Cibdol steunt Karlien Sleper op de monobob

Gepubliceerd:

Monobob voor vrouwen: een revolutie in de wintersport

Cibdol maakt bij dezen vol trots de sponsoring van het opkomende talent op de monobob, Karlien Sleper, bekend. Voordat we echter te hard van stapel lopen, duiken we eerst wat dieper in deze revolutionaire wintersport. Daarbij kijken we hoe dit onderdeel bobslee-evenementen naar een hoger niveau tilt.

Indien je nog nooit van de monobob gehoord hebt, dan heb je echt wat gemist! Dit onderdeel deed zijn intrede op de Olympische Jeugdspelen in 2016. Het behelst een atleet en een exclusief ontworpen monobob. Wat monobob echter onderscheidt van de teamvariant, is dat alle atleten hetzelfde type bobslee gebruiken.

Zodoende zijn de verschillen tussen de eerste, tweede en derde plaats volledig toe te schrijven aan de atleten. Hun vaardigheden en vastberadenheid om de baan zo snel mogelijk af te leggen, zijn bepalend en dus niet zozeer een superieur aerodynamisch bobslee-ontwerp. Het gebruik van identieke bobsleeën stelt de skills van de atleten echt op de proef. Tegelijkertijd trekt de sport vrouwen over de hele wereld aan.

Een opkomende monobobster

Een Nederlandse atlete die steeds meer succes boekt op de monobob, is Karlien Sleper. Zij wint niet alleen medailles, maar breekt tevens records. Met een achtergrond in de atletiek is Karlien bekend met de druk van presteren. Haar recente overwinningen zijn daarbij ronduit uitmuntend. Ondertussen blijft ze bewijzen dat je niet om haar heen kunt op de bobsleebaan.

Het laatste succes boekte Karlien in Park City, VS. Daar werd ze tot winnaar gekroond van het vierde en vijfde wedstrijdseizoen van de IBSF vrouwen monobob series 2019/2020. Ze behaalde echter niet alleen winst in Park City. Ze zette namelijk ook het huidige baanrecord op de monobob op haar naam en won de eerste race in een verbluffende 54,47 seconden. Dat was 1,18 seconden sneller dan haar grootste concurrent!

Neem een kijkje op de Instagram, Facebook of Twitter van Karlien en je ziet meteen waarom haar recente overwinningen niet uit de lucht zijn komen vallen. Al haar accounts tonen foto’s en video’s van haar bikkelharde trainingen, op en naast de bobsleebaan. Omdat de druk op de monobob vooral op de atleet ligt, is herstel cruciaal om te kunnen voldoen aan de eisen van deze spannende sport. En daar komt Cibdol om de hoek kijken.

Photo: Jürg Röthlisberger

Cibdol is ongelofelijk trots het avontuur van Karlien te mogen sponsoren

De sponsoring van Karlien was een gemakkelijk besluit. Ze is niet alleen baanbrekend op de monobob, ze breekt tevens een lans voor vrouwelijke atleten overal ter wereld. Door samen te werken, kunnen we de aandacht voor deze ongelofelijke sport en haar sporters vergroten. Bovendien kan onze hoogwaardige CBD achter de schermen helpen bij het intensieve trainingsschema van Karlien. We kijken dan ook enorm uit naar wat de toekomst gaat brengen!

Over de toekomst gesproken; de volgende twee van de acht monobob-races voor vrouwen vinden plaats in maart, met de finale in april. En alsof dat nog niet opwindend genoeg is, staat de monobob voor vrouwen nu ook op het Olympisch programma voor de Winterspelen van 2022 in Beijing. Nu de sport haar debuut maakt, zal het evenement ongetwijfeld veel aandacht vergaren van fans, die hopen hun favoriete atleten op het wereldtoneel te zien.

Om te slagen op de monobob zijn moed, vastberadenheid en zelfvertrouwen nodig. Deze waarden vinden hun weerklank in die van Cibdol. We zijn ongelofelijk dankbaar en vereerd met het vertrouwen van Karlien in ons en kunnen niet wachten op wat de toekomst voor de monobob in petto heeft.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting op één order

Welk product heb ik nodig?
As Seen On:
  • https://www.deondernemer.nl/actueel/retail/cibdol-opent-brandstore-stap-ideaal~2659792
  • https://retailtrends.nl/item/62892/cibdol-het-highend-cbd-merk-waar-je-niet-high-van-wordt
  • https://www.dailybase.nl/thegoodlife/lifestyle-thegoodlife/cibdol-opent-cbd-brandstore-amsterdam/
  • https://www.ad.nl/regiosport-den-haag/karlien-sleper-heeft-spelen-in-monobob-als-missie-ik-voel-me-vrijer-bij-deze-nieuwste-bobsleediscipline~a0db0ffe/
  • https://www.womenshealthmag.com/nl/beauty/g34723687/cbd-producten/
  • https://www.libelle.nl/