blackfriday

Je omgeving heeft een grote invloed op hoe je je voelt. En niets beïnvloedt je stemming meer dan te weinig zonlicht tijdens de wintermaanden. De koude, donkere winter kan je snel somber en triest laten voelen. Daarnaast kan het onderliggende psychische aandoeningen veroorzaken.

Welk product past bij jou?

Voel je je lusteloos?

Lange, drukke werkdagen gecombineerd met een gebrek aan zonlicht kunnen ervoor zorgen dat je je futloos en moe voelt. Met Relax & Rest geef je je lichaam en geest de zorg die ze verdienen.

Relax & Rest

 
Optimale melange voor kalmering
 
Draagt bij aan mentale veerkracht
 
Brengt je stemming in evenwicht

Wordt alles soms teveel?

Het drukke moderne leven kan soms behoorlijk zijn tol eisen. En wanneer je niet genoeg ontspant, kan dat grote gevolgen voor je gezondheid hebben. Krijg weer grip op je welzijn met behulp van Stress Assist.


Stress Assist

 
Helpt stress binnen de perken te houden
 
Ideaal bij aanhoudende stress
 
Bevordert ontspanning

Voel je je somber?

In de winter hebben veel mensen last van een aanhoudend somber humeur en een gebrek aan motivatie en levenslust. Laat met Stay Positive het zonnetje weer schijnen.


Stay Positive

 
Stimuleert de gemoedstoestand
 
Helpt bij mentale druk
 
Draagt bij aan het mentale welzijnProfiteer van onze tijdelijke aanbieding en ontvang t/m 25 december 25% korting op ons hele Mood-assortiment

Hoe een gebrek aan zonlicht je stemming beïnvloedt

In deze tijd van het jaar kunnen we allemaal wel een boost gebruiken. Een positieve stemming behouden is cruciaal om gezond te blijven, hetzij door veranderingen in je levensstijl of met behulp van supplementen. Ontdek hieronder waarom:

Kortere dagen en minder daglicht

In de wintermaanden worden de dagen korter en de nachten langer. En tijdens de beperkte daglichturen zit je meestal op kantoor of in huis. In combinatie met slechte weersomstandigheden en koudere temperaturen kan je stemming hierdoor snel in een neerwaartse spiraal terechtkomen, met minder motivatie als gevolg.

Waarom is zonlicht belangrijk?

Zonlicht is meer dan een signaal om een terrasje te pakken. Het verlicht namelijk ook je stemming. Het is daarbij van fundamenteel belang voor de vitamine D-productie van je lichaam en dus je fysieke welzijn. Kortom, je hebt zonlicht nodig om je op je best te voelen. Wanneer die essentiële hulpbron maar beperkt beschikbaar is, kunnen kleine levensstijlaanpassingen het verschil maken.

Sunset graph

De winter en seizoensgebonden affectieve stoornis (SAD)

Seizoensgebonden affectieve stoornis (SAD) is een vorm van depressie die volgens de seizoenspatronen varieert. Het wordt ook wel 'winterdepressie' genoemd, omdat de symptomen tijdens de winter vaak intenser worden. Toch kan SAD gedurende het hele jaar voorkomen.

Veel mensen beschrijven SAD als een donkere wolk die boven hun hoofd hangt. Heel veel mensen hebben hier tijdens de wintermaanden last van.

Symptomen van SAD in de winter kunnen zijn:

mood-pictogram-1

Aanhoudend slecht humeur

mood-pictogram-2

Lusteloosheid en moeheid

mood-pictogram-3

Nergens plezier meer in hebben

mood-pictogram-4

Prikkelbaarheid

mood-pictogram-5

Concentratieproblemen

mood-pictogram-6

Constante gevoelens van wanhoop

Tips voor een stabiele stemming

Ga naar buiten

Pas indien mogelijk je schema aan om het beperkte daglicht optimaal te benutten. Tien minuten tijdens de lunch naar buiten gaan kan al een aanzienlijk verschil maken.

Blijf actief

Houd je lichaam en geest in beweging door te sporten. Dit kun je bij slecht weer ook binnen doen.

Volg een gevarieerd dieet

Een gevarieerd dieet vol groente en fruit is van nature rijk aan vitamines, terpenen en flavonoïden. Voeg wat kleur toe aan je maaltijden voor een natuurlijke voedingsboost!

Neem supplementen

Voeg ontbrekende vitamines, mineralen en plantaardige ingrediënten aan je dieet toe met behulp van supplementen, zeker in de winter.


Welk product heb ik nodig?
As Seen On:
  • https://www.deondernemer.nl/actueel/retail/cibdol-opent-brandstore-stap-ideaal~2659792
  • https://retailtrends.nl/item/62892/cibdol-het-highend-cbd-merk-waar-je-niet-high-van-wordt
  • https://www.dailybase.nl/thegoodlife/lifestyle-thegoodlife/cibdol-opent-cbd-brandstore-amsterdam/
  • https://www.ad.nl/regiosport-den-haag/karlien-sleper-heeft-spelen-in-monobob-als-missie-ik-voel-me-vrijer-bij-deze-nieuwste-bobsleediscipline~a0db0ffe/
  • https://www.womenshealthmag.com/nl/beauty/g34723687/cbd-producten/
  • https://www.libelle.nl/