Kunt u elke dag cordyceps nemen?

Gepubliceerd:

Heeft u zich ooit afgevraagd wat de hype is rond cordyceps paddenstoelen, een soort schimmel? Deze medicinale paddenstoelen komen oorspronkelijk uit de traditionele Chinese en Tibetaanse geneeskunde en worden steeds populairder. Tegenwoordig vindt u cordyceps extract wereldwijd in winkels als supplement in capsule- of poedervorm, en zelfs als tinctuur. Cordyceps is rijk aan glucanen en maakt golven in gezondheidskringen.

Inhoud:

 1. Aanbevolen dagelijkse inname en timing voor Cordyceps
  1. Algemene doseringsrichtlijnen
  2. De instructies van de fabrikant zijn van belang
  3. Optimale timing voor consumptie
  4. Individuele verschillen
 2. Lange-termijn effecten van Cordyceps inname
  1. Overzicht gezondheidsvoordelen
  2. Mogelijke bijwerkingen
  3. Inzichten in onderzoek
  4. De onderste regel
 3. Optimale dagelijkse inname en timing voor Cordyceps
  1. Factoren die van invloed zijn op de ideale dosering
  2. Beste tijd om Cordyceps te consumeren
  3. Interacties met voedsel en andere supplementen
  4. Aanpassingen in de loop der tijd en speciale omstandigheden
 4. Waarom wordt de dagelijkse inname van Cordyceps populair?
  1. Meedrijven op de golf van trends
  2. Invloed van traditionele geneeskunde
  3. Marketingstrategieën voor dagelijks gebruik
  4. Anekdotisch bewijs ter ondersteuning van populariteitsstijging
 5. Veiligheid op lange termijn van het gebruik van Cordyceps
  1. Wetenschappelijke evaluatie
  2. Interactie met medicijnen
  3. Cordyceps en kankerbehandelingen
  4. De onderste regel
 6. Beste moment van de dag om uw Cordyceps supplement in te nemen
  1. Natuurlijke ritmes en absorptie van het lichaam
  2. Ochtend, middag of avond?
  3. Inname coördineren met maaltijden of vastperioden
  4. Uw persoonlijke gevoelige plek vinden
 7. Kunt u elke dag cordyceps nemen?
  1. FAQ 1: Hoeveel cordyceps moet ik dagelijks nemen?
  2. FAQ 2: Wanneer kan ik het beste mijn cordyceps supplement innemen?
  3. FAQ 3: Zijn er bijwerkingen van langdurige inname van cordyceps?
  4. FAQ 4: Waarom beginnen steeds meer mensen dagelijks cordyceps te nemen?
  5. FAQ 5: Kan iedereen cordyceps supplementen gebruiken?

Cordyceps militaris en wilde cordyceps, beide soorten paddenstoelen, zijn zeer gewild vanwege hun potentiële voordelen voor de gezondheid. Van regelmatige inname van deze paddenstoelcapsules wordt gezegd dat ze verschillende kwalen behandelen en uw dagelijkse ervaring veranderen. Deze schimmels, die rijk zijn aan glucanen, kunnen dagelijks worden ingenomen. Dus, kunt u cordyceps elke dag innemen? Blijf kijken naar de fascinerende wereld van paddenstoelenproducten!

Kunt u elke dag cordyceps nemen?

Aanbevolen dagelijkse inname en timing voor Cordyceps

Algemene doseringsrichtlijnen

Laten we ter zake komen. De cordyceps dosering, of doseringen, voor volwassenen ligt meestal tussen de 1000 en 3000 milligram per dag in capsulevorm. Maar hé, we zijn allemaal unieke sneeuwvlokjes, toch? Dus dit is misschien niet de perfecte dosis van deze schimmels, specifiek paddenstoelen, voor iedereen. Het is altijd een goed idee om met een lage dosering te beginnen en deze geleidelijk te verhogen, terwijl u op eventuele bijwerkingen let.

De instructies van de fabrikant zijn van belang

Ooit gehoord van het gezegde "Als je in Rome bent, doe dan zoals de Romeinen"? Nou, wanneer u cordyceps supplementen neemt, met name doses in capsulevorm, volg dan de instructies van de fabrikant! Elk product, zelfs als het van paddenstoelen is afgeleid, kan specifieke doseringen hebben op basis van de formulering. Speel dus geen gokspelletje met uw gezondheid - lees die instructies zorgvuldig en neem de nodige voorzorgsmaatregelen.

Optimale timing voor consumptie

U vraagt zich misschien af - is er een beste tijd om cordyceps in te nemen, in capsule- of poedervorm? Nou, sommige mensen zweren bij het innemen van hun paddenstoelendoses als eerste in de ochtend op een lege maag, terwijl anderen het liever voor het slapen gaan innemen. Er is hier geen pasklaar antwoord. Experimenteer met verschillende tijdstippen en kijk wat voor u het beste werkt.

Ochtendconsumptie van het Yi-product, dat slechts een paar gram weegt, kan u die energieboost gedurende de dag geven, met merkbare effecten.

Inname 's avonds kan helpen om een betere slaapkwaliteit te bevorderen.

Individuele verschillen

Herinnert u zich onze discussie over individuele uniciteit nog? Dat is hier ook van toepassing! Uw lichaam kan anders reageren op de cordyceps capsule dan dat van iemand anders. Factoren zoals leeftijd, gewicht en algemene gezondheidsstatus kunnen de effecten van dit paddenstoelenproduct op u beïnvloeden.

Bijvoorbeeld

Oudere volwassenen hebben mogelijk lagere doseringen nodig dan jongere mensen.

Patiënten met bepaalde gezondheidsproblemen moeten mogelijk de dosis of timing van hun behandeling dienovereenkomstig aanpassen, gezien de effecten op mensen.

Dus ziehier - een kort overzicht van de aanbevolen dagelijkse inname en timing voor cordyceps, specifiek voor yi paddenstoelen! Onthoud altijd - uw gezondheid is rijkdom, dus zorg ervoor dat u weloverwogen beslissingen neemt over het gebruik van supplementen. Overweeg de effecten en meet in grammen. En oh ja - raadpleeg bij twijfel uw zorgverlener! Zij hebben er verstand van!

Lange-termijn effecten van Cordyceps inname

Cordyceps, ook wel bekend als yi paddenstoelen, u heeft er waarschijnlijk wel eens van gehoord. Het heeft een lange geschiedenis in verband met therapeutische effecten en gezondheidsvoordelen voor mensen. Maar kunnen patiënten elke dag cordyceps nemen? Laten we er eens in duiken.

Overzicht gezondheidsvoordelen

Laten we eerst eens praten over de mogelijke gezondheidseffecten van paddenstoelen op de lange termijn, in het bijzonder cordyceps. Studies hebben aangetoond dat deze paddenstoel een echte spelbreker kan zijn voor patiënten, met name volwassenen die aan een chronische nierziekte lijden. Waarom? Omdat is ontdekt dat het ontstekingen en oxidatieve stress vermindert, twee grote spelers bij deze ziekte. Dit is vooral relevant in de context van de traditionele Yi-geneeskunde, waar dergelijke paddenstoelen vaak worden gebruikt.

Maar wacht, er is meer! Paddenstoelen zoals Cordyceps schijnen ook verouderingsvoordelen voor mensen te hebben. Het zou de seksuele functie bij patiënten verbeteren en het LDL-cholesterol verlagen - hallo hartgezondheid! Bovendien suggereert sommige onderzoeken dat het zelfs kan helpen bij hyperlipidemie, wat de diverse effecten van paddenstoelen aantoont.

Mogelijke bijwerkingen

Nu het minder leuke deel voor patiënten - mogelijke bijwerkingen van langdurig gebruik bij mensen. Hoewel cordyceps over het algemeen als veilig worden beschouwd, zijn ze niet zonder potentiële nadelen. Sommige mensen hebben melding gemaakt van lichte spijsverteringsproblemen na regelmatig gebruik.

Hier is nog iets om rekening mee te houden: als u een patiënt bent die aan een auto-immuunziekte lijdt, kunnen de effecten van cordyceps uw immuunsysteem bij mensen te veel opvoeren. Dus zoals met elk supplement of medicijn, is het cruciaal om met uw arts te overleggen voordat u met cordyceps begint.

Inzichten in onderzoek

Onderzoek, et al, naar het langetermijneffect van dagelijkse inname van cordyceps is nog gaande, maar tot nu toe veelbelovend, gezien de huidige bevindingen.

Een onderzoek van Li et al. onthulde het effect van cordyceps sinensis, een soort cordyceps paddenstoel, die een significante vermindering van ontstekingsmarkers liet zien bij volwassenen met een chronische nierziekte.

Een ander onderzoek wees op een mogelijke verouderingsremmende werking van cordyceps sinensis, een soort cordyceps paddenstoel, als gevolg van verlaagde oxidatieve stressniveaus. Dit ondersteunt het gebruik van cordyceps supplementen.

Hoewel deze bevindingen van et al bemoedigend zijn, is er nog meer wetenschappelijk onderzoek nodig naar cordyceps sinensis.

De onderste regel

Dus, om terug te komen op ons primaire standpunt: kunt u cordyceps elke dag nemen? Gebaseerd op de huidige kijk op bewijs en onderzoeken die zich richten op de langetermijneffecten - ja, de meeste mensen kunnen deze medicinale paddenstoel veilig in hun dagelijkse schema opnemen. Bedenk echter wel dat ieders lichaam anders reageert en dat wat voor de één werkt, voor de ander misschien niet werkt.

Optimale dagelijkse inname en timing voor Cordyceps

Factoren die van invloed zijn op de ideale dosering

Laten we meteen in het diepe duiken en de feiten bekijken. U vraagt zich waarschijnlijk af: "Kunt u elke dag cordyceps nemen?" Om hierop te antwoorden, moeten we het van verschillende kanten bekijken. Het is geen simpel ja of nee. Het hangt af van factoren zoals uw leeftijd en gezondheidsstatus, die we zorgvuldig moeten bekijken.

Vanuit het oogpunt van gezondheid zou een volwassene in goede gezondheid bijvoorbeeld meer cordyceps kunnen consumeren dan iemand die bejaard is of bepaalde gezondheidsaandoeningen heeft. En als u ziek bent? Dan kunt u het beste eerst overleggen met een professional uit de gezondheidszorg voordat u zich stort op een nieuwe supplementenroutine.

Beste tijd om Cordyceps te consumeren

Laten we nu eens naar de timing kijken. Stel u cordyceps voor als uw favoriete band - u wilt ze zien wanneer ze op hun hoogtepunt zijn. Op dezelfde manier wilt u de optimale tijd zien om cordyceps te consumeren wanneer uw lichaam het het meest effectief kan absorberen.

Onderzoek suggereert dat vanuit voedingsoogpunt het innemen van supplementen op een lege maag de absorptiesnelheid kan verhogen. Overweeg dus om uw wekker wat vroeger te zetten en uw dag te beginnen met wat cordyceps!

Interacties met voedsel en andere supplementen

Maar wacht! Er is nog meer! Net als die ene vriend die op feestjes niet goed met anderen kan opschieten, kan cordyceps een negatieve wisselwerking hebben met bepaalde voedingsmiddelen of andere supplementen/medicijnen. Deze mening wordt gedeeld door et al in verschillende onderzoeken.

Bijvoorbeeld:

Als u anticoagulantia (bloedverdunners) gebruikt, kan een combinatie met cordyceps het risico op bloedingen verhogen, volgens et al.

Vanuit gezondheidsoogpunt kan het consumeren van grote hoeveelheden cafeïne naast cordyceps leiden tot een verhoogde hartslag of hartkloppingen.

Dus onthoud: controleer altijd op mogelijke interacties voordat u nieuwe supplementen zoals cordyceps sinensis aan uw dagelijkse schema toevoegt! Dit is cruciaal.

Aanpassingen in de loop der tijd en speciale omstandigheden

Last but not least: aanpassingen na verloop van tijd en speciale omstandigheden. Zie dit als het stemmen van een gitaar - soms moeten dingen worden bijgesteld op basis van de situatie of het beeld dat u op dat moment hebt.

Als u al een tijdje elke dag cordyceps gebruikt zonder problemen, dan is dat geweldig! Maar als er iets in uw leven verandert (zoals zwangerschap of ziekte), is het misschien tijd om opnieuw te evalueren en te bekijken hoeveel u inneemt.

Waarom wordt de dagelijkse inname van Cordyceps populair?

De stijgende trend van dagelijkse inname van cordyceps is niet zomaar een rage. Het is een echte beweging. De vraag "Mag je elke dag cordyceps innemen?" duikt steeds vaker op bij gezondheidsforums en sociale media. Deze functionele paddenstoel is in de schijnwerpers komen te staan dankzij de vele vermeende gezondheidsvoordelen.

Invloed van traditionele geneeskunde

Cordyceps sinensis, of zoals veel mensen het zien, de 'genezende schimmel', heeft diepe wortels in de traditionele geneeskunde. Eeuwenlang is deze krachtige schimmel gebruikt voor zijn vermeende immuunversterkende eigenschappen. De populariteit komt voort uit een opvatting in de oude Chinese geneeskunde waarvan men geloofde dat het een lang leven en vitaliteit bevorderde.

Marketingstrategieën voor dagelijks gebruik

Veel functionele paddenstoelproducten met cordyceps worden op de markt gebracht met het oog op dagelijks gebruik. Deze producten benadrukken vaak hun hoge gehalte aan glucanen - verbindingen die bekend staan om het bevorderen van de groei van het immuunsysteem en de gezondheid, vanuit het oogpunt van welzijn.

Laten we ook de kracht van beïnvloeders niet vergeten! Zij delen hun liefde voor deze paddenstoelen op sociale mediaplatforms, laten zien hoeveel cordyceps ze dagelijks consumeren en zweren bij de invloed ervan op hun slaapkwaliteit, hartgezondheid en algeheel welzijn.

Anekdotisch bewijs ter ondersteuning van populariteitsstijging

Tot slot kunnen we niet voorbijgaan aan het anekdotisch bewijs dat deze toename in populariteit ondersteunt. Veel mensen zweren bij de effecten van dagelijkse inname van cordyceps en benadrukken vaak de verbeterde kijk die ze hebben op hun algehele gezondheid.

Yi, een fitnessfanaat, en anderen beweren dat hun uithoudingsvermogen opmerkelijk verbeterde nadat ze cordyceps in hun routine hadden opgenomen, wat dit standpunt ondersteunt.

Een drukke moeder genaamd Lisa rapporteerde een betere slaapkwaliteit sinds ze haar nachtelijke dosis cordyceps sinensis, een functionele paddenstoel, innam. Deze mening is door vele anderen herhaald.

Mark, met een familiegeschiedenis van hartaandoeningen in het vooruitzicht, nam veel cordyceps in zijn dieet op als onderdeel van preventieve zorg.

Hoewel deze verhalen over cordyceps sinensis anekdotisch zijn en ieders mening kan verschillen vanwege de individuele reacties van het lichaam, kan men niet ontkennen dat dergelijke getuigenissen een belangrijke rol spelen bij het stimuleren van de interesse in de dagelijkse inname van deze genezende schimmels.

Veiligheid op lange termijn van het gebruik van Cordyceps

Wetenschappelijke evaluatie

Het veiligheidsprofiel van cordyceps, een schimmel die gebruikt wordt in de traditionele geneeskunde, is grondig onderzocht in de wetenschappelijke literatuur. Vanuit dit oogpunt suggereren studies dat het gebruik van cordyceps over het algemeen veilig is, met weinig gerapporteerde bijwerkingen. Vanuit het oogpunt van veiligheid moeten er echter enkele voorzorgsmaatregelen worden genomen bij het gebruik van dit supplement.

Bij chronisch gebruik zijn er geïsoleerde meldingen van bijwerkingen zoals diarree en een droge mond. Deze symptomen treden meestal op wanneer cordyceps gedurende een langere periode in grote hoeveelheden geconsumeerd wordt. Om deze potentiële risico's te vermijden, is het essentieel om uw inname zorgvuldig te bekijken.

 1. Houd u aan de aanbevolen doseringen.

 2. Vermijd langdurig gebruik zonder pauzes.

 3. Raadpleeg een gezondheidsdeskundige voordat u met cordyceps begint.

Interactie met medicijnen

Het is belangrijk om op te merken, zoals et al benadrukten, dat hoewel cordyceps veilig is voor de meeste mensen, het een wisselwerking kan hebben met bepaalde medicijnen. Vanuit een bepaald gezichtspunt zou het bijvoorbeeld de effecten van anticoagulantia kunnen versterken en het risico op bloedingen kunnen verhogen.

Wij zijn van mening dat Cordyceps ook de bloedsuikercontrole tijdens en na een operatie kan verstoren - dus als u gepland staat voor een operatie, adviseren wij om de inname van cordyceps minstens twee weken van tevoren te stoppen.

Cordyceps en kankerbehandelingen

Interessant genoeg hebben studies van et al aangetoond dat cordyceps kankerbehandelingen kan aanvullen door de bijwerkingen van chemotherapie en bestralingstherapie te verminderen. Deze opvatting wint steeds meer terrein in de medische gemeenschap.

Als u echter een behandeling voor kanker ondergaat:

Vervang uw voorgeschreven medicatie of behandelplan volgens u niet door cordyceps, et al.

Raadpleeg altijd uw arts voordat u nieuwe supplementen zoals cordyceps sinensis aan uw dieet toevoegt, om een duidelijk beeld te krijgen van de effecten.

Op deze manier zorgt u ervoor dat uw kijk op cordyceps sinensis niet onbedoeld uw medische behandelingen verstoort of bestaande aandoeningen verergert.

De onderste regel

Hoewel de veiligheid op lange termijn van het dagelijks gebruik van cordyceps grotendeels afhangt van individuele gezondheidsomstandigheden en doseringen, wordt het over het algemeen als veilig beschouwd op basis van de huidige wetenschappelijke literatuur.

Maar onthoud - supplementen zoals cordyceps sinensis zijn geen pasklare oplossingen! Ze moeten altijd op verantwoorde wijze worden ingenomen onder begeleiding van een professional in de gezondheidszorg die uw unieke gezondheidsbehoeften en -problemen begrijpt. Bekijk deze supplementaanbevelingen altijd met de nodige voorzichtigheid.

Dus voordat u zich stort op een dagelijkse dosis van deze fascinerende schimmel, cordyceps sinensis, bekijk eerst het onderzoek van et al.

Doe wat onderzoek

Weeg de voor- en nadelen af

Vraag advies aan een zorgverlener

Denk eraan: veiligheid eerst!

Beste moment van de dag om uw Cordyceps supplement in te nemen

Natuurlijke ritmes en absorptie van het lichaam

Heeft u zich ooit afgevraagd of het natuurlijke ritme van uw lichaam de absorptie en effectiviteit van cordyceps zou kunnen beïnvloeden? Nou, dat zou best eens het geval kunnen zijn. Ons lichaam functioneert op een circadiaan ritme, wat in wezen onze interne klok is die op de achtergrond draait en op gezette tijden tussen slaperigheid en alertheid heen en weer beweegt. Dit ritme kan mogelijk van invloed zijn op hoe goed we supplementen zoals cordyceps absorberen, waardoor ons beeld van de effectiviteit ervan gevormd wordt.

Ochtend, middag of avond?

Dus wanneer moet u uw cordyceps supplement innemen? s Ochtends, 's middags of 's avonds? Er is hier geen pasklaar antwoord. Sommige gebruikers melden dat ze zich energieker voelen nadat ze hun supplement 's ochtends vanuit het zicht hebben ingenomen. Anderen geven er de voorkeur aan om het 's middags in te nemen als oppepper tegen de middagdip, ook weer vanuit hun gezichtspunt. Sommigen zweren er zelfs bij om het 's avonds in te nemen, omdat ze geloven dat het hen helpt te ontspannen en tot rust te komen voordat ze naar bed gaan, allemaal gebaseerd op hun persoonlijke mening.

Hier volgen enkele scenario's op basis van gebruikerservaringen:

Ochtendinname: Kickstart uw dag met een energieboost.

Middaginname: Ga middagmoeheid tegen en blijf geconcentreerd.

Inname 's avonds: Bevorder ontspanning voor het slapengaan.

Vergeet echter niet dat iedereen er anders tegenaan kijkt. Wat voor de ene persoon werkt, zoals cordyceps sinensis, werkt misschien niet voor een ander, enzovoort.

Inname coördineren met maaltijden of vastperioden

Een andere factor waar u naar moet kijken is of u cordyceps tijdens de maaltijd of tijdens het vasten moet innemen. Sommige onderzoeken suggereren dat bepaalde supplementen beter worden opgenomen als ze met voedsel worden ingenomen, terwijl andere supplementen effectiever zijn als ze op een lege maag worden ingenomen. Helaas is er nog niet veel specifiek onderzoek over dit onderwerp met betrekking tot cordyceps.

Uw persoonlijke gevoelige plek vinden

Uiteindelijk vereist het vinden van het beste moment van de dag om uw cordyceps supplement in te nemen, zoals et al vinden, wat experimenteren binnen veilige grenzen.

 1. Begin met het kiezen van een tijdstip van de dag (ochtend, middag of avond) om te bekijken, zoals voorgesteld door et al.

 2. Houd u minstens een week aan deze timing.

 3. Let op eventuele veranderingen in energieniveaus of andere effecten.

 4. Probeer verschillende timings totdat u vindt wat voor u het beste werkt et al in het zicht van cordyceps sinensis.

Onthoud: Houd u altijd aan de aanbevolen doseringsrichtlijnen!

Kunt u elke dag cordyceps nemen?

Dus u hebt nagedacht over de vraag of het verstandig is om elke dag cordyceps in te nemen? Nou, op basis van de bovenstaande informatie lijkt het erop dat een dagelijkse inname van dit supervoedsel niet alleen veilig is, maar ook heilzaam.

De aanbevolen inname en timing voor cordyceps zijn vanuit gezondheidsoogpunt duidelijk uiteengezet. Het wordt steeds populairder vanwege de potentiële voordelen voor de gezondheid. Vanuit veiligheidsoogpunt lijkt langdurige inname ook geen problemen op te leveren.

Onthoud echter dat ieders lichaam anders is. Wat voor de één werkt, zoals cordyceps sinensis, werkt misschien niet voor de ander. Luister daarom altijd naar uw lichaam en raadpleeg een professional uit de gezondheidszorg voordat u met een nieuw supplementenkuur begint. Houd in gedachten dat individuele reacties kunnen variëren.

Klaar om cordyceps te proberen? Ga uw gang! Met alle informatie tot uw beschikking zou het maken van een weloverwogen beslissing een makkie moeten zijn.

FAQ 1: Hoeveel cordyceps moet ik dagelijks nemen?

De aanbevolen dagelijkse dosering Cordyceps Sinensis kan variëren afhankelijk van de individuele gezondheidstoestand en behoeften. Volg altijd de instructies op het etiket van het product of raadpleeg een zorgverlener voor een duidelijker beeld.

FAQ 2: Wanneer kan ik het beste mijn cordyceps supplement innemen?

Er is niet per se een "beste" tijd om uw cordyceps sinensis supplement in te nemen, omdat dit grotendeels afhangt van persoonlijke voorkeur en levensstijl. Sommige mensen geven er echter de voorkeur aan om het 's ochtends in te nemen voor een energieboost gedurende de dag, en om de effecten uit eerste hand te kunnen zien.

FAQ 3: Zijn er bijwerkingen van langdurige inname van cordyceps?

Volgens het huidige onderzoek lijkt langdurige inname van cordyceps geen significante bijwerkingen te hebben. Maar zoals bij elk supplement kunnen individuele reacties hierop verschillen.

FAQ 4: Waarom beginnen steeds meer mensen dagelijks cordyceps te nemen?

Cordyceps heeft aan populariteit gewonnen in de gezondheidswereld vanwege de potentiële voordelen, zoals het stimuleren van het energieniveau en het ondersteunen van de immuunfunctie.

FAQ 5: Kan iedereen cordyceps supplementen gebruiken?

De meeste mensen kunnen veilig cordyceps supplementen gebruiken, tenzij ze specifieke allergieën hebben of zwanger zijn of borstvoeding geven. Raadpleeg zoals altijd een professional uit de gezondheidszorg voordat u met een nieuw dieet begint.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting op één order

Welk product heb ik nodig?
As Seen On:
 • https://www.deondernemer.nl/actueel/retail/cibdol-opent-brandstore-stap-ideaal~2659792
 • https://retailtrends.nl/item/62892/cibdol-het-highend-cbd-merk-waar-je-niet-high-van-wordt
 • https://www.dailybase.nl/thegoodlife/lifestyle-thegoodlife/cibdol-opent-cbd-brandstore-amsterdam/
 • https://www.ad.nl/regiosport-den-haag/karlien-sleper-heeft-spelen-in-monobob-als-missie-ik-voel-me-vrijer-bij-deze-nieuwste-bobsleediscipline~a0db0ffe/
 • https://www.womenshealthmag.com/nl/beauty/g34723687/cbd-producten/
 • https://www.libelle.nl/