10000 stappen per dag: voordelen, tips en activiteiten

Gepubliceerd:

Ooit nagedacht over de betekenis van elke dag 10.000 stappen zetten? Dit schijnbaar willekeurige getal is een populaire maatstaf geworden voor dagelijkse lichaamsbeweging. In deze uitgebreide gids verdiepen wij ons in de geschiedenis en de voordelen van het dagelijks zetten van 10.000 stappen.

We zullen onderzoeken hoe ver 10.000 stappen eigenlijk zijn in termen van afstand en verbrande calorieën. Verder zullen we bespreken of het bereiken van dit doel echt noodzakelijk is voor het behoud van een optimale gezondheid of dat er alternatieve manieren zijn om uw fitnessdoelen te bereiken zonder u strikt aan dit doel te houden.

Terugblik op de geschiedenis van de 10.000 stappen per dag.

Daarnaast zal onze vergelijking tussen verschillende trainingsroutines met 10.000 stappen lopen waardevolle inzichten opleveren over welke activiteiten het meest geschikt zijn voor uw individuele behoeften. Wij behandelen ook de essentiële uitrusting die nodig is om met succes aan deze uitdaging deel te nemen en delen tips om er een aangename ervaring van te maken door muziek of sociale elementen in te bouwen.

Tot slot geven we praktisch advies over het stellen van realistische doelen en het gemotiveerd blijven tijdens uw reis naar het consequent bereiken van die felbegeerde 10.000 stappen per dag.

10000 stappen per dag op de telefoon

Wat is 10000 stappen?

Een populair doel voor velen die streven naar een betere gezondheid en welzijn, 10.000 stappen per dag is een vaak genoemde benchmark geworden. Maar wat houdt dit getal precies in, en waarom heeft het zo'n wijdverbreide erkenning gekregen? In dit hoofdstuk gaan we in op de geschiedenis van de 10.000 stappen beweging, de voordelen ervan, en hoe u uw vooruitgang in het bereiken van dit dagelijkse doel kunt bijhouden.

Geschiedenis van de 10.000 stappen

De oorsprong van het 10.000 stappen doel kan worden herleid tot Japan in de vroege jaren 1960 toen Dr. Yoshiro Hatano een stappenteller ontwikkelde genaamd Manpo-kei, wat zich laat vertalen als "10.000 stappen meter". Het idee achter dit apparaat was gebaseerd op onderzoek dat suggereerde dat minstens 10.000 stappen per dag lopen zou kunnen helpen om een goede gezondheid te behouden. Sindsdien hebben tal van studies deze bevindingen ondersteund door verschillende fysieke en mentale gezondheidsvoordelen aan te tonen die verband houden met regelmatig wandelen.

Voordelen van 10000 stappen

 • Betere cardiovasculaire gezondheid: Regelmatig wandelen helpt de bloeddruk te verlagen en vermindert het risico op hart- en vaatziekten.
 • Het handhaven van een gezond lichaamsgewicht:Het verbranden van ongeveer 7k-9k calorieën door elke week te wandelen, afhankelijk van factoren zoals leeftijd of geslacht, kan helpen bij het behouden of verliezen van gewicht.
 • Mentaal welzijn:Een fysieke activiteit zoals wandelen kan stemmingsbevorderende endorfines stimuleren en stress helpen verlichten.
 • Betere spierkracht: Regelmatig wandelen helpt de spieren in uw benen, heupen en kern te versterken.

Hoe volg ik 10000 stappen

Om uw vooruitgang naar 10.000 stappen per dag bij te houden, kunt u hulpmiddelen gebruiken zoals stappentellers of fitnesstrackers zoals Fitbit , Garmin , en Apple Watch . Deze apparaten komen in verschillende vormen zoals polsbandjes of clip-on gadgets die uw stappen tellen gedurende de dag. Enkele populaire opties zijn Fitbit, Garmin, en Apple Watch. Bovendien hebben veel smartphones ingebouwde stappentellers in hun gezondheidsapps die gebruikers een gemakkelijke manier bieden om hun dagelijkse activiteit bij te houden zonder extra apparatuur nodig te hebben.

10000 stappen is een geweldige manier om actief en gezond te blijven, terwijl het ook vele andere voordelen biedt. Gezien de voordelen van het zetten van 10000 stappen, laten we eens onderzoeken hoeveel grond dat inhoudt en de typische tijd die nodig is om zo'n afstand af te leggen.

Hoe ver is 10000 stappen?

Inzicht in de afgelegde afstand en de tijd die nodig is om 10.000 stappen te lopen kan u helpen uw dagelijkse routine beter te plannen en realistische fitnessdoelen te stellen. In dit gedeelte bespreken we hoe ver 10.000 stappen zijn in mijlen en kilometers, de gemiddelde tijd die nodig is om deze afstand te lopen, en het aantal calorieën dat tijdens zo'n training wordt verbrand.

Afstand in mijlen en kilometers

De werkelijke afstand die wordt afgelegd tijdens het lopen van 10.000 stappen hangt af van verschillende factoren, zoals de lengte van de pas en de loopsnelheid. Gemiddeld wordt met één stap ongeveer 2,5 voet (0,76 meter) afgelegd. Daarom:

 • Mijlen: Als u 10.000 stappen loopt, legt u ongeveer 8 kilometer af.
 • Kilometers: Met 10.000 stappen zou u ongeveer 8 kilometer afleggen.

Gemiddelde tijd om 10000 stappen te lopen

De tijd die nodig is om een bepaald aantal stappen te zetten varieert afhankelijk van de individuele loopsnelheid. Een gemiddeld persoon loopt echter in een tempo van ongeveer 3 mijl per uur. Op basis van deze schattingen:

 • Een individu kan er ongeveer 1 uur en 40 minuten over doen om zijn doel van 10.000 stappen te bereiken.

Verbrande calorieën bij het lopen van 10000 stappen

Verschillende elementen, zoals lichaamsgewicht, loopsnelheid en landschap, kunnen van invloed zijn op de hoeveelheid calorieën die tijdens het lopen worden verbrand. Gemiddeld kan een persoon ongeveer 300 tot 400 calorieën verbranden door 10.000 stappen te lopen in een gematigd tempo. Dit maakt het een effectieve manier om gewicht te behouden of te verliezen en tegelijkertijd de algehele gezondheid te verbeteren.

Het lopen van 10.000 stappen per dag kan een haalbaar doel zijn met de juiste instelling en toewijding. Laten we de gezondheidseffecten onderzoeken van het streven naar 10.000 stappen per dag en alternatieve benaderingen onderzoeken om dat doel te bereiken zonder zoveel stappen te hoeven zetten.

walking 10000 steps

Zijn 10000 stappen nodig?

Maar is dit doel noodzakelijk voor iedereen? Laten we de gezondheidsvoordelen onderzoeken die verbonden zijn aan het bereiken van dit dagelijkse aantal stappen en alternatieve manieren bespreken om uw fitnessdoelen te bereiken zonder noodzakelijkerwijs elke dag 10.000 stappen te lopen.

Gezondheidsvoordelen van het bereiken van het doel van 10000 stappen per dag

Het bereiken van het doel van 10.000 stappen per dag kan meerdere gezondheidsvoordelen hebben, waaronder een verbeterde cardiovasculaire gezondheid, een verhoogde stofwisseling, een beter mentaal welzijn en een verminderd risico op chronische ziekten. Bovendien kan het bereiken van dit dagelijkse aantal stappen helpen om een gezond lichaamsgewicht te behouden en een betere slaapkwaliteit te bevorderen.

 • Cardiovasculaire gezondheid: Regelmatig wandelen verbetert de bloedsomloop en versterkt de hartspieren.
 • Mentaal welzijn: Bij lichamelijke activiteit komen endorfines vrij die de stemming verbeteren en stressniveaus verlagen.
 • Ziektepreventie: Regelmatige lichaamsbeweging verlaagt de risicofactoren voor verschillende chronische aandoeningen zoals diabetes type 2 of hoge bloeddruk.

Andere manieren om uw fitnessdoelen te bereiken zonder 10000 stappen per dag te zetten

Als u het een uitdaging vindt om het doel van 10.000 stappen per dag te bereiken vanwege tijdgebrek of fysieke beperkingen, zijn er andere effectieve methoden beschikbaar om een actieve levensstijl te handhaven. Enkele alternatieven zijn:

 1. Aerobic Exercises: Het doen van activiteiten zoals zwemmen, fietsen of dansen kan helpen de cardiovasculaire gezondheid te verbeteren en calorieën te verbranden.
 2. Krachttraining: Het opnemen van weerstandsoefeningen in uw routine kan de spiermassa vergroten en het metabolisme stimuleren.
 3. Yoga of Pilates: Het beoefenen van deze low-impact workouts kan de flexibiliteit, het evenwicht en het algehele welzijn verbeteren.

Tips om het doel van 10000 stappen per dag te bereiken

Als u het doel van 10.000 stappen per dag wilt bereiken, maar aanwijzingen nodig hebt om het haalbaarder te maken, kunt u de volgende strategieën overwegen:

 • Parkeer verder weg:Kies parkeerplaatsen verder weg van uw bestemming om de hele dag door extra loopafstanden te creëren.
 • Neem wandelpauzes op het werk:Gebruik tijdens werktijd korte pauzes om rond het kantoor of buiten te wandelen voor frisse lucht.
 • Integreer trappen in uw routine: Traplopen is een uitstekende manier om meer stappen te zetten en tegelijkertijd de beenspieren te versterken. Kies waar mogelijk voor trappen in plaats van liften.

Om gezondheidsdoelstellingen te bereiken is het niet noodzakelijk om dagelijks 10.000 stappen te zetten; het kan echter wel een voordelige aanpak zijn om energiek en actief te blijven. Door verschillende bewegingsroutines met 10.000 stappen te vergelijken, zoals wandelen vs hardlopen of fietsen vs wandelen, kunnen we meer inzicht krijgen in de voordelen van het zetten van zoveel stappen per dag.

Verschillende trainingsroutines met 10000 stappen vergelijken

In dit gedeelte vergelijken we verschillende trainingsroutines met 10.000 stappen per dag en bespreken we hun respectieve voor- en nadelen. Door de verschillen tussen deze routines te onderzoeken, kunt u met kennis van zaken beslissen welke activiteit het beste is om uw doelstellingen op het gebied van fysieke fitheid te bereiken.

Wandelen vs Hardlopen 10000 Stappen

Zowel wandelen als hardlopen zijn uitstekende vormen van cardiovasculaire training die de algemene gezondheid en het welzijn kunnen helpen verbeteren, maar er zijn enkele belangrijke verschillen tussen de twee activiteiten. Wandelen wordt over het algemeen beschouwd als een oefening met weinig impact, waardoor het geschikt is voor mensen met gewrichtsproblemen of die een minder inspannende training zoeken; hardlopen daarentegen biedt intensere cardiovasculaire voordelen in kortere tijd. Dit maakt het geschikt voor mensen met gewrichtsproblemen of mensen die op zoek zijn naar een zachtere training.

Lopen biedt daarentegen intensere cardiovasculaire voordelen in een kortere tijd dankzij de hogere intensiteit. Het belast echter ook de gewrichten en spieren van het lichaam meer dan wandelen.

 • Verbrande calorieën: Met hardlopen verbrandt u meer calorieën per mijl dan met wandelen; als u echter genoeg kilometers loopt (zoals 10k stappen), kunt u nog steeds een aanzienlijke calorieverbranding bereiken.
 • Risico op blessures: Door de hoge impact heeft hardlopen een hoger risico op blessures dan wandelen.
 • Fitnessniveau vereist: Wandelen is toegankelijk voor de meeste mensen, ongeacht hun fitnessniveau, terwijl hardlopen doorgaans een hoger basisniveau van fitness vereist voordat u ermee kunt beginnen.

10000 stappen per dag met goede schoenen

Fietsen vs 10 duizend stappen lopen

Fietsen is een andere alternatieve vorm van cardio-oefening die andere voordelen heeft dan wandelen. Fietsen is een low-impact activiteit, die gemakkelijker is voor de gewrichten dan hardlopen en een uitstekende optie kan zijn voor mensen met gewrichtsproblemen of die de voorkeur geven aan minder impact tijdens hun training.

Het is echter belangrijk op te merken dat fietsen vooral gericht is op de spieren van het onderlichaam, terwijl wandelen meer een training voor het hele lichaam is. Bovendien biedt fietsen misschien niet dezelfde stressverlichtende voordelen als langzaam wandelen, omdat het meestal op hogere snelheden gebeurt.

 • Verbrande calorieën: Met fietsen verbrandt u meer calorieën per uur dan met wandelen, maar u hebt wel extra apparatuur nodig (zoals een fiets).
 • Risico op letsel: Fietsen brengt enig risico op letsel met zich mee als gevolg van mogelijke valpartijen of ongelukken; de lage impact maakt het echter vriendelijker voor gewrichten in vergelijking met hardlopen.
 • Fitnessniveau vereist: Net als bij wandelen kan fietsen worden aangepast aan verschillende fitnessniveaus door de snelheid en de weerstand op uw fiets aan te passen.

Working Out vs Walking 10 thousand Steps

"Trainen" omvat veel verschillende soorten oefeningen, zoals krachttraining of intervaltraining met hoge intensiteit (HIIT). Deze vormen van lichaamsbeweging bieden unieke voordelen die de voordelen van dagelijks 10k stappen aanvullen. Bijvoorbeeld:

 • Krachttraining, die zich richt op het opbouwen van spiermassa door middel van gewichtheffen of lichaamsgewichtoefeningen zoals push-ups en squats;
 • HIIT, waarbij korte uitbarstingen van intense oefeningen gevolgd door rustperiodes worden uitgevoerd, kan de cardiovasculaire conditie verbeteren en calorieën efficiënter verbranden dan bij cardio-activiteiten in constante toestand, zoals wandelen.

Een verscheidenheid aan oefeningen opnemen in uw routine is essentieel voor het bereiken van optimale gezondheidsvoordelen, zelfs als ze niet bijdragen aan het dagelijkse aantal stappen. Daarom is het essentieel om te overwegen een verscheidenheid aan oefeningen in uw routine op te nemen voor optimale resultaten.

Het zetten van 10.000 stappen kan een ideale aanpak zijn om fit te worden en gezond te blijven. Door uzelf uit te rusten met de nodige hulpmiddelen kunt u uw vooruitgang nauwkeurig meten bij elke stap van uw fitnessreis.

Welke uitrusting hebt u nodig om 10000 stappen te zetten?

Het zetten van 10000 stappen per dag is een uitstekende manier om actief te blijven en uw algehele gezondheid te verbeteren. Voor comfort en veiligheid tijdens het lopen is het essentieel om de juiste uitrusting te hebben. In dit deel bespreken we de nodige schoenen, kleding en accessoires om uw dagelijkse stappendoel te bereiken.

Schoenen voor het zetten van 10000 stappen

Het belangrijkste onderdeel dat u nodig hebt bij het lopen is een comfortabel paar schoenen met goede ondersteuning. Zoek naar loopspecifieke schoenen met demping in de hiel en de voorvoet en goede ondersteuning van de voetboog. Het is ook essentieel om een schoen te kiezen die goed past - niet te strak of te los - om blaren of ongemak tijdens het lopen te voorkomen.

Kleding voor het zetten van 10000 stappen

De keuze van geschikte kleding kan het verschil maken voor een comfortabele wandelervaring. Kies voor vochtafvoerende stoffen zoals polyester of nylon die zweet van uw huid weghouden en snel drogen na nat te zijn geworden. Vermijd katoenen kleding, omdat die vocht vasthoudt en na verloop van tijd schuren kan veroorzaken.

 • Tops:Kies lichtgewicht shirts met lange mouwen als u in direct zonlicht loopt of korte mouwen als de temperaturen koeler zijn.
 • Broek/Short: Ga voor een broek van ademend materiaal met enige rekbaarheid, zodat hij u niet belemmert in uw bewegingen op verschillende terreinen.
 • Sokken: Investeer in kwaliteitssokken die speciaal zijn ontworpen voor wandelactiviteiten; deze hebben meestal extra vulling op drukpunten zoals de hiel en de bal van de voet.

10000 stappen per dag met vrienden

Accessoires voor het bijhouden van uw vooruitgang met 10000 stappen

Om uw dagelijkse aantal stappen bij te houden en uw vooruitgang te volgen, kunt u overwegen een fitnesstracker of stappenteller te gebruiken. Deze gadgets kunnen aan uw kleding worden bevestigd of om de pols worden gedragen. Sommige geavanceerde modellen bieden zelfs extra functies zoals hartslagcontrole, slaaptracking en GPS-mogelijkheden. U kunt ook smartphone-apps gebruiken die ingebouwde sensoren gebruiken om gedurende de dag de genomen stappen te meten.

Naast deze tracking tools zijn er nog andere nuttige accessoires:

 • Waterfles:Blijf gehydrateerd tijdens lange wandelingen door een herbruikbare waterfles bij u te dragen.
 • Zonbescherming:Draag een zonnebril met UV-beschermende glazen en breng zonnebrandcrème aan voordat u naar buiten gaat bij zonnig weer.
 • Hoeden/Vizieren: Bescherm uzelf tegen direct zonlicht door het dragen van hoeden of vizieren tijdens het wandelen buiten.

De juiste uitrusting voor het zetten van 10.000 stappen is essentieel om ervoor te zorgen dat u veilig en comfortabel blijft terwijl u uw doelen bereikt. Laten we nu onderzoeken hoe we deze taak aangenamer kunnen maken door spannende elementen te introduceren.

Hoe kunt u het zetten van 10000 stappen leuk maken?

Het bereiken van het dagelijkse doel van 10.000 stappen kan gemakkelijker worden gemaakt door wat leuke elementen aan uw routine toe te voegen. Door wat leuke elementen in uw routine op te nemen en deze leuker te maken, zult u merken dat het bereiken van uw dagelijkse stappendoel veel gemakkelijker wordt. Hier volgen enkele ideeën over hoe u van het zetten van 10.000 stappen een aantrekkelijke en vermakelijke activiteit kunt maken.

Muziek opnemen in uw routine

Luisteren naar muziek tijdens het wandelen kan niet alleen helpen de tijd te doden, maar u ook motiveren om door te gaan. Maak een afspeellijst met vrolijke liedjes die passen bij uw wandeltempo en maak u klaar voor een energieke wandeling. Er zijn zelfs apps beschikbaar die liedjes kunnen selecteren op basis van uw gewenste tempo of die in realtime synchroniseren met uw wandelsnelheid.

Toetreden tot een groep of uitdaging

Een andere manier om het zetten van 10.000 stappen aangenamer te maken is het vinden van anderen met dezelfde fitnessdoelen. Sluit u aan bij lokale wandelgroepen of neem deel aan online uitdagingen waarbij u het opneemt tegen vrienden of andere deelnemers van over de hele wereld om dagelijkse stapdoelen te bereiken. Websites zoals StepBet bieden leuke wedstrijden met geldelijke stimulansen voor het behalen van wekelijkse doelen.

 • Sociale media: Veel sociale mediaplatforms hebben communities voor fitnessliefhebbers die hun vooruitgang delen en elkaars inspanningen om persoonlijke mijlpalen te bereiken ondersteunen.
 • Fitness apps: Met sommige populaire fitness tracking apps zoals Fitbit en MyFitnessPal kunnen gebruikers binnen de app zelf contact maken met vrienden zodat ze hun vorderingen kunnen delen en elkaar kunnen motiveren.

Maak er een sociale activiteit van

Wandelen met vrienden of familieleden kan de activiteit leuker maken, omdat u iemand hebt om mee te kletsen en u gezelschap te houden. Dit helpt niet alleen om de tijd sneller te doden, maar biedt ook een gelegenheid om te socialiseren en een band op te bouwen. U kunt zelfs wekelijkse groepswandelingen in uw buurt organiseren of in het weekend samen nieuwe wandelroutes verkennen.

Het opnemen van plezier in uw routine kan het dagelijks zetten van 10.000 stappen veranderen van een karwei in een plezierige activiteit die gunstige effecten heeft op zowel de lichamelijke gezondheid als het psychologisch welzijn.

Het zetten van 10.000 stappen kan een plezierige ervaring zijn als u het leuk maakt door muziek in uw routine op te nemen, deel te nemen aan een groep of uitdaging en er een sociale activiteit van te maken. Om dit doel met succes te bereiken, zijn realistische doelen stellen en het dagelijkse aantal stappen opdelen in kleinere doelen essentieel om gemotiveerd en consistent te blijven.

Wat zijn enkele tips om het doel van 10000 stappen met succes te bereiken?

Het doel van 10.000 stappen halen kan aanvankelijk moeilijk lijken, maar met een beetje organisatie en inspiratie kan het een leuk en haalbaar onderdeel van uw dagelijks leven worden. Hier zijn enkele tips om u te helpen deze mijlpaal te bereiken:

Het stellen van realistische doelen

Het is belangrijk om realistische doelen te stellen wanneer u aan een nieuwe fitnessroutine begint. Als u niet gewend bent lange afstanden te lopen of een tijdje inactief bent geweest, kan het een te grote uitdaging zijn om meteen 10.000 stappen per dag te zetten. Begin in plaats daarvan met het stellen van kleinere doelen, zoals 5.000 of 7.500 stappen per dag, en verhoog geleidelijk naarmate u zich meer op uw gemak voelt.

Uw dagelijkse stappentelling opsplitsen in kleinere doelen

In plaats van te proberen al uw stappen overdag in één keer te zetten, kan het opbreken van uw stappenteller in kleinere brokjes gedurende de dag het gevoel geven minder overweldigend te zijn. Bijvoorbeeld:

 • Ochtendwandeling: Streef naar ongeveer 2.000-3.000 stappen voor het werk.
 • Lunchtijdwandeling: Profiteer van de lunchpauze door er nog eens duizend of twee bij te doen.
 • Dagelijkse klusjes: Huishoudelijke taken zoals schoonmaken en tuinieren dragen bij aan uw stappenteller.
 • Een wandeling na het eten: Maak uw resterende stapdoel af met een avondwandeling na het eten.

Gemotiveerd en consequent blijven

Het vinden van manieren om gemotiveerd te blijven is cruciaal voor het bereiken van elk fitnessdoel. Door uw wandelroutine leuk en plezierig te maken, kunt u consequent blijven. Hier zijn enkele ideeën:

 • Maak een afspeellijst met uw favoriete vrolijke liedjes om naar te luisteren tijdens het wandelen.
 • Verken nieuwe routes en parken in uw buurt of stad voor afwisseling.
 • Nodig vrienden, familieleden of collega's uit om mee te wandelen en maak er een sociale activiteit van.

Door realistische doelen te stellen, het dagelijkse aantal stappen op te splitsen in kleinere doelen en gemotiveerd te blijven door boeiende activiteiten, wordt het doel van 10.000 stappen per dag beter haalbaar. Vergeet niet dat consistentie de sleutel is - blijf uzelf elke dag stimuleren en u zult snel genoeg de gezondheidsvoordelen van deze populaire fitnessmijlpaal plukken.

Vragen in relatie tot 10000 stappen

Wat zegt het onderzoek over 10000 stappen per dag lopen?

Onderzoek wijst uit dat 10.000 stappen per dag lopen kan leiden tot tal van gezondheidsvoordelen, zoals een betere cardiovasculaire conditie, gewichtsbeheersing en een verminderd risico op chronische ziekten. Het ideale aantal stappen kan echter variëren, afhankelijk van individuele factoren zoals leeftijd en conditie. Harvard Health Blog stelt voor te streven naar ten minste 7.500 stappen per dag.

Wat is er belangrijk aan 10000 stappen?

De betekenis van 10.000 stappen vindt zijn oorsprong in een Japanse marketingcampagne in de jaren zestig ter promotie van stappentellers met de naam "manpo-kei", wat zich laat vertalen als "10.000-stappenmeter". Dit getal werd populair als een haalbaar dagelijks doel voor het handhaven van een goede gezondheid en lichamelijke activiteit. BBC News geeft meer informatie over de geschiedenis.

Is iemand afgevallen door 10000 stappen per dag te lopen?

Ja, veel mensen zijn afgevallen door consequent 10.000 stappen per dag te lopen naast een gezond dieet. Wandelen verhoogt het calorieverbruik; het kan dus bijdragen tot het creëren van een calorietekort dat nodig is voor gewichtsverlies. Individuele resultaten zijn afhankelijk van factoren zoals metabolisme en voedingsgewoonten. Lees enkele succesverhalen op Preventie Magazine.

Is 10000 stappen realistisch?

Het bereiken van 10.000 stappen per dag kan voor veel mensen realistisch zijn, maar het past niet bij ieders levensstijl of fitnessniveau. Het is essentieel om persoonlijke doelen te stellen op basis van uw gezondheid en mogelijkheden. Voor sommige mensen kan een lager aantal stappen en andere vormen van lichaamsbeweging geschikter zijn. Mayo Clinic biedt begeleiding bij het stellen van realistische wandeldoelen.

Conclusie

Al met al hebben we geleerd dat het zetten van 10.000 stappen per dag talrijke voordelen voor de gezondheid heeft en kan worden bereikt door verschillende vormen van lichaamsbeweging. Het is belangrijk realistische doelen te stellen en gemotiveerd te blijven om dit dagelijkse doel met succes te bereiken. Met de juiste uitrusting en mentaliteit kan het zetten van 10.000 stappen een aangenaam onderdeel van uw dagelijkse routine worden.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting op één order

Welk product heb ik nodig?
As Seen On:
 • https://www.deondernemer.nl/actueel/retail/cibdol-opent-brandstore-stap-ideaal~2659792
 • https://retailtrends.nl/item/62892/cibdol-het-highend-cbd-merk-waar-je-niet-high-van-wordt
 • https://www.dailybase.nl/thegoodlife/lifestyle-thegoodlife/cibdol-opent-cbd-brandstore-amsterdam/
 • https://www.ad.nl/regiosport-den-haag/karlien-sleper-heeft-spelen-in-monobob-als-missie-ik-voel-me-vrijer-bij-deze-nieuwste-bobsleediscipline~a0db0ffe/
 • https://www.womenshealthmag.com/nl/beauty/g34723687/cbd-producten/
 • https://www.libelle.nl/