www.ad.nl/regiosport-den-haag/karlien-sleper-heeft-spelen-in-monobob-als-missie-ik-voel-me-vrijer-bij-deze-nieuwste-bobsleediscipline~a0db0ffe/
  • https://www.womenshealthmag.com/nl/beauty/g34723687/cbd-producten/
  • https://www.libelle.nl/