Hoe kan ik kalmeren en mijn angst stoppen?

Gepubliceerd:

Angst en de impact ervan begrijpen

Voelt u zich overweldigd door buitensporige zorgen? Hebt u moeite om te kalmeren en te voorkomen dat paniekaanvallen uw leven overnemen? U bent niet alleen. Angst, gekenmerkt door negatieve en irrationele gedachten, is een wijdverspreide geestelijke gezondheidstoestand die miljoenen mensen wereldwijd treft. Het is meer dan u alleen maar nerveus of gestrest voelen; chronische angst kan een nadelig effect hebben op verschillende aspecten van uw leven, waaronder relaties en werkprestaties.

Om effectieve manieren te vinden om overmatig piekeren en een hoog stressniveau aan te pakken, is het cruciaal om de oorzaken en gevolgen ervan te begrijpen. Talloze studies en onderzoeken bieden waardevolle inzichten in deze complexe situatie. Door ons te verdiepen in angst- en paniekaanvallen, kunnen we strategieën ontdekken om via therapie weer controle en gemoedsrust te krijgen.

Als u er genoeg van hebt dat overmatig piekeren u elke beweging dicteert en uw stressniveau verhoogt, kom dan bij ons om de fijne kneepjes van deze veelvoorkomende maar uitdagende aandoening te ontdekken. Laten we samen ontdekken hoe u kunt kalmeren, angst kunt overwinnen en een bevredigender leven kunt leiden met betere slaap en therapie.

Hoe kan ik kalmeren en mijn angst stoppen?

De tekenen van angst herkennen

Angst, gekenmerkt door buitensporige zorgen en stressniveaus, kan nadelige gevolgen hebben voor zowel onze fysieke als emotionele gezondheid. Door de tekenen en symptomen van angst, zoals boosheid, te herkennen, kunnen we stappen ondernemen om onszelf te kalmeren en de controle terug te krijgen. Hier zijn enkele veelvoorkomende indicatoren waar u op kunt letten.

Fysieke Symptomen

Wanneer angst toeslaat, veroorzaakt dit vaak een reeks lichamelijke reacties die verontrustend kunnen zijn. Deze symptomen kunnen een snelle hartslag, overvloedig zweten, trillen of beven en zelfs kortademigheid zijn. Dergelijke fysiologische reacties zijn de natuurlijke manier van het lichaam om zich voor te bereiden op een waargenomen bedreiging of gevaar. Het is normaal om u angstig te voelen en deze dingen te ervaren, maar het is belangrijk om uw slaap niet te laten beïnvloeden door uitstelgedrag.

Emotionele indicatoren

Naast de lichamelijke verschijnselen veroorzaakt angst ook emotionele onrust en verhoogt het stressniveau. Overmatig piekeren en uitstelgedrag zijn kenmerkende tekenen van angst, waarbij onze geest in beslag wordt genomen door irrationele gedachten en angsten. Rusteloosheid en prikkelbaarheid komen ook vaak voor, waardoor het moeilijk is om rust in onszelf te vinden en ons kalm te voelen.

Cognitieve tekenen

Uitstelgedrag kan een grote invloed hebben op onze cognitieve vaardigheden, waardoor we ons moeilijk kunnen concentreren. Onze gedachten razen onophoudelijk van de ene zorg naar de andere. De angst om tijd te verliezen door situaties versterkt deze cognitieve symptomen nog meer.

Als mensen een combinatie van deze symptomen ervaren, kunnen ze zich angstig voelen. Dit erkennen is cruciaal omdat het ons in staat stelt om onze stressniveaus na verloop van tijd effectief te beheren.

Een belangrijk punt om op te merken is dat angstsymptomen soms kunnen escaleren tot paniekaanvallen - intense episodes die gekenmerkt worden door overweldigende angst en gevoelens van naderend onheil. Als u merkt dat u vaak paniekaanvallen krijgt of als uw symptomen uw dagelijks leven ernstig verstoren, is het raadzaam om professionele hulp voor angst te zoeken.

Om u rustig en geaard te voelen tijdens momenten van verhoogde angst of wanneer u geconfronteerd wordt met een angstige gedachtenspiraal, kunt u overwegen om een aantal bewezen technieken te proberen die mensen kunnen helpen verlichting te vinden. Eén zo'n techniek is het gebruik van essentiële oliën, waarvan bekend is dat ze een kalmerend effect hebben op lichaam en geest.

 1. Diep ademhalen: Adem langzaam en diep in door uw neus en adem langzaam uit door uw mond om de symptomen van angst te verlichten. Veel mensen merken dat het gebruik van essentiële olie het kalmerende effect dat ze voelen tijdens het oefenen met diepe ademhaling kan versterken.

 2. Technieken om te aarden: Gebruik uw zintuigen om het huidige moment te voelen. Let op de geluiden, geuren en texturen om u heen, die kunnen helpen bij het verlichten van angstsymptomen. Sommige mensen vinden dat het gebruik van essentiële olie de aardingservaring kan versterken.

 3. Progressieve spierontspanning: Span elke spiergroep in uw lichaam aan en laat deze vervolgens los, beginnend bij uw tenen en zo verder omhoog naar uw hoofd. Deze techniek kan helpen om angstsymptomen te verlichten en ontspanning te bevorderen bij mensen die last hebben van oliegerelateerde stress en dergelijke.

 4. Mindfulness Meditatie: Beoefen mindfulness door uw gedachten te observeren zonder oordeel of gehechtheid.

 5. Regelmatige lichaamsbeweging helpt mensen om stresshormonen zoals cortisol af te voeren en bevordert het gevoel van welzijn.

Door de tekenen van angst te herkennen en waar nodig kalmerende technieken toe te passen, kunnen mensen hun stressniveaus effectief beheersen en hun emoties weer onder controle krijgen. Onthoud dat de reis van iedereen met angst uniek is, dus het kan met vallen en opstaan gaan om te ontdekken wat voor u het beste werkt. Aarzel niet om hulp te zoeken als dat nodig is - mensen hoeven angst niet alleen aan te pakken.

Hoe kan ik kalmeren en mijn angst stoppen?

Diepe ademhalingsoefeningen

Als de angst toeslaat, is een directe manier om te kalmeren het beoefenen van diepe ademhalingsoefeningen. Langzaam en diep ademhalen kan de ontspanningsreactie van het lichaam activeren en de symptomen van angst helpen verlichten. Door u op uw ademhaling te concentreren, kunt u uw aandacht afleiden van angstige gedachten en uzelf terugbrengen naar het huidige moment.

Om diepe ademhalingsoefeningen uit te voeren, zoekt u een comfortabele houding en volgt u deze stappen, et al.

 1. Neem een pauze: Pauzeer waar u ook mee bezig bent en zoek een rustige ruimte waar u zich zonder afleiding op uw ademhaling kunt concentreren.

 2. Vind een goede houding: Ga in een comfortabele houding zitten of liggen met uw ruggengraat recht, et al.

 3. Adem diep in: Adem langzaam in door uw neus en laat uw buik uitzetten terwijl u uw longen met lucht vult.

 4. Houd kort vast: Pauzeer even aan de top van uw inademing.

 5. Adem langzaam uit: Laat de adem langzaam los door samengetrokken lippen of adem zachtjes uit door uw neus en voel hoe de spanning uw lichaam verlaat.

 6. Herhaal dit enkele minuten: Ga minstens vijf minuten door met deze cyclus van diepe in- en uitademingen of totdat u zich meer ontspannen voelt.

Deelnemen aan lichaamsbeweging

Een andere effectieve strategie om angst in de kiem te smoren, is lichamelijke activiteit of lichaamsbeweging. Als we sporten, maakt ons lichaam endorfine vrij dat werkt als een natuurlijke stressverminderaar en stemmingsverbeteraar.

Overweeg om elke vorm van lichamelijke activiteit in uw routine op te nemen wanneer u angstig bent:

Maak een stevige wandeling of jog een blokje om.

Doe wat jumping jacks of push-ups om uw hartslag omhoog te krijgen.

Oefen yogaseries die gericht zijn op zachte bewegingen en stretchen.

Door actief te worden, zelfs al is het maar voor een paar minuten, kunt u uw aandacht afleiden van angstige gedachten terwijl u de vruchten plukt van een verhoogd endorfineniveau.

Mindfulnesstechnieken beoefenen

Mindfulnesstechnieken, zoals meditatie en yoga, kunnen krachtige hulpmiddelen zijn om angst te verminderen. Door mindfulness te beoefenen, kunt u een gevoel van kalmte cultiveren en u richten op het huidige moment in plaats van verstrikt te raken in angstige gedachten.

Hier zijn enkele manieren om mindfulness in uw routine op te nemen, et al.T

Neem even de tijd om rustig te zitten en uw gedachten zonder oordeel te observeren.

Oefen geleide meditatie met apps of online bronnen.

Probeer rustige yogahoudingen die ontspanning en diepe ademhaling bevorderen.

Door elke dag een paar minuten aan mindfulness te besteden, kunt u veerkracht opbouwen tegen angst en een groter gevoel van innerlijke rust ontwikkelen.

Ademhalingstechnieken voor snelle verlichting van angst

Als u zich overweldigd voelt door angst, kan een moment nemen om u op uw ademhaling te concentreren onmiddellijk verlichting brengen. Het is bewezen dat diepe ademhalingstechnieken de geest kalmeren en het lichaam ontspannen, waardoor u weer controle krijgt over uw emoties.

Diafragmatisch ademen: de kracht van diepe inademing benutten

Een krachtige techniek om uw angst te verlichten is de middenrifademhaling. Deze methode houdt in dat u diep ademhaalt waarbij uw middenrif wordt ingeschakeld, zodat u uw lichaam volledig van zuurstof kunt voorzien en een ontspanningsreactie op gang kunt brengen. Oefen de diafragmatische ademhaling:

 1. Zoek een comfortabele houding, zittend of liggend.

 2. Plaats één hand op uw borst en de andere op uw buik, enzovoort.

 3. Adem langzaam en diep in door uw neus terwijl u uw buik uitzet, enzovoort.

 4. Adem langzaam uit door samengetrokken lippen en laat alle spanning of stress los.

Door u te richten op diep in- en uitademen terwijl u de buik uitzet, helpt de diafragmatische ademhaling de natuurlijke ontspanningsreactie van het lichaamte activeren, wat een gevoel van kalmte bevordert.

Box Breathing: Creëer evenwicht met vier eenvoudige tellen

Een andere effectieve techniek is box breathing, waarbij u inademt, de adem vasthoudt, uitademt en pauzeert in gelijke tellen. Deze methode helpt uw hartslag te reguleren en bevordert een evenwichtige gemoedstoestand. Zo oefent u box breathing:

 1. Ga comfortabel zitten met een rechte houding.

 2. Adem vier tellen lang diep in door uw neus.

 3. Houd uw adem vier tellen in.

 4. Adem langzaam uit door samengetrokken lippen gedurende vier tellen.

 5. Pauzeer vier tellen zonder in of uit te ademen voordat u de cyclus herhaalt.

Box breathing stelt u in staat om los te komen van angstige gedachten door u alleen te richten op het tellen en reguleren van elke fase van de ademhaling.

4-7-8 Ademhalingsmethode: Sereniteit vinden door gecontroleerd uitademen

De 4-7-8 ademhalingstechniek is een eenvoudige maar krachtige oefening om angst te verminderen en ontspanning teweeg te brengen. Door de uitademingsfase te verlengen, activeert u de natuurlijke ontspanningsreactie van het lichaam. Om de 4-7-8 ademhalingsmethode te oefenen:

 1. Ga in een comfortabele houding zitten en ontspan uw schouders.

 2. Adem vier tellen diep in door uw neus.

 3. Houd uw adem zeven tellen in, zodat u de zuurstof volledig kunt opnemen.

 4. Adem acht tellen lang krachtig uit door uw mond, waarbij u een fluitend geluid maakt.

 5. Herhaal deze cyclus nog drie keer.

Deze techniek helpt uw hartslag te vertragen en kalmeert op hol geslagen gedachten, waardoor u onmiddellijk verlichting van uw angst krijgt.

Het kan ongelooflijk nuttig zijn om deze ademhalingstechnieken in uw dagelijkse routine op te nemen. Vergeet niet dat het nemen van regelmatige pauzes gedurende de dag om u te concentreren op diep ademhalen kan helpen voorkomen dat u zich angstig gaat voelen.

Dus de volgende keer dat u overweldigd wordt door angstige gedachten, neem dan even de tijd om te pauzeren, haal diep adem en laat deze krachtige technieken u terugbrengen naar een staat van kalmte en rust.

Aardingsoefeningen om nu te stoppen met je angstig te voelen

U overweldigd voelen door angst kan ongelooflijk verontrustend zijn. Gelukkig zijn er oefeningen die u kunt doen om uw geest te kalmeren en uzelf terug te brengen naar het huidige moment. Door uw zintuigen te gebruiken en u te richten op specifieke zintuiglijke ervaringen, kunt u uzelf aarden en gevoelens van angst verminderen.

Een effectieve manier om uzelf te aarden is door u te concentreren op aanraking. Zoek een voorwerp in de buurt dat u in uw hand kunt houden. Let goed op de textuur, het gewicht en de temperatuur. Voel het voorwerp in uw handpalm, let op de vorm en eventuele sensaties die het oproept. Door uzelf onder te dompelen in deze tactiele ervaring, leidt u uw aandacht af van angstige gedachten en wordt u meer aanwezig.

Een ander zintuig dat u kan helpen aarden is zicht. Neem even de tijd om de details om u heen te observeren. Kijk naar de kleuren, vormen en patronen in uw omgeving. Let op het spel van licht en schaduw. Door met visuele stimuli bezig te zijn, kunt u uw aandacht van angstige gedachten naar het huidige moment verleggen.

Het inhaleren van kalmerende geuren is een andere effectieve aardingstechniek. Van bepaalde geuren is aangetoond dat ze een kalmerend effect hebben op lichaam en geest. Lavendel, kamille of citrusgeuren staan bekend om hun ontspannende eigenschappen. U kunt essentiële oliën gebruiken of gewoon een paar keer diep ademhalen in de buurt van een geurige plant of bloem.

Het tellen van voorwerpen in uw omgeving is een andere manier om uw aandacht af te leiden van angstopwekkende gedachten. Kijk om u heen en begin verschillende voorwerpen te tellen - of het nu boeken op een plank zijn of bomen voor uw raam - tel ze één voor één totdat u zich meer op de taak bij de hand voelt in plaats van overweldigd te worden door angst.

Het afluisteren van lichamelijke gewaarwordingen is nog een krachtige aardingsoefening die het bewustzijn terugbrengt naar het huidige moment. Sluit uw ogen en let op hoe uw lichaam aanvoelt tegen een oppervlak - een stoel of een bed misschien - en merk op of uw spieren gespannen zijn of loslaten wanneer ze contact maken. Deze oefening helpt u om weer contact te maken met uw fysieke zelf en trekt u weg van angstige gedachten en in het heden.

Onthoud dat deze aardingsoefeningen hulpmiddelen zijn die u kunnen helpen om uw angst weer onder controle te krijgen. Experimenteer met verschillende technieken en ontdek wat voor u het beste werkt. Door uw zintuigen te gebruiken en u te concentreren op het huidige moment, kunt u uzelf kalmeren en uw angst in de kiem smoren.

De kracht van visualisatie om angst te kalmeren

Geleide beelden: Focus verleggen naar vredige scènes

Een effectieve techniek om angst te verminderen is de kracht van visualisatie. Begeleide visualisatie bestaat uit het creëren van levendige mentale beelden van vredige en kalmerende scènes, die ons helpen om onze aandacht weg te leiden van angstopwekkende gedachten. Door onze verbeelding actief te gebruiken, kunnen we onszelf naar een serene omgeving brengen die ontspanning en rust bevordert.

Als u overweldigd wordt door angst, neem dan even de tijd om uw ogen te sluiten en stel uzelf voor op een plek waar u zich rustig en op uw gemak voelt. Dat kan een prachtig strand zijn met zachte golven die tegen de kust slaan, of een rustig bos met zonlicht dat door de bomen schijnt. Laat de details van deze scène in uw gedachten tot leven komen - het geluid van tsjilpende vogels, de geur van bloeiende bloemen of het gevoel van warm zand onder uw voeten.

Door ons onder te dompelen in deze mentale landschappen, leiden we onze aandacht af van angstige gedachten en leiden we deze om naar meer rustgevende beelden. Deze verschuiving helpt om een gevoel van afstand tot onze zorgen te creëren, waardoor we troost kunnen vinden in een alternatieve realiteit die troost brengt.

Een beschermend schild creëren: Veiligheid en zekerheid te midden van angst

Een andere manier waarop visualisatie kan helpen om angst te kalmeren, is door ons een beschermend schild om onszelf voor te stellen. Tijdens momenten van verhoogde stress of angst kan het voorstellen van een onzichtbare barrière om ons heen een gevoel van veiligheid en zekerheid geven. Dit schild fungeert als een buffer tussen ons en externe stressoren, en beschermt ons tegen de gevolgen ervan.

Stel u dit schild voor als ondoordringbaar, in staat om alle negatieve energie of angstige gedachten die uw ruimte proberen binnen te dringen, af te weren. Stel u voor dat het sterk en toch flexibel is, zodat u zich vrij kunt bewegen terwijl het toch een standvastige bescherming biedt. Als u visualiseert hoe dit schild u omringt, merk dan hoe het vertrouwen en geruststelling in uzelf opwekt.

Uitdagingen overwinnen: Zelfvertrouwen vergroten en angst verminderen

Visualisatie kan ook worden gebruikt als hulpmiddel om uitdagingen te overwinnen en angst te verminderen. Door onszelf voor te stellen hoe we succesvol door moeilijke situaties navigeren, kunnen we ons zelfvertrouwen vergroten en gevoelens van angst verminderen die kunnen ontstaan wanneer we in werkelijkheid met soortgelijke omstandigheden worden geconfronteerd.

Denk aan een specifieke situatie die uw angst oproept. Het kan gaan om spreken in het openbaar, een sollicitatiegesprek of een scenario dat u angst inboezemt. Sluit uw ogen en beeld uzelf in dat u deze situatie zelfverzekerd en kalm aanpakt. Stel u elk detail voor - de woorden die u zegt, de gebaren die u maakt en de positieve uitkomst die volgt.

Terwijl u deze visualisatieoefening herhaaldelijk doet, traint u uw geest om succes en kalmte te associëren met deze uitdagende scenario's. Deze conditionering helpt om de reactie van uw hersenen op angstopwekkende situaties te herprogrammeren, zodat u ze met meer zelfvertrouwen en minder angst kunt benaderen.

Muziek en ontspanningstechnieken gebruiken om angst te verminderen

Het is aangetoond dat luisteren naar rustgevende muziek of natuurgeluiden de hartslag verlaagt en ontspanning bevordert. Als de angst toeslaat, kan het vinden van troost in muziek een krachtig hulpmiddel zijn om de geest te kalmeren en het lichaam tot rust te brengen. Of het nu klassieke melodieën, zachte instrumentale deuntjes of zelfs het zachte geluid van vallende regendruppels zijn, de juiste muziekkeuze kan een grote invloed hebben op het verminderen van angstniveaus.

Naast muziek kan het opnemen van ontspanningstechnieken zoals meditatie, yoga en mindfulness in uw routine een effectieve verlichting van angst bieden. Deze technieken moedigen diepe ademhaling aan, focussen op het huidige moment en brengen lichamelijke gewaarwordingen onder de aandacht. Door deze technieken regelmatig te gebruiken, kunt u uw geest trainen om veerkrachtiger te worden en beter in staat om angstige gedachten te beheersen.

Een andere techniek die angst kan helpen verlichten is progressieve spierontspanning. Hierbij wordt elke spiergroep in het lichaam systematisch aangespannen en weer losgelaten. Deze techniek, die begint bij uw tenen helemaal tot aan uw hoofd, bevordert lichamelijke ontspanning en vermindert tegelijkertijd uw angstniveau. Door bewust elke spiergroep één voor één aan te spannen en te ontspannen, laat u spanning uit uw lichaam wegsmelten.

Creatieve activiteiten zoals schilderen, breien of een instrument bespelen kunnen ook dienen als effectieve afleiding van angstige gedachten. Deze activiteiten geven u een gevoel van focus en voldoening, terwijl uw geest zich kan afleiden van uw zorgen. Het maken van iets met uw handen zorgt niet alleen voor een mentale ontsnapping, maar maakt ook de spanning los die in uw lichaam is opgeslagen.

Het creëren van een rustgevende omgeving is cruciaal voor het bestrijden van angst. Een routine voor het slapengaan instellen met ontspanningstechnieken voor het slapen gaan, kan de slaapkwaliteit verbeteren en nachtelijke angst verminderen. Het gebruik van essentiële oliën die bekend staan om hun kalmerende eigenschappen, zoals lavendel of kamille, kan de ontspanning verder bevorderen.

Hoewel deze technieken waardevolle zelfhulpstrategieën bieden voor het beheersen van angst, is het belangrijk om te herkennen wanneer professionele hulp nodig kan zijn. Als de angst aanhoudt ondanks het toepassen van deze technieken of als het het dagelijks leven aanzienlijk belemmert, kan het zoeken naar therapie of begeleiding extra steun en begeleiding bieden.

Het is vermeldenswaard dat bepaalde levensstijlfactoren angstsymptomen kunnen verergeren. Overmatig gebruik van alcohol of cafeïne kan bijvoorbeeld angstgevoelens versterken. Van regelmatige lichamelijke activiteit daarentegen is aangetoond dat het angstniveaus vermindert. Het vinden van een activiteit die u leuk vindt, of dat nu een stevige wandeling in de buitenlucht of een yogales is, kan aanzienlijk bijdragen aan het algehele welzijn en het verminderen van angstgevoelens.

Conclusie

Kortom, het overwinnen van angst en het vinden van innerlijke rust ligt binnen uw bereik. Door de tekenen van angst te herkennen en onmiddellijke strategieën te implementeren om uzelf te kalmeren, kunt u uw emoties onder controle krijgen. Ademhalingstechnieken bieden snelle verlichting tijdens momenten van verhoogde angst, terwijl aardingsoefeningen helpen om angstige gevoelens in het huidige moment te verlichten.

Visualisatie is een krachtig hulpmiddel dat gebruikt kan worden om angstgevoelens te kalmeren door positieve mentale beelden te creëren en uw focus te verleggen. Het opnemen van muziek en ontspanningstechnieken in uw dagelijkse routine kan het angstniveau na verloop van tijd aanzienlijk verminderen.

Om uzelf nog meer kracht te geven, moet u regelmatig aan zelfzorg doen. Doe activiteiten die u vreugde en ontspanning brengen, zoals wandelen in de natuur of een hobby uitoefenen. Omring uzelf met ondersteunende mensen die uw moeilijkheden begrijpen en die er zijn om een luisterend oor te bieden wanneer dat nodig is.

Het is belangrijk om te weten dat het overwinnen van angst tijd en moeite kost. Wees geduldig met uzelf tijdens deze reis en vier onderweg kleine overwinningen. Vergeet niet dat het zoeken van professionele hulp van therapeuten of counselors waardevolle begeleiding en ondersteuning kan bieden.

Concluderend: door deze strategieën consequent toe te passen, kunt u weer controle krijgen over uw angstige gedachten en een vrediger leven leiden, et al.

FAQs

Hoe lang duurt het voordat deze technieken werken?

De effectiviteit van deze technieken kan van persoon tot persoon verschillen. Sommige mensen ervaren onmiddellijke verlichting, terwijl anderen na verloop van tijd consequent moeten oefenen voordat ze significante verbeteringen merken.

Kan ik deze technieken naast medicatie gebruiken?

Ja, deze technieken kunnen een aanvulling zijn op voorgeschreven medicatie voor angstmanagement. Het is echter essentieel om met uw zorgverlener te overleggen over mogelijke interacties of aanpassingen die nodig zijn.

Zijn er bijwerkingen verbonden aan deze methoden?

Over het algemeen hebben de genoemde technieken geen schadelijke bijwerkingen. Iedereen is echter uniek, dus het is mogelijk dat bepaalde ademhalingsoefeningen of visualisaties niet bij iedereen aanslaan of ongemak veroorzaken. Als dit gebeurt, stop dan met de betreffende techniek en onderzoek andere alternatieven.

Kan ik deze technieken in het openbaar of op het werk oefenen?

Absoluut! Veel van deze technieken kunnen discreet beoefend worden, waardoor ze geschikt zijn voor gebruik in een openbare of professionele omgeving. Ademhalingsoefeningen en aardingstechnieken kunnen bijvoorbeeld subtiel gedaan worden zonder de aandacht te trekken.

Hoe vaak moet ik deze strategieën oefenen?

Streef ernaar om deze strategieën in uw dagelijkse routine op te nemen, al is het maar voor een paar minuten per dag. Regelmatige oefening zal na verloop van tijd de beste resultaten opleveren.

Onthoud dat u de kracht hebt om angst te overwinnen en innerlijke rust te vinden. Zet vandaag nog de eerste stap door deze versterkende technieken in uw leven toe te passen.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting op één order

Welk product heb ik nodig?
As Seen On:
 • https://www.deondernemer.nl/actueel/retail/cibdol-opent-brandstore-stap-ideaal~2659792
 • https://retailtrends.nl/item/62892/cibdol-het-highend-cbd-merk-waar-je-niet-high-van-wordt
 • https://www.dailybase.nl/thegoodlife/lifestyle-thegoodlife/cibdol-opent-cbd-brandstore-amsterdam/
 • https://www.ad.nl/regiosport-den-haag/karlien-sleper-heeft-spelen-in-monobob-als-missie-ik-voel-me-vrijer-bij-deze-nieuwste-bobsleediscipline~a0db0ffe/
 • https://www.womenshealthmag.com/nl/beauty/g34723687/cbd-producten/
 • https://www.libelle.nl/