Karlien Sleper

Monobob

Nationaliteit
Nederlandse
Geboorteplaats
Vaassen
Geboortedatum
11 Januari 1993
2019 La Plagne
1e plaats
2020 Park City
1e plaats
2020 La Plagne
2e plaats
2021 Europe Cup Innsbruck
3e plaats
2021 Europe Cup Königssee
8e plaats
2022 Beijing Winter Olympics
13-02-2022
instagram twitter youtube

Biografie

In 2013 had de destijds twintigjarige Karlien nog maar een vaag idee van wat ze kon verwachten toen ze werd opgeroepen voor het Nederlandse team dat destijds werd opgesteld. Na haar eerste training en fysieke tests had de bondscoach genoeg gezien: Karlien was klaar om als bobslee atleet aan de slag te gaan.

Karlien trainde drie maanden en werd steeds beter. Maar haar bobslee-avontuur begon pas echt toen ze werd uitgenodigd voor een trainingskamp van tien weken in het Duitse Winterberg. Hier trainde ze als remmer in een tweepersoons bobslee, maar Karlien had daar nooit 100% affiniteit mee. Dat veranderde toen ze de allereerste monobob-atleet van Nederland werd.

Monobob vereist ongeëvenaarde discipline en vastberadenheid, vooral als je het tegen de internationale top opneemt. Omdat de monobob nog relatief onbekend is in Nederland, zijn hier maar weinig faciliteiten voor de sport. Toch weerhoudt dat Karlien er niet van om haar zinnen te zetten op deelname aan de Olympische Winterspelen van 2022 in Peking.

Ondanks haar relatief korte carrière heeft Karlien al behoorlijk naam gemaakt en vecht ze voor haar plekje op de Olympische Spelen. Na acht jaar bloed, zweet en tranen wil ze de wereld laten zien waartoe ze in staat is en zichzelf belonen met het ultieme: een ticket naar Peking.

De uitdrukking 'uit je comfortzone stappen' past perfect bij Karlien. Niet in de laatste plaats omdat de sport monobob in Nederland relatief onbekend is.

"Stap uit je comfortzone"

Welk product heb ik nodig?
As Seen On:
  • https://www.deondernemer.nl/actueel/retail/cibdol-opent-brandstore-stap-ideaal~2659792
  • https://retailtrends.nl/item/62892/cibdol-het-highend-cbd-merk-waar-je-niet-high-van-wordt
  • https://www.dailybase.nl/thegoodlife/lifestyle-thegoodlife/cibdol-opent-cbd-brandstore-amsterdam/
  • https://www.ad.nl/regiosport-den-haag/karlien-sleper-heeft-spelen-in-monobob-als-missie-ik-voel-me-vrijer-bij-deze-nieuwste-bobsleediscipline~a0db0ffe/
  • https://www.womenshealthmag.com/nl/beauty/g34723687/cbd-producten/
  • https://www.libelle.nl/