De beste manier om 500 calorieën te verbranden met wandelen

Gepubliceerd:

Wandelen is een van de eenvoudigste maar meest effectieve vormen van lichaamsbeweging om calorieën te verbranden. Met wat planning en een stevig tempo kunt u tot wel 500 calorieën of meer verbranden in slechts één wandeltraining!

In deze gedetailleerde gids vindt u antwoorden op alle belangrijke vragen over 500 calorieën verbranden door te wandelen:

 • Hoeveel calorieën kunt u realistisch gezien per uur wandelen verbranden?
 • Welke wandelsnelheid en -intensiteit is nodig om dat doel van 500 calorieën te halen?
 • Hoeveel stappen moet u elke dag zetten om 500 calorieën te verbranden met wandelen?
 • Hoe lang en hoe ver moet u precies lopen om 500 calorieën te verbranden?
 • Welke technieken en tips zorgen voor een maximale calorieverbranding tijdens het wandelen?

Wandelen is een oefening met weinig impact die perfect is voor vrijwel elk fitnessniveau. Laten we de cijfers eens op een rijtje zetten, zodat u tot 500 calorieën per sessie kunt afvallen en uw doelen voor gewichtsverlies kunt bereiken door gewoon te gaan wandelen!

De beste manier om 500 calorieën te verbranden met wandelen

Verbrande calorieën per uur wandelen berekenen

De belangrijkste factor bij het bepalen van de calorieverbranding door lopen is de intensiteit en snelheid waarmee u loopt. Hier ziet u hoeveel calorieën mensen met verschillende gewichten gewoonlijk verbranden bij verschillende wandeltempo's:

 • Rustig wandelen op 2 km/u: 150 lb persoon - 57 calorieën; 200 lb persoon - 76 calorieën; 250 lb persoon - 95 calorieën
 • Matig tempo van 3 km/u: 150 lb persoon - 170 calorieën; 200 lb persoon - 227 calorieën; 250 lb persoon - 283 calorieën
 • Snelwandelen op 4 km/u: 150 lb persoon - 226 calorieën; 200 lb persoon - 303 calorieën; 250 lb persoon - 379 calorieën
 • Rijden/joggen op 5 km/u: 150 lb persoon - 282 calorieën; 200 lb persoon - 379 calorieën; 250 lb persoon - 474 calorieën

Zoals u kunt zien, verbrandt sneller lopen exponentieel meer calorieën per uur. Het exacte aantal hangt af van uw lichaamsgewicht en inspanningsniveau. Maar over het algemeen hebben de meeste wandelaars voor het verbranden van 500 calorieën per uur een stevig tempo van minstens 4-4,5 km/u nodig.

Zwaardere wandelaars rond de 250 lbs kunnen 500 calorieën verbranden in een iets langzamer tempo, terwijl lichtere wandelaars 5 mph of meer moeten lopen om die 500 calorieën per uur te halen.

Aantal stappen per dag om 500 calorieën te verbranden

Naast stevig wandelen gedurende een bepaalde tijd, kunt u ook streven naar een streefaantal stappen per dag om 500 calorieën te verbranden met wandelen.

Het aantal stappen varieert aanzienlijk op basis van het lichaamsgewicht. Hier zijn schattingen van het aantal stappen per dag dat nodig is om 500 calorieën te verbranden voor wandelaars met verschillende gewichten:

 • Voor een persoon van 150 kg: 11.000-12.500 stappen
 • Voor een persoon van 200 lb: 9.000-10.000 stappen
 • Voor een persoon van 250 kg: 7.500-8.500 stappen

Het exacte aantal stappen om 500 calorieën te verbranden hangt ook af van de intensiteit van die stappen. Met bredere, snellere passen verbrandt u meer calorieën dan met kortere, langzamere stappen. Ga voor stevige, aerobische stappen die gericht zijn op een goede houding en het pompen van de armen.

Streefwandeltempo om 500 calorieën te verbranden in 60 minuten

Dus hoe snel moet u precies lopen om ongeveer 500 calorieën te verbranden in één sessie van 60 minuten?

De meeste wandelaars moeten in een tempo van 3,5 tot 4 mijl per uur lopen om 500 calorieën te verbranden.

Hier is een uitsplitsing naar gewicht:

 • Voor een wandelaar van 150 kg verbrandt u met 3,5 mph ongeveer 525 calorieën per uur.
 • Een wandelaar van 180 kg zou ongeveer 3,75 km/u moeten lopen om 500 calorieën in 60 minuten te verbranden.
 • Een wandelaar van 200 kg moet streven naar 3,5 mph.
 • Zwaardere wandelaars rond de 250 lbs kunnen 500 calorieën verbranden bij dichter bij 3 mph.

U kunt het beste investeren in een fitnesshorloge dat real-time calorieverbrandingsgegevens geeft op basis van uw hartslag en beweging. U kunt ook kaart-apps gebruiken om uw loopsnelheid over bepaalde afstanden bij te houden.

Te langzaam lopen kan uw calorieverbruik echt verminderen. Met slechts 3 km/u zou een wandelaar van 155 kg slechts ongeveer 300 calorieën per uur verbranden.

Tips om sneller te lopen:

 • Powerwalk door uw armen heen en weer te pompen
 • Neem kortere, snellere stappen
 • Loop met een goede houding - leun niet voorover
 • Luister naar upbeat muziek op 130-180 BPM
 • Neem regelmatig stevige intervallen
 • Eerst opwarmen, dan sneller lopen
 • Concentreer u op het nemen van volledige stappen van hiel tot teen

Met oefening bouwt u uithoudingsvermogen op om 60 minuten of langer in een tempo van 500 calorieën te lopen. Door uw wandelroutes en workouts af te wisselen, voorkomt u eentonigheid.

Hoe lang duurt het om 500 calorieën weg te lopen?

Stel dat uw doel specifiek is om 500 calorieën te verbranden in één sessie - hoe lang zou u dan moeten lopen op basis van uw tempo?

Als u in een gematigd tempo van 3 km/u loopt, wat de meeste beginners kunnen volhouden, zou het ongeveer 75 minuten duren om 500 calorieën te verbranden.

Als u een stevig tempo van 3,5 km/u aanhoudt, kan een wandelaar van 155 kg in ongeveer 60 minuten 500 calorieën verbranden.

En bij een zeer stevig tempo van 4 km/u kan diezelfde wandelaar 500 calorieën verbranden in slechts 50 minuten wandelen!

Houd er rekening mee dat deze getallen slechts schattingen zijn. De werkelijke tijd die nodig is om 500 calorieën weg te lopen, kan variëren op basis van het gewicht van de wandelaar, het terrein, de helling en het algehele inspanningsniveau. Maar het gebruik van tijdsdoelen kan u helpen motiveren om een stevig tempo van 500 calorieën aan te houden.

Wandeltips voor een maximale calorieverbranding

Als het uw doel is om zoveel mogelijk calorieën en vet te verbranden met uw wandeltrainingen, dan zijn hier enkele belangrijke strategieën om nog meer calorieën te verbranden:

1. Loop op een helling - Het oplopen van heuvels of het beklimmen van trappen biedt weerstand die de calorieverbranding aanzienlijk verhoogt in vergelijking met het lopen op een vlakke ondergrond. Zelfs kleine heuvels en viaducten op uw route kunnen een verschil maken.

2. Voeg intervallen toe - Door korte intervallen van 1-3 minuten van stevig wandelen of joggen op te nemen in uw normale tempo wandeling, kunt u het totale calorieverbruik drastisch verhogen.

3. 3.Pomp uw armen krachtig op - Als u uw armen echt heen en weer beweegt, worden uw spieren in het bovenlichaam aangespoord en kunt u sneller en langer lopen.

4. Draag een verzwaard vest - Door slechts 10-20 pond extra gewicht toe te voegen met een verzwaard vest kunt u de calorieverbranding opvoeren zonder extra impact op uw gewrichten.

5. Luister naar opzwepende muziek - Het is bewezen dat luisteren naar nummers met 130-180 BPM de loopsnelheid verhoogt en een snelle pas makkelijker maakt.

6. Loop langere afstanden - Bouw geleidelijk op naar 45-90 minuten wandelen om elke sessie meer calorieën te verbranden.

7. Neem een trainingsmaatje - Een partner om mee te wandelen kan u helpen motiveren om verder en sneller te lopen.

8. Neemde tijd op - Gebruik een stopwatch om sneller of verder te lopen dan uw vorige persoonlijke beste tijd.

9. Blijf gehydrateerd - Zorg ervoor dat u voldoende water drinkt voor en tijdens lange wandelingen om uw energieniveau op peil te houden. Uitdroging veroorzaakt vermoeidheid.

10. Houd uw statistieken bij - Gebruik een fitnesstracker of app om uw tempo, hartslag, afstand en calorieën te volgen. Deze gegevens kunnen u inspireren om te blijven verbeteren.

Door zoveel mogelijk van deze verbeterde wandelstrategieën te combineren, kunt u veel meer calorieën verbranden dan met gewoon wandelen. Experimenteer om uit te vinden welke technieken voor u het beste werken.

Belangrijkste tips voor wandelen om 500 calorieën te verbranden

Hier zijn de belangrijkste punten om te onthouden als het gaat om een geweldige verbranding van 500 calorieën met wandelen:

 • Voor de meeste mensen geldt dat u in een stevig tempo van 3,5-4 mph of sneller moet lopen om 500 calorieën per uur wandelen te verbranden.
 • Houd uw tempo bij met smartphone-apps of draagbare apparaten om op schema te blijven.
 • Verwacht dat u tot 75 minuten moet lopen in een gematigder tempo van 3 km/u om 500 calorieën te verbranden.
 • Neem minstens 9.000-12.000 stappen per dag (afhankelijk van uw lichaamsgewicht) om 500 calorieën te verbranden met alleen wandelen.
 • Gebruik calorieverhogende strategieën zoals intervallen, heuvels, armpompen en langere afstanden.
 • Consistentie is de sleutel - streef ernaar om 4-5 dagen per week stevig te wandelen om gewichtsverlies te blijven zien.

Als u slechts 100 extra calorieën per dag verbrandt door te wandelen, kunt u in een jaar tijd al 10 kilo afvallen. Stelt u zich dus de mogelijkheden eens voor als u meerdere dagen per week consequent 500 extra calorieën kunt verbranden!

Wandelen is echt een van de meest eenvoudige en toegankelijke vormen van lichaamsbeweging voor mensen van alle fitnessniveaus. Door uw wandeltraining te optimaliseren zodat u meer calorieën verbrandt, wordt u fitter terwijl u ongewenst gewicht verliest.

Maak uw wandelingen pittiger en uitdagender. Houd uw tempo, hartslag, afstand en tijd bij. En houd uw resultaten bij in termen van verloren centimeters en afgevallen gewicht. 500 calorieën verbranden door te wandelen is een haalbare opstap naar een betere gezondheid.

Hoeveel calorieën kunt u met wandelen verbranden?

Het aantal calorieën dat u tijdens het wandelen verbrandt, hangt af van verschillende factoren zoals uw gewicht, loopsnelheid en afgelegde afstand. Gemiddeld verbrandt u ongeveer 100 calorieën per kilometer die u loopt.

Kunt u 500 calorieën verbranden met wandelen?

Ja, u kunt 500 calorieën verbranden met wandelen. Om dit te bereiken, moet u ongeveer 90 minuten wandelen in een stevig tempo van ongeveer 3,5 mijl per uur.

Hoe kan wandelen u helpen om 500 calorieën per dag te verbranden?

Wandelen kan u helpen om 500 calorieën per dag te verbranden door het in uw dagelijkse routine op te nemen. Door ongeveer 90 minuten in een gematigd tempo te wandelen, kunt u deze calorieverbranding bereiken en helpen bij het afvallen.

Helpt 5000 stappen per dag lopen u om 500 calorieën te verbranden?

5000 stappen per dag lopen kan u zeker helpen om calorieën te verbranden, maar het is niet per se genoeg om precies 500 calorieën te verbranden. Het aantal verbrande calorieën hangt af van verschillende factoren, dus het is altijd goed om te streven naar een hoger aantal stappen of een langere duur om meer calorieën te verbranden.

Hoe verbrand ik de meeste calorieën tijdens het wandelen?

Om tijdens het wandelen de meeste calorieën te verbranden, kunt u uw wandelsnelheid verhogen of hellingen of heuvels in uw wandelroute opnemen. Door in een hoger tempo of op een helling te lopen, kunt u meer spieren aanspreken en meer calorieën verbranden.

Hoeveel calorieën verbrandt u als u 3 mijl per uur loopt?

Wandelen in een tempo van 3 mijl per uur kan u helpen om ongeveer 300-400 calorieën per uur te verbranden, afhankelijk van uw gewicht en andere individuele factoren.

Verbrandt wandelen met 4 km/u 500 calorieën?

Wandelen in een tempo van 4 mijl per uur kan u helpen om ongeveer 400-500 calorieën per uur te verbranden, afhankelijk van factoren zoals uw gewicht en loopefficiëntie.

Is wandelen een goede manier om af te vallen?

Ja, wandelen is een geweldige manier om gewicht te verliezen. Het is een oefening met weinig impact die gemakkelijk in uw dagelijkse routine kan worden opgenomen. Door calorieën te verbranden met wandelen en een calorietekort te behouden, kunt u afvallen.

Verbrandt u evenveel calorieën met wandelen of hardlopen over dezelfde afstand?

Nee, wandelen en hardlopen verbranden calorieën op verschillende snelheden. Met hardlopen verbrandt u over het algemeen meer calorieën per kilometer dan met wandelen. De exacte calorieverbranding hangt echter af van factoren zoals snelheid, gewicht en individuele fitheid.

Hoeveel calorieën kunt u verbranden door een hele dag te wandelen?

Het aantal calorieën dat u verbrandt tijdens een hele dag wandelen kan sterk variëren, afhankelijk van de duur van de wandeling, de snelheid, het gewicht en andere factoren. Gemiddeld kunt u met een dag wandelen ongeveer 2000-2500 calorieën of meer verbranden.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting op één order

Welk product heb ik nodig?
As Seen On:
 • https://www.deondernemer.nl/actueel/retail/cibdol-opent-brandstore-stap-ideaal~2659792
 • https://retailtrends.nl/item/62892/cibdol-het-highend-cbd-merk-waar-je-niet-high-van-wordt
 • https://www.dailybase.nl/thegoodlife/lifestyle-thegoodlife/cibdol-opent-cbd-brandstore-amsterdam/
 • https://www.ad.nl/regiosport-den-haag/karlien-sleper-heeft-spelen-in-monobob-als-missie-ik-voel-me-vrijer-bij-deze-nieuwste-bobsleediscipline~a0db0ffe/
 • https://www.womenshealthmag.com/nl/beauty/g34723687/cbd-producten/
 • https://www.libelle.nl/