Maken cordyceps u moe?

Gepubliceerd:

De rol van Cordyceps bij het verhogen van de energie

Heeft u zich ooit afgevraagd waarom ophiocordyceps sinensis, ook bekend als cordyceps paddenstoelvoordelen, tegenwoordig een rage zijn in de wereld van supplementen? Nou, hier is een voorproefje. Deze funky paddenstoelen spelen een belangrijke rol bij het bestrijden van bijniervermoeidheid en het stimuleren van uw energieniveau. Hoe? Ze verhogen de ATP-productie van uw lichaam, waardoor uw sportprestaties een flinke boost krijgen. Bovendien verbeteren ze, net als rhodiola rosea, ook de stressrespons van uw lichaam.

Cordyceps, of het nu cordyceps sinensis of cordyceps militaris is, wordt al eeuwenlang in de traditionele Chinese geneeskunde gebruikt om vermoeidheid tegen te gaan en sportprestaties te verbeteren. Rhodiola rosea, vaak geconsumeerd in capsulevorm, is een ander supplement dat bekend staat om zijn potentiële voordelen voor de gezondheid. Net als cordyceps kan het het zuurstofgebruik verbeteren, waardoor uw uithoudingsvermogen toeneemt. Dus als u zich de volgende keer wat futloos voelt, overweeg dan om cordyceps- of rhodiola rosea-capsules in te nemen. Ze zouden u wel eens de oppepper kunnen geven die u nodig hebt!

Maar vergeet niet dat, hoewel de potentiële voordelen voor de gezondheid van deze bioactieve bestanddelen - van het versterken van het immuunsysteem tot het ondersteunen van de gezondheid van het hart - indrukwekkend zijn, het altijd het beste is om met een professional uit de gezondheidszorg te overleggen voordat u met een nieuw supplement begint. Dit is cruciaal om inzicht te krijgen in mogelijke bijwerkingen en hoe het supplement een aanvulling kan zijn op medicijnen die u al gebruikt. Controleer ook of het supplement in capsulevorm wordt geleverd, zodat u het gemakkelijk kunt innemen.

Maken cordyceps u moe?

Onderzoek naar de invloed van Cordyceps op de slaap

Verbeterde slaapkwaliteit

Hebt u wel eens van die nachten gehad waarin slapeloosheid u op en neer houdt? U bent niet de enige. Sommige mensen die cordyceps, een soort paddenstoelensupplement, aan hun dieet hebben toegevoegd, melden een merkbare verbetering van hun slaapkwaliteit. Ze denken dat het is alsof hun hersenen een "uitknop" hebben, waardoor ze gemakkelijker in dromenland kunnen wegdromen. De potentiële voordelen voor de gezondheid zijn zeker het vermelden waard.

Onderzoek naar slaapregulatie is nog niet klaar om deze beweringen over REM-slaap en slapeloosheid met harde feiten te staven. Maar bedenk dit - als cordyceps sommige mensen kan helpen om rustiger te slapen, zou het dan ook voor u kunnen werken?

Invloed van het circadiane ritme

Hier is nog een intrigerend weetje: cordyceps kan uw circadiane ritme of slaapregulatie beïnvloeden. Dat is de interne klok van uw lichaam die waak- en slapeloosheid regelt en aangeeft wanneer het tijd is voor de REM-slaap, om te gaan slapen of om op te staan.

Stelt u zich dit scenario eens voor: het is laat op de avond, maar door slapeloosheid en bijniervermoeidheid doet uw lichaam alsof het tijd is om te ontbijten. Niet leuk, toch? De hypothalamus, die vaak in verband wordt gebracht met wakker zijn, zou door cordyceps gereset kunnen worden om uw slaappatronen te normaliseren.

Beperkt onderzoek naar slaapduur

Aan de andere kant is er niet veel onderzoek gedaan dat een direct verband legt tussen de effecten van cordyceps capsules en de duur of het begin van de slaap. Dus hoewel sommige gebruikers zweren bij de voordelen van deze golf in gezondheidstrends voor een betere nachtrust, hebben we geen solide wetenschappelijk bewijs...nog niet.

Het is vergelijkbaar met het lezen van een boek met ontbrekende pagina's - u begrijpt de essentie maar verliest cruciale details. Dus voordat u cordyceps paddenstoelcapsules als snoepjes gaat slikken in de hoop dat u langer wakker blijft en er de vruchten van plukt, denk er dan aan: Er is meer onderzoek nodig op dit gebied.

Potentiële kalmerende effecten

Laten we het tot slot hebben over iets dat bekend staat als adenosineanalogen - een complexe term voor elementen die adenosine imiteren, een stof die slaap bevordert. Raad eens? Cordyceps, een soort paddenstoel, zouden deze bevatten! Ze worden vaak in verband gebracht met het verlichten van bijniervermoeidheid en het reguleren van de hypothalamus. Ze kunnen u dus helpen om fris wakker te worden.

Dit betekent dat ze mogelijk kalmerende effecten hebben die indirect een betere REM-slaap ondersteunen. Zie ze als het slaapliedje van de natuur dat u helpt te ontspannen na een lange dag, stress vermindert en de totale slaaptijd verlengt. Hun rustgevende golfritme helpt bij het bereiken van een diepere rust.

Wetenschappelijk bewijs: Cordyceps en slaappatronen

Het verband tussen Cordyceps en slaap

Er zijn maar weinig wetenschappelijke onderzoeken die een direct verband leggen tussen de consumptie van ophiocordyceps sinensis, ook bekend als cordyceps, en veranderde slaappatronen. Het meeste bestaande onderzoek richt zich meer op het verbeteren van de energie dan op het reguleren van de slaap. Het is alsof u zich richt op het opvoeren van de motor van een auto zonder naar de remmen te kijken.

Onderzoek onderstreept vaak hoe ophiocordyceps uw totale slaap kan verbeteren, inclusief de REM-slaap, en niet alleen uw wakkere uren. Dit is vergelijkbaar met het bestuderen van de golf van productiviteitsvoordelen van koffie, maar het verwaarlozen van de invloed ervan op de ontspanning tijdens het slapen gaan.

Dierstudies en bevestiging bij de mens

Dierstudies suggereren mogelijke kalmerende effecten van cordyceps op de hypothalamus, die de REM-slaap beïnvloeden, maar we hebben bevestiging nodig bij mensen. Eenvoudiger gezegd: wat werkt voor uw hamster of patiënten in dierstudies, werkt misschien niet voor u! Deze onderzoeken zijn vergelijkbaar met het testen van een nieuw hondenvoerrecept op een Labrador voordat u het serveert aan een Chihuahua.

Er zijn bijvoorbeeld aanwijzingen dat ophiocordyceps een vergelijkbaar effect heeft als rhodiola rosea - een andere plant die bekend staat om zijn adaptogene eigenschappen - bij het reguleren van het circadiane ritme bij muizen. Maar hé, de laatste keer dat ik keek waren we niet bepaald harige beestjes met snorharen!

Meer onderzoek nodig

Er is uitgebreider onderzoek nodig om een duidelijk verband te leggen tussen het gebruik van cordyceps sinensis en slaapstoornissen of veranderingen in onze waakcycli. Op dit moment is het bestuderen van de voordelen van cordyceps paddenstoelen, met name in cordyceps supplementen, en hun invloed op EEG (elektro-encefalogram) metingen tijdens de slaap, als het proberen op te lossen van een legpuzzel waarvan de helft van de stukjes ontbreekt.

EEG studies zouden inzicht kunnen geven in de effecten van deze paddenstoelen op delta golven (langzame golven die geassocieerd worden met diepe slaap) en neuronale activiteit tijdens verschillende fases van de slaap, waaronder REM. Maar tot die tijd blijft het gissen of cordyceps meer slaapliedjes of wekkers zijn voor de cellen van ons zenuwstelsel, en welke invloed ze kunnen hebben op stressniveaus.

In het kort mensen:

We hebben meer onderzoeken op mensen nodig

We hebben EEG-gegevens nodig

We moeten de effecten van de Cordyceps Sinensis paddenstoel op onze deltagolven tijdens de REM-slaap, zoals waargenomen via EEG, beter begrijpen.

En bovenal moeten we geduld hebben totdat de wetenschap het mysterie van de REM-slaap, AR en EEG heeft ontrafeld!

Dus de volgende keer dat u nadenkt over "beïnvloeden cordyceps de slaap of de kracht van adenosine?", bedenk dan dat de EEG-wetenschap ons nog geen eenduidig antwoord heeft gegeven!

Maken cordyceps u moe?

Kort gezegd geven cordyceps u niet het gevoel alsof u door een vrachtwagen bent aangereden. In feite zijn ze de beste vriend van uw slaap en werken ze als een energiebooster voor uw EEG-patronen. Studies hebben aangetoond dat deze funky schimmels uw slaappatronen daadwerkelijk kunnen verbeteren door de activiteit van adenosine en AR te verhogen. Dus in plaats van u uitgeput te voelen, zou u wel eens wakker kunnen worden alsof u een miljoen dollar waard bent.

Maar hé, gelooft u ons niet zomaar op ons woord. Er is genoeg EEG-vermogen en adenosine-gerelateerd wetenschappelijk bewijs dat dit standpunt ondersteunt. Onderzoekers hebben hun huiswerk gedaan en ontdekt dat cordyceps kan helpen bij het reguleren van slaapcycli. Dat betekent minder woelen 's nachts en meer goede slaap.

Dus als u de volgende keer moeite hebt om wat slaap te vatten, probeer cordyceps dan eens. Wie weet? Uw slaap zou wel eens kunnen verbeteren, uw EEG-patronen zouden kunnen stabiliseren, uw adenosineniveaus zouden in balans kunnen komen en uw AR-activiteit zou kunnen normaliseren. Misschien slaapt u wel als een roosje.

Klaar om deze slaaptechniek uit te proberen? Vooruit dan! Uw droomlanduitzicht wacht, zoals voorgesteld door et al in hun AR-studie!

FAQ

Maken cordyceps u moe?

Nee! Integendeel, men denkt dat de voordelen van cordyceps paddenstoelen uw slaapkwaliteit kunnen verbeteren. Dit kan resulteren in een toename van adenosine, wat gemeten kan worden met een EEG, waardoor u zich overdag frisser voelt.

Kan ik cordyceps gebruiken als natuurlijk middel tegen slapeloosheid?

Hoewel onderzoek suggereert dat cordyceps kan helpen bij betere slaappatronen, en mogelijk invloed heeft op adenosine en EEG-beeld, is het altijd het beste om met uw zorgverlener te overleggen voordat u met een nieuw supplementenkuur begint.

Zijn er bijwerkingen van het gebruik van cordyceps?

Cordyceps worden over het algemeen als veilig beschouwd, maar zoals bij elk slaapmiddel kunnen individuele reacties variëren. Begin altijd met lagere doses en houd de reactie van uw lichaam op de adenosineniveaus in de gaten, eventueel door middel van een EEG.

Waar kan ik goede kwaliteit cordyceps kopen?

U kunt hoogwaardige cordyceps vinden die uw slaap kunnen verbeteren, bij gerenommeerde gezondheidswinkels zoals Cibdol met het oog op natuurlijke supplementen.

Hoe lang duurt het voordat cordyceps mijn slaappatroon beïnvloedt?

De invloed van cordyceps paddenstoelensupplementen, specifiek cordyceps sinensis, op slaappatronen varieert van persoon tot persoon op basis van factoren zoals dosering, individuele stofwisselingssnelheden en de aanwezigheid van adenosine. Deze opvatting wordt algemeen gedeeld door onderzoekers.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting op één order

Welk product heb ik nodig?
As Seen On:
  • https://www.deondernemer.nl/actueel/retail/cibdol-opent-brandstore-stap-ideaal~2659792
  • https://retailtrends.nl/item/62892/cibdol-het-highend-cbd-merk-waar-je-niet-high-van-wordt
  • https://www.dailybase.nl/thegoodlife/lifestyle-thegoodlife/cibdol-opent-cbd-brandstore-amsterdam/
  • https://www.ad.nl/regiosport-den-haag/karlien-sleper-heeft-spelen-in-monobob-als-missie-ik-voel-me-vrijer-bij-deze-nieuwste-bobsleediscipline~a0db0ffe/
  • https://www.womenshealthmag.com/nl/beauty/g34723687/cbd-producten/
  • https://www.libelle.nl/