10 Feiten over Hennep

Gepubliceerd:

10 Feiten over Hennep

Als we het in dit artikel over hennep hebben, refereren we niet aan het speciale type rookbare hennep dat de meesten van ons kennen en liefhebben. Hoewel beide soorten hennep tot dezelfde groep planten behoren, namelijk cannabis, zorgt het type hennep dat in dit artikel aan bod komt niet voor een high, maar dat maakt deze soort niet minder nuttig!

Industriële hennep is een van de meest veelzijdige planten die er zijn en wordt om deze reden al vele duizenden jaren gekweekt. Hennep wordt gebruikt voor veel dingen, van textiel en papierproductie tot de bouw en recyclebare brandstof. Laten we een blik werpen op 10 bijzondere feiten over hennep.

DE VELE TOEPASSINGEN VAN HENNEP

1. Hennep is een van de snelst groeiende planten en was een van de eerste planten die werd gesponnen tot bruikbare vezels voor textielproductie, vele duizenden jaren geleden. Men neemt aan dat hennepkweek 5,000 jaar geleden is ontstaan in China. Ook wordt verondersteld dat de vroege Egyptenaren industriële hennep kweekten.

2. Tot de eerste jaren van de 19e eeuw, toen machines het gemakkelijker maakten om katoen te oogsten voor industrieel gebruik, werden bijna alle soorten textiel, kleding, schoenen en stoffen van hennep gemaakt. Rond dezelfde tijd werden de meeste schoolboeken in de V.S. ook van hennep gemaakt.

3. Een van de eerste papierfabrieken in de Verenigde Staten was in het bezit van grondlegger Benjamin Franklin. In zijn fabriek werd hennep verwerkt voor papierproductie. In de Oorlog van 1812, een oorlog tussen de Verenigde Staten en Groot-Brittannië, werd er ook gevochten om hennep.

4. Op een gegeven moment was het in Amerika wettelijk verplicht dat mensen hennep kweekten. In Virginia, in de eerste helft van de 18e eeuw, kon iemand zelfs naar de gevangenis gestuurd worden als diegene geen hennep kweekte. Ongeveer tweehonderd jaar lang, in de beginjaren van de Verenigde Staten, kon je je belasting betalen met de hennep die je kweekte.

5. De eerste auto, Henry Ford's beroemde Model-T, reed op benzine gemaakt van hennep en de auto zelf was grotendeels geproduceerd met hennep. Henry Ford had ook grote hennepvelden in zijn bezit. De Model-T werd ook wel de "uit de bodem gekweekte auto" genoemd. De meeste onderdelen van de Model-T, waaronder het dashboard, die van hennep waren gemaakt, waren sterker dan staal.

6. Duizenden jaren lang speelde hennep een belangrijke rol bij overzeese ontdekkingen, transport en oorlogvoering, aangezien bijna alle touwen en zeilen van de meeste schepen van hennep waren gemaakt.

7. De oudste schilderijen, waaronder die van klassieke meesters, zoals Van Gogh of Rembrandt, bestonden uit henneplinnen. Het woord "canvas" is afkomstig van het Middel-Engelse woord "canevas", dat een variatie is op het Latijnse woord cannabis.

HENNEPZAADOLIE

8. Tot aan 1937 werden de meeste schilderingen in Amerika gemaakt van hennepzaadolie.

9. De Amerikaanse overheid voorspelde in de eerste jaren van de 20e eeuw dat al het papier in slechts een paar decennia gemaakt zou worden van hennep en dat het kappen van bomen niet langer nodig was. De Verenigde Staten hadden plannen voor hennepprogramma's, nadat studies hadden aangetoond dat hennep 4x meer zou opbrengen voor papierproductie dan bomen.

10. De oudste boeken, zee- en landkaarten, vlaggen, maar ook de Amerikaanse grondwet en ontwerpen van de Onafhankelijkheidsverklaring zijn van hennep gemaakt.

 

 

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting op één order

Welk product heb ik nodig?
As Seen On:
  • https://www.deondernemer.nl/actueel/retail/cibdol-opent-brandstore-stap-ideaal~2659792
  • https://retailtrends.nl/item/62892/cibdol-het-highend-cbd-merk-waar-je-niet-high-van-wordt
  • https://www.dailybase.nl/thegoodlife/lifestyle-thegoodlife/cibdol-opent-cbd-brandstore-amsterdam/
  • https://www.ad.nl/regiosport-den-haag/karlien-sleper-heeft-spelen-in-monobob-als-missie-ik-voel-me-vrijer-bij-deze-nieuwste-bobsleediscipline~a0db0ffe/
  • https://www.womenshealthmag.com/nl/beauty/g34723687/cbd-producten/
  • https://www.libelle.nl/