10 verschillende manieren om 500 calorieën in een uur te verbranden.

Gepubliceerd:

Wilt u 500 calorieën verbranden in een uur? Op zoek naar de beste workout om 500 calorieën te verbranden? Nu het aantal zwaarlijvige mensen toeneemt, zijn veel mensen op zoek naar efficiënte manieren om calorieën te verbranden en gewicht te verliezen. Een extra 500 calorieën per dag verbranden kan u helpen om ongeveer een pond per week te verliezen!

Waarom is het nuttig om te weten hoe u snel 500 calorieën kunt verbranden?

In dit artikel vindt u 10 geweldige opties om 500 calorieën te verbranden in minder dan 60 minuten. We zullen een overzicht geven van verschillende workouts, gedetailleerd aangeven hoeveel calorieën u met elke workout per uur verbrandt, en uitleggen hoe u uw calorieverbranding kunt maximaliseren. Lees verder om te leren hoe u calorieën kunt verbranden en uw gezondheid kunt verbeteren door lichaamsbeweging!

Waarom is het nuttig om te weten hoe u snel 500 calorieën kunt verbranden?

500 calorieën verbranden in een uur klinkt misschien veel, maar het is heel goed te doen met de juiste soort oefening. Weten hoe u snel calorieën kunt verbranden is om verschillende redenen nuttig:

 • Het kan u helpen een calorietekort te bereiken om af te vallen. Om een pond per week af te vallen, hebt u een tekort van 3500 calorieën nodig. Door 500 extra calorieën per dag te verbranden, creëert u dit tekort.
 • Korte, intensieve trainingssessies verbranden meer calorieën per minuut dan trainingen met een lagere intensiteit. U kunt meer calorieën verbranden in minder tijd.
 • Trainingen met een hoge calorieverbranding verbeteren uw cardiovasculaire conditie en bouwen calorieverbrandende spieren op. Dit stimuleert uw stofwisseling zodat u de hele dag meer calorieën verbrandt.
 • Door uw verbrande calorieën tijdens het sporten bij te houden, kunt u bepalen of u het tekort creëert dat nodig is om af te vallen.
 • Als u weet welke workouts de meeste calorieën verbranden, kunt u uw calorieverbranding tijdens trainingssessies maximaliseren.

Hoeveel calorieën verbrandt een uur sporten?

Het aantal calorieën dat u per uur verbrandt, hangt af van de oefening, uw gewicht en hoe intensief u traint. Hier is een ruwe schatting van het aantal calorieën dat u per uur verbrandt voor iemand van 155 kg:

 • Wandelen: 300 calorieën
 • Joggen: 500-600 calorieën
 • Rondjes zwemmen: 500 calorieën
 • Fietsen: 400 calorieën
 • HIIT-training: 600-800 calorieën
 • Krachttraining: 250-400 calorieën

Zwaardere mensen verbranden meer calorieën voor dezelfde oefening. Maar over het algemeen verbranden cardio met hoge intensiteit en circuittraining met het hele lichaam de meeste calorieën per uur.

10 Manieren om 500 calorieën te verbranden in minder dan 60 minuten

Hier zijn 10 geweldige workouts waarmee u 500 calorieën in minder dan een uur kunt verbranden:

1. Ga 3 tot 4 km hardlopen

Met hardlopen verbrandt u veel calorieën in korte tijd. Bij een tempo van 10 minuten per mijl verbrandt iemand van 155 pond ongeveer 100 calorieën per mijl. Dus als u in 40 minuten 4 mijl gaat hardlopen, verbrandt u ongeveer 500 calorieën.

2. 50 minuten fietsen of roeien

Zowel fietsen als roeien verbrandt snel calorieën. Krachtig fietsen of roeien gedurende 50 minuten kan meer dan 500 calorieën verbranden. Om meer te verbranden, kunt u intervallen van hoge weerstand en snelheid gebruiken.

3. 60 minuten lang rondjes zwemmen

Een uur lang baantjes zwemmen met een matige inspanning helpt de meeste mensen om meer dan 500 calorieën te verbranden. Een combinatie van vrije slag en schoolslag houdt het interessant.

4. Neem een hartversterkende spin- of fietsles

Met spinning of fietslessen met hoge intensiteit verbrandt u vaak meer dan 700 calorieën per uur. Het hoge tempo, het klimmen en de intervallen zorgen voor een torenhoge hartslag voor een maximale calorieverbranding.

5. 30-45 minuten touwtje springen

Touwtje springen is een zeer effectieve calorieënverbrander. In minder dan 30 minuten snel touwtje springen kunt u meer dan 500 calorieën verbranden. Gebruik intervaltraining om de hoge intensiteit te behouden.

6. Probeer kickboksen of cardiokickboksen

De stoten, trappen en atletische bewegingen van kickboksen vernietigen calorieën. Volg een energieke kickboksles of doe intervallen kickboksen op een zware zak om tot 800 calorieën per uur te verbranden.

7. Doe een HIIT loopbandtraining

HIIT (intervaltraining met hoge intensiteit) is een snelle manier om calorieën te verbranden. Met korte sprintintervallen op een loopband kunt u 700+ calorieën verbranden in slechts 30-40 minuten. Sprint 30 seconden en herstel dan 90 seconden.

8. Neem een spinles met hoge intensiteit

Spinninglessen maken gebruik van intervallen van intens fietsen met herstelperiodes. Door uw hartslag de hele tijd hoog te houden, kunnen deze lessen van 50 minuten tot 750 calorieën verbranden.

9. Voltooi een hardcore circuittrainingssessie

Circuittraining combineert gewichtheffen met cardio-intervallen zoals springtouw, roeien en kettlebellzwaaien. Het verbrandt vet en houdt het metabolisme hoog tijdens en na de training.

10. Speel basketbal, voetbal of racketsport

Sporten met een hoge intensiteit kan tot wel 800 calorieën per uur verbranden. Door de constante beweging, het sprinten en het gebruik van uw spieren verbrandt u megacalorieën!

5 Tips om de meeste calorieën per uur te verbranden

Hier zijn enkele tips om u te helpen de calorieverbranding te maximaliseren, zodat u 500 calorieën kunt verbranden in minder dan een uur:

 • Integreer HIIT: Met intervaltraining met hoge intensiteit verbrandt u meer calorieën dan met constante cardio. Wissel intense uitbarstingen af met korte rustperiodes.
 • Gebruik grote spiergroepen: Met oefeningen voor het hele lichaam, zoals burpees en kettlebellzwaaien, verbrandt u meer calorieën dan met geïsoleerde bewegingen.
 • Blijf gehydrateerd: Uitdroging belemmert de trainingsprestaties, zodat u minder calorieën verbrandt. Drink water voor, tijdens en na het sporten.
 • Gebruik een goede vorm: Met een goede vorm kunt u langer en intensiever trainen om het calorieverbruik te verhogen.
 • Houd de intensiteit in de gaten: Het gebruik van een hartslagmonitor helpt u om een hoog intensiteitsniveau aan te houden voor maximale calorieverbranding.

De afhaalmaaltijd: 500 calorieën verbranden is absoluut haalbaar

500 calorieën verbranden in minder dan een uur is een uitdagend maar haalbaar doel voor de meeste relatief fitte mensen. Het gebruik van een slimme programmering die HIIT, lichaamsoefeningen en samengestelde bewegingen combineert, is de sleutel tot een maximale calorieverbranding.

Als u consequent 500 extra calorieën per dag verbrandt, creëert u het wekelijkse calorietekort van 3500 dat nodig is voor 1 pond vetverlies per week. Dus kies een workout die u leuk vindt en maak u klaar om te zweten, calorieën te verbranden en een slank lichaam te vormen!

Hier zijn de belangrijkste opmerkingen:

 • Cardio met hoge intensiteit en circuittraining voor het hele lichaam verbranden de meeste calorieën per uur
 • Hardlopen, fietsen, zwemmen en HIIT-workouts zijn geweldig om snel 500 calorieën te verbranden.
 • Gebruik intervaltraining, oefeningen voor grote spiergroepen en de juiste vorm om zoveel mogelijk calorieën te verbranden
 • Als u dagelijks 500 extra calorieën verbrandt, kunt u ongeveer 1 pond per week verliezen.
 • Het bijhouden van verbrande calorieën tijdens het sporten helpt u om een calorietekort te behouden

Dus probeer een van deze efficiënte calorieverbrandende workouts en u zult in een mum van tijd 500 calorieën verbranden!

V: Wat zijn 10 verschillende manieren om 500 calorieën in een uur te verbranden?

A: Hier zijn 10 verschillende manieren om 500 calorieën in een uur te verbranden:

V: Hoe kan ik het aantal verbrande calorieën tijdens een training schatten?

A: Er zijn verschillende formules en online calculators beschikbaar om het aantal verbrande calorieën tijdens een workout te schatten. Deze berekeningen houden rekening met factoren zoals uw lichaamsgewicht, de intensiteit van de oefening en de duur van de training.

V: Wat zijn enkele leuke manieren om 500 calorieën te verbranden?

A: Enkele leuke manieren om 500 calorieën te verbranden zijn dansen, deelnemen aan een groepsfitnessles, sporten, zwemmen en fietsen.

V: Hoe lang duurt het om 500 calorieën te verbranden?

A: De tijd die nodig is om 500 calorieën te verbranden hangt af van de intensiteit van de oefening en uw lichaamsgewicht. Gemiddeld hebt u ongeveer 60 minuten matige tot intensieve lichaamsbeweging nodig om 500 calorieën te verbranden.

V: Met welke oefeningen verbrandt u 500 calorieën in 30 minuten?

A: Trainingen met een hoge intensiteit zoals circuittraining, hardlopen, kickboksen en intervaltraining kunnen u helpen om 500 calorieën te verbranden in slechts 30 minuten.

V: Kan ik 500 calorieën per dag verbranden om af te vallen?

Antwoord: Als u 500 calorieën per dag verbrandt door lichaamsbeweging, naast het handhaven van een gezond dieet, kunt u een calorietekort creëren en mogelijk na verloop van tijd gewicht verliezen.

V: Hoe kan ik meer calorieën verbranden tijdens het sporten?

A: Om tijdens het sporten meer calorieën te verbranden, kunt u de intensiteit van uw trainingen verhogen, intervaltraining opnemen, weerstandstraining toevoegen en activiteiten doen waarbij grote spiergroepen betrokken zijn.

V: Hoeveel calorieën verbrandt wandelen op een loopband?

A: Het aantal calorieën dat u verbrandt tijdens het lopen op een loopband hangt af van factoren zoals uw lichaamsgewicht, loopsnelheid en helling. Gemiddeld kunt u ongeveer 500 calorieën verbranden in een uur stevig wandelen op een loopband.

V: Met welke andere oefeningen kan ik 500 calorieën verbranden?

Antwoord: Naast de eerder genoemde oefeningen zijn er nog andere activiteiten waarmee u 500 calorieën kunt verbranden, zoals roeien, touwtje springen, wandelen en een elliptische machine gebruiken.

V: Is het mogelijk om calorieën te blijven verbranden na een training?

A: Ja, het is mogelijk om calorieën te blijven verbranden na een training. Dit staat bekend als het "afterburn effect" of "excess post-exercise oxygen consumption (EPOC)". Trainingen met een hoge intensiteit en krachttraining kunnen uw stofwisselingssnelheid gedurende enkele uren na de training verhogen, wat leidt tot een voortdurende calorieverbranding.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting op één order

Welk product heb ik nodig?
As Seen On:
 • https://www.deondernemer.nl/actueel/retail/cibdol-opent-brandstore-stap-ideaal~2659792
 • https://retailtrends.nl/item/62892/cibdol-het-highend-cbd-merk-waar-je-niet-high-van-wordt
 • https://www.dailybase.nl/thegoodlife/lifestyle-thegoodlife/cibdol-opent-cbd-brandstore-amsterdam/
 • https://www.ad.nl/regiosport-den-haag/karlien-sleper-heeft-spelen-in-monobob-als-missie-ik-voel-me-vrijer-bij-deze-nieuwste-bobsleediscipline~a0db0ffe/
 • https://www.womenshealthmag.com/nl/beauty/g34723687/cbd-producten/
 • https://www.libelle.nl/