Quercetine: Gezondheidsvoordelen en potentieel gebruik

Gepubliceerd:

Quercetine, een flavonoïde die voorkomt in veel fruit en groenten, staat steeds meer in de belangstelling vanwege de potentiële voordelen voor de gezondheid. In deze blogpost wordt het potentieel van quercetine als therapeutisch middel onderzocht, waarbij de antioxiderende eigenschappen en levensmiddelen die er rijk aan zijn, alsmede de mogelijke rol ervan tegen SARS-CoV-2 worden onderzocht.

We onderzoeken de antioxiderende eigenschappen en de voedingsmiddelen die rijk zijn aan quercetine. Daarnaast bespreken we de mogelijke rol van quercetine tegen SARS-CoV-2 door het werkingsmechanisme en de mogelijke antivirale voordelen te onderzoeken.

De ontstekingsremmende effecten op auto-immuunziekten zoals reumatoïde artritis komen aan bod, evenals de neuroprotectieve eigenschappen die kunnen helpen bij de behandeling van allergische encefalomyelitis. Wij zullen ook ingaan op het antikankerpotentieel van quercetine door vermindering van neurale buisdefecten en preventie van celapoptose.

We bekijken hoe quercetine microRNA's kan controleren die verband houden met ontstekingen, en onderzoeken ook de dosering, veiligheid en consumptieoverwegingen, zodat u weloverwogen beslissingen kunt nemen over het opnemen van deze sterke flavonoïde in uw routine.

Quercetin

Quercetine: Een natuurlijke flavonoïde met gezondheidsvoordelen

Quercetine is een van nature voorkomende flavonoïde die voorkomt in diverse vruchten en groenten, zoals appels, honing, frambozen, uien, rode druiven, kersen, citrusvruchten en groene bladgroenten. Het heeft antioxiderende eigenschappen die auto-immuunziekten kunnen helpen voorkomen of behandelen door reactieve zuurstofsoorten (ROS) en reactieve stikstofsoorten (RNS) te neutraliseren.

Antioxiderende eigenschappen van quercetine

Het antioxidatieve potentieel van quercetine ligt in zijn vermogen om vrije radicalen te neutraliseren die oxidatieve stress in het lichaam veroorzaken. Oxidatieve stress treedt op wanneer er een onbalans is tussen de productie van ROS/RNS en de natuurlijke afweermechanismen van het lichaam. Deze onbalans leidt tot celschade die bijdraagt aan verouderingsprocessen en verschillende chronische gezondheidsaandoeningen zoals hart- en vaatziekten of kanker.

Studies hebben aangetoond dat quercetine een sterke antioxidatieve activiteit vertoont dankzij zijn unieke chemische structuur. Het doneert effectief elektronen aan vrije radicalen, waardoor deze worden gestabiliseerd en verdere oxidatiereacties worden voorkomen.

Voedingsmiddelen rijk aan quercetine

Het opnemen van voedingsmiddelen met veel quercetine in uw dieet kan gunstig zijn voor het behoud van de algehele gezondheid. Enkele uitstekende bronnen zijn:

 • Appels: Appels zijn een van de rijkste bronnen van quercetine onder de vruchten; hun schil bevat bijzonder hoge niveaus.
 • Honing: Honing van wilde bloemen is een uitstekende bron van quercetine, vooral wanneer het rauw en onbewerkt is.
 • Frambozen: Deze heerlijke bessen bevatten een aanzienlijke hoeveelheid quercetine, waardoor ze een ideale snack zijn voor wie zijn inname van flavonoïden wil verhogen.
 • Uien: Rode uien zijn bijzonder rijk aan quercetine; door ze te koken kan het gehalte iets worden verlaagd, maar de voordelen blijven aanzienlijk.
 • Druiven: Rode druiven zijn een andere rijke bron van deze antioxidantverbinding. De schil en de zaden bevatten de hoogste concentraties.

Andere bronnen van quercetine zijn kersen, citrusvruchten, boerenkool en zwarte thee. Door regelmatig verschillende van deze voedingsmiddelen in uw dieet op te nemen, kunt u de gezondheidsbevorderende eigenschappen van deze krachtige natuurlijke verbinding benutten.

Quercetine, een gemakkelijk beschikbare voedingsstof met potentiële gezondheidsvoordelen, kan verder worden onderzocht op zijn rol bij de bestrijding van SARS-CoV-2. De potentiële rol ervan tegen SARS-CoV-2 verdient dan ook nader onderzoek nu we zoeken naar meer natuurlijke oplossingen om het virus te bestrijden.

Potentiële rol van quercetine tegen SARS-CoV-2

Quercetine heeft de afgelopen jaren de aandacht getrokken vanwege zijn mogelijke rol in de bestrijding van virusinfecties, met name tegen het nieuwe coronavirus, SARS-CoV-2. Studies suggereren dat dit flavonoïde effectief zou kunnen zijn tegen het nieuwe coronavirus, SARS-CoV-2, door bepaalde routes die het gebruikt om gastheercellen binnen te dringen, te belemmeren.

Werkingsmechanisme tegen SARS-CoV-2

Quercetine zou werken tegen SARS-CoV-2 door de activering van ACE2-receptoren en cytoplasmatische nod-like receptoren, die essentieel zijn voor de virale intrede in gastheercellen, te voorkomen. Deze receptoren spelen een cruciale rol bij het toelaten van het virus in gastheercellen [bron]. Door deze routes te blokkeren, zou quercetine mogelijk de virale replicatie en het aantal infecties kunnen verminderen.

Mogelijke antivirale voordelen

 • Ondersteuning van het immuunsysteem: Als antioxidant helpt quercetine het vermogen van het immuunsysteem om ziekteverwekkers zoals virussen te bestrijden, te versterken [ bron].
 • Remming van virale replicatie: Naast het blokkeren van ACE2-receptoractivering is ook aangetoond dat quercetine andere belangrijke enzymen remt die betrokken zijn bij virale replicatieprocessen [bron].
 • Synergetische effecten met andere verbindingen: In combinatie met andere natuurlijke verbindingen zoals vitamine C kan quercetine versterkte antivirale effecten hebben [bron].

Hoewel deze bevindingen veelbelovend zijn, is het belangrijk op te merken dat het meeste onderzoek naar de antivirale eigenschappen van quercetine is uitgevoerd in vitro of met behulp van diermodellen. Er zijn meer klinische proeven en menselijke studies nodig om de effectiviteit tegen SARS-CoV-2 en andere virale infecties volledig te begrijpen.

Naast zijn mogelijke functie bij het bestrijden van virale infecties heeft quercetine een groot aantal gezondheidsvoordelen vanwege zijn ontstekingsremmende en antioxiderende eigenschappen. Het opnemen van voedingsmiddelen die rijk zijn aan quercetine in uw dieet kan het algehele welzijn bevorderen door ontstekingen te verminderen, cellen te beschermen tegen schade door oxidatieve stress en mogelijk chronische ziekten zoals auto-immuunziekten of kanker te voorkomen.

Aanbevolen bronnen van quercetine

Om de potentiële voordelen van deze krachtige flavonoïde te benutten, kunt u overwegen meer quercetine-rijke voedingsmiddelen in uw dagelijkse maaltijden op te nemen. Enkele uitstekende bronnen zijn:

 • Appels
 • Honing
 • Frambozen
 • Uien
 • Rode druiven
 • Citrusvruchten (zoals sinaasappels)
 • Boerenkool en andere groene bladgroenten

Quercetine zou mogelijk een succesvol antiviraal middel kunnen zijn tegen SARS-CoV-2, maar er is meer onderzoek nodig om de doeltreffendheid ervan vast te stellen. Bovendien bezit quercetine mogelijk ontstekingsremmende eigenschappen die mogelijk gunstig kunnen zijn bij de behandeling van auto-immuunziekten zoals reumatoïde artritis.

Ontstekingsremmende effecten op auto-immuunziekten

Quercetine, een natuurlijk flavonoïde met antioxiderende eigenschappen, is onderzocht op zijn ontstekingsremmende effecten bij auto-immuunziekten zoals reumatoïde artritis. Deze natuurlijke flavonoïde vertoont antioxiderende eigenschappen die kunnen helpen bij het verlagen van hoge ijzerniveaus en het verlagen van pro-inflammatoire cytokineniveaus, waardoor de symptomen van deze aandoeningen worden verlicht. Quercetine blijkt ook menselijke navelstreng-endotheelcellen te beschermen tegen door oxidatieve stress veroorzaakte celbeschadiging als gevolg van een Streptococcus suis-infectie.

Verlichting van reumatoïde artritissymptomen door verminderde ontsteking

In een onderzoek bij ratten met adjuvante artritis bleek quercetine de zwelling van de poot en de infiltratie van ontstekingscellen aanzienlijk te verminderen. De ontstekingsremmende eigenschappen van quercetine kunnen verlichting bieden aan mensen die lijden aan reumatoïde artritis.

 • Verminderde pootzwelling: Ratten behandeld met quercetine vertoonden minder pootzwelling in vergelijking met de controlegroep.
 • Infiltratie van ontstekingscellen: Met quercetine behandelde ratten vertoonden een aanzienlijke vermindering van de infiltratie van ontstekingscellen in hun gewrichten.

Bescherming tegen door oxidatieve stress veroorzaakte celschade

Oxidatieve stress speelt een cruciale rol bij de ontwikkeling van verschillende ziekten, waaronder auto-immuunziekten. De antioxiderende eigenschappen van quercetine blijken menselijke navelstreng-endotheelcellen (HUVECs) te beschermen tegen door waterstofperoxide veroorzaakte schade als gevolg van een Streptococcus suis-infectie(bron). Dit suggereert dat quercetine gunstig kan zijn bij het voorkomen of behandelen van aandoeningen veroorzaakt door oxidatieve stress.

 • Antioxiderende eigenschappen: Het vermogen van Quercetine om reactieve zuurstofsoorten (ROS) en reactieve stikstofsoorten (RNS) te neutraliseren, draagt bij aan de antioxiderende werking.
 • Cellulaire bescherming: Aangetoond is dat flavonoïden HUVECs beschermen tegen door waterstofperoxide veroorzaakte schade, wat wijst op de potentiële therapeutische waarde ervan tegen ziekten waarbij oxidatieve stress een rol speelt.

Het opnemen van voedingsmiddelen die rijk zijn aan quercetine in het dieet of het nemen van supplementen met deze natuurlijke verbinding kan mogelijk helpen bij personen die lijden aan auto-immuunziekten. Daarom is het belangrijk om een arts te raadplegen voordat u met een supplementenprogramma begint, met name voor mensen met bestaande gezondheidsproblemen of die medicijnen gebruiken.

Van quercetine is aangetoond dat het ontstekingen vermindert die verband houden met auto-immuunziekten, en verder onderzoek is nodig om de mogelijkheden ervan als behandeling te beoordelen. De neuroprotectieve eigenschappen van quercetine kunnen ook mogelijke toepassingen hebben voor de behandeling van neurologische aandoeningen zoals allergische encefalomyelitis.

Neuroprotectieve eigenschappen voor de behandeling van allergische encefalomyelitis

Quercetine heeft veelbelovende resultaten laten zien bij de behandeling van neurologische aandoeningen, met name allergische encefalomyelitis â€" een inflammatoire neurologische ziekte. Zijn neuroprotectieve eigenschappen kunnen worden toegeschreven aan zijn vermogen om de activering te remmen van bepaalde enzymen en eiwitten die betrokken zijn bij ontsteking en celbeschadiging.

Remming van JAK2, TYK2 en iNOS-activering

Een onderzoek bij een muismodel toonde aan dat quercetine de activering van Janus kinase 2 (JAK2), tyrosine kinase 2 (TYK2) en induceerbaar stikstofoxidesynthase (iNOS) effectief remde. Enzymen zoals JAK2, TYK2 en iNOS zijn betrokken bij de ontstekingsprocessen die gepaard gaan met allergische encefalomyelitis, dus het vermogen van quercetine om hun activering te remmen kan helpen de ontsteking te verminderen en de symptomen te verbeteren. Door hun activering te remmen, helpt quercetine de ontsteking te verminderen en de symptomen van deze slopende aandoening te verlichten.

Potentiële toepassingen bij de behandeling van neurologische aandoeningen

De positieve resultaten van het gebruik van quercetine als behandeling voor allergische encefalomyelitis suggereren dat het bredere toepassingen kan hebben bij verschillende neurologische aandoeningen. De ontstekingsremmende effecten zouden bijvoorbeeld gunstig kunnen zijn voor mensen die lijden aan multiple sclerose â€" een chronische auto-immuunziekte die wordt gekenmerkt door wijdverspreide ontstekingen in de hersenen en het ruggenmerg â€" of andere neurodegeneratieve ziekten zoals Parkinson of Alzheimer.

 • Multiple Sclerose: Uit een onderzoek bleek dat quercetine de demyelinisatie en ontsteking in een muismodel van multiple sclerose verminderde, wat wijst op een potentieel als aanvullende therapie voor deze aandoening.
 • Ziekte van Parkinson: Quercetine blijkt dopaminerge neuronen te beschermen tegen door oxidatieve stress veroorzaakte schade, een van de belangrijkste factoren die bijdragen aan de progressie van de ziekte van Parkinson.
 • Ziekte van Alzheimer: In dierstudies heeft quercetine aangetoond dat het de aggregatie van amyloïde-bèta, een kenmerkende eigenschap van de ziekte van Alzheimer, kan verminderen. Dit wijst erop dat quercetine mogelijk de mentale achteruitgang in verband met dit type neurodegeneratieve ziekte kan belemmeren.

Kortom, quercetine biedt veelbelovende therapeutische mogelijkheden voor de behandeling van allergische encefalomyelitis en andere neurologische aandoeningen, dankzij zijn ontstekingsremmende eigenschappen en zijn vermogen om specifieke enzymen te remmen die betrokken zijn bij de pathogenese van deze ziekten. Verder onderzoek is nodig om de omvang van de neuroprotectieve effecten van quercetine volledig te begrijpen en de optimale dosering te bepalen voor verschillende toepassingen in een klinische omgeving.

Onderzoek naar het potentieel van quercetine voor de behandeling van allergische encefalomyelitis en de antikankereffecten ervan kan veelbelovende resultaten opleveren. Door te begrijpen hoe quercetine neurale buisdefecten vermindert en celapoptose voorkomt, ontdekken we misschien nieuwe behandelingen om kanker in de toekomst te bestrijden.

Potentieel van quercetine tegen kanker

Quercetine, een flavonoïde die in veel fruit en groenten voorkomt, heeft in onderzoek aangetoond potentiële kankerbestrijdende effecten te hebben. Zijn vermogen om neurale buisdefecten te verminderen en celapoptose te voorkomen suggereert dat het een rol zou kunnen spelen in strategieën voor kankerpreventie bij bepaalde bevolkingsgroepen. In dit hoofdstuk onderzoeken we hoe het kankerbestrijdende potentieel van quercetine werkt en wat de mogelijke toepassingen ervan zijn om neurale buisdefecten te voorkomen.

Vermindering van neurale buisdefecten

Uit een onderzoek met zwangere diabetische muizen bleek dat quercetine-supplementen het optreden van neurale buisdefecten (NTD's) - aangeboren misvormingen van de hersenen en het ruggenmerg - aanzienlijk verminderden. NTD's worden in verband gebracht met een verhoogd risico op het ontwikkelen van tumoren op latere leeftijd; daarom kan het vermogen van quercetine om de incidentie ervan te verminderen bijdragen aan de algemene kankerbestrijdende effecten.

Preventie van cel-apoptose

Naast het verminderen van NTD's is ook aangetoond dat quercetine cellen beschermt tegen apoptose of geprogrammeerde celdood. In een onderzoek met menselijke leukemiecellen werd bijvoorbeeld aangetoond dat behandeling met quercetine resulteerde in lagere niveaus van pro-apoptotische eiwitten, terwijl de expressie van anti-apoptotische eiwitten toenam. Door overmatige celdood via deze mechanismen te voorkomen, kan quercetine mogelijk de groei en ontwikkeling van tumoren afremmen.

Potentiële synergetische effecten met andere antikankermiddelen

 • Cisplatine: Quercetine bleek in een onderzoek de cytotoxische effecten van cisplatine op menselijke eierstokkankercellen te versterken, wat suggereert dat een combinatie van deze twee middelen tot betere behandelingsresultaten zou kunnen leiden.
 • Doxorubicine: Uit een onderzoek bleek dat quercetine de gevoeligheid van borstkankercellen voor doxorubicine, een ander veelgebruikt antikankermedicijn, verhoogde. Dit wijst erop dat quercetine kan helpen de weerstand tegen chemotherapie te overwinnen en de therapeutische doeltreffendheid te verbeteren.
 • Tamoxifen: Quercetine blijkt ook de door tamoxifen geïnduceerde celdood in oestrogeenreceptor-positieve borstkankercellen te versterken, zoals gerapporteerd in een studie. Dit suggereert mogelijke voordelen voor patiënten die hormoontherapie voor borstkanker ondergaan.

In het licht van deze bevindingen is het duidelijk dat quercetine een grote belofte inhoudt als middel tegen kanker. Meer onderzoek is nodig om de werking ervan te begrijpen en om de ideale hoeveelheden en mengsels met andere behandelingen te bepalen. Niettemin kan het opnemen van quercetine-rijke voedingsmiddelen in de voeding of het overwegen van suppletie onder medisch toezicht waardevolle gezondheidsvoordelen bieden bij de preventie en behandeling van kanker.

Het antikankerpotentieel van quercetine is een veelbelovend onderzoeksgebied dat het potentieel heeft om in de toekomst een revolutie teweeg te brengen in de behandeling van kanker. Het onderzoek naar de effecten van quercetine op microRNA's die verband houden met ontstekingen en de therapeutische mogelijkheden ervan in verschillende medische contexten is een verdere stap in het onderzoek naar het kankerbestrijdingspotentieel van deze verbinding.

Regeling van microRNA's die betrokken zijn bij ontsteking

Het vermogen van quercetine om de expressie van microRNA's (miRNA's) die verband houden met ontstekingen te veranderen, toont de potentiële therapeutische waarde ervan in meerdere medische contexten. MiRNA's zijn korte, niet-coderende RNA-moleculen die de genexpressie en de ontstekingsroutes die verband houden met tal van ziekten, diepgaand kunnen beïnvloeden. Door te begrijpen hoe quercetine op deze miRNA-expressies inwerkt, kunnen we de potentiële voordelen voor personen die lijden aan auto-immuunziekten beter begrijpen.

Modulatie van miRNA-expressie gekoppeld aan ontsteking

Onderzoek heeft aangetoond dat quercetine de expressieniveaus kan reguleren van specifieke miRNA's die geassocieerd worden met ontstekingen, zoals miR-155 en miR-146a. MiR-155 en miR-146a worden in verband gebracht met tal van ontstekingsziekten, waaronder reumatoïde artritis, systemische lupus erythematosus en multiple sclerose. De invloed van quercetine op deze moleculen suggereert dat het de symptomen van deze aandoeningen kan helpen verlichten door ontstekingen op moleculair niveau te verminderen.

 • MiR-155: Overexpressie van deze molecule is gekoppeld aan een verhoogde productie van ontstekingsbevorderende cytokinen zoals TNF-alfa en IL-1beta. Quercetine blijkt de expressieniveaus van miR-155 te verlagen, waardoor de algehele ontsteking in het lichaam mogelijk wordt verminderd.
 • MiR-146a: Deze molecule speelt een essentiële rol bij het regelen van de activatie van immuuncellen tijdens een ontstekingsreactie. Studies tonen aan dat quercetine de expressieniveaus van deze molecule verhoogt, wat zou kunnen leiden tot een verminderde activering van immuuncellen en een afname van ontstekingen.

Therapeutische waarde voor verschillende medische toepassingen

De modulatie van de miRNA expressie door quercetine heeft verstrekkende gevolgen voor het therapeutisch potentieel ervan. De ontstekingsremmende eigenschappen van quercetine zouden gunstig kunnen zijn voor de behandeling van auto-immuunziekten, hart- en vaatziekten en sommige soorten kanker vanwege de mogelijkheid om miR-155 te reguleren. Onderzoek suggereert bijvoorbeeld dat de regulering van miR-155 door quercetine de ontwikkeling van atherosclerose kan helpen voorkomen â€" een aandoening die wordt gekenmerkt door de opbouw van plaque binnen de slagaderwanden â€" door de ontstekingsreacties binnen de bloedvaten te verminderen.

Naast de directe invloed op miRNA-expressieniveaus, dragen ook de antioxiderende eigenschappen van quercetine bij aan het vermogen om ontstekingen te bestrijden. Door ROS en RNS te elimineren, kan quercetine cellen beschermen tegen schade door oxidatieve stress die vaak voorkomt bij chronische ontstekingen.

De regulering van microRNA's die betrokken zijn bij ontstekingen is slechts één aspect van de veelzijdige gezondheidsvoordelen van quercetine. Naarmate er meer bekend wordt over dit krachtige flavonoïde, kunnen we beter begrijpen hoe het kan worden ingezet als onderdeel van uitgebreide behandelplannen voor verschillende medische aandoeningen die hun oorsprong vinden in ontstekingen.

De controle van microRNA's die betrokken zijn bij ontstekingen is een cruciaal element bij het evalueren van het therapeutisch potentieel en de toepassingen van quercetine. Met dit in gedachten is het essentieel om de dosering, veiligheidsoverwegingen en consumptierichtlijnen te begrijpen voordat u quercetine als supplement gebruikt.

Dosering, veiligheid en consumptieoverwegingen

Bij het opnemen van quercetine in uw dagelijkse routine, is het van essentieel belang rekening te houden met factoren zoals wanneer u quercetine moet innemen, hoe lang het duurt voordat quercetine werkt en aanbevelingen voor de dagelijkse dosering op basis van individuele behoeften of gezondheidstoestanden. Bovendien kunt u de maximale voordelen van deze natuurlijke flavonoïde benutten door de veiligheidsmaatregelen in acht te nemen.

Aanbevolen dagelijkse dosering

De aanbevolen dagelijkse dosering van quercetine kan variëren, dus het is essentieel een arts te raadplegen alvorens met de supplementatie te beginnen. Over het algemeen is gebleken dat een dosis van 500 mg tot 1 g per dag effectief is voor de verschillende gezondheidsvoordelen. Het is essentieel om met een medisch deskundige te overleggen voordat u met een nieuw supplement begint.

 • Volwassenen: Voor volwassenen die op zoek zijn naar algemene welzijnsondersteuning of antioxidantbescherming tegen oxidatieve stressgerelateerde ziekten zoals hartziekten of kankerpreventiestrategieën bij bepaalde bevolkingsgroepen, suggereert onderzoek dat doses tussen 500-1000 mg/dag gunstig kunnen zijn.
 • Ouderen: Oudere volwassenen kunnen lagere doseringen nodig hebben vanwege mogelijke interacties met geneesmiddelen of gevoeligheden; daarom wordt overleg met hun zorgverlener ten zeerste aanbevolen.
 • Zwangere vrouwen: Zwangere vrouwen moeten altijd hun arts raadplegen voordat zij supplementen gebruiken tijdens de zwangerschap, omdat sommige stoffen nadelige gevolgen kunnen hebben voor de ontwikkeling van de foetus.

Veiligheidsmaatregelen en contra-indicaties

Over het algemeen lijkt quercetine veilig, maar er zijn specifieke contra-indicaties en voorzorgsmaatregelen waarmee rekening moet worden gehouden:

 • Interacties met medicijnen: Quercetine kan een wisselwerking hebben met bepaalde medicijnen, zoals bloedverdunners (bijv. warfarine), antibiotica of antivirale geneesmiddelen. Als u voorgeschreven medicijnen gebruikt, raadpleeg dan uw arts voordat u begint met quercetine-suppletie.
 • Nierpatiënten: Personen met een nierziekte moeten het gebruik van quercetine supplementen vermijden vanwege het mogelijke risico op verergering van hun aandoening.

Kortom, wanneer u overweegt quercetine op te nemen in uw dagelijkse routine vanwege de vele voordelen voor de gezondheid, is het van cruciaal belang rekening te houden met de juiste doseringsrichtlijnen en veiligheidsmaatregelen. Het raadplegen van een gezondheidsdeskundige voordat u met een nieuw supplement begint, kan u helpen optimale resultaten te behalen en tegelijkertijd de potentiële risico's van deze natuurlijke flavonoïde verbinding te minimaliseren.

Veelgestelde vragen over quercetine

Wat is het nadeel van quercetine?

Quercetine wordt over het algemeen als veilig beschouwd wanneer het via een evenwichtige voeding wordt geconsumeerd. Overmatige inname kan echter bijwerkingen veroorzaken zoals hoofdpijn, maagpijn en tintelingen. Bovendien kan het een wisselwerking hebben met bepaalde medicijnen zoals antibiotica en bloedverdunners. Het is belangrijk dat u een arts raadpleegt voordat u quercetinesupplementen neemt.

Verlaagt quercetine het COVID-risico?

Er zijn voorlopige aanwijzingen dat quercetine potentiële antivirale eigenschappen heeft tegen SARS-CoV-2 door zijn vermogen om de virale replicatie te remmen en de immuunrespons te moduleren. Er is echter meer onderzoek nodig om deze bevindingen te bevestigen en de doeltreffendheid ervan bij het verminderen van het COVID-19 risico vast te stellen.

Wat doet quercetine met uw lichaam?

Quercetine vertoont antioxiderende, ontstekingsremmende, kankerbestrijdende en neuroprotectieve eigenschappen die de algehele gezondheid ten goede kunnen komen. Het helpt vrije radicalen in het lichaam te neutraliseren, waardoor celbeschadiging door oxidatieve stress wordt voorkomen, ontstekingen in verband met auto-immuunziekten worden verminderd, hersencellen worden beschermd tegen schade, de groei van kankercellen wordt geremd en microRNA's die betrokken zijn bij ontstekingsprocessen worden gereguleerd.

Helpt quercetine bij actieve COVID?

Hoewel sommige studies suggereren dat quercetine een antivirale werking zou kunnen hebben tegen SARS-CoV-2 door de virale replicatie te remmen of de immuunrespons tijdens de infectie te moduleren, is verder onderzoek nodig om uitsluitsel te krijgen over de vraag of het actieve COVID-gevallen effectief kan behandelen.

Conclusie

Quercetine is een natuurlijke flavonoïde met talrijke voordelen voor de gezondheid. Het bezit antioxiderende eigenschappen en heeft potentiële antivirale voordelen tegen SARS-CoV-2. Daarnaast heeft het ontstekingsremmende effecten bij auto-immuunziekten, neuroprotectieve eigenschappen voor de behandeling van allergische encefalomyelitis, een kankerbestrijdende werking en reguleert het microRNA's die betrokken zijn bij ontstekingen.Meld u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting op één order

Welk product heb ik nodig?
As Seen On:
 • https://www.deondernemer.nl/actueel/retail/cibdol-opent-brandstore-stap-ideaal~2659792
 • https://retailtrends.nl/item/62892/cibdol-het-highend-cbd-merk-waar-je-niet-high-van-wordt
 • https://www.dailybase.nl/thegoodlife/lifestyle-thegoodlife/cibdol-opent-cbd-brandstore-amsterdam/
 • https://www.ad.nl/regiosport-den-haag/karlien-sleper-heeft-spelen-in-monobob-als-missie-ik-voel-me-vrijer-bij-deze-nieuwste-bobsleediscipline~a0db0ffe/
 • https://www.womenshealthmag.com/nl/beauty/g34723687/cbd-producten/
 • https://www.libelle.nl/