Hoeveel calorieën verbrandt u terwijl u slaapt? Effectieve manieren om de calorieverbranding te stimuleren

Gepubliceerd:

Wanneer u 's nachts in bed kruipt, denkt u misschien dat uw lichaam op weg is naar een metabolisch onbewogen acht uur sluimeren. Uw lichaam is echter de hele nacht onbewust hard aan het werk om calorieën te verbranden om de basisfuncties draaiende te houden. Dus hoeveel calorieën verbrandt uw lichaam terwijl u diep in slaap bent in dromenland? Welke factoren hebben invloed op het aantal calorieën dat 's nachts wordt verbrand? En kan het optimaliseren van uw slaap helpen om uw calorieverbranding op te voeren? Lees verder voor de fascinerende feiten over het verband tussen slaap en uw stofwisseling.

Hoeveel calorieën verbrandt u terwijl u slaapt? Effectieve manieren om de calorieverbranding te stimuleren

Hoeveel calorieën verbrandt de gemiddelde persoon per nacht slapen?

Zelfs wanneer uw lichaam en geest in rust zijn tijdens die zalige nachten waarin u diep in slaap valt, neemt uw stofwisseling geen pauze. Uw lichaam verbrandt dag en nacht continu calorieën om de vitale systemen te laten functioneren.

Onderzoek toont aan dat de meeste volwassenen tussen de 50 en 100 calorieën per uur verbranden terwijl ze slapen. Dat calorieverbruik kan in de loop van een volledige nachtrust behoorlijk oplopen.

Als u elke nacht acht stevige uren slaap van goede kwaliteit krijgt, kunt u verwachten dat u ongeveer 400 tot 800 calorieën of meer verbrandt door gewoon uw nachtelijke slaap te pakken. Iemand van 150 kilo die bijvoorbeeld acht uur slaapt, verbrandt 's nachts waarschijnlijk ongeveer 576 calorieën. Hoewel het slaapmetabolisme er misschien niet voor zorgt dat kilo's meteen wegsmelten, is het toch een aanzienlijke hoeveelheid calorieën die u verbrandt en die u niet over het hoofd mag zien.

Om de calorieverbranding van een goede nachtrust in perspectief te plaatsen, kunt u het volgende bekijken:

 • Een stuk peperoni pizza kan 300 calorieën of meer bevatten. U kunt dus het calorie-equivalent van het eten van twee of drie stukken stevige pizza verbranden door gewoon elke nacht goed te slapen.
 • Een Big Mac van McDonald's bevat 550 calorieën. U kunt dus bijna een hele Big Mac aan calorieën verbranden terwijl u acht uur slaapt.
 • Een Starbucks Venti Caramel Frappuccino heeft 410 calorieën. U verbrandt ongeveer hetzelfde aantal calorieën terwijl u uw ogen dicht doet.

Dus ook al voelt een dutje doen misschien niet als een grote inspanning, uw lichaam werkt achter de schermen hard om de klok rond calorieën te verbranden.

Welke factoren beïnvloeden hoeveel calorieën u verbrandt tijdens het slapen?

De geschatte 50-100 verbrande calorieën per uur slaap is slechts een gemiddelde voor de meeste volwassenen. Veel factoren kunnen precies beïnvloeden hoeveel calorieën uw unieke lichaam 's nachts verbrandt terwijl u bewusteloos in dromenland ligt. Belangrijke factoren die de calorieverbranding tijdens de slaap beïnvloeden zijn onder andere:

Leeftijd

Jongere volwassenen hebben de neiging om meer calorieën te verbranden tijdens hun slaap dan oudere volwassenen. Hoe komt dat? Naarmate we ouder worden, begint onze stofwisseling elk jaar een beetje langzamer te verlopen. Hoe ouder we worden, hoe meer we gaan zitten. Het gecombineerde effect betekent dat de calorieverbranding iets afneemt naarmate we ouder worden.

Kinderen van 5-10 jaar verbranden over het algemeen ongeveer 50 calorieën voor elk uur dat ze bezig zijn met het zagen van boomstammen. Tieners verbranden ongeveer 65 calorieën per uur en meisjes ongeveer 55 calorieën per uur tijdens het slapen.

De calorieverbranding piekt voor de meeste volwassenen tussen 30 en 60 jaar met ongeveer 70 tot 100 calorieën per geslapen uur. Na de leeftijd van 60 jaar daalt de gemiddelde calorieverbranding tot ongeveer 45 tot 65 calorieën per uur tijdens de slaap als gevolg van een vertraagde stofwisseling. Lichamelijk actief blijven kan echter helpen om deze natuurlijke daling in de verbranding van calorieën 's nachts enigszins tegen te gaan.

Biologisch geslacht

Is het waar dat mannen meer calorieën verbranden terwijl ze slapen dan vrouwen? Onderzoek wijst uit dat het biologische geslacht wel degelijk invloed heeft op het calorieverbruik in rust. Gemiddeld verbranden mannen 's nachts meer calorieën dan vrouwen.

Er zijn enkele belangrijke verschillen:

 • Mannen hebben van nature minder essentieel lichaamsvet dan vrouwen. Vetweefsel verbrandt dagelijks ongeveer 4,5 calorieën per pond, terwijl spieren in rust ongeveer zes calorieën per pond per dag verbranden.
 • Mannen hebben ook vaak meer vetvrije spiermassa dan vrouwen, waardoor ze meer calorieën verbranden, zelfs in rust.
 • Vrouwen verbranden meer calorieën tijdens de zwangerschap en borstvoeding. Maar bij niet-zwangere vrouwen is de stofwisseling en calorieverbranding over het algemeen lager.
 • Hormonen zoals testosteron en oestrogeen beïnvloeden de stofwisseling. Testosteron helpt de spiermassa te vergroten.

Om deze redenen verbranden mannen 's nachts over het algemeen iets meer calorieën, ongeveer 70-85 calorieën per geslapen uur tegenover 60-75 calorieën voor de meeste volwassen vrouwen. Individuele verschillen in lichaamssamenstelling betekenen echter dat het verschil in calorieverbranding tussen de geslachten bescheiden is.

Lichaamsgrootte en -samenstelling

Lichaamsgrootte en lichaamssamenstelling spelen een belangrijke rol bij het bepalen van het aantal calorieën dat u verbrandt tijdens het slapen. Mensen met meer vetvrije spiermassa hebben de neiging om 's nachts meer calorieën te verbranden dan mensen met een hoger vetpercentage. Waarom? Spierweefsel is metabolisch actiever en verbrandt ongeveer 20 tot 30% meer calorieën per pond dan vetweefsel doet.

Evenzo hebben grotere en zwaardere mensen in rust meer energie (calorieën) nodig dan kleinere en lichtere mensen om hun basisfuncties uit te voeren. Dus over het algemeen verbranden gespierde mesomorfen en zwaardere mensen meer calorieën tijdens de slaap.

Omgekeerd verbranden tengere mensen en mensen met een hoger lichaamsvetpercentage en een lagere vetvrije massa 's nachts vaak minder calorieën. Het verbeteren van uw lichaamssamenstelling door overtollig lichaamsvet te verliezen en meer vetvrije spieren te kweken, kan de stofwisseling en calorieverbranding 24/7 opvoeren.

Dieet en voeding

Wat u overdag eet en drinkt, heeft invloed op het aantal calorieën dat u 's nachts tijdens uw slaap verbrandt. Het consumeren van meer proteïne heeft een positieve invloed op de calorieverbranding, omdat uw lichaam meer energie verbruikt om proteïnevoedsel te verteren en te metaboliseren.

Sommige onderzoeken suggereren dat het eerder op de dag eten van meer calorieën de stofwisseling beter kan stimuleren dan 's avonds veel eten. Het consumeren van veel caloriearme en suikerrijke voedingsmiddelen kan pieken en dalen in de bloedsuikerspiegel veroorzaken, wat de slaap kan belemmeren. Slecht slapen leidt dan tot minder calorieën verbranden.

Gehydrateerd blijven met water ondersteunt ook de stofwisseling en calorieverbranding. Dus een dieet dat gericht is op magere eiwitten, complexe koolhydraten, gezonde vetten en veel water is de beste manier om uw calorieverbranding 24 uur per dag op gang te houden.

Activiteitsniveaus en lichaamsbeweging

Mensen die overdag lichamelijk actiever zijn, hebben de neiging om meer calorieën te verbranden tijdens het slapen. Lichaamsbeweging helpt om vetvrije spiermassa op te bouwen en te behouden die calorieën verbrandt. Actief zijn verhoogt ook uw stofwisseling langer na een trainingssessie. Dit staat bekend als excessief zuurstofverbruik na de training of EPOC.

Meer calorieën verbranden tijdens een intensieve training betekent dat uw lichaam daarna meer energie nodig heeft voor herstel, waardoor u 's nachts meer calorieën nodig hebt. Consequente lichaamsbeweging waarbij uw hartslag dagelijks 20-60 minuten wordt verhoogd, kan u helpen om de klok rond calorieën te verbranden.

Gezondheid

Onderliggende gezondheidsaandoeningen kunnen in sommige gevallen de calorieverbranding tijdens de slaap beïnvloeden. Een overactieve schildklier kan bijvoorbeeld de stofwisseling verhogen en meer calorieën verbranden. Ook infecties, kanker, chronische pijn en andere problemen kunnen de caloriebehoefte verhogen.

Omgekeerd kunnen bepaalde medicijnen die gebruikt worden om gezondheidsproblemen te behandelen, de stofwisselingssnelheid vertragen. Aandoeningen zoals diabetes of PCOS kunnen ook de metabolische functie en calorieverbranding belemmeren. Een optimale gezondheid is dus essentieel om uw 24/7 calorieverbranding optimaal te houden.

Slaapgewoonten en -kwaliteit

Hoe diep u slaapt en hoeveel uur u elke nacht slaapt, heeft ook invloed op uw calorieverbranding. Onderzoekers hebben ontdekt dat te weinig slapen de stofwisseling in rust kan verlagen, wat betekent dat uw lichaam de volgende dag minder calorieën verbrandt na een slechte nachtrust.

Verstoorde slaappatronen en een gebrek aan diepe REM-slaap kunnen het glucosemetabolisme verstoren en de insulineresistentie verhogen. Dit kan ertoe leiden dat overtollige glucose wordt opgeslagen als vet in plaats van verbrand voor energie. Slechte slaap verhoogt ook het niveau van het hormoon ghreline, dat de eetlust stimuleert.

Dus als u elke nacht voldoende uren gezonde slaap krijgt, helpt dit uw lichaam om de klok rond optimaal calorieën te verbranden. Zie het gedeelte hieronder voor tips om de slaapkwaliteit te verbeteren en 's nachts meer calorieën te verbranden.

Hoeveel calorieën verbrandt u per uur slaap?

Zoals hierboven beschreven, varieert de verbranding van calorieën tijdens de slaap van persoon tot persoon op basis van leeftijd, geslacht, gewicht, gezondheid en andere factoren. De meeste volwassenen verbranden echter gemiddeld 50 tot 100 calorieën per uur dat ze slapen.

Om u een algemeen idee te geven, vindt u hier een overzicht van de geschatte calorieverbranding per geslapen uur voor verschillende groepen:

 • Kinderen van 5-10 jaar - 50 calorieën
 • Tienerjongens - 65 calorieën
 • Tienermeisjes - 55 calorieën
 • Volwassen mannen - 70-85 calorieën
 • Volwassen vrouwen - 60-75 calorieën
 • Oudere volwassenen - 45-65 calorieën

Nogmaals, dit zijn slechts algemene schattingen omdat veel variabelen invloed hebben op uw stofwisselingssnelheid in rust en uw calorieverbranding 's nachts. Maar u kunt deze benchmarks gebruiken om een idee te krijgen van waar u zou kunnen vallen op basis van uw leeftijd, geslacht en activiteitenniveau.

Als u uw exacte calorieverbranding per nacht wilt bepalen, kunt u online een calorieverbrandingscalculator gebruiken die rekening houdt met uw leeftijd, gewicht, lengte en andere details. Of u kunt een indirecte calorimetrietest laten doen om uw metabolisme in rust wetenschappelijk te meten.

Verbrandt u meer calorieën in REM of diepe slaap?

Wanneer u 's nachts slaapt, schakelt uw lichaam tussen snelle oogbewegingen (REM) slaap en niet-REM slaap. De niet-REM slaap bestaat uit drie fases, van lichte slaap tot zeer diepe slaap. U vraagt zich misschien af - verbrandt u meer calorieën in bepaalde slaapstadia dan in andere?

Verrassend genoeg tonen studies aan dat de verbranding van calorieën redelijk consistent is in de REM, lichte niet-REM en diepe niet-REM slaap. Hoe lang u in elk stadium doorbrengt en hoe vaak u ertussen heen en weer gaat, kan echter invloed hebben op uw energieverbranding. Als u meer tijd in diepe slaap doorbrengt en de REM bereikt, optimaliseert u uw rust zodat u de volgende dag beter calorieën verbrandt.

Tijdens de REM-slaap zijn uw hersenen zeer actief en komen dromen voor, maar blijft uw lichaam ontspannen. Niet-REM diepe slaap is herstellend voor lichaam en geest. Als u voldoende tijd in zowel de REM als de diepe slaap doorbrengt, voelt u zich de volgende dag verfrist en energiek.

Als de slaap 's nachts vaak verstoord wordt, mist u de ene fase meer dan de andere. Vaak wakker worden kan u bijvoorbeeld beroven van de essentiële REM-slaap. Onvoldoende diepe slaap kan optreden als u niet genoeg totale slaaptijd toekent.

Slaap van slechte kwaliteit kan de eetlust en de vetverbrandingshormonen de volgende dag negatief beïnvloeden. Gebalanceerde slaap van hoge kwaliteit met voldoende tijd in elke fase helpt dus om dag en nacht de piek in calorieverbranding te behouden.

Kan een dutje u helpen extra calorieën te verbranden?

Kan een dutje stiekem uw calorieverbranding een boost geven? Onderzoek toont aan dat het antwoord ja is! Een dutje doet echt wat extra calorieën verbranden en biedt daarnaast een aantal geweldige gezondheidsvoordelen.

Zelfs 20-30 minuten extra slaap in de middag kan u helpen om 25-50 extra calorieën te verbranden. Hoewel dat misschien niet veel lijkt, kunnen die kleine calorieverbrandingen na verloop van tijd wel oplopen. Bovendien gaan de voordelen van een kort dutje verder dan alleen een kleine calorieverbranding.

Slapen kan de mentale helderheid herstellen en u een broodnodige energieboost geven om de rest van de dag door te komen. Als u goed uitgerust bent, kunt u gezondere keuzes maken en actiever zijn, wat u beide helpt om extra calorieën te verbranden.

Voor de meeste volwassenen geldt dat u uw dutjes tot 30 minuten moet beperken om te voorkomen dat uw nachtrust wordt verstoord. Neem dus de tijd om uzelf af en toe te trakteren op een dutje, in de wetenschap dat het calorieverbranding en gezondheidsvoordelen biedt. Zorg er wel voor dat u het dutje kort houdt en niet te dicht bij bedtijd doet.

Hoe kan meer slaap u helpen meer calorieën te verbranden?

U hebt waarschijnlijk gehoord dat voldoende slaap cruciaal is voor een gezond lichaamsgewicht en een gezonde stofwisseling. Maar u vraagt zich misschien af hoe voldoende slaap u precies helpt om meer calorieën te verbranden. Er zijn verschillende onderling verbonden manieren waarop een goede nachtrust helpt om meer calorieën te verbranden:

 • Voldoende slapen helpt bij het reguleren van hormonen die de stofwisseling beïnvloeden, zoals cortisol, insuline, leptine en ghreline. Slecht slapen gooit deze vetverbrandende hormonen overhoop.
 • Slaapgebrek vergroot het verlangen naar suikerrijke, calorierijke voedingsmiddelen de volgende dag. Te weinig slaap verhoogt ook de eetlust. Deze problemen kunnen leiden tot overeten en het consumeren van overtollige calorieën.
 • Na een goede nachtrust van 7-9 uur piekt uw basale stofwisseling door het herstel van een optimale hormoonbalans, waardoor uw lichaam in rust meer calorieën kan verbranden.
 • Als u goed uitgerust bent, hebt u meer energie voor lichaamsbeweging en kunt u zich gemakkelijker aan uw workouts houden, waardoor u nog meer calorieën verbrandt.
 • Goede slaap verbetert de insulinegevoeligheid, zodat uw lichaam suikers kan verwerken voor energie in plaats van overtollige suikers op te slaan als lichaamsvet wanneer u te veel eet of te laat snackt.
 • Diepe slaap van hoge kwaliteit zorgt ervoor dat uw lichaam efficiënter functioneert, waardoor u energie bespaart en meer calorieën kunt verbranden terwijl u wakker en actief bent.

Slechte slaappatronen en onvoldoende slaapduur zijn consequent in verband gebracht met een verhoogd risico op gewichtstoename en obesitas. Als u zich dus elke nacht concentreert op een goede nachtrust van minstens 7-9 uur, kunt u uw calorieverbranding opvoeren en uw gewicht onder controle houden.

10 Tips om 's nachts meer calorieën te verbranden terwijl u slaapt

Wilt u uw stofwisselingsvuur aanwakkeren zodat u meer calorieën verbrandt terwijl u slaapt? Hier zijn 10 bewezen tips om 's nachts zoveel mogelijk calorieën te verbranden:

 1. Doe regelmatig aan lichaamsbeweging - Streef naar 20-30 minuten hartstimulerende lichaamsbeweging per dag om meer calorieverbrandende spiermassa op te bouwen. Dit verhoogt uw stofwisseling lang nadat uw training is afgelopen.
 2. Eet meer eiwitten - Een hogere eiwitinname kan het aantal calorieën dat u 's nachts verbrandt verhogen, omdat eiwitten meer energie kosten om te verteren.
 3. Drink meer water - Een goede hydratatie is essentieel voor een optimale stofwisseling. Gehydrateerd zijn maximaliseert de calorieverbranding.
 4. Beheer stress - Chronische stress verhoogt het cortisolgehalte, wat de stofwisseling kan schaden. Stressverlagende activiteiten zoals yoga helpen dit effect om te keren.
 5. Optimaliseer uw slaapgewoonten - Op vaste tijden naar bed gaan en wakker worden, de blootstelling aan blauw licht 's nachts beperken en uw slaapkamer koel en donker maken kan de calorieverbrandende slaapkwaliteit maximaliseren.
 6. Overtollig lichaamsvet kwijtraken - Het dragen van overtollig lichaamsvet kan de stofwisseling verlagen. Als u vet vermindert door caloriegecontroleerd te eten en te sporten, zal uw calorieverbranding in uw slaap toenemen.
 7. Magere spieren opbouwen - Magere spieren opbouwen of behouden via krachttraining terwijl u vet verliest, is essentieel om dag en nacht meer calorieën te verbranden.
 8. Neem een magnesiumsupplement - Magnesium helpt bij het reguleren van de stofwisseling. Veel volwassenen hebben een tekort aan dit belangrijke mineraal.
 9. Probeer intermitterend vasten - Afwisselend vasten en eten kan de metabolische flexibiliteit en nachtelijke calorieverbranding stimuleren.
 10. Zorg dat u 's nachts 7-9 uur slaapt - Maak van slapen een prioriteit en zorg dat u minstens 7 uur slaapt, maar niet meer dan 9 uur, voor een ideale stofwisseling en calorieverbranding de klok rond.

Door uw levensstijl te veranderen door middel van slimme voeding, regelmatige lichaamsbeweging, stressvermindering en goede slaap, kunt u 24 uur per dag, 7 dagen per week maximale calorieën verbranden. Voer dus enkele van deze wetenschappelijk onderbouwde tips uit om uw stofwisselingsmotoren aan te zwengelen.

Waar komt het op neer bij verbrande calorieën terwijl u slaapt?

Samenvattend kunt u zien dat uw lichaam niet echt metabolisch rust terwijl u slaapt. Uw stofwisselingssnelheid in rust zorgt ervoor dat u de hele nacht door continu calorieën verbrandt om onbewuste basisfuncties aan te drijven. Voor de meeste volwassenen komt dat neer op 50-100 verbrande calorieën per geslapen uur.

De verbranding van calorieën tijdens het slapen varieert echter aanzienlijk van persoon tot persoon op basis van verschillende factoren. Uw leeftijd, geslacht, gewicht, lichaamssamenstelling, dieet, activiteitenniveau en gezondheidsstatus hebben allemaal invloed op de hoeveelheid calorieën die u 's nachts verbrandt. Zaken als medicijnen, onderliggende gezondheidstoestanden en slaapgewoonten spelen ook een rol.

Hoewel u niet precies kunt bepalen wat er fysiologisch gebeurt tijdens uw slaap, kunt u wel uw leefstijl optimaliseren. Door regelmatig te bewegen, evenwichtig te eten, stress onder controle te houden en 's nachts genoeg te snurken, kunt u 24/7 calorieën verbranden.

Dus troost u met de wetenschap dat wanneer u vannacht in slaap valt, uw lichaam achter de schermen ijverig doorwerkt om calorieën te verbranden terwijl u boomstammen zaagt. Zoete dromen!

Belangrijkste opmerkingen:

 • Volwassenen verbranden ongeveer 50-100 calorieën per uur als ze slapen.
 • Mannen en gespierdere mensen verbranden 's nachts meer calorieën
 • Dieet, lichaamsbeweging, stress en gezondheid hebben invloed op calorieverbranding
 • Slechte slaap kan de calorieverbrandingshormonen aantasten
 • Zorg dat u 's nachts 7-9 uur krijgt voor een ideale gezondheid en stofwisseling
 • Tips voor workouts, proteïne, hydratatie en slaap kunnen de calorieverbranding maximaliseren

Hoeveel calorieën verbrandt u terwijl u slaapt?

Het aantal calorieën dat u tijdens het slapen verbrandt, varieert afhankelijk van verschillende factoren zoals uw gewicht, leeftijd, geslacht en stofwisseling. Gemiddeld verbrandt een persoon ongeveer 38 calorieën per uur tijdens het slapen.

Hoe kan ik meer calorieën verbranden tijdens het slapen?

Hoewel u het aantal calorieën dat u tijdens het slapen verbrandt niet rechtstreeks kunt controleren, zijn er een paar dingen die u kunt doen om uw energieverbruik tijdens de slaap te verhogen. Het behouden van een gezond gewicht, voldoende slaap en een goede slaaphygiëne zijn factoren die invloed kunnen hebben op hoeveel calorieën u verbrandt.

Hoe beïnvloeden slaapgewoonten hoeveel calorieën u verbrandt tijdens het slapen?

Uw slaapgewoonten, zoals de duur en de kwaliteit van uw slaap, kunnen van invloed zijn op het aantal calorieën dat u tijdens uw slaap verbrandt. Voldoende slaap en een regelmatig slaapschema kunnen bijvoorbeeld bijdragen aan een betere energie-uitgave tijdens de slaap.

Kunt u calorieën verbranden als u slaapt?

Ja, uw lichaam blijft calorieën verbranden, zelfs als u slaapt. Maar de hoeveelheid calorieën die u tijdens uw slaap verbrandt, is over het algemeen lager dan wanneer u lichamelijk actief bent.

Hoe kan ik beter slapen om de meeste calorieën te verbranden?

Om uw slaapkwaliteit te verbeteren en uw calorieverbranding tijdens de slaap te verhogen, is het belangrijk om een regelmatige slaaproutine op te bouwen, een comfortabele slaapomgeving te creëren en een goede slaaphygiëne te betrachten. Dit houdt in dat u geen cafeïne en elektronische apparaten gebruikt vlak voor het slapengaan en dat u ervoor zorgt dat u genoeg slaap krijgt.

Hoeveel calorieën worden er tijdens het slapen verbrand?

Zoals eerder vermeld, kan het aantal calorieën dat tijdens het slapen wordt verbrand, variëren afhankelijk van individuele factoren. Gemiddeld verbrandt een persoon ongeveer 38 calorieën per uur tijdens het slapen. In de loop van een nacht slapen kan dit oplopen tot enkele honderden calorieën.

Welke rol speelt het energieverbruik tijdens de slaap in de calorieverbranding?

Het energieverbruik tijdens de slaap verwijst naar het aantal calorieën dat uw lichaam verbruikt terwijl het in rust is tijdens de slaapcyclus. Hoewel de verbrande calorieën tijdens de slaap een kleiner deel van uw dagelijkse energie-uitgaven uitmaken in vergelijking met lichamelijke activiteit, draagt het toch bij aan de totale calorieverbranding.

Hoe kan ik het aantal verbrande calorieën tijdens het slapen verhogen?

Hoewel u het aantal calorieën dat u tijdens uw slaap verbrandt niet rechtstreeks kunt beïnvloeden, kunt u uw algehele calorieverbranding wel verhogen door gezonde leefgewoonten aan te nemen. Regelmatig bewegen, een gezond gewicht behouden en een evenwichtig dieet volgen zijn factoren die indirect de calorieverbranding tijdens het slapen kunnen beïnvloeden.

Hoeveel calorieën verbrand ik in mijn slaap?

Het aantal calorieën dat u tijdens uw slaap verbrandt, kan variëren afhankelijk van uw individuele kenmerken zoals gewicht, leeftijd en stofwisseling. Gemiddeld verbrandt een persoon ongeveer 38 calorieën per uur tijdens het slapen.

Welke factoren dragen bij tot de hoeveelheid calorieën die u verbrandt terwijl u slaapt?

Veel verschillende factoren dragen bij aan de hoeveelheid calorieën die u tijdens het slapen verbrandt. Daartoe behoren factoren zoals uw gewicht, leeftijd, geslacht, stofwisselingssnelheid en algemene gezondheid. Daarnaast kunnen de duur en de kwaliteit van uw slaap ook van invloed zijn op de calorieverbranding tijdens uw slaap.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting op één order

Welk product heb ik nodig?
As Seen On:
 • https://www.deondernemer.nl/actueel/retail/cibdol-opent-brandstore-stap-ideaal~2659792
 • https://retailtrends.nl/item/62892/cibdol-het-highend-cbd-merk-waar-je-niet-high-van-wordt
 • https://www.dailybase.nl/thegoodlife/lifestyle-thegoodlife/cibdol-opent-cbd-brandstore-amsterdam/
 • https://www.ad.nl/regiosport-den-haag/karlien-sleper-heeft-spelen-in-monobob-als-missie-ik-voel-me-vrijer-bij-deze-nieuwste-bobsleediscipline~a0db0ffe/
 • https://www.womenshealthmag.com/nl/beauty/g34723687/cbd-producten/
 • https://www.libelle.nl/