Glutathion: Gezondheidsvoordelen voor algemeen welzijn

Gepubliceerd:

De gezondheidsvoordelen van glutathion worden steeds meer erkend als essentieel voor het behoud van het algemene welzijn en de bestrijding van verschillende gezondheidsaandoeningen. Als antioxidant kan glutathion vrije radicalen neutraliseren, oxidatieve stress verminderen en cellen beschermen tegen schade - allemaal factoren die essentieel zijn voor het algemene welzijn en de bestrijding van verschillende gezondheidsaandoeningen. In deze blogpost gaan we dieper in op de vele manieren waarop een verhoogd glutathiongehalte uw welzijn kan verbeteren.

Inhoud:

 1. Oxidatieve stress verminderen met glutathion
  1. De rol van antioxidanten in de strijd tegen vrije radicalen
  2. Hoe Glutathion cellen beschermt tegen schade
 2. Invloed van glutathion op chronische vette leverziekte
  1. Alcoholische vs. niet-alcoholische leverziekte
  2. Verbetering van de leverfunctie door een verhoogd glutathiongehalte
 3. De bloedsomloop stimuleren met glutathion
  1. Perifere slagaderziekte uitgelegd
  2. Hoe een verhoogde bloedstroom de symptomen van PAD vermindert
 4. Voordelen van glutathion voor patiënten met de ziekte van Parkinson
  1. Progressie van de ziekte van Parkinson en uitdagingen op het gebied van beheer
  2. Implicaties van de antioxidatieve eigenschappen van glutathion voor de behandeling van PD
 5. Auto-immuunziekten en de rol van glutathion
  1. Het verband tussen oxidatieve stress en auto-immuunziekten
  2. Hoe glutathion ontstekingsverschijnselen kan verlichten
 6. Autisme Spectrum Stoornis en Glutathion niveaus
  1. Inzicht in het verband tussen ASS en een laag glutathiongehalte
  2. Potentiële voordelen van verhoogd glutathion bij autisten
 7. N-Acetylcysteïne - een natuurlijke bron van glutathion
  1. Voedingsmiddelen die N-Acetylcysteïne bevatten
  2. Voordelen naast het stimuleren van de natuurlijke productie
 8. Andere voedingsmiddelen en kruiden die het glutathiongehalte verhogen
  1. Dieetkeuzes die de synthese van glutathion beïnvloeden
  2. Kruidensupplementen die antioxidatieve effecten bevorderen
 9. Veelgestelde vragen met betrekking tot de gezondheidsvoordelen van glutathion
  1. Wat gebeurt er als ik elke dag Glutathion neem?
  2. Waarom Glutathion nemen voor COVID?
  3. Vermindert Glutathion ontstekingen?
  4. Is het oraal innemen van Glutathion effectief?
 10. Conclusie

We zullen bekijken hoe het verhogen van de glutathionspiegel kan helpen de oxidatieve belasting en het effect daarvan op chronische leverziekten te verminderen door de leverprestaties te verbeteren. Daarnaast bespreken we het potentieel van het stimuleren van de bloedsomloop met glutathion om de symptomen van perifere vaatziekten te verlichten.

De antioxidatieve eigenschappen van glutahthionine zijn ook veelbelovend voor patiënten met de ziekte van Parkinson en mensen die lijden aan auto-immuunziekten. Wij onderzoeken het verband tussen autismespectrumstoornissen (ASS) en lage glutathionspiegels en belichten mogelijke voordelen voor autistische personen door hun niveaus te verhogen.

Tot slot introduceren we N-acetylcysteïne als een natuurlijke bron van glutathion die te vinden is in bepaalde voedingsmiddelen, samen met andere voedingskeuzes en kruidensupplementen die antioxidatieve effecten bevorderen. Door deze verschillende voordelen van glutathion beter te begrijpen, kunt u wellicht weloverwogen beslissingen nemen over uw eigen welzijn of anderen ondersteunen op hun weg naar een optimale gezondheid.

Glutathione

Oxidatieve stress verminderen met glutathion

Glutathion is een antioxidant die kan helpen beschermen tegen oxidatieve stress, waardoor het risico op verschillende ziekten mogelijk wordt verlaagd. Door vrije radicalen te neutraliseren en celschade te voorkomen, speelt glutathion een essentiële rol bij het behoud van de algehele gezondheid.

De rol van antioxidanten in de strijd tegen vrije radicalen

Antioxidanten zijn moleculen die onze cellen helpen beschermen tegen schade veroorzaakt door onstabiele moleculen, vrije radicalen genaamd. Vrije radicalen kunnen oxidatieve stress veroorzaken, wat leidt tot ontstekingen en chronische ziekten; daarom is glutathion essentieel bij het bestrijden van deze effecten door ze te neutraliseren voordat ze schade veroorzaken. Als een van de krachtigste antioxidanten die van nature in ons lichaam worden geproduceerd, bestrijdt glutathion effectief deze schadelijke effecten door vrije radicalen te neutraliseren voordat ze onze cellen kunnen beschadigen.

Hoe Glutathion cellen beschermt tegen schade

Onderzoek heeft aangetoond dat het verhogen van de natuurlijke productie van glutathion in uw lichaam talrijke voordelen voor de gezondheid kan opleveren. Het versterkt bijvoorbeeld het immuunsysteem door de functie van witte bloedcellen te ondersteunen en ontgift schadelijke stoffen zoals zware metalen uit het lichaam. Bovendien hebben studies aangetoond dat hogere niveaus van glutathion in verband worden gebracht met minder symptomen bij veel verschillende chronische aandoeningen, waaronder auto-immuunziekten.

 • Versterking van de immuniteit: Glutathion ondersteunt een optimale werking van witte bloedcellen, bekend als lymfocyten, die een cruciale rol spelen bij het bestrijden van infecties en vreemde indringers.
 • Bevordert ontgifting: Het ondersteunt de leverfunctie en helpt gifstoffen zoals zware metalen of milieuverontreinigende stoffen efficiënter te elimineren.
 • Bestrijding van chronische ziekten: Verhoogde glutathionniveaus zijn in verband gebracht met minder symptomen bij auto-immuunziekten, de ziekte van Parkinson en perifere vaatziekten.

Door het glutathiongehalte te verhogen, is het mogelijk om oxidatieve stress te verminderen en de integriteit van de cellen te beschermen. Bovendien is het begrijpen van de manier waarop glutathion kan worden gebruikt als een natuurlijke genezing voor vette leveraandoeningen cruciaal voor het verbeteren van de totale gezondheid en het welzijn.

Invloed van glutathion op chronische vette leverziekte

Onderzoek heeft aangetoond dat glutathion het eiwit-, enzym- en bilirubinegehalte kan verbeteren bij mensen die lijden aan alcoholische en niet-alcoholische chronische vette leverziekte. Deze verbetering suggereert dat het verhogen van de natuurlijke productie van deze antioxidant in uw lichaam aanzienlijke voordelen kan hebben voor mensen die aan deze aandoeningen lijden.

Alcoholische vs. niet-alcoholische leverziekte

Alcoholische vette leverziekte (AFLD) wordt veroorzaakt door overmatig alcoholgebruik, wat leidt tot vetophoping in de levercellen. Niet-alcoholische vette leverziekte (NAFLD), die vaker voorkomt dan AFLD, wordt daarentegen veroorzaakt door factoren als obesitas, insulineresistentie of een hoge bloedsuikerspiegel in plaats van door alcoholgebruik. Beide soorten leververvetting kunnen leiden tot ontstekingen en littekens in het leverweefsel als ze niet worden behandeld.

Verbetering van de leverfunctie door een verhoogd glutathiongehalte

Om de schadelijke effecten van zowel AFLD als NAFLD op de lever te bestrijden, is het essentieel om het glutathiongehalte in ons lichaam optimaal te houden. Eén manier om dit te bereiken is door glutathionsuppletie. Studies hebben aangetoond dat suppletie met glutathion kan helpen de oxidatieve stressmarkers die met deze gezondheidsaandoeningen in verband worden gebracht, te verminderen en tegelijkertijd de algehele leverfunctie te verbeteren.

 • Natuurlijke bronnen:
  • Voedingsmiddelen die rijk zijn aan zwavelhoudende aminozuren, zoals knoflook, uien en kruisbloemige groenten.
  • Wei-eiwitsupplementen die cysteïne en andere essentiële voedingsstoffen voor glutathionsynthese bevatten
 • Supplementen:
  • Liposomaal glutathion of gereduceerd L-glutathion supplementen om de antioxidant capaciteit van uw lichaam direct te verhogen.
  • N-acetylcysteïne (NAC) om de beschikbaarheid van cysteïne voor de productie van glutathion in de levercellen te verhogen

Het verhogen van het glutathiongehalte kan ook de symptomen van andere gezondheidsaandoeningen helpen verminderen en bescherming bieden tegen oxidatieve schade veroorzaakt door milieutoxines. Glutathion is een belangrijke antioxidant en de belangrijkste antioxidant in het lichaam, en speelt een cruciale rol bij de ondersteuning van het immuunsysteem en de vermindering van het risico op ouderdomsziekten. Lage glutathionniveaus zijn in verband gebracht met glutathiontekort en auto-immuunziekten.

Een verhoging van het glutathiongehalte kan leiden tot een betere leverwerking en verlichting van de symptomen van chronische leververvetting. Als we nu overgaan op het stimuleren van de bloedsomloop met glutathion, kan deze krachtige antioxidant de effecten van perifere vaatziekten helpen verminderen door de bloedstroom door het hele lichaam te verbeteren.

De bloedsomloop stimuleren met glutathion

Voor mensen met perifere vaatziekten (PAD) is verbetering van de bloedsomloop van cruciaal belang om de symptomen te verlichten. Studies hebben aangetoond dat suppletie met glutathion de bloeddoorstroming kan verbeteren en tegelijkertijd de oxidatieve stress in verband met PAD kan verminderen, wat verlichting biedt aan patiënten die met deze aandoening te maken hebben.

Perifere slagaderziekte uitgelegd

Perifere slagaderziekte is een veelvoorkomend probleem van de bloedsomloop waarbij vernauwde slagaders de bloedstroom naar uw ledematen, met name de benen, verminderen. Deze verminderde bloedstroom veroorzaakt pijn en ongemak bij lichamelijke activiteit en kan leiden tot ernstigere complicaties als ze niet worden behandeld.

Hoe een verhoogde bloedstroom de symptomen van PAD vermindert

 • Betere zuurstoftoevoer: Een betere doorbloeding zorgt ervoor dat zuurstofrijk bloed de aangetaste spieren bereikt, waardoor ze efficiënter functioneren en minder vermoeid raken.
 • Snellere afvoer van afvalstoffen: Een verbeterde bloedstroom vergemakkelijkt ook de verwijdering van metabolische afvalstoffen zoals melkzuur uit het spierweefsel, waardoor krampen en ongemak worden voorkomen.
 • Bevordering van genezing: Adequate circulatie ondersteunt de wondgenezing door essentiële voedingsstoffen naar beschadigde weefsels te brengen en schadelijke stoffen af te voeren die het herstel zouden kunnen belemmeren.

Uit een studie gepubliceerd in het tijdschrift Circulation Journal bleek dat orale toediening van glutathion de arteriële circulatie in de benen van patiënten met PAD aanzienlijk verbeterde (bron). Door de glutathionniveaus te verhogen, kunnen mensen met PAD verlichting van hun symptomen en een betere algehele circulatie ervaren.

Door de bloedstroom te verhogen door het gebruik van glutathion, kunnen de symptomen van perifere vaatziekten worden verlicht en beheerst. Bovendien kunnen de antioxiderende eigenschappen ervan nog meer voordeel opleveren voor patiënten met de ziekte van Parkinson.

Voordelen van glutathion voor patiënten met de ziekte van Parkinson

Bij patiënten bij wie de ziekte van Parkinson (PD) is vastgesteld, blijkt uit onderzoek dat een verhoogde toediening van intraveneus glutathion sommige aan PD gerelateerde motorische handicaps zou kunnen helpen verlichten dankzij de antioxidatieve eigenschappen en de neuroprotectieve effecten tegen het verlies van dopaminerge neuronen.

Progressie van de ziekte van Parkinson en uitdagingen op het gebied van beheer

De ziekte van Parkinson is een progressieve neurologische aandoening die wordt gekenmerkt door tremoren, stijfheid en bewegingsproblemen. De belangrijkste oorzaak van deze symptomen is de degeneratie van dopamine producerende neuronen in de hersenen. Het omgaan met deze aandoening kan een uitdaging zijn vanwege de beperkte behandelingsmogelijkheden en de uiteenlopende ernst van de symptomen bij mensen.

Implicaties van de antioxidatieve eigenschappen van glutathion voor de behandeling van PD

Studies hebben aangetoond dat glutathion verlichting kan bieden aan mensen met de ziekte van Parkinson door oxidatieve stress te verminderen en dopamine-producerende neuronen te beschermen tegen verdere schade. Deze krachtige antioxidant neutraliseert schadelijke vrije radicalen die bijdragen aan de cellulaire achteruitgang bij PD-patiënten. Door de integriteit van deze cellen te behouden, zou glutathion mogelijk de progressie van deze slopende ziekte kunnen vertragen.

 • Verhoogde niveaus: Een verhoging van de glutathionspiegel door intraveneuze toediening blijkt in sommige gevallen de motorische functie te verbeteren, waardoor patiënten mobieler en onafhankelijker worden.
 • Bescherming tegen verlies van dopaminerge neuronen: Het neuroprotectieve effect van glutathion kan de resterende dopamine producerende neuronen beschermen tegen verdere schade, waardoor hun functionaliteit wordt verlengd en de ernst van de PD-symptomen wordt verminderd.

Het onderzoek is nog gaande om de voordelen van glutathion voor mensen met de ziekte van Parkinson volledig te begrijpen, maar het huidige bewijs suggereert dat het een nuttige aanvulling zou kunnen zijn op bestaande behandelingen.

De potentiële voordelen van glutathion voor mensen die lijden aan de ziekte van Parkinson kunnen verstrekkend zijn, en er is meer onderzoek nodig om het nut ervan bij de behandeling van deze ziekte te evalueren. Laten we na de discussie over PD nu eens onderzoeken hoe glutathion nuttig kan zijn bij auto-immuunziekten.

Auto-immuunziekten en de rol van glutathion

Mensen met auto-immuunziekten hebben vaak last van chronische ontstekingen en oxidatieve stress. Glutathion blijkt deze symptomen te verminderen door schadelijke vrije radicalen te neutraliseren, waardoor de levenskwaliteit van mensen met auto-immuunziekten mogelijk verbetert.

Het verband tussen oxidatieve stress en auto-immuunziekten

Oxidatieve stress treedt op wanneer er een onbalans is tussen de productie van vrije radicalen en antioxidanten in uw lichaam. Dit kan leiden tot celbeschadiging, die een belangrijke rol speelt bij de ontwikkeling en progressie van verschillende auto-immuunziekten zoals reumatoïde artritis, lupus of multiple sclerose. Door het glutathiongehalte te verhogen, kunt u dit schadelijke proces wellicht tegengaan.

Hoe glutathion ontstekingsverschijnselen kan verlichten

 • Helpt ontgiften: Glutathion helpt gifstoffen uit uw lichaam te verwijderen die kunnen bijdragen aan ontstekingen bij mensen met auto-immuunziekten.
 • Vermindert de productie van cytokinen: Hoge niveaus van pro-inflammatoire cytokinen komen vaak voor bij veel auto-immuunziekten; studies hebben echter aangetoond dat glutathion de productie ervan kan helpen verminderen(bron).
 • Remt de activering van NF-kB: De nuclear factor kappa-light-chain-enhancer (NF-kB) is een eiwitcomplex dat betrokken is bij het op gang brengen van ontstekingsreacties in cellen; onderzoek suggereert dat glutathion de activering ervan kan remmen, waardoor ontstekingen worden verminderd(bron).

Om het potentieel van glutathion om ontstekingen te verminderen te maximaliseren, kan men overwegen om voedingsmiddelen en supplementen die het glutathiongehalte verhogen op te nemen in de dagelijkse routine. Het is belangrijk dat u medisch advies inwint voordat u grote veranderingen aanbrengt in uw dieet of supplementen.

Glutathion kan een rol spelen bij het verlichten van de symptomen van auto-immuunziekten, maar er is verder onderzoek nodig om de mogelijkheden ervan nauwkeurig in te schatten. Wat ASS betreft, is het de moeite waard te onderzoeken hoe de glutathionniveaus mogelijk van invloed zijn op de manifestatie ervan.

Autisme Spectrum Stoornis en Glutathion niveaus

Uit onderzoek is gebleken dat kinderen met een autismespectrumstoornis (ASS) vaak lagere glutathionspiegels in hun hersenen hebben, waardoor ze gevoeliger zijn voor neurologische schade door stoffen als kwik. Een verhoging van het glutathiongehalte kan helpen beschermen tegen deze schade, wat leidt tot betere resultaten voor mensen met ASS.

Inzicht in het verband tussen ASS en een laag glutathiongehalte

De precieze oorsprong van autisme is nog niet helemaal duidelijk; toch wordt in onderzoeken gesteld dat oxidatieve stress een rol kan spelen in de evolutie ervan. Uit een onderzoek bij autistische kinderen bleek dat de concentratie glutathion in hun hersenen aanzienlijk lager was dan bij neurotypische kinderen. Dit tekort zou hen kwetsbaarder kunnen maken voor milieutoxines zoals zware metalen, wat bijdraagt tot de ernst van de symptomen die mensen met ASS ervaren.

Potentiële voordelen van verhoogd glutathion bij autisten

 • Natuurlijke ontgifting: Door het glutathiongehalte te verhogen, zijn autisten wellicht beter in staat om schadelijke stoffen zoals kwik en andere zware metalen, die vaak in verband worden gebracht met neurologische aandoeningen, te neutraliseren.
 • Vermindering van oxidatieve stress: Verhoogd glutathion kan oxidatieve stress helpen bestrijden door vrije radicalen te neutraliseren, waardoor ontstekingen mogelijk worden verminderd en de algehele hersenfunctie van mensen met ASS wordt verbeterd.
 • Cognitieve verbetering: Sommige studies suggereren dat suppletie met N-acetylcysteïne (NAC), een precursor van glutathion, kan leiden tot verbeteringen in prikkelbaarheid en repetitief gedrag dat vaak wordt waargenomen bij autistische personen.

Het opnemen van glutathion-verhogende voedingsmiddelen of supplementen in het dieet van mensen met ASS kan voordelen opleveren voor hun algehele gezondheid en welzijn. Daarom is het ten zeerste aan te bevelen professioneel medisch advies in te winnen alvorens grote aanpassingen in de voeding aan te brengen.

Door de natuurlijke productie van glutathion te verhogen, kunnen autisten wellicht profiteren van een betere hersenwerking en algehele gezondheid. N-Acetylcysteïne, een natuurlijk voorkomende bron van glutathion, is aanwezig in meerdere eetwaren en kan voordelen bieden naast het verhogen van de concentraties.

N-Acetylcysteïne - een natuurlijke bron van glutathion

NAC, een stof die in sommige voedingsmiddelen voorkomt, is in staat de lichaamssynthese van glutathion te stimuleren en wordt gebruikt bij de behandeling van astma en taaislijmziekte vanwege zijn ontstekingsremmende en antioxiderende eigenschappen. Het is gebruikt als behandeling voor astma en taaislijmziekte vanwege zijn vermogen om ontstekingen te verminderen en tegelijkertijd antioxidanten te ondersteunen. In dit deel zullen we de verschillende voedselbronnen die NAC bevatten onderzoeken en de voordelen bespreken die verder gaan dan het stimuleren van de natuurlijke productie.

Voedingsmiddelen die N-Acetylcysteïne bevatten

Hoewel NAC niet overvloedig aanwezig is in veel voedingsmiddelen, zijn er toch enkele voedingsbronnen waar het kan worden verkregen. Enkele voorbeelden zijn:

 • Kipfilet
 • Kalkoenborst
 • Karbonades
 • Cottage kaas
 • Yoghurt
 • Eieren

Het opnemen van deze eiwitrijke voedingsmiddelen in uw dieet kan helpen om uw glutathionniveaus op natuurlijke wijze te verhogen.

Voordelen naast het stimuleren van de natuurlijke productie

Naast het verhogen van het glutathiongehalte biedt N-acetylcysteïne verschillende andere voordelen voor de gezondheid. Zo is aangetoond dat het de symptomen van chronische obstructieve longziekte (COPD) verbetert, zoals vermindering van de slijmproductie en verbetering van de longfunctie. Daarnaast suggereert onderzoek dat aanvulling met NAC mogelijk neuroprotectieve effecten heeft tegen aandoeningen als de ziekte van Alzheimer door oxidatieve stressmarkers te bestrijden.

Samengevat is N-acetylcysteïne een heilzame verbinding die niet alleen het glutathiongehalte verhoogt, maar ook vele andere gezondheidsvoordelen biedt. Door NAC-rijke voedingsmiddelen in uw dieet op te nemen en zo nodig suppletie te overwegen, kunt u de antioxidantverdediging en het algehele welzijn van uw lichaam ondersteunen.

N-Acetylcysteïne is een heilzaam voedingssupplement dat het glutathiongehalte kan helpen verhogen, wat leidt tot een betere gezondheid. Daarnaast zijn er ook andere voedingsmiddelen en kruiden die de niveaus van deze belangrijke antioxidant verhogen, voor degenen die hun lichaamseigen productie willen stimuleren.

Andere voedingsmiddelen en kruiden die het glutathiongehalte verhogen

Het opnemen van bepaalde voedingsmiddelen in het dieet kan helpen om het glutathiongehalte op natuurlijke wijze te verhogen. Enkele voorbeelden zijn kruisbloemige groenten zoals broccoli of bloemkool, knoflook en uien. Ook kruiden als mariadistel en kurkuma zijn bekende bronnen.

Dieetkeuzes die de synthese van glutathion beïnvloeden

Een dieet rijk aan antioxidantrijke voeding kan de natuurlijke productie van glutathion in uw lichaam ondersteunen. Hier volgt een lijst van enkele voedingskeuzes die kunnen bijdragen tot een verhoogde glutathionsynthese:

 • Kruisbloemige groenten: Broccoli, bloemkool, spruitjes, boerenkool en kool bevatten verbindingen die de productie van deze antioxidant stimuleren.
 • Alliumgroenten: Knoflook en uien zijn rijk aan zwavelhoudende verbindingen die helpen bij de synthese van glutathion.
 • Vitamine C-rijk fruit: Citrusvruchten zoals sinaasappels en grapefruits leveren vitamine C die helpt bij het regenereren van glutathion in het lichaam.

Kruidensupplementen die antioxidatieve effecten bevorderen

Naast het opnemen van specifieke voedingsmiddelen in uw dieet, kunt u ook overwegen kruidensupplementen toe te voegen die bekend staan om hun antioxiderende eigenschappen. Twee populaire opties zijn:

 1. Mariadistel: Dit kruid bevat silymarine - een actieve verbinding met krachtige antioxidante effecten die de gezondheid van de lever ondersteunt door de intracellulaire concentraties van glutathion te verhogen(bron).
 2. Kurkuma: Van het actieve ingrediënt in kurkuma, curcumine, is aangetoond dat het het glutathiongehalte verhoogt door de activiteit te bevorderen van enzymen die verantwoordelijk zijn voor de synthese ervan(bron).

Een evenwichtige voeding en het gebruik van deze voedingsmiddelen en kruiden kunnen de natuurlijke productie van glutathion in uw lichaam ondersteunen, wat talrijke voordelen voor uw gezondheid oplevert. De consumptie van voedsel dat rijk is aan antioxidanten kan oxidatieve stressmarkers en oxidatieve schade verminderen, die verband houden met verschillende gezondheidsaandoeningen. Glutathion werkt als een belangrijke antioxidant en essentiële voedingsstof die de symptomen van ouderdomsziekten, auto-immuunziekten en milieutoxinen vermindert. Glutathionsuppletie of -ondersteuning kan het glutathionniveau verhogen in geval van een laag glutathionniveau of een tekort aan glutathion. Het is echter belangrijk op te merken dat glutathionsupplementen bijwerkingen kunnen hebben en onder medisch toezicht moeten worden ingenomen.

Veelgestelde vragen met betrekking tot de gezondheidsvoordelen van glutathion

Wat gebeurt er als ik elke dag Glutathion neem?

Het dagelijks innemen van glutathion kan tal van voordelen voor de gezondheid opleveren, zoals het verminderen van oxidatieve stress, het verbeteren van de leverfunctie en het verbeteren van de bloedsomloop. Het is echter essentieel de aanbevolen doseringsrichtlijnen te volgen om mogelijke bijwerkingen te voorkomen. Raadpleeg een gezondheidsdeskundige voordat u met een supplementenschema begint.

Waarom Glutathion nemen voor COVID?

Glutathion kan de immuunfunctie tijdens COVID-19 helpen ondersteunen vanwege zijn antioxiderende eigenschappen en zijn vermogen om ontstekingen te verminderen. Sommige studies suggereren dat een tekort aan glutathion verband zou kunnen houden met ernstige gevallen van het virus; er is echter meer onderzoek nodig om deze bevindingen te bevestigen.

Vermindert Glutathion ontstekingen?

Ja, glutathion heeft ontstekingsremmende eigenschappen door de productie van cytokinen te moduleren en het cellulaire redoxevenwicht te reguleren. Het helpt schadelijke vrije radicalen te neutraliseren die bijdragen aan ontstekingen bij diverse ziekten en aandoeningen.

Is het oraal innemen van Glutathion effectief?

Orale supplementen van glutathion kunnen effectief zijn, maar de absorptiesnelheid varieert per persoon. Liposomale formuleringen of een combinatie met andere verbindingen zoals N-acetylcysteïne (NAC) zouden de biologische beschikbaarheid en de werkzaamheid kunnen verbeteren in vergelijking met traditionele capsules of tabletten.

Conclusie

Glutathion is een essentiële voedingsstof die onze cellen beschermt tegen schade veroorzaakt door ecologische gifstoffen, stress en andere externe elementen. Lage niveaus van glutathion worden in verband gebracht met een reeks gezondheidsproblemen, zoals chronische leververvetting, de ziekte van Parkinson, auto-immuunziekten en autismespectrumstoornissen.

Door slimme voedingskeuzes te maken en supplementen te nemen, is het mogelijk het glutathiongehalte in het lichaam te verhogen. Door de antioxidantenniveaus in uw lichaam te verhogen met glutathionondersteuning of natuurlijke bronnen zoals N-acetylcysteïne en bepaalde voedingsmiddelen en kruiden, kunt u de symptomen van deze aandoeningen helpen verminderen en tegelijkertijd uw algehele gezondheid verbeteren.

Als u op zoek bent naar hoogwaardige supplementen om uw glutathionniveaus te verhogen of uw algehele welzijn te verbeteren, bekijk dan vandaag nog het assortiment natuurlijke gezondheidsproducten van Cibdol!

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting op één order

Welk product heb ik nodig?
As Seen On:
 • https://www.deondernemer.nl/actueel/retail/cibdol-opent-brandstore-stap-ideaal~2659792
 • https://retailtrends.nl/item/62892/cibdol-het-highend-cbd-merk-waar-je-niet-high-van-wordt
 • https://www.dailybase.nl/thegoodlife/lifestyle-thegoodlife/cibdol-opent-cbd-brandstore-amsterdam/
 • https://www.ad.nl/regiosport-den-haag/karlien-sleper-heeft-spelen-in-monobob-als-missie-ik-voel-me-vrijer-bij-deze-nieuwste-bobsleediscipline~a0db0ffe/
 • https://www.womenshealthmag.com/nl/beauty/g34723687/cbd-producten/
 • https://www.libelle.nl/