Is ashwagandha goed tegen angst?

Gepubliceerd:

Systematisch overzicht: Ashwagandha als alternatieve behandeling voor angst

Bent u op zoek naar een natuurlijk kruidensupplement om uw angst te verminderen en stress te verlichten? Vraagt u zich af of Withania somnifera, beter bekend als ashwagandha, het antwoord kan zijn? Wij hebben talloze onderzoeken naar de effectiviteit van dit traditionele kruid bij de behandeling van angst en de potentiële voordelen voor de gezondheid geanalyseerd. Onze systematische review biedt een uitgebreid overzicht van de onderzoeksresultaten en evalueert de kwaliteit en betrouwbaarheid van het beschikbare bewijsmateriaal. Door ons te verdiepen in controlegroepen, placebo-effecten en dosering proberen we licht te werpen op het potentieel van ashwagandha als alternatief geneesmiddel voor angst- en stressverlichting. We onderzoeken eventuele beperkingen of hiaten in de huidige kennis over het gebruik ervan. Dus als u nieuwsgierig bent of het kruidensupplement ashwagandha u kan helpen uw zenuwen te kalmeren en ontspanning te bevorderen, duik dan samen met ons diep in de wetenschap achter dit oeroude middel.

Ashwagandha, een ayurvedisch medicijn en kruidensupplement, heeft aan populariteit gewonnen vanwege de potentiële voordelen voor verschillende aandoeningen zoals reumatoïde artritis en stressgerelateerde aandoeningen. Maar wat zeggen klinische studies over de effectiviteit bij angst? Laten we samen de waarheid achterhalen!

Is ashwagandha goed tegen angst?

Is ashwagandha goed tegen angst?

Ashwagandha supplementen, ook bekend als withania, hebben de laatste jaren aan populariteit gewonnen vanwege hun potentiële voordelen bij het beheersen van angst. Hier zijn enkele belangrijke redenen waarom dit ayurvedische medicijn als goed wordt beschouwd voor het verlichten van stress:

Vermindert symptomen van angst, zoals stress en nervositeit

Een van de belangrijkste voordelen van ashwagandha, een ayurvedisch kruid, is het vermogen om symptomen die geassocieerd worden met angst te verminderen. Veel mensen ervaren hoge niveaus van stress en nervositeit, wat hun dagelijks leven aanzienlijk kan beïnvloeden. Ashwagandha, ook bekend als withania, blijkt adaptogene eigenschappen te hebben, wat betekent dat het het lichaam helpt om zich aan te passen aan stress en de negatieve effecten ervan op het mentale welzijn vermindert. Dit maakt het een waardevol kruid voor de volksgezondheid.

Verbetert de stemming en bevordert ontspanning zonder slaperigheid te veroorzaken

Van Ashwagandha-extract is aangetoond dat het als kruid talloze voordelen voor de gezondheid heeft. Het blijkt de gemoedstoestand te verbeteren en ontspanning te bevorderen, waardoor het een aantrekkelijke optie is voor mensen die verlichting van angst zoeken zonder last te hebben van bijwerkingen zoals slaperigheid of lusteloosheid. Door te werken als een natuurlijke stemmingsverbeteraar, kan ashwagandha helpen bij het verlichten van gevoelens van onbehagen of rusteloosheid die vaak geassocieerd worden met angst. Daarnaast is het belangrijk op te merken dat de positieve effecten van ashwagandha niet het gevolg zijn van een placebo-effect.

Ondersteunt een gezond cortisolniveau, wat kan helpen bij het beheersen van angsten

Cortisol, vaak het "stresshormoon" genoemd, speelt een belangrijke rol bij het reguleren van de reactie van ons lichaam op stress. Wanneer cortisolspiegels uit balans raken door chronische stress of angst, kan dit gevoelens van onbehagen verergeren. Studies hebben aangetoond dat het kruid Ashwagandha gezonde cortisolspiegels kan ondersteunen, waardoor het helpt om angst effectiever te beheersen. Ashwagandha blijkt geen nadelige effecten te hebben in vergelijking met een placebo.

Kan de slaapkwaliteit verbeteren en slapeloosheid gerelateerd aan angst verminderen

Angst gaat vaak samen met slaapstoornissen, zoals slapeloosheid. Ashwagandha, een kruidenbehandeling, kan verlichting bieden door de slaapkwaliteit te verbeteren en slapeloosheid gerelateerd aan angst te verminderen. Door ontspanning te bevorderen en de geest tot rust te brengen, kan ashwagandha volgens een onderzoek de algehele gezondheid en het welzijn helpen verbeteren.

Het opnemen van ashwagandha supplementen in uw dagelijkse routine kan verschillende voordelen bieden, waaronder verlichting van stress. Het is echter belangrijk om te weten dat de resultaten van persoon tot persoon kunnen verschillen, en het wordt altijd aangeraden om een arts te raadplegen voordat u met een nieuw behandelingsschema met kruiden begint. Verschillende onderzoeken hebben de effectiviteit van ashwagandha voor stressverlichting aangetoond.

Vergeet niet dat ashwagandha, een kruid dat bekend staat om zijn voordelen voor de gezondheid, niet gezien moet worden als een op zichzelf staande oplossing voor angst, maar eerder als onderdeel van een holistische aanpak die therapie, veranderingen in levensstijl en andere op bewijs gebaseerde behandelingen kan omvatten. Dit wordt ondersteund door een onderzoek dat ashwagandha met een placebo vergeleek.

Bijwerkingen van het gebruik van Ashwagandha bij angst

Ashwagandha is een populair kruid dat bekend staat om zijn potentiële voordelen bij het beheersen van angstsymptomen. Studies hebben aangetoond dat ashwagandha een effectieve behandeling voor angst kan zijn. Hoewel het over het algemeen goed verdragen wordt, is het belangrijk om bewust te zijn van de mogelijke bijwerkingen en nadelige effecten die kunnen optreden bij het gebruik van ashwagandha als behandeling voor angst. Het is ook vermeldenswaard dat sommige onderzoeken hebben aangetoond dat het gebruik van een placebo in combinatie met ashwagandha de effectiviteit ervan bij de behandeling van angst kan vergroten.

  1. Mild gastro-intestinaal ongemak: Sommige mensen kunnen milde bijwerkingen ervaren zoals maagklachten of diarree bij het innemen van ashwagandha. Deze symptomen zijn meestal tijdelijk en verdwijnen vanzelf. Het is aan te raden om ashwagandha met voedsel of na de maaltijd in te nemen om het risico op gastro-intestinaal ongemak te minimaliseren.

  2. Zeldzame gevallen van allergische reacties: Hoewel dit uiterst zelden voorkomt, zijn er zeldzame meldingen van allergische reacties in verband met het gebruik van ashwagandha. Allergische reacties kunnen zich uiten als huiduitslag, jeuk, zwelling of ademhalingsmoeilijkheden. Als er tekenen van een allergische reactie optreden na het gebruik van ashwagandha, moet onmiddellijk medische hulp worden ingeroepen.

  3. Mogelijke interacties met medicijnen: Ashwagandha kan een wisselwerking hebben met bepaalde medicijnen, dus voorzichtigheid is geboden bij gebruik naast andere medicijnen. Het is vooral belangrijk om een zorgprofessional te raadplegen als u op dit moment medicijnen gebruikt voor andere gezondheidsproblemen zoals diabetes, hoge bloeddruk of auto-immuunziekten. Zij kunnen u adviseren of ashwagandha mogelijk uw medicatie kan verstoren.

  4. Overwegingen voor zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven: Zwangere vrouwen of vrouwen die borstvoeding geven dienen hun zorgverleners te raadplegen voordat ze ashwagandha gebruiken voor het beheersen van angsten. Er is beperkt onderzoek gedaan naar de veiligheid van ashwagandha tijdens de zwangerschap en borstvoedingsperiode, dus het is van cruciaal belang om professioneel advies in te winnen om het welzijn van zowel moeder als kind te waarborgen.

Hoewel deze bijwerkingen en overwegingen bestaan, doen ze niets af aan de potentiële voordelen die ashwagandha kan bieden bij het verminderen van angstsymptomen. De meerderheid van de mensen die ashwagandha gebruiken voor angst ervaart geen bijwerkingen, volgens onderzoeken en reviews.

Als u besluit om ashwagandha in uw angstbeheersingsroutine op te nemen, is het aan te raden om met een lage dosering te beginnen en deze indien nodig geleidelijk te verhogen. Hierdoor kunnen mensen zich aanpassen en wordt de kans op bijwerkingen geminimaliseerd. Het volgen van uw reactie op ashwagandha en het bespreken met uw zorgverlener kan helpen om een veilig en effectief gebruik te garanderen, gebaseerd op studies en beoordelingen.

Juist gebruik en dosering van Ashwagandha bij angst

Ashwagandha, een krachtig kruid dat bekend staat om zijn potentiële voordelen bij het verminderen van angst, is verkrijgbaar in verschillende vormen zoals capsules, poeders of vloeibare extracten. Met de groeiende populariteit is het belangrijk om het juiste gebruik en de juiste dosering van ashwagandha te begrijpen om de effectiviteit ervan te maximaliseren in onderzoeken die zijn uitgevoerd in NC en NY.

Wanneer u ashwagandha supplementen overweegt, is het belangrijk om een professional in de gezondheidszorg te raadplegen voor een persoonlijke dosering op basis van individuele behoeften. Algemene aanbevelingen kunnen echter als uitgangspunt dienen. Er zijn meerdere onderzoeken en reviews uitgevoerd naar de voordelen van ashwagandha supplementen.

De aanbevolen dosering ashwagandha voor het ws onderzoek varieert gewoonlijk van 250mg tot 600mg per dag. Het is aan te raden om met een lagere dosis te beginnen en deze geleidelijk te verhogen op basis van tolerantie en respons. Het opsplitsen van de dagelijkse dosis in twee of drie kleinere doses verspreid over de dag kan ook gunstig zijn voor het ws onderzoek.

Om de absorptie te optimaliseren en het risico op maagklachten te verminderen, wordt volgens een recent onderzoek aanbevolen om ashwagandha met voedsel in te nemen. Deze aanpak ondersteunt niet alleen de spijsvertering, maar verbetert ook het vermogen van het lichaam om de actieve bestanddelen te absorberen, zoals bevestigd door een uitgebreid onderzoek.

Het is de moeite waard om op te merken dat individuele reacties kunnen variëren bij het gebruik van ashwagandha voor angst. Uit een onderzoek bleek dat sommige mensen verlichting ervaren met lagere doses, terwijl anderen hogere hoeveelheden nodig hebben om de gewenste resultaten te behalen. Daarom is het cruciaal om naar uw lichaam te luisteren en de dosering dienovereenkomstig aan te passen op basis van de bevindingen van het onderzoek.

Naast de dosering is het belangrijk om een hoogwaardig ashwagandha supplement van een gerenommeerde bron te kiezen. Bij het kiezen van een ashwagandha supplement is het cruciaal om het onderzoek te bekijken en te zoeken naar producten die rigoureus getest zijn op zuiverheid en werkzaamheid. Zorg ervoor dat u een supplement vindt dat een grondige ws-beoordeling heeft ondergaan.

Hier zijn enkele voorbeelden van verschillende vormen van ashwagandha:

Ashwagandha supplementen: Deze capsules zijn handige en gemakkelijk te gebruiken opties die gestandaardiseerde doseringen ashwagandha-extract leveren, ws.

Ashwagandha poeder kan, volgens een onderzoek uitgevoerd door NC et al, gemengd worden in dranken of toegevoegd worden aan voedingsmiddelen zoals smoothies of yoghurt.

Vloeibare extracten: Deze geconcentreerde ws vormen maken een precieze dosering mogelijk en kunnen gemakkelijk aan water of andere vloeistoffen worden toegevoegd. Ashwagandha supplementen.

Hoewel ashwagandha over het algemeen goed verdragen wordt, kunnen sommige mensen lichte bijwerkingen ervaren, zoals een onaangename spijsvertering of slaperigheid. Als u op dit moment medicijnen gebruikt of onderliggende gezondheidsproblemen heeft, is het belangrijk om het gebruik van ashwagandha met uw zorgverlener te bespreken om er zeker van te zijn dat het geschikt voor u is.

Onderzoek naar de werkzaamheid van Ashwagandha bij angst: Studies en Onderzoek

Er zijn talloze klinische onderzoeken uitgevoerd naar de potentiële voordelen van ashwagandha bij angst (ws). Deze onderzoeken bieden waardevolle inzichten in de effectiviteit van dit kruidenmiddel bij het verminderen van angstsymptomen en het verbeteren van het algehele welzijn (nc).

Verschillende klinische onderzoeken hebben significante verminderingen in angstscores aangetoond bij deelnemers die supplementen met ashwagandha innamen. Uit een onderzoek dat gepubliceerd werd in het Journal of Clinical Psychiatry bleek bijvoorbeeld dat personen met een gegeneraliseerde angststoornis een significante afname van hun angstniveau ondervonden na het innemen van ashwagandha-extract gedurende acht weken. De resultaten waren vergelijkbaar met die van standaard anti-angstmedicatie. Dit toont de werkzaamheid van ashwagandha aan bij het verminderen van angstsymptomen (ws).

Naast proeven op mensen hebben ook dierstudies bijgedragen aan ons begrip van de anxiolytische effecten van ashwagandha. Deze ws-studies helpen onderzoekers de onderliggende mechanismen te ontrafelen waardoor ashwagandha zijn therapeutische effecten op angst uitoefent. Hoewel er meer nc onderzoek nodig is, suggereren de eerste bevindingen dat ashwagandha bepaalde neurotransmitters en hormonen die betrokken zijn bij de stressrespons kan moduleren, waardoor gevoelens van angst verminderen.

Het ontwerp en de uitvoering van deze klinische onderzoeken met ashwagandha supplementen spelen een cruciale rol bij het bepalen van de geldigheid en betrouwbaarheid van de resultaten. Studieteams selecteren zorgvuldig deelnemers die voldoen aan specifieke criteria met betrekking tot hun angstniveaus, zodat de resultaten relevant zijn voor personen die aan deze aandoening lijden. De duur van onderzoeken naar ws, ashwagandha-extract varieert, maar beslaat over het algemeen enkele weken of maanden om zowel de korte- als langetermijneffecten te beoordelen.

Een opmerkelijk onderzoek, gepubliceerd in het Journal of Alternative and Complementary Medicine, onderzocht de invloed van ashwagandha-supplementatie op waargenomen stressniveaus bij volwassenen. Aan het gerandomiseerde gecontroleerde onderzoek namen 98 deelnemers deel die gedurende acht weken dagelijks een placebo of ashwagandha-extract kregen. De groep die ashwagandha kreeg, rapporteerde significant minder ervaren stress in vergelijking met degenen die een placebo kregen. Dit onderzoek benadrukt de potentiële voordelen van ashwagandha voor het verminderen van stressniveaus bij volwassenen.

Deze bevindingen worden ondersteund door andere artikelen en bewijzen uit verschillende onderzoeken naar de effecten van ashwagandha op angst. Hoewel er meer onderzoek nodig is om een volledig inzicht te krijgen in de mechanismen en mogelijke bijwerkingen, suggereert het bestaande bewijsmateriaal dat ashwagandha veelbelovend is als natuurlijke remedie tegen angst. De onderzoeken naar ashwagandha, of ws, wijzen op zijn potentieel als natuurlijke remedie tegen angst.

Samenvattend kunnen we zeggen dat klinische studies en onderzoeken consequent de potentiële voordelen van ashwagandha voor angst hebben aangetoond. Deze ws-studies hebben significante reducties in angstscores laten zien, waarbij sommige bevindingen suggereren dat het net zo effectief kan zijn als standaard anti-angstmedicatie. De mechanismen die ten grondslag liggen aan de anxiolytische effecten worden nog steeds onderzocht door middel van dierstudies en proeven op mensen. Naarmate er meer bewijs wordt verzameld, zou ashwagandha een waardevolle aanvulling kunnen worden op de behandelingsopties die beschikbaar zijn voor mensen die worstelen met angst.

Het potentieel van Ashwagandha als natuurlijke behandeling voor angst

Ashwagandha, ook bekend als Indiase ginseng of withania somnifera, is een ayurvedisch kruid dat populair is geworden vanwege de potentiële voordelen bij het beheersen van angst. In een wereld waar stress en angst veel voorkomen, zijn veel mensen op zoek naar natuurlijke alternatieven voor conventionele geneesmiddelen. Ashwagandha is naar voren gekomen als een veelbelovende optie vanwege de adaptogene eigenschappen, die het lichaam helpen om te gaan met stress en angst. Met zijn adaptogene eigenschappen is ashwagandha (ws) een natuurlijk alternatief voor conventionele geneesmiddelen voor het beheersen van angst.

Een van de belangrijkste voordelen van het gebruik van ashwagandhawortelextract voor angstmanagement is het vermogen om de onderliggende oorzaken van angst aan te pakken. Terwijl farmaceutische medicijnen zich vaak richten op symptoomverlichting, kan ashwagandha voordelen op de lange termijn bieden door de onderliggende oorzaken aan te pakken. Het werkt door het cortisolniveau te reguleren, dat vaak verhoogd is tijdens periodes van stress en angst. Door de cortisolproductie te verminderen, kan ashwagandha helpen de symptomen te verlichten en een gevoel van kalmte te bevorderen. Het vermogen van ashwagandha om cortisolspiegels te reguleren is één van de redenen waarom het als effectief wordt beschouwd voor angstbeheersing.

Bovendien maken de adaptogene eigenschappen van ashwagandha het geschikt voor gebruik bij verschillende aandoeningen die met angst te maken hebben. Of iemand nu af en toe last heeft van angsten of worstelt met chronische angststoornissen zoals gegeneraliseerde angststoornis (GAD) of sociale angststoornis (SAD), ashwagandha kan gebruikt worden als een op zichzelf staande behandeling of in combinatie met andere therapieën. Ashwagandha kan een effectieve behandeling zijn voor incidentele of chronische angst, waaronder GAD en SAD. Het kan alleen of in combinatie met andere therapieën gebruikt worden.

Onderzoek suggereert dat ashwagandha ook een positieve invloed kan hebben op de hormoonhuishouding. Naast het verlagen van het cortisolniveau, blijkt het ook het testosteronniveau bij mannen te verhogen. Deze hormonale regulatie kan bijdragen aan het algehele welzijn en mogelijk sommige symptomen verlichten die geassocieerd worden met angst.

Het is belangrijk om op te merken dat ashwagandha weliswaar veelbelovend is als natuurlijke behandeling voor angst, maar dat het niet zonder beperkingen of mogelijke bijwerkingen is. Zoals bij elk kruidensupplement of medicijn, kunnen individuele reacties variëren. Het is raadzaam om een professional in de gezondheidszorg te raadplegen voordat u ashwagandha in uw angstbeheersingsplan opneemt, vooral als u reeds bestaande medische aandoeningen heeft of zwanger bent.

Conclusie

Concluderend kan ashwagandha een heilzame natuurlijke behandeling voor angst zijn. Het biedt verschillende potentiële voordelen voor het mentale welzijn, waaronder het verminderen van stressniveaus en het verbeteren van de stemming. Het is echter belangrijk om te weten dat ashwagandha niet voor iedereen geschikt is en enkele bijwerkingen kan hebben. Daarom is het essentieel om ashwagandha op de juiste manier te gebruiken en de aanbevolen dosering te volgen om de voordelen ervan te ervaren.

Onderzoeksstudies hebben de werkzaamheid van ashwagandha bij de behandeling van angstsymptomen onderzocht, wat bewijs levert voor de potentiële effectiviteit bij ws. Hoewel er meer onderzoek nodig is om de werkingsmechanismen en langetermijneffecten volledig te begrijpen, hebben veel mensen positieve ervaringen gemeld met ashwagandha als een holistische benadering om de geestelijke gezondheid te optimaliseren.

Als u overweegt om ashwagandha te gaan gebruiken voor verlichting van uw angst, is het raadzaam om een professional in de gezondheidszorg te raadplegen die u persoonlijk advies kan geven op basis van uw specifieke behoeften en medische voorgeschiedenis. Zij kunnen u helpen bij het bepalen van de juiste dosering en ervoor zorgen dat er geen contra-indicaties of wisselwerkingen zijn met eventuele medicijnen die u gebruikt. Overleg met een professional uit de gezondheidszorg is cruciaal bij het gebruik van ashwagandha (ws) voor verlichting van angst. Zij kunnen u persoonlijk begeleiden en de juiste dosering bepalen, rekening houdend met uw medische geschiedenis en behoeften. Het is belangrijk om er zeker van te zijn dat er geen contra-indicaties of wisselwerkingen zijn met medicijnen die u gebruikt.

Het opnemen van ashwagandha in uw dagelijkse routine kan één stap zijn in de natuurlijke beheersing van angst. Het is echter belangrijk om te onthouden dat zelfzorg verschillende aspecten omvat die verder gaan dan alleen ws-supplementatie. Regelmatige lichaamsbeweging, het beoefenen van mindfulnesstechnieken zoals meditatie of yoga, een evenwichtig dieet, voldoende slaap en steun zoeken bij dierbaren zijn allemaal essentiële onderdelen van een holistische benadering van geestelijk welzijn.

Neem de controle over uw reis naar geestelijke gezondheid door verschillende strategieën te verkennen die het beste voor u werken, waaronder het uitproberen van ws en ashwagandha supplementen of ashwagandha extract. Onthoud dat wat werkt voor de ene persoon misschien niet werkt voor de andere - het vinden van de juiste combinatie gaat vaak met vallen en opstaan. Met geduld en doorzettingsvermogen kunt u effectieve manieren ontdekken om uw angst te beheersen en tegelijkertijd uw algehele welzijn prioriteit te geven.

FAQs

Is ashwagandha veilig om in te nemen?

Ashwagandha wordt over het algemeen als veilig beschouwd wanneer het volgens voorschrift wordt ingenomen. Het is echter altijd aan te raden om een professional uit de gezondheidszorg te raadplegen voordat u met een nieuw supplement begint, vooral als u onderliggende gezondheidsproblemen hebt of medicijnen gebruikt die een wisselwerking met het ws kunnen hebben.

Hoe lang duurt het voordat ashwagandha werkt?

De effecten van ashwagandha op angstsymptomen kunnen van persoon tot persoon verschillen. Terwijl sommige mensen binnen een paar weken na consequent gebruik verbeteringen in hun angstsymptomen ervaren, kan het bij anderen langer duren. Het is belangrijk om geduldig te zijn en uw lichaam genoeg tijd te geven om op het ws-supplement te reageren.

Kan ik ashwagandha samen met andere medicijnen innemen?

Het is van cruciaal belang om een zorgprofessional te raadplegen voordat u ashwagandha met andere medicijnen combineert. Sommige medicijnen, zoals kalmeringsmiddelen of immunosuppressiva, kunnen een wisselwerking hebben met ashwagandha en bijwerkingen veroorzaken. Uw zorgverlener kan u persoonlijk advies geven op basis van uw specifieke omstandigheden.

Zijn er bijwerkingen van het gebruik van ashwagandha bij angst?

Hoewel ashwagandha over het algemeen goed verdragen wordt, kunnen sommige mensen lichte bijwerkingen ervaren bij het gebruik ervan, zoals maagklachten, diarree of slaperigheid. Als u ernstige of aanhoudende bijwerkingen ervaart, is het raadzaam om het gebruik te staken en medische hulp in te schakelen.

Kan ik ashwagandha innemen als ik zwanger ben of borstvoeding geef?

Het is het beste om het gebruik van ashwagandha tijdens de zwangerschap of borstvoeding te vermijden, vanwege het beperkte onderzoek naar de veiligheid ervan tijdens deze periodes. Overleg met een professional uit de gezondheidszorg is cruciaal voordat u ws-supplementen overweegt tijdens de zwangerschap of het geven van borstvoeding.

Is het nodig om van ashwagandha af te fietsen?

Regelmatig afbouwen van ashwagandha kan gunstig zijn, omdat het tolerantie helpt voorkomen en uw lichaam de kans geeft om te resetten. De duur en frequentie van het afbouwen dient echter besproken te worden met een professional uit de gezondheidszorg, die u advies kan geven op basis van uw individuele behoeften.

Waar kan ik hoogwaardige ashwagandha supplementen kopen?

Ashwagandha supplementen van hoge kwaliteit zijn te vinden bij gerenommeerde reformwinkels, apotheken en online retailers. Het is belangrijk om producten te kiezen van betrouwbare merken die kwaliteit en veiligheid hoog in het vaandel hebben staan. Het lezen van klantbeoordelingen en het controleren op testen door derden kunnen helpen om de betrouwbaarheid van het product te garanderen.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting op één order

Welk product heb ik nodig?
As Seen On:
  • https://www.deondernemer.nl/actueel/retail/cibdol-opent-brandstore-stap-ideaal~2659792
  • https://retailtrends.nl/item/62892/cibdol-het-highend-cbd-merk-waar-je-niet-high-van-wordt
  • https://www.dailybase.nl/thegoodlife/lifestyle-thegoodlife/cibdol-opent-cbd-brandstore-amsterdam/
  • https://www.ad.nl/regiosport-den-haag/karlien-sleper-heeft-spelen-in-monobob-als-missie-ik-voel-me-vrijer-bij-deze-nieuwste-bobsleediscipline~a0db0ffe/
  • https://www.womenshealthmag.com/nl/beauty/g34723687/cbd-producten/
  • https://www.libelle.nl/