Leef een
gezond leven

Informatiepagina Gezondheid

Leef het leven dat je altijd al wilde
Het leven draait om het delen van ervaringen en van elke dag het beste maken. Dus waarom zou een gebrek aan energie of een verzwakt immuunsysteem je moeten belemmeren om de dingen te doen waar je van houdt? Met de juiste aanpak kun je je lichaam, geest en ziel versterken, ongeacht welke uitdagingen er op je pad komen.

 • Wat is een gezonde lifestyle?
 • Ongezond leven: oorzaken
 • Ongezond leven: symptomen
 • Ongezond leven: kleine veranderingen die je kunt maken
 • Supplementen die kunnen helpen

Onze gezondheidstips

Muscle Health
(202)
€ 34,95
Directly available
Koop nu
Body Energizer
(189)
€ 34,95
Directly available
Koop nu

Wat is een gezonde lifestyle?

Gezond zijn, is meer dan het voorkomen van een ziekte of aandoening. Het draait erom dat je lichaam de hulpmiddelen heeft om zich aan te passen. Dit doe je door je te focussen op je mentale, fysieke en spirituele gezondheid. Wanneer deze factoren in harmonie zijn, kun je optimaal functioneren, denken en voelen. Maar hoe bereik je deze belangrijke staat van balans?

Een gezonde lifestyle omvat je dagelijkse activiteiten en hoe deze acties je algehele gezondheid beïnvloeden. Als mentale, fysieke en spirituele gezondheid het ultieme doel is, wil je schadelijke activiteiten beperken en compenseren met positief, gezondheidsbevorderend gedrag. Denk aan:

Dieet

Evenwichtige voeding
en voldoende water

Slaap

Geef je lichaam
de rust die het verdient

Beweging

Regelmatig sporten
(30 minuten per dag)

Zingeving

Sociale interactie
en mentale stimulatie

De gezondste jaren van je leven

Het verhogen van je levensverwachting is een uitstekend streven, maar je moet je gezonde levensjaren (Healthy Life Years - HLY) niet uit het oog verliezen. Dit is de tijd die je in goede gezondheid verkeert, zonder fysieke of mentale beperkingen.

De gemiddelde HLY verschilt tussen mannen en vrouwen. Maar of we die extra jaren in goede of slechte gezondheid doorbrengen, is een belangrijke afweging die iedereen moet maken.

Ongezond leven: oorzaken

Hoe je je leven leidt, heeft een directe impact op je gezondheid en het nastreven van een gezonde lifestyle. Maar onthoud dat een goede gezondheid draait om balans. Dat je schadelijke activiteiten moet beperken, betekent niet dat je volledig afscheid moet nemen van bepaalde voeding, drankjes of activiteiten waar je van geniet.

De oorzaken van een ongezonde lifestyle verschillen per persoon. Bekende risicofactoren zijn bijvoorbeeld:

Roken

Tabaksmisbruik brengt de fysieke gezondheid ernstig schade toe

Obesitas

Overtollig lichaamsvet vormt een zware belasting op lichaamsfuncties

Inactiviteit

Een sedentaire lifestyle leidt tot een verhoogd overlijdensrisico door alle oorzaken

Alcohol

Overmatig drankgebruik veroorzaakt verschillende hartproblemen

Slaap

Een gebrek aan slaap of verstoorde slaap beïnvloedt de evenwichtige staat van je lichaam

Drugs

Misbruik van medicijnen en recreatieve drugs eisen hun tol van je lichaam

Ongezond leven: symptomen

Het zal je niet verrassen dat ongezonde leefstijlkeuzes al snel hun tol eisen van je lichaam. Dat geldt helemaal in het geval er sprake is van onderliggende aandoeningen.Veelvoorkomende symptomen van een ongezonde lifestyle zijn onder andere:

 • Altijd moe zijn
 • Vatbaarder voor ziektes of infecties
 • Verstoorde slaap
 • Onzuiverheden of puistjes op je huid
 • Slechte spijsvertering en veelvuldig ongemak
 • Een prikkelbaar of onrustig gevoel

Deze symptomen lijken ernstig. Toch is het belangrijk op te merken dat je de meesten met wat inspanning wel kunt verhelpen. Een lang en bevredigend leven draait vooral om het genieten van de reis, niet het behalen van een bestemming of het gevoel hebben dat je wordt geremd door fysieke of mentale beperkingen.

Ongezond leven: kleine veranderingen die je kunt maken

Het herkennen van de symptomen van een ongezond leven is de eerste stap om de controle terug te pakken. Voer veranderingen door in je lifestyle, zoals een gezond dieet, consistent slaappatroon, beweging en natuurlijke supplementen. Zo kun je je energieniveau verbeteren en je afweersysteem versterken.

En weet je wat het beste is? Gezond leven, betekent niet dat je 10 kilometer wandelt, uren in de sportschool doorbrengt of jezelf beperkt tot een dieet van zaden en groenten. In plaats daarvan maakt een gematigde aanpak al een groot verschil.

Beweging

Zorg voor regelmatige, comfortabele beweging

Uitdaging

Houd je geest scherp met activiteiten die je hersenen trainen

Eten

Kies voor evenwichtige voeding met een nadruk op onbewerkte voedingsmiddelen

Supplementen

Gebruik natuurlijke supplementen om aan bepaalde gezondheidsbehoeften te voldoen

Rust

Gun jezelf de tijd om te ontspannen, zowel mentaal als fysiek

Ingrediënten die kunnen helpen

Cannabinoïden Cannabidiol (CBD), Cannabinol (CBN) Cibdol producten die cannabinoïden bevatten, zijn: CBD Olie

Cibdol is er om je te helpen, met een uitgebreid assortiment gezondheidsproducten voor mensen die een lang en gezond leven willen leiden.

Veelgestelde Vragen

Heb je vragen over gezond leven?

Gezond leven is makkelijker dan je denkt. Maar misschien weet je niet goed waar je moet beginnen. Lees dan in onze Gezondheidsencyclopedie alles wat je moet weten.
Wat is een goede gezondheid?

Wil je lang en gezond leven, dan moet je eerst weten wat een ‘goede gezondheid’ precies is. De betekenis ervan verschilt nogal eens, maar in 1948 heeft de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) een algemene definitie geformuleerd die we nog steeds hanteren:

"Gezondheid is een staat van volledig lichamelijk, mentaal en sociaal welzijn, en behelst daarmee niet alleen de afwezigheid van ziekte en invaliditeit. Je hebt er elke dag mee te maken, daarom is het geen levensdoel. Gezondheid is een positief concept, waarbij de nadruk op sociale en persoonlijke hulpbronnen, maar ook op fysieke mogelijkheden ligt."

Als we naar deze definitie kijken, lijkt een goede gezondheid best ingewikkeld, dus laten we hieronder eens op de belangrijkste punten ingaan. Een goede gezondheid gaat allereerst niet alleen over niet ziek of niet invalide zijn. Natuurlijk is dat wel belangrijk, maar de WHO bedoelt eigenlijk dat alle aspecten van je leven in balans moeten zijn.

Hoe kunnen supplementen aan een gezonde, gebalanceerde leefstijl bijdragen?

Als je alles al binnen je macht doet om gezond te blijven, maar nog steeds moeite hebt met je voeding of voldoende rust nemen, dan kan je lichaam baat hebben bij supplementen.

We willen hierbij wel benadrukken dat supplementen niet zijn bedoeld ter vervanging van voeding of om gezondheidsproblemen op te lossen. Ze zijn eerder een tijdelijk steuntje in de rug, als je leven wat hectisch is geworden.

Welk supplement past bij jou?

Als je voedingspatroon al gebalanceerd en gevarieerd is en je veel onbewerkte, natuurlijke producten eet, zul je niet veel baat hebben bij multivitaminen — je lichaam krijgt de nodige ondersteuning dan al.

Maar als je iemand bent die minder onbewerkte voeding eet, dus wel gezond eet, maar misschien onvoldoende vitamines en bepaalde voedingsstoffen binnenkrijgt, dan kunnen dergelijke supplementen wel van pas komen.

Hoe dan ook, het is essentieel dat je goed kijkt naar wat jij nodig hebt. Gelukkig zijn er ook verschillende supplementen die goed zijn voor je gezondheid in het algemeen, ongeacht wat je precies behoeft.

Een van die supplementen is cannabidiol (CBD), een volledig natuurlijk stofje dat je lichaam van binnenuit ondersteuning kan bieden. Het helpt je daarbij om in balans te blijven, en om homeostase te bereiken wanneer dat nodig is.


Welk product heb ik nodig?
As Seen On:
 • https://www.deondernemer.nl/actueel/retail/cibdol-opent-brandstore-stap-ideaal~2659792
 • https://retailtrends.nl/item/62892/cibdol-het-highend-cbd-merk-waar-je-niet-high-van-wordt
 • https://www.dailybase.nl/thegoodlife/lifestyle-thegoodlife/cibdol-opent-cbd-brandstore-amsterdam/
 • https://www.ad.nl/regiosport-den-haag/karlien-sleper-heeft-spelen-in-monobob-als-missie-ik-voel-me-vrijer-bij-deze-nieuwste-bobsleediscipline~a0db0ffe/
 • https://www.womenshealthmag.com/nl/beauty/g34723687/cbd-producten/
 • https://www.libelle.nl/