Hoe vaak moet u uw lakens wassen?

Gepubliceerd:

Hoe vaak moet u uw lakens wassen? Het antwoord op deze schijnbaar eenvoudige vraag is ingewikkelder dan men op het eerste gezicht zou denken. Als expert op dit gebied ben ik hier om u uitgebreide informatie over dit onderwerp te geven.

In deze blogpost bespreken we hoe vaak lakens moeten worden gewassen en waarom dat belangrijk is voor de gezondheid en de slaapkwaliteit, en onderzoeken we de relevante factoren zoals persoonlijke hygiëne, huisdieren in het bed, klimaatbeheersing en wastechnieken. We bespreken factoren die de frequentie van het wassen van lakens beïnvloeden, zoals persoonlijke hygiëne, huisdieren in het bed en woningen met klimaatbeheersing.

Verder gaan we dieper in op de juiste zorg bij het wassen van beddengoed - inclusief het controleren van de etiketten op instructies, het gebruik van zachte cycli met een koele waterstand en droogtechnieken om de stof intact te houden. Daarnaast bevelen we wasproducten aan voor optimale resultaten en bespreken we de verzorging van matrassen en kussenslopen door middel van stofzuigen en het gebruik van matrasbeschermers.

Last but not least kan investeren in hoogwaardig beddengoed het verschil maken; daarom gaan we in op de voordelen van hypoallergeen materiaal en de voordelen van Sleep Number Sheets. Als u weet hoe vaak u uw lakens moet wassen, zorgt u samen met deze tips voor een schonere slaapomgeving en een beter algemeen welzijn.

slaap wassen

Het belang van het wassen van uw lakens

Een schone slaapomgeving is essentieel voor een optimale gezondheid en een goede nachtrust. Als u uw lakens regelmatig wast, voorkomt u de ophoping van dode huidcellen, stofmijt en bacteriën die kunnen leiden tot gezondheidsproblemen zoals eczeem, verergering van astmasymptomen en allergische reacties. In dit hoofdstuk bespreken we de gezondheidsrisico's van ongewassen lakens en hun invloed op de slaapkwaliteit.

Gezondheidsrisico's door ongewassen lakens

Ongewassen beddengoed kan allergenen herbergen, zoals pollen of huidschilfers van huisdieren, die allergieën of astma-aanvallen kunnen veroorzaken bij gevoelige personen. Bovendien hebben studies aangetoond dat vuil beddengoed een ideale broedplaats is voor huisstofmijten - microscopische beestjes waarvan bekend is dat ze allergiesymptomen veroorzaken, zoals niezen, jeukende ogen/neus/keelholte, enz.

 • Opflakkeringen van eczeem: Vuile lakens kunnen de gevoelige huid irriteren, wat leidt tot meer jeuk en ontstekingen.
 • Verergering van astma: Uitwerpselen van huismijt bevatten eiwitten waarvan bekend is dat ze astmatische aanvallen uitlokken.
 • Allergische reacties: Geaccumuleerde allergenen in beddengoed kunnen verschillende reacties veroorzaken, van licht tot extreem, afhankelijk van de gevoeligheid van de persoon.

Invloed op de slaapkwaliteit

Naast mogelijke gezondheidsproblemen als gevolg van onrein beddengoed zelf, zijn er ook aanwijzingen dat slechte hygiënepraktijken bij het onderhoud van lakens een negatieve invloed kunnen hebben op het vermogen om 's nachts rustig te slapen. Uit een onderzoek van de National Sleep Foundation blijkt dat mensen die hun lakens regelmatig wassen een betere slaapkwaliteit ervaren dan mensen die dat niet doen. Dit kan worden toegeschreven aan het feit dat schone, fris ruikende lakens een comfortabelere en meer uitnodigende slaapomgeving creëren.

Bovendien helpt het schoonhouden van onze slaapkamers bij het bevorderen van ontspanning - een essentieel onderdeel dat nodig is om een diepe REM-toestand te bereiken tijdens sluimersessies; deze fase van herstellende rust is in verband gebracht met tal van gezondheidsvoordelen, waaronder een beter geheugen en minder stress. Dus als u de volgende keer in de verleiding komt om de wasdag uit te stellen, bedenk dan hoe belangrijk het is om uw beddengoed zowel binnen als buiten schoon te houden.

Hoe vaak moet u uw lakens wassen? Het antwoord hangt af van een aantal factoren, zoals hoe vaak u uw bed gebruikt, of u naakt slaapt of niet, en of u allergieën of huidaandoeningen hebt. Een algemene vuistregel is dat u uw lakens wekelijks in heet water moet wassen om stofmijten en bedwantsen te doden. Als u een gevoelige huid of allergieën hebt, kunt u overwegen uw lakens apart te wassen in een zacht programma met hypoallergeen wasmiddel. En als u er niet van houdt om uw lakens zo vaak te wassen, probeer ze dan in ieder geval niet langer dan twee weken niet te wassen.

Vergeet niet dat u een groot deel van uw tijd per dag in uw bed doorbrengt, dus het is essentieel om het schoon en comfortabel te houden. Door uw lakens regelmatig te wassen, kunt u uw slaapkwaliteit verbeteren en het risico op gezondheidsproblemen door vuil beddengoed verminderen.

Het regelmatig wassen van uw lakens is een belangrijk onderdeel van het onderhouden van een gezond huis en het bevorderen van een goede slaaphygiëne. Daarom moet u rekening houden met factoren die van invloed kunnen zijn op de frequentie waarmee u ze moet wassen.

Factoren die de frequentie van het wassen van lakens beïnvloeden

Factoren die de frequentie van het wassen van lakens beïnvloeden

Voor een schone en gezonde slaapomgeving is meer nodig dan alleen het regelmatig wassen van uw lakens. Verschillende aspecten kunnen de frequentie van het wassen van lakens beïnvloeden, waaronder persoonlijke schoonmaakgewoonten, de aanwezigheid van huisdieren/allergie- of astmapatiënten in huis en het regionale klimaat. Meestal wordt aangeraden uw lakens minstens om de twee weken te wassen.

Persoonlijke hygiëne

Uw persoonlijke hygiënische gewoonten spelen een belangrijke rol bij het bepalen hoe vaak u uw beddengoed moet wassen. Als u bijvoorbeeld voor het slapen gaan doucht of met minimale kleding aan slaapt, kan het voldoende zijn om uw lakens om de twee weken te wassen. Als u echter overmatig zweet tijdens uw slaap of naar bed gaat zonder te douchen na het sporten of andere activiteiten waarbij u transpireert, is het raadzaam om uw lakens één keer per week te wassen.

Huisdieren die het bed delen

Als u uw bed deelt met harige vrienden zoals katten en honden die vuil van buiten meenemen naar de slaapkamer, laten zij haar/ander achter en mogelijk allergenen zoals stuifmeelkorrels. Dit verhoogt de kans op het ontwikkelen van ademhalingsproblemen na verloop van tijd door nachtelijke blootstelling aan deze irriterende stoffen. Om de risico's in verband met huisdierenbezit tot een minimum te beperken, kunt u overwegen om het beddengoed wekelijks in plaats van om de twee weken te wassen, vooral in gevallen waarin dieren toegang hebben tot meubeloppervlakken die de menselijke huid direct raken tijdens hun slaap.

Klimaat gecontroleerde woningen

Het klimaat in uw huis kan ook van grote invloed zijn op de frequentie van het wassen van lakens, afhankelijk van factoren zoals de vochtigheidsgraad in de verschillende seizoenen van verschillende geografische locaties wereldwijd. In gebieden met een hoge vochtigheidsgraad (bijv. een tropisch klimaat) is het essentieel om lakens vaker te wassen - mogelijk zelfs een keer per week - omdat vochtige omstandigheden schimmel- en schimmelgroei in de stofvezels kunnen bevorderen, wat na verloop van tijd tot verhoogde gezondheidsrisico's kan leiden als er niets aan wordt gedaan.

Wie daarentegen in een dorre omgeving met een lage vochtigheidsgraad woont, kan vinden dat het wassen van het beddengoed om de twee weken voldoende is om de optimale reinheidsnormen te handhaven zonder het risico te lopen van schade door overmatig wassen, wat de levensduur zou kunnen verkorten als gevolg van de slijtage tijdens elke cyclus. Uiteindelijk zullen persoonlijke voorkeuren in combinatie met individuele omstandigheden bepalen wat de beste manier is om de frequentie aan te passen op basis van unieke behoeften/voorkeuren die in de loop van iemands leven zijn vastgesteld.

Rekening houdend met alle factoren die de frequentie van het wassen van lakens beïnvloeden, is het belangrijk ervoor te zorgen dat het beddengoed goed wordt verzorgd om de integriteit van de stof te behouden. Om dit te doen, moet u op de etiketten kijken voor instructies en voor het wassen van beddengoed gebruik maken van een zacht en koel wasprogramma.

De juiste zorg bij het wassen van beddengoed

Het behoud van de frisheid en conditie van uw beddengoed is belangrijk voor een ontspannen en hygiënische slaapruimte. Voor de juiste zorg bij het wassen van lakens is het essentieel dat u specifieke richtlijnen volgt om de kwaliteit van de stof te behouden en tegelijkertijd een grondige reiniging uit te voeren. In dit hoofdstuk bespreken we hoe u de instructies op het etiket kunt controleren, hoe u zachte wascycli met koel water kunt gebruiken en hoe u effectieve droogtechnieken kunt toepassen.

Etiketten controleren op instructies

Voordat u begint met het wassen van uw lakens, moet u altijd het etiket op elk artikel controleren op specifieke onderhoudsinstructies. Deze richtlijnen worden door de fabrikanten gegeven om optimale resultaten te garanderen zonder schade te veroorzaken of de levensduur van uw linnengoed te verkorten. Het negeren van deze aanbevelingen kan leiden tot het vervagen van kleuren, het krimpen van stoffen of zelfs het scheuren van delicate materialen.

Zachte cycli gebruiken met instellingen voor koel water

Om de stof intact te houden en vuil en allergenen effectief van uw lakens te verwijderen, kiest u voor een zacht programma op uw wasmachine met een koele watertemperatuur. Warm of heet water kan ervoor zorgen dat bepaalde stoffen zoals katoen of linnen na verloop van tijd krimpen, terwijl koelere instellingen dergelijke problemen helpen voorkomen - terwijl ze toch voldoende reinigingskracht leveren die nodig is tijdens de wassessies.

 • Zachte cyclus: Deze instelling maakt gebruik van een minimale beweging die slijtage van de delicate vezels in het beddengoed vermindert; een ideale keuze voor wie zijn investeringen op lange termijn wil beschermen.
 • Koel water: Koelere temperaturen helpen krimpen, vervagen of uitlopen van kleuren voorkomen, terwijl vuil en allergenen toch effectief van uw lakens worden verwijderd.

Droogtechnieken om de integriteit van de stof te behouden

Na het wassen van uw beddengoed is het essentieel dat u de juiste droogtechnieken gebruikt, zodat de kwaliteit van de stof behouden blijft en uw lakens lang meegaan. Een doeltreffende methode is het gebruik van de permanentperscyclus van uw droger, die een lagere warmte-instelling en zachte droogbewegingen gebruikt - waardoor het risico van krimp of schade door overmatige hitte tijdens de normale droogcycli tot een minimum wordt beperkt. Als alternatief kunt u ook overwegen uw linnengoed buiten aan de lucht te laten drogen (als het weer het toelaat) of een droogrek binnenshuis te gebruiken; beide opties bieden zachte methoden die zorgen voor optimale resultaten zonder dat de integriteit van het materiaal na verloop van tijd wordt aangetast.

Kortom, de juiste zorg bij het wassen van lakens bestaat uit het controleren van de etiketten voor specifieke instructies, het gebruik van zachte cycli met instellingen voor koel water tijdens de wassessies, gevolgd door het drogen met behulp van permanente persing, indien beschikbaar. Deze maatregelen zorgen er niet alleen voor dat de stof intact blijft, maar ook dat de lakens grondig worden gereinigd, wat bijdraagt tot een gezondere slaapomgeving.

De juiste zorg bij het wassen van beddengoed is essentieel voor een lange levensduur van uw lakens en slopen. Door de juiste wasproducten te gebruiken, kunt u de kwaliteit ervan verder verbeteren en tegelijkertijd beschermen tegen slijtage. Hierna bespreken wij de aanbevolen wasproducten voor optimale resultaten.

Aanbevolen wasproducten voor optimale resultaten

Aanbevolen wasproducten voor optimale resultaten

Het gebruik van de juiste wasmiddelen kan een aanzienlijk verschil maken in de reinheid en levensduur van uw beddengoed. Voor een optimaal resultaat is het essentieel dat u doeltreffende reinigingsmiddelen kiest die niet alleen vuil, vlekken en allergenen verwijderen, maar ook de stof beschermen zonder irritatie te veroorzaken. In dit hoofdstuk bespreken we twee sterk aanbevolen wasmiddelen: Fels Naptha zeep en Arm & Hammer Liquid Laundry Concentrate Plus OxiClean.

Voordelen van Fels Naptha Zeep

 • Zacht maar krachtig: Fels Naptha is een krachtige zeep die bekend staat om zijn vermogen om stoffen effectief te reinigen en tegelijkertijd zacht te zijn voor de huid. Deze zeep wordt al meer dan honderd jaar gebruikt om vlekken te verwijderen.
 • Verwijdering van allergenen: Deze zeep is bijzonder nuttig voor het verwijderen van allergenen zoals pollen en huidschilfers van huisdieren uit uw beddengoed, waardoor het een uitstekende keuze is voor mensen met een allergie.
 • Milieuvriendelijke optie: Als vaste zeep met een minimale hoeveelheid verpakkingsafval in vergelijking met vloeibare wasmiddelen is Fels Naptha een milieuvriendelijk alternatief.

Arm & Hammer Liquid Laundry Concentrate Plus OxiClean Voordelen

 • Op zuurstof gebaseerde reinigingskracht: De toevoeging van OxiClean zorgt voor extra kracht om hardnekkige vlekken zoals bloed of zweet aan te pakken door op proteïnen gebaseerde moleculen af te breken met behulp van zuurstofbellen tijdens het wassen.
 • Voordelen van zuiveringszout: Het Arm & Hammer wasmiddel is geformuleerd met zuiveringszout, dat geurtjes neutraliseert en de helderheid van uw lakens helpt te behouden.
 • Veilig voor de gevoelige huid: Dit vloeibare wasconcentraat is dermatologisch getest en hypoallergeen, waardoor het geschikt is voor mensen met een gevoelige huid of allergieën.

Volg deze eenvoudige stappen om de doeltreffendheid van deze producten te maximaliseren bij het wassen van uw beddengoed:

 1. Behandel vlekken vooraf: Wrijf Fels Naptha zeep direct op alle zichtbare vlekken voordat u ze in de wasmachine doet. Laat het een paar minuten zitten om diep in de stofvezels door te dringen.
 2. Wasmiddel toevoegen: Gebruik Arm & Hammer Liquid Laundry Concentrate Plus OxiClean volgens de aanwijzingen op de verpakking op basis van de grootte van de lading en de instelling van de watertemperatuur. Zorg ervoor dat u niet te veel wasmiddel gebruikt, omdat dit na het wassen resten op uw lakens kan achterlaten.
 3. Grondig spoelen: Zorg ervoor dat alle zeepresten worden verwijderd tijdens de spoelcycli door een extra spoelstand te gebruiken, indien beschikbaar op uw wasmachine. Zo voorkomt u ophoping of irritatie door achtergebleven wasmiddelresten.

Door Fels Naptha zeep en Arm & Hammer Liquid Laundry Concentrate Plus OxiClean op te nemen in uw lakenwasroutine krijgt u niet alleen een grondige reiniging, maar draagt u ook bij tot een gezonde slaapomgeving zonder allergenen en irriterende stoffen.

Voor de beste resultaten bij het wassen van uw lakens is het raadzaam om Fels Naptha zeep en Arm & Hammer Liquid Laundry Concentrate Plus OxiClean te gebruiken. Daarnaast is het voor optimaal comfort en hygiëne verstandig om uw beddengoed regelmatig te onderhouden.

Zorg voor uw matras en kussenslopen

Naast het regelmatig wassen van lakens is het ook essentieel om een schoon matras te onderhouden. Een goed onderhouden matras zorgt niet alleen voor een rustgevende slaap, maar kan ook helpen om huisstofmijt en allergenen weg te houden. Ook het wassen van uw kussenslopen en lakens draagt bij tot een volledig schone slaapomgeving.

Matrassen stofzuigen

Een effectieve manier om uw matras schoon te houden is door uw matras om de paar maanden te stofzuigen. Dit verwijdert vuil, dode huidcellen en ander vuil dat zich in de loop der tijd kan ophopen. U kunt het beste stofzuigen met het meubelhulpstuk van uw stofzuiger.

Matrasbeschermers gebruiken

Matrasbeschermers zijn een andere uitstekende investering voor een hygiënisch slaapoppervlak. Deze hoezen omsluiten de hele matras en voorkomen dat allergenen zoals huisstofmijt de stof binnendringen, terwijl ze ook beschermen tegen morsen of vlekken die het materiaal eronder kunnen beschadigen. Zorg ervoor dat u de beschermer regelmatig wast volgens de onderhoudsvoorschriften.

Regelmatig kussenslopen wassen

Kussenslopen moeten samen met beddengoed worden gewassen, omdat ze tijdens de slaap in direct contact komen met ons gezicht - waardoor ze een uitstekende voedingsbodem zijn voor bacteriën. Om alles fris en gezond te houden tussen de wasbeurten door:

 • Als u een vette huid of neiging tot acne hebt, moet u de kussenslopen één keer per week vervangen;
 • Als u last heeft van allergieën of astma, overweeg dan te investeren in hypoallergene kussenslopen, bijvoorbeeld van bamboevezels;
 • Was de kussenslopen op hetzelfde zachte en koele water als uw lakens om de stof intact te houden.

Naast deze maatregelen is het ook belangrijk om de kussens zelf om de één tot twee jaar te vervangen. Na verloop van tijd kunnen ze hun vorm en ondersteuning verliezen, wat niet alleen van invloed is op de slaapkwaliteit, maar mogelijk ook allergenen bevat die gezondheidsproblemen kunnen verergeren.

Een opgeruimde slaapruimte is van vitaal belang voor de algemene gezondheid. Door uw matras, kussenslopen en beddengoed goed te onderhouden door ze regelmatig te wassen en zo nodig te investeren in beschermende hoezen of hypoallergene materialen, zorgt u voor een gezondere nachtrust voor uzelf en uw dierbaren.

De zorg voor uw matras en kussenslopen is essentieel voor een goede nachtrust, dus zorg ervoor dat u regelmatig stofzuigt en matrasbeschermers gebruikt. Voor een optimale slaapervaring kiest u beddengoed van hypoallergene materialen die superieur comfort bieden.

Investeren in hoogwaardig beddengoed

Investeren in hoogwaardig beddengoed

Voor een schone en gezonde slaapomgeving investeert u in beddengoed van superieure kwaliteit dat bestand is tegen regelmatig wassen zonder achteruit te gaan. Als u merkt dat uw huidige lakens na verloop van tijd gaan pluizen, scheuren, dunner worden of uitrekken ondanks de juiste verzorging, overweeg dan een upgrade naar nieuwe lakens van hypoallergene materialen zoals die van Sleep Number Sheets.

Voordelen van hypoallergene materialen

Hypoallergene materialen bieden extra bescherming tegen mogelijke irriterende stoffen zoals huisstofmijt en allergenen. Stoffen die zo zijn gemaakt dat ze minder snel reacties uitlokken bij mensen met allergieën of een gevoelige huid, kunnen irritatie, astma-opflakkeringen en allergische reacties tijdens de slaap helpen verminderen. Enkele populaire hypoallergene materialen zijn biologisch katoen, rayon op basis van bamboe, zijde en Tencel.

 • Biologisch katoen: Deze natuurlijke vezel wordt geteeld zonder schadelijke chemicaliën, waardoor het een uitstekende keuze is voor mensen met een allergie.
 • Van bamboe afgeleid rayon: Bekend om zijn zachtheid en vochtafvoerende eigenschappen; deze stof houdt u koel en biedt antibacteriële voordelen.
 • Zijde: Een luxe optie die huisstofmijt op natuurlijke wijze afstoot dankzij de strakke weefstructuur.
 • Tencel: Afkomstig van eucalyptusbomen; dit milieuvriendelijke materiaal heeft temperatuurregulerende eigenschappen en zorgt het hele jaar door voor een comfortabele nachtrust.

Voordelen van Sleep Number lakens

Sleep Number-lakens zijn niet alleen gemaakt van hypoallergene materialen zoals hierboven vermeld, maar bieden ook verschillende voordelen ten opzichte van traditioneel beddengoed. Ten eerste zijn ze geurvrij, waardoor het risico van allergieën en astma-aanvallen, veroorzaakt door geparfumeerde wasmiddelen die gewoonlijk op conventioneel beddengoed worden gebruikt, verder wordt beperkt.

Ten tweede zijn Sleep Number-lakens ontworpen om goed om uw matras te passen, zodat u een glad slaapoppervlak krijgt zonder plooien of rimpels die uw slaap kunnen verstoren. Ze zijn ook voorzien van FlexTop-technologie, waardoor u de stevigheid van elke kant van het bed onafhankelijk kunt aanpassen voor persoonlijk comfort.

En last but not least: investeren in lakens van hoge kwaliteit kan u op de lange termijn geld besparen, omdat ze langer meegaan dan goedkopere alternatieven - wat betekent dat er na verloop van tijd minder vervangen hoeft te worden.

Door te kiezen voor hypoallergene materialen zoals die van de Sleep Number-lakens en de juiste wasinstructies te volgen, kunt u een schone en gezonde slaapomgeving behouden en genieten van maximaal comfort tijdens uw sluimersessies. Dus ga uw gang - investeer vandaag in beddengoed van betere kwaliteit voor een betere slaaphygiëne morgen.

Veelgestelde vragen over hoe vaak u uw lakens moet wassen

Hoe vaak moet u eigenlijk uw lakens wassen?

Realistisch gezien moet u uw lakens om de één tot twee weken wassen. Deze frequentie draagt bij aan een schone slaapomgeving en vermindert de ophoping van allergenen, bacteriën en huismijt. Als u echter veel zweet of allergieën hebt, kunt u overwegen ze vaker te wassen.

Hoe vaak wassen de meeste mensen eigenlijk hun lakens?

De meeste mensen wassen hun lakens om de twee tot drie weken. Hoewel dit acceptabel is voor sommige mensen met een minimale blootstelling aan allergenen of verontreinigingen tijdens de slaap, is het misschien niet ideaal voor mensen met allergieën of die 's nachts hevig zweten.

Is het goed om lakens één keer per maand te wassen?

Eén keer per maand uw lakens wassen wordt over het algemeen afgeraden, omdat er dan vuil, olie, allergenen en andere verontreinigingen kunnen ophopen die de slaapkwaliteit en de algehele gezondheid negatief kunnen beïnvloeden. Was ze daarom minstens om de twee weken.

Moet ik mijn lakens echt elke week wassen?

Hoewel het wekelijks wassen van lakens niet voor iedereen noodzakelijk is, als u allergieën of ademhalingsproblemen zoals astma hebt, aan huidaandoeningen zoals eczeem of een acnegevoelige huid lijdt, ziek bent, of overmatig zweet tijdens uw slaap, dan is het inderdaad goed om uw beddengoed wekelijks te wassen om een goede hygiëne te handhaven en een betere slaapkwaliteit te bevorderen.

Conclusie

Het regelmatig wassen van uw lakens is cruciaal voor een goede hygiëne en een goede nachtrust. Ongewassen lakens kunnen bacteriën, huisstofmijt en andere allergenen bevatten die gezondheidsproblemen kunnen veroorzaken.

De frequentie van het wassen van lakens hangt af van persoonlijke factoren zoals hygiënische gewoonten, huisdieren die het bed delen en huizen met klimaatbeheersing. De juiste zorg bij het wassen van beddengoed omvat het controleren van de etiketten op instructies, het gebruik van zachte cycli met koel water, en droogtechnieken om de integriteit van de stof te behouden.

Investeer in beddengoed dat de slaapkwaliteit verbetert en allergieën vermindert met Sleep Number lakens of hypoallergene stoffen.

Voor optimale resultaten bij het wassen van uw beddengoed, zoals lakens, raden wij u aan Fels Naptha zeep of Arm & Hammer Liquid Laundry Concentrate Plus OxiClean te proberen. Vergeet niet uw matras te verzorgen door hem regelmatig te stofzuigen of een matrasbeschermer te gebruiken om hem schoon te houden!

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting op één order

Welk product heb ik nodig?
As Seen On:
 • https://www.deondernemer.nl/actueel/retail/cibdol-opent-brandstore-stap-ideaal~2659792
 • https://retailtrends.nl/item/62892/cibdol-het-highend-cbd-merk-waar-je-niet-high-van-wordt
 • https://www.dailybase.nl/thegoodlife/lifestyle-thegoodlife/cibdol-opent-cbd-brandstore-amsterdam/
 • https://www.ad.nl/regiosport-den-haag/karlien-sleper-heeft-spelen-in-monobob-als-missie-ik-voel-me-vrijer-bij-deze-nieuwste-bobsleediscipline~a0db0ffe/
 • https://www.womenshealthmag.com/nl/beauty/g34723687/cbd-producten/
 • https://www.libelle.nl/