Kunnen cannabinoïden ons zicht veranderen?

Gepubliceerd:

Kunnen cannabinoïden ons zicht veranderen?

Er is een eeuwenoud gezegde dat worteltjes goed zijn voor je nachtzicht. Nou, het lijkt erop dat cannabinoïden ook goed zijn voor je ogen!

Compleet onverwacht, is er in nieuw onderzoek ontdekt dat de cannabinoïden in hennep en cannabis je nachtzicht mogelijk kunnen verbeteren. Hoewel dit resultaat verrassend is, kan dit inzicht geven in de manier waarop cellen in de ogen kunnen worden gemanipuleerd.

HET ONDERZOEK

Dit onderzoek werd uitgevoerd als samenwerkingsverband door meerdere teams in een poging de effecten van cannabinoïden, zowel diegenen die natuurlijk binnen het lichaam worden geproduceerd als diegenen in hennep en cannabis, te testen op neurotransmissie en visie. Toen de cannabinoïden werden geïntroduceerd bij kikkervisjes, werd verrassend genoeg ontdekt dat de activiteit in de retinale ganglioncellen (RGC) werd verhoogd waardoor de detectie van objecten bij laag licht verbeterde.

ONDERZOEK

 

Oorspronkelijk werd gedacht dat het tegenovergestelde zou plaatsvinden, omdat van cannabinoïden wordt aangenomen dat ze de neurotransmissie verlagen en niet verhogen.

DE REDENERING

Er werd ontdekt dat de cannabinoïden de CBR1 receptor activeerde, die op zijn beurt het transport van chloride naar de RGC's onderdrukte. Dit zorgde voor hyperpolarisatie in de cellen waardoor ze na stimulatie transmissies konden verzenden op hogere frequenties. Het eindresultaat is een betere nachtvisie.

HET EFFECT OP MENSEN

Het is belangrijk om te weten dat dit onderzoek werd uitgevoerd op kikkervisjes maar nog niet op mensen. Daarom is het niet mogelijk om definitief te bevestigen of cannabinoïden het zicht van mensen kunnen veranderen. Daarvoor is nu meer onderzoek nodig. De bevindingen zijn echter wel interessant! Wie weet welke geheimen nog door onderzoek kunnen worden onthuld als het gaat om het manipuleren van het zicht!

 

 

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting op één order

Welk product heb ik nodig?
As Seen On:
  • https://www.deondernemer.nl/actueel/retail/cibdol-opent-brandstore-stap-ideaal~2659792
  • https://retailtrends.nl/item/62892/cibdol-het-highend-cbd-merk-waar-je-niet-high-van-wordt
  • https://www.dailybase.nl/thegoodlife/lifestyle-thegoodlife/cibdol-opent-cbd-brandstore-amsterdam/
  • https://www.ad.nl/regiosport-den-haag/karlien-sleper-heeft-spelen-in-monobob-als-missie-ik-voel-me-vrijer-bij-deze-nieuwste-bobsleediscipline~a0db0ffe/
  • https://www.womenshealthmag.com/nl/beauty/g34723687/cbd-producten/
  • https://www.libelle.nl/