Hoe positief te blijven

Gepubliceerd:

Het vermogen om optimistisch te blijven is een onmisbare vaardigheid voor een gezond en bevredigend leven. In deze blogpost verkennen we verschillende strategieën en technieken die u kunnen helpen optimisme te cultiveren, zelfs bij tegenslag.

De kracht van positief denken kan niet worden overschat. Wij zullen ons verdiepen in de effecten van optimisme op de lichamelijke gezondheid en stressbeheersing, en in manieren om een positievere kijk te ontwikkelen door middel van visualisatie- en schrijfoefeningen.

Naast deze oefeningen bespreken we het belang van dankbaarheid bij het bevorderen van positiviteit. Door een dankbaarheidsboekje bij te houden of waardering met anderen te delen, kunt u uw algehele geluksniveau effectief verhogen.

Verder zullen we ingaan op methoden om negativiteit in uw leven te verminderen door negatieve gedachtepatronen te identificeren en onproductieve zorgen te overwinnen. Negatieve gedachten uitdagen is een ander cruciaal aspect om positief te blijven; daarom geven wij tips om dergelijke gedachten te herkaderen en zelfvertrouwen op te bouwen op basis van in het verleden behaalde resultaten.

Meditatie is al heel lang bekend om de vele mogelijkheden die er zijn.

Meditatie staat al lang bekend om zijn vele voordelen; daarom onderzoeken we verschillende meditatietechnieken die mindfulness en positiviteit bevorderen. Tot slot gaan we in op praktisch advies over hoe u positief kunt blijven op het werk door u te richten op uw persoonlijke sterke punten en door ondersteunende netwerken te creëren binnen de werkomgeving.

Neem deel aan deze discussie.

Begin samen met ons deze reis naar een meer optimistische mentaliteit - het is tijd om uw volledige potentieel te ontsluiten!

De kracht van positief denken

De kracht van positief denken

Studies hebben aangetoond dat optimistische mensen minder lichamelijke klachten ervaren, terwijl pessimistische mensen een hoger risico lopen om over een periode van 30 jaar te sterven. Positief denken helpt bij stressbeheersing en draagt bij tot een betere geestelijke gezondheid.

Effecten van optimisme op de lichamelijke gezondheid

Optimisme is in verband gebracht met talrijke gezondheidsvoordelen, waaronder een lagere bloeddruk, een verminderd risico op hartziekten en een verbeterde immuunfunctie. Uit een studie van de American Medical Association (JAMA) bleek dat deelnemers met een hoge mate van optimisme 50% minder kans hadden op een eerste cardiovasculaire gebeurtenis in vergelijking met hun pessimistische tegenhangers.

 • Betere cardiovasculaire gezondheid: Optimisten hebben doorgaans een gezonder hart door een lagere bloeddruk en cholesterolgehalte.
 • Sneller herstel na ziekte of letsel: Mensen met een positieve instelling hebben meer kans om snel te herstellen van tegenslagen zoals operaties of ongelukken.
 • Verhoogde levensverwachting: Onderzoek suggereert dat optimisten langer leven dan pessimisten omdat ze beter omgaan met stressfactoren en gezonder gedrag vertonen zoals lichaamsbeweging en een evenwichtig dieet.

Voordelen voor stressmanagement

Het handhaven van positiviteit is essentieel als het gaat om effectief omgaan met stress. Volgens de American Psychological Association (APA) helpt het aannemen van een optimistische houding mensen efficiënter om te gaan met uitdagingen door probleemoplossing en proactief gedrag aan te moedigen. Dit kan leiden tot:

 • Verlaagde angst en depressie: Van positief denken is aangetoond dat het symptomen van angst en depressie vermindert, wat leidt tot een betere geestelijke gezondheid.
 • Beter besluitvormingsvermogen: Optimisten nemen eerder weloverwogen beslissingen op basis van feiten dan op basis van emoties of angst, wat tot betere resultaten kan leiden.
 • Toename in veerkracht: Een positieve instelling stelt mensen in staat om snel terug te komen van tegenslagen, waardoor ze na verloop van tijd minder vatbaar zijn voor de negatieve effecten van stress.

Door een positieve mentaliteit aan te nemen, kan iemand niet alleen zijn lichamelijke gezondheid verbeteren, maar ook beter voorbereid zijn om de moeilijkheden van het leven met veerkracht en standvastigheid aan te pakken. Door u te richten op de positieve kant van situaties en een optimistische kijk te behouden, bent u goed uitgerust om de uitdagingen van het leven met gratie en veerkracht aan te gaan.

Een positieve kijk op het leven kan een invloedrijk middel zijn om ons te helpen meer tevredenheid en een betere gezondheid te bereiken. Door optimisme te cultiveren door middel van visualisatie en schrijven, kunnen we onze stressniveaus beter beheersen en ons tegelijkertijd voorbereiden op succes.

Oefenen van dankbaarheid voor positiviteit

Praktijken van dankbaarheid voor positiviteit

Het regelmatig beoefenen van dankbaarheid is een effectieve manier om positiviteit in het leven te behouden. Het opmerken en waarderen van het positieve om ons heen geeft ons een oppepper die bijdraagt aan geluk. In dit hoofdstuk bespreken we hoe het schrijven van dankbaarheidbrieven of het bijhouden van een dagboek met dingen waar u dagelijks dankbaar voor bent, kan helpen om uw algehele welzijn te verbeteren. Praten over de positieve ervaringen die men heeft gehad met anderen kan helpen om hun vreugde te versterken.

Gratitudejournalen als hulpmiddelen voor geluk

Een dankbaarheidsdagboek is een eenvoudig maar krachtig hulpmiddel dat mensen helpt zich te concentreren op de positieve aspecten van hun leven. Door regelmatig momenten, ervaringen of mensen waar ze dankbaar voor zijn op te schrijven, kunnen mensen hun geest trainen om meer aandacht te besteden aan wat er goed gaat in plaats van stil te staan bij negatieve gedachten en emoties.

 • Creëer een gewoonte door elke dag tijd vrij te maken om ten minste drie dingen op te schrijven waar u dankbaar voor bent.
 • Wees specifiek over waarom u deze dingen waardeert - dit zal uw gevoel van dankbaarheid verdiepen en het gemakkelijker maken om het later terug te halen als het nodig is.
 • Voeg afwisseling toe door verschillende aspecten van het leven op te nemen, zoals relaties, persoonlijke prestaties, de schoonheid van de natuur, etc., zodat er altijd iets nieuws en interessants te ontdekken valt op de pagina's van uw dagboek.

Delen van waardering met anderen

Naast het bijhouden van een dankbaarheidsdagboek zelf, zorgt het uiten van waardering naar anderen ervoor dat beide partijen zich gelukkiger en meer verbonden voelen. Het uiten van dankbaarheid aan degenen die een positieve invloed op u hebben gehad, kan een opbeurende kettingreactie van positiviteit teweegbrengen.

 1. Schrijf oprechte bedankbriefjes aan mensen die een verschil hebben gemaakt in uw leven - dit fleurt niet alleen hun dag op, maar versterkt ook de positieve invloed die zij op u hebben gehad.
 2. Deel uw dagelijkse lijst van dankbaarheid met iemand in uw omgeving en moedig hen aan hetzelfde te doen; dit creëert een voortdurend gesprek over wat er goed gaat in elkaars leven en versterkt ook de band tussen individuen.
 3. Prijs anderen publiekelijk voor hun prestaties of daden van vriendelijkheid (bijv. op sociale media), zodat alle betrokkenen zich gewaardeerd en erkend voelen en zo elk moment een gelukkiger leven leiden vol liefde, licht en vreugde.

Het opnemen van dankbaarheidspraktijken in uw dagelijkse routine kan leiden tot meer geluk, een betere geestelijke gezondheid en sterkere relaties. Door u te richten op de positieve kanten van het leven door middel van dagboeken en het delen van waardering met anderen, wordt het gemakkelijker om optimistisch te blijven, zelfs in moeilijke tijden.

Door de positieve aspecten van ons leven te erkennen en te waarderen, kunnen we een optimistischer kijk op het leven bevorderen, wat leidt tot meer tevredenheid. Het erkennen en verminderen van pessimistische denkprocessen kan de weg vrijmaken voor een gezondere kijk, die op zijn beurt kan leiden tot meer tevredenheid en welvaart.

Negativiteit in het leven verminderen

Het verminderen van negativiteit in uw leven is essentieel voor het behouden van een positieve kijk en algemeen welzijn. Eén manier om dit te bereiken is door te evalueren of bepaalde kwesties het waard zijn om op bepaalde momenten energie aan te besteden of u zorgen over te maken, in plaats van er voortdurend bij stil te staan. In dit hoofdstuk bespreken we strategieën om negatieve gedachtenpatronen te herkennen en onproductieve zorgen te overwinnen.

Identificeren van negatieve denkpatronen

Om positief te blijven, is het cruciaal om de negatieve gedachtepatronen te herkennen die uw stemming en gedrag kunnen beïnvloeden. Deze kunnen bestaan uit catastroferen (uitgaan van het ergste scenario), zwart-wit denken (situaties zien als goed of slecht, zonder middenweg) en personaliseren (geloven dat alles om u draait). Als u deze patronen eenmaal hebt geïdentificeerd, neem dan stappen om ze uit te dagen door alternatieve perspectieven te zoeken of uw gedachten te bespreken met een vertrouwde vriend of therapeut.

Strategieën om onproductieve zorgen te overwinnen

Als u merkt dat u wordt verteerd door onproductieve zorgen, probeer dan enkele van de volgende technieken toe te passen:

 • Stel tijd in voor zorgen: Trek elke dag een bepaalde tijd uit voor het aanpakken van uw zorgen. Zo kunt u zich concentreren op andere taken zonder voortdurend onderbroken te worden door opdringerige gedachten.
 • Evalueer feiten objectief: Wanneer u geconfronteerd wordt met moeilijke situaties, onderzoek dan de feiten in plaats van u te laten meeslepen door emoties of negativiteit. Door de zaken rationeel te bekijken, bent u beter uitgerust om uitdagingen met meer gemak en veerkracht aan te gaan.
 • Maak een actieplan: Verdeel problemen in kleinere taken die u één voor één kunt aanpakken. Hierdoor krijgt u meer controle en voelt u zich minder overweldigd door de situatie.
 • Beoefen mindfulness: Doe activiteiten zoals meditatie, diepe ademhalingsoefeningen of yoga om uw geest te kalmeren en aanwezig te blijven. U kunt verschillende mindfulnessoefeningen online vinden, afhankelijk van uw voorkeuren.

Het opnemen van mindfulnesstechnieken in uw levensstijl kan leiden tot een meer tevreden en bevredigend leven vol vreugde en optimisme.

Door negatieve gedachtepatronen te identificeren en uit te dagen, is het mogelijk om negativiteit in het leven te verminderen. Om de positiviteit verder te vergroten, moet men zich richten op het opbouwen van zelfvertrouwen door prestaties uit het verleden en het herkaderen van negatieve gedachten met technieken die deze uitdagen.

Technieken om negatieve gedachten te herkaderen

Negatieve gedachten uitdagen

Bij het omgaan met negatieve gedachten is het essentieel om de geldigheid ervan in twijfel te trekken en vast te stellen of ze werkelijk een accurate weergave van de werkelijkheid zijn. Door deze pessimistische ideeën in twijfel te trekken, kunt u een positievere kijk op het leven ontwikkelen. In dit deel zullen we technieken onderzoeken om negatieve gedachten te herkaderen en zelfvertrouwen op te bouwen door prestaties uit het verleden.

Technieken voor het herkaderen van negatieve gedachten

Cognitieve herstructurering: Bij deze techniek worden irrationele of niet-helpende gedachtepatronen geïdentificeerd en vervangen door evenwichtigere. Bijvoorbeeld, in plaats van te denken "Ik ben overal vreselijk in", probeert u te zeggen "Ik ben misschien nog niet goed in deze taak, maar ik heb andere sterke punten". Meer informatie over cognitieve herstructurering vindt u op Psychology Tools.

Socratisch vragen stellen: Wanneer u geconfronteerd wordt met een negatieve gedachte, stel uzelf dan vragen als "Welk bewijs heb ik dat deze overtuiging ondersteunt?" of "Is er een alternatieve verklaring?". Deze vragen helpen u uw aannames kritisch te onderzoeken en de juistheid van uw overtuigingen in twijfel te trekken. Lees meer over Socratisch vragen stellen in Gids van de Positieve Psychologie.

 • Maak een lijst van persoonlijke prestaties: Wanneer u zich overweldigd voelt door negativiteit, herinner uzelf dan aan uw successen uit het verleden om uw zelfvertrouwen te versterken.
 • Houd een positiviteitsdagboek bij: Schrijf dagelijks positieve ervaringen op om optimistische denkgewoonten te versterken.
 • Vermijd alles of niets denken: Erken dat de meeste situaties niet zwart-wit zijn; omarm in plaats daarvan de grijze gebieden.

Zelfvertrouwen opbouwen door prestaties uit het verleden

Zich richten op eerdere prestaties is een effectieve manier om zelfvertrouwen op te bouwen en negatieve gedachten te bestrijden. Als u zich uw prestaties herinnert, helpt dat onzekerheden tegen te gaan en versterkt het de overtuiging dat u in staat bent uitdagingen te overwinnen.

Hier volgen enkele tips om prestaties uit het verleden te gebruiken om uw zelfvertrouwen te vergroten:

 1. Maak een "opscheppingsdossier": Stel een lijst of map samen met gegevens over uw prestaties, zoals prijzen, positieve feedback van anderen of afgeronde projecten. Bekijk dit dossier regelmatig om uzelf te herinneren aan uw capaciteiten.
 2. Stel realistische doelen: Verdeel grotere doelstellingen in kleinere taken en vier elke mijlpaal die u onderweg bereikt.
 3. Beoefen zelfcompassie: Behandel jezelf vriendelijk bij tegenslagen; bedenk dat iedereen fouten maakt en wel eens faalt. Leer meer over het beoefenen van zelfcompassie op de website over zelfcompassie.

Door deze benaderingen in uw dagelijks leven te introduceren, kunt u pessimistische denkpatronen uitdagen en een positievere houding bevorderen. Door onbehulpzame overtuigingen uit te dagen en u te richten op persoonlijke sterke punten, bent u beter uitgerust om positiviteit te behouden in verschillende aspecten van het leven.

Door onze negatieve gedachten uit te dagen, kunnen we beginnen met een positievere instelling en kijk op het leven. Meditatie is een uitstekende manier om deze positiviteit verder te cultiveren; laten we de verschillende technieken verkennen die ons kunnen helpen een groter gevoel van innerlijke rust te bereiken.

Meditatie en positiviteit

Het opnemen van meditatie in de dagelijkse routines is nuttig gebleken voor het bevorderen van positiviteit op lange termijn. Studenten die over hun ervaringen schreven, meldden een beter humeur en minder bezoeken aan gezondheidscentra voor ziekten. Regelmatige meditatie kan leiden tot meer geluk, minder stress en meer mentale helderheid.

Voordelen van Mindfulness-praktijken

Mindfulness technieken kunnen grote voordelen opleveren voor iemands lichamelijke en psychische gezondheid. Enkele van deze voordelen zijn:

 • Verlaagde angst- en depressiesymptomen
 • Betere slaapkwaliteit
 • Betere focus en concentratievermogen
 • Betere emotionele regulatievaardigheden
 • Bevordering van zelfbewustzijn en persoonlijke groei

Verschillende soorten meditatietechnieken

Er zijn verschillende vormen van meditatietechnieken die inspelen op individuele voorkeuren of behoeften. Hier zijn enkele populaire methoden:

 • Concentratiemeditatie: concentratie op een enkel punt zoals ademhaling, kaarsvlam of mantraherhaling. Deze oefening helpt de geest te trainen om zich op één taak te blijven concentreren zonder te worden afgeleid door externe prikkels of interne gedachten.
 • Liefdevolle meditatie: deze techniek, ook bekend als Metta-meditatie, bestaat uit het sturen van liefde en mededogen naar jezelf, geliefden, vreemden en zelfs vijanden. Het helpt een gevoel van empathie en verbondenheid met anderen te cultiveren en vermindert negatieve emoties zoals woede en wrok.
 • Lichaamsscan-meditatie: systematisch focussen op verschillende delen van het lichaam om spanning los te laten en ontspanning te bevorderen. Het verkennen van verschillende meditatieve methoden kan helpen bij het ontdekken van de ideale praktijk die voldoet aan iemands individuele behoeften, terwijl ook het zelfbewustzijn wordt verbeterd, het stressniveau wordt verlaagd en de algehele gezondheid wordt bevorderd.

Experimenteren met verschillende meditatietechnieken kan u helpen de techniek te vinden die het beste bij u past. Door regelmatige meditatie in uw dagelijkse routine op te nemen, bent u beter uitgerust om positiviteit in alle aspecten van het leven te behouden.

Door een meditatieve en optimistische mentaliteit te cultiveren, kunnen we stressniveaus verlagen en ons algehele welzijn verbeteren. Door ons te richten op persoonlijke sterke punten en ondersteunende netwerken op de werkplek te creëren, kunnen we ook op het werk positief blijven.

Vriendelijkheid als instrument voor positiviteit

Positief blijven op het werk

Het handhaven van een optimistische houding op het werk is cruciaal voor succes en werktevredenheid. Focus op uw prestaties, zoek steun bij collega's wanneer dat nodig is, en stel realistische doelen die aansluiten bij uw waarden—deze stappen helpen een positieve werkomgeving te creëren die bevorderlijk is voor groei en ontwikkeling, zowel persoonlijk als professioneel.

Focus op persoonlijke sterke punten

Door uw persoonlijke sterke punten te erkennen en te benutten, kunt u positief blijven op het werk. Erken waar u in uitblinkt en gebruik deze vaardigheden om uitdagingen effectief aan te pakken. Wanneer u geconfronteerd wordt met moeilijkheden of tegenslagen, herinner uzelf dan aan prestaties uit het verleden als bewijs van uw capaciteiten. Deze aanpak kan het zelfvertrouwen vergroten en een optimistischer kijk op de zaak bevorderen.

 • Focus op sterke in plaats van zwakke punten
 • Erken prestaties uit het verleden als bewijs van bekwaamheid
 • Gebruik persoonlijke sterke punten om obstakels op de werkplek te overwinnen

Creëren van ondersteunende netwerken op de werkplek

Naast aandacht voor individuele capaciteiten kan het opbouwen van ondersteunende netwerken op de werkplek ook bijdragen aan het behoud van positiviteit in moeilijke tijden. Het vormen van betekenisvolle banden met collega's bevordert niet alleen de kameraadschap, maar biedt ook mogelijkheden voor gezamenlijke inspanningen en coaching.

 1. Bouw banden op met collega's via netwerkevenementen of sociale activiteiten buiten werktijd
 2. Zoek mentoren die begeleiding en advies kunnen geven op basis van hun eigen ervaringen
 3. Bied steun aan collega's in nood, want dit kan een positieve feedbacklus van aanmoediging en motivatie creëren

Door zich te richten op persoonlijke sterke punten en ondersteunende netwerken op de werkplek te stimuleren, kunnen werknemers een omgeving creëren die positiviteit en algemene werktevredenheid bevordert. Door elkaar te steunen, kunnen niet alleen individuen profiteren van een betere geestelijke gezondheid en werktevredenheid, maar kan ook de werkplek als geheel een grotere productiviteit en harmonie ervaren.

Positief blijven op het werk kan een uitdaging zijn, maar met aandacht en inspanning is het mogelijk om van de werkplek een stimulerende omgeving te maken. Door vriendelijkheid te gebruiken als instrument voor positiviteit, kunnen we meer betekenisvolle banden creëren op onze werkplek die een grotere productiviteit en welzijn bevorderen.

Kinderlijkheid als instrument voor positiviteit

Een eenvoudige manier om positief te blijven wanneer dingen verkeerd gaan, is door vriendelijkheid tegenover anderen en onszelf te beoefenen. Daden van mededogen komen niet alleen ten goede aan de mensen om ons heen, maar dragen ook aanzienlijk bij aan ons eigen gevoel van welzijn en geluk, wat uiteindelijk leidt tot een gelukkiger leven vol liefde, licht en vreugde gedurende de hele dag.

De voordelen van het beoefenen van vriendelijkheid

 • Verbeterd humeur: Het verrichten van daden van vriendelijkheid maakt in de hersenen feel-good hormonen vrij zoals serotonine en oxytocine, wat kan helpen uw algehele humeur te verbeteren en stressniveaus te verlagen. Lees meer over de wetenschap achter dit fenomeen bij Psychology Today.
 • Betere relaties: Vriendelijkheid bevordert sterkere banden met vrienden, familieleden, collega's en zelfs vreemden. Dit leidt tot meer sociale steunnetwerken die emotionele steun kunnen bieden in moeilijke tijden. Ontdek hoe vriendelijkheid relaties versterkt op Greater Good Magazine.
 • Anderen inspireren: Als u regelmatig vriendelijkheid beoefent, creëert u een rimpeleffect dat andere mensen aanmoedigt hetzelfde te doen - het verspreiden van positiviteit tot ver buiten uw directe omgeving. Lees inspirerende verhalen over willekeurige daden van vriendelijkheid op de website van de non-profitorganisatie Random Acts of Kindness Foundation.

Tips for Incorporatingkindness into Your Daily Life

Om het beoefenen van vriendelijkheid tot een integraal onderdeel van uw leven te maken, kunt u overwegen deze eenvoudige tips op te nemen:

 1. Start klein: U hoeft geen grote gebaren te maken of veel geld uit te geven om vriendelijk te zijn. Eenvoudige handelingen zoals de deur voor iemand openhouden, een oprecht compliment geven of helpen met huishoudelijke taken kunnen al veel bijdragen aan het verspreiden van positiviteit.
 2. Beoefen zelfcompassie: Vergeet niet dat vriendelijkheid van binnenuit begint. Behandel jezelf met dezelfde zorg en begrip als je anderen zou bieden - dit houdt in dat je jezelf fouten vergeeft en tijd neemt voor zelfzorgactiviteiten zoals lichaamsbeweging, meditatie of hobby's die vreugde brengen. Ontdek meer over zelfcompassie op de website van Dr. Kristin Neff.
 3. Maak dagelijkse geheugensteuntjes: Zorg voor visuele aanwijzingen in uw huis of op uw werkplek als vriendelijke geheugensteuntjes om de hele dag vriendelijkheid te beoefenen - dit kunnen inspirerende citaten op plakbriefjes zijn, afbeeldingen van dierbaren die u inspireren om vriendelijker te zijn, of zelfs een alarm op uw telefoon als geheugensteuntje.

Het regelmatig beoefenen van compassie voor onszelf en anderen creëert een omgeving van eeuwige liefde, licht, vreugde, gelukzalig bestaan. Door regelmatig compassie voor onszelf en anderen te beoefenen, creëren we een omgeving vol liefde, licht en vreugde gedurende elke dag, elk moment daarin vervat in haar greep voor eeuwig eeuwig altijd nu nooit eindigend oneindig gelukzalig bestaan.

Vragen in relatie tot hoe blijf ik positief

Wat is de beste manier om positief te blijven?

De beste manier om positief te blijven is door dankbaarheid te beoefenen, negatieve gedachten uit te dagen en mindfulness praktijken zoals meditatie toe te passen. Daarnaast kan het cultiveren van optimisme door middel van visualisatie en schrijfoefeningen helpen om een positieve instelling te behouden. Jezelf omringen met ondersteunende mensen en je richten op persoonlijke sterke punten dragen ook bij aan het positief blijven.

Wat zijn 10 manieren om positief te blijven?

 1. Praktiseer dagelijks dankbaarheid
 2. Kweek optimisme door visualisatie
 3. Daag negatieve gedachten uit
 4. Mediteer regelmatig voor mindfulness
 5. Breng vriendelijkheid over op anderen
 6. Creëer een ondersteunend netwerk van vrienden en familie
 7. Vermijd het stilstaan bij onproductieve zorgen of stressfactoren
 8. Kweek zelfvertrouwen door prestaties uit het verleden te erkennen
 9. Prioriteer lichamelijke gezondheid door beweging en voeding
 10. Psychologie vandaag: How To Boost Your Self-Esteem: 8 Powerful Tips

Conclusie

Het behouden van een opgewekte kijk is noodzakelijk voor het behoud van een optimaal psychisch en fysiek welzijn. Door optimisme te cultiveren via visualisatie, dankbaarheid en meditatiepraktijken kunnen we negativiteit in ons leven verminderen en negatieve gedachten uitdagen. Vriendelijkheid voor onszelf en anderen beoefenen kan ons ook helpen positief te blijven.

Op het werk kan positiviteit worden bevorderd door te focussen op persoonlijke sterke punten en door ondersteunende netwerken op de werkplek te creëren. Door deze strategieën in onze dagelijkse routines toe te passen, kunnen we zelfs in stressvolle situaties positief blijven.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting op één order

Welk product heb ik nodig?
As Seen On:
 • https://www.deondernemer.nl/actueel/retail/cibdol-opent-brandstore-stap-ideaal~2659792
 • https://retailtrends.nl/item/62892/cibdol-het-highend-cbd-merk-waar-je-niet-high-van-wordt
 • https://www.dailybase.nl/thegoodlife/lifestyle-thegoodlife/cibdol-opent-cbd-brandstore-amsterdam/
 • https://www.ad.nl/regiosport-den-haag/karlien-sleper-heeft-spelen-in-monobob-als-missie-ik-voel-me-vrijer-bij-deze-nieuwste-bobsleediscipline~a0db0ffe/
 • https://www.womenshealthmag.com/nl/beauty/g34723687/cbd-producten/
 • https://www.libelle.nl/