Volledig terpenenspectrum

Volledig terpenenspectrum

Terpenen zijn natuurlijke moleculen die in staat zijn onze gezondheid en ons welzijn te verbeteren. Naast CBD, THC en andere cannabinoïden zijn hennep- en cannabisplanten ook rijke bronnen van terpenen. De complete mix van deze bestanddelen verschilt per botanische variëteit. Dit vertaalt zich in unieke biochemische vingerafdrukken die ons lichaam beter kan herkennen dan synthetische equivalenten ervan. Daarom is Cibdol toegewijd aan het extraheren en behouden van zoveel mogelijk gunstigste terpenen van de hennepplant.

De verhoudingen tussen deze gunstige bestanddelen van hennep dienen tijdens het extractieproces zoveel mogelijk bewaard te blijven. Dit om de volledige therapeutische potentie te bieden van cannabinoïden en terpenen. Alleen grondige kennis van innovatieve extractietechnieken zorgt voor het behoud van het gehele fytocomplex (natuurlijk concentraat met actieve plantaardige stoffen). Cibdol beschouwt deze technieken als een fundamentele bedrijfswaarde en is hier trots op.

Terpenen creëren een wereld vol smaken

Terpenen creëren een wereld vol smaken

Terpenen vormen de chemische kern van alle geuren en smaken op aarde. Zowel planten als dieren produceren deze vluchtige koolwaterstoffen, in verschillende hoeveelheden en concentraties. De essentiële oliën in fytotherapie bevatten specifieke terpenen die geëxtraheerd zijn van medicinale planten. Elke terpeen heeft een eigen geur en effect op mensen. Cannabis is een van de planten die verschillende essentiële terpenen in hoge concentraties bevat. Myrceen is de meest voorkomende terpeen in industriële hennep en medicinale cannabisplanten, samen met limoneen, beta-caryofylleen, pineen, humuleen en diverse andere.

De wetenschap is inmiddels in staat de rol van terpenen in traditionele kruidenremedies te verklaren. Zo kunnen deze substanties zich binden aan receptoren in onze neuro-endocriene en endocannabinoïdesystemen. Op die manier triggeren ze de productie van stoffen als serotonine of andere immuunsysteemreacties. Veel terpenen liggen onder de loep vanwege hun antimicrobiële, antioxiderende, pijnstillende, ontstekingsremmende, antidepressieve en kalmerende effecten.

De gunstige acties die ontstaan door de natuurlijke combinatie van terpenen en cannabinoïden versterken de therapeutische effecten van CBD-extracten. Cibdol gelooft sterk in het holistische “entourage-effect” van het complete fytocomplex van de plant. Simpel gezegd, heeft de gehele natuurlijke samenstelling meer therapeutische waarde dan de onderdelen op zich. Net zoals verse sinaasappelsap gezonder is dan een vitamine C-pil.

Het behouden van het vluchtige terpeenprofiel

het vluchtige terpeenprofiel

In alle landen beschouwen gezondheids- en warenautoriteiten terpenen als veilig. Geen terpeen zou significante psychoactieve effecten hebben. Sommige natuurlijke terpenen zijn bovendien in kleine concentraties al gunstig voor een breed scala aan lichamelijke en mentale aandoeningen. Onderzoek heeft aangetoond dat de terpenen van hennep het therapeutische effect van CBD, THC en andere bestanddelen versterken. Bijvoorbeeld myrceen, een terpeen waarvan de naam afkomstig is van een Amazoneplant die gebruikt is in tribale geneeskunde. De wetenschap heeft ontdekt dat het – net als limoneen – de doordringbaarheid van cellen verbetert. Zodoende faciliteert het de doorgang van cannabinoïden en andere natuurlijke ingrediënten door de bloed-hersenbarrière.

Ondanks deze belangrijke rol van terpenen in de fytotherapie, focussen sommige CBD-producenten zich uitsluitend op cannabinoïde-extractie. Hierbij verdampen de meeste terpenen tijdens het extractieproces. De capaciteit om de vluchtigste terpenen, zoals pineen, mycreen en limoneen, te behouden, maakt het verschil tussen een extractiemethode van topkwaliteit, zoals bij de CBD-olie van Cibdol, en andere CBD-rijke producten online.

De extractie van de CBD-olie van Cibdol

Cibdol spant zich ervoor in om haar CBD-olie constant zo puur mogelijk te houden. Het hele extractieproces is erop gericht om het natuurlijke CBD- en terpenengehalte van hennep te bewaren. Daarbij voeren we frequente tests uit om de kwaliteit te controleren. Niet alleen de grondstoffen en de bodem worden regelmatig getest, maar ook de inhoud van onze extracten en eindproducten. Alle testresultaten van onze producten publiceren we online en zijn voor iedereen toegankelijk.

De CBD-olie van Cibdol wordt constant gecontroleerd op kwaliteit. We produceren het met apparaten die voldoen aan de Europese regelgeving voor de voedselindustrie. Onze propriëtaire extractiemethode komt voort uit jaren ervaring op dit gebied en is verfijnd om het volledige terpeenspectrum van hennepplanten te behouden. Volgens Cibdol is dit de manier waarop de gunstige eigenschappen van CBD aan het publiek gepresenteerd zouden moeten worden.


Welk product heb ik nodig?
As Seen On:
  • https://www.deondernemer.nl/actueel/retail/cibdol-opent-brandstore-stap-ideaal~2659792
  • https://retailtrends.nl/item/62892/cibdol-het-highend-cbd-merk-waar-je-niet-high-van-wordt
  • https://www.dailybase.nl/thegoodlife/lifestyle-thegoodlife/cibdol-opent-cbd-brandstore-amsterdam/
  • https://www.ad.nl/regiosport-den-haag/karlien-sleper-heeft-spelen-in-monobob-als-missie-ik-voel-me-vrijer-bij-deze-nieuwste-bobsleediscipline~a0db0ffe/
  • https://www.womenshealthmag.com/nl/beauty/g34723687/cbd-producten/
  • https://www.libelle.nl/