Hennepzaadolie En De Lange Levensverwachting In Bama

Gepubliceerd:

oude man vissen in de rivier

De wetenschap en moderne geneeskunde proberen elkaar te evenaren. Maar er is een bibliotheek vol anekdotisch bewijs die de gezondheidsvoordelen van de cannabis plant onderbouwt. Dit is niet alleen vanwege de psychoactieve en niet-psychoactieve harsen, die als alternatief voor farmaceutica worden ingezet. Men gebruikt het ook als voedsel om de gezondheid en de levensduur te bevorderen. Dit geldt met name voor hennepzaden en hennepzaadolie.

Bama County ligt hoog in de afgelegen bergen van Zuid-China. De auto is daar een zeldzaamheid en de plaatselijke bevolking telt slechts 300.000 zielen. De plek is echter opvallend. Ze hebben 73 honderdplussers, wat een van de hoogste aantallen ter wereld is. Deze vlotte honderdplussers nemen nog steeds actief deel aan het dagelijks leven. Ze jagen, weven en doen het huishouden. Sommigen zijn nog steeds actief op het land.

youtube video - longevity

“Geen van deze honderdjarigen gebruikt medicatie en geen van allen heeft een operatie gehad. Ook zijn er geen gevallen van hartkwalen, diabetes of obesitas bekend in dit dorp. Ze leven er een opmerkelijk lang, gezond en gelukkig leven”

-- Dr. John Day

 

Langer Leven in Blauwe Zones

Omdat er in Bama County zoveel honderdplussers leven, is het een van de zeldzame “blauwe zones” in de wereld. Dat zijn hotspots waar meer honderdjarigen zijn, in vergelijking met de algemene bevolking. Andere “blauwe zones” zijn Sardinië in Italië, Okinawa voor de kust van Japan en het Nicoya Schiereiland in Costa Rica.

Er is een rode draad in de levenswijze van al deze vergrijzende gemeenschappen. Ze consumeren allemaal een voornamelijk plantaardig dieet. Hun voeding bevat daarnaast verscheidene superfoods, zoals hennepzaden, quinoa of chiazaden. Ze genieten allemaal van een lokaal alcoholisch drankje, zoals rijstwijn of rode wijn. Ook doen ze regelmatig aan matige lichaamsbeweging. Elke cultuur investeert sterk in familie en de gemeenschap. Bovendien hebben ze een zekere mate van geloof en doel in hun leven.

Het staat vast dat een plantaardig dieet, in combinatie met een superfood zoals hennepzaadolie, gezondheidsvoordelen heeft. Plantensterolen en antioxidanten verminderen het risico op diverse kankersoorten. De essentiële vetzuren uit hennepzaden zijn belangrijke antioxidanten. Ze verwijderen de vrije radicalen uit het lichaam. Het hoge vezelgehalte draagt bij aan een goede spijsvertering. Daarnaast beschikt de regio over vers, lokaal water en is de frisse lucht onaangeroerd door industriële ontwikkeling. Al deze factoren dragen bij aan de lange levensverwachting in deze gebieden.

Optimale Gezondheid en Een Langer Leven in Bama County

In China heeft hennep een lange traditie als voedsel, industriële hulpbron en medicijn. De inwoners van Bama County wijten hun lange levensverwachting deels aan de consumptie van royale hoeveelheden hennepzaadolie. Meestal wordt het verwerkt tot houmayou. Deze bouillon wordt meestal tweemaal daags gegeten. Als je een snelle blik werpt op de inhoud van hennepzaad, begrijp je al snel waarom het zo gezond is.

afbeelding van hennepzaad en hennepzaadolie

Hennepzaden en hennepzaadolie bevatten niets van de geestverruimende bestanddelen uit cannabis toppen. Er zit wel iets veel geweldigers in. Zeker voor mensen die hun persoonlijke gezondheid belangrijk vinden en de dorpelingen van Bama willen evenaren. Hennepzaden en hennepzaadolie zijn heel goed voor je. In feite zijn ze heel, heel, heel goed voor je. Ze bevatten de volgende ingrediënten:

• Verzadigde vetten
• Meervoudige onverzadigde vetten
• Enkelvoudige onverzadigde vetten
• Kalium
• Calcium
• IJzer
• Magnesium
• Thiamine
• Fosfor
• Zink
• Koper
• Mangaan
• Natrium
• Zwavel
• Koolhydraten
• Proteïnen
• Foliumzuur
• Oplosbare en onoplosbare vezels
• Vitamines E, A, B12, D
• Alle 20 aminozuren, waaronder de 9 essentiële aminozuren die ons lichaam niet kan produceren

Ideale Voeding en Meer

Hennepzaden en hennepzaadolie zijn bijna complete maaltijden op zich. Ze bevatten veel van de belangrijke elementen die ons lichaam nodig heeft om goed te functioneren. Vitaminen en mineralen zijn essentieel voor gezonde haren, nagels en botten, maar ook voor een gezonde huid en correcte orgaanfuncties. Daarnaast ondersteunt het hersenactiviteit, gezonde ogen en weerstand tegen ziekten.

Proteïnen zorgen voor gezonde spieren en natuurlijke koolhydraten leveren een langdurige verbranding van energie. Niet oplosbare vezels helpen bij de vertering. Oplosbare vezels verlagen de bloeddruk en zorgen voor een gebalanceerde glucosespiegel. Foliumzuur is essentieel voor de ontwikkeling van nieuwe cellen en voorkomt veranderingen in het DNA.

Het is belangrijk te weten dat hennepzaden omega-6 en omega-3 vetzuren bevatten in een verhouding van 3:1. Deze verhouding is ideaal. Als deze verhoudingen niet in balans zijn, worden deze essentiële vetzuren niet efficiënt opgenomen. “Essentieel” betekent dat het lichaam ze niet produceert. Je moet ze dus eten. Hennepzaden bevatten ook gamma linoleenzuur (GLA), een essentieel omega-6 vetzuur. Visolie bevat ook veel essentiële vetzuren. Vanuit objectief oogpunt is het echter veel minder heilzaam dan hennepzaadolie. Dat is te wijten aan meerdere factoren. Allereerst is de omega-3 tot omega-6 verhouding 7:1, verre van ideaal. Visolie, geproduceerd uit grotere vissen, bevat bovendien meer verontreinigingen en giftige chemicaliën.

Omega Vetzuren Voor Een Goede Algemene Gezondheid

Omega-3 vetzuren zijn meervoudig onverzadigde vetten. Ze zijn onmisbaar voor je gezondheid. Er bestaan verschillende omega-3 vetzuren die diverse functies uitvoeren. Je vindt ze allemaal in hennepzaadolie. Ze zijn een vitaal onderdeel van celmembranen. Bovendien verbeteren ze mogelijk de hartgezondheid door het “goede” HDL cholesterol te verhogen. Ze kunnen de bloeddruk verlagen en triglyceriden controleren. Ook voorkomen ze de opbouw van plaque op de slagaderwanden.

Omega-3 vetzuren ondersteunen de mentale gezondheid. Ze verminderen de symptomen van dementie, schizofrenie, depressie en bipolaire stoornis. Ze bestrijden ook ontstekingen en zorgen voor gezonde botten. In de vorm van DHA, docosahexaeenzuur, vormen ze 8% van het totale hersenvolume. Ze zijn dan ook essentieel voor de hersenontwikkeling bij foetussen.

Gamma linoleenzuur, een soort omega-6, is een primaire bouwsteen van prostaglandine. Deze hormoonachtige chemicaliën zorgen ervoor dat spieren makkelijker samentrekken. Ook reguleren ze ontstekingen en de lichaamstemperatuur. Ze zijn ook vitaal voor een aantal belangrijke lichaamsfuncties. Onderzoekers geloven dat de aanvulling van GLA verantwoordelijk is voor een gezonde hormoonhuishouding. Er is ook waargenomen dat het de symptomen van reumatische artritis vermindert. Daarnaast is het een belangrijke energiebron.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting op één order

Welk product heb ik nodig?
As Seen On:
  • https://www.deondernemer.nl/actueel/retail/cibdol-opent-brandstore-stap-ideaal~2659792
  • https://retailtrends.nl/item/62892/cibdol-het-highend-cbd-merk-waar-je-niet-high-van-wordt
  • https://www.dailybase.nl/thegoodlife/lifestyle-thegoodlife/cibdol-opent-cbd-brandstore-amsterdam/
  • https://www.ad.nl/regiosport-den-haag/karlien-sleper-heeft-spelen-in-monobob-als-missie-ik-voel-me-vrijer-bij-deze-nieuwste-bobsleediscipline~a0db0ffe/
  • https://www.womenshealthmag.com/nl/beauty/g34723687/cbd-producten/
  • https://www.libelle.nl/