Afvallen en vet verbranden met deze snacks en voedingsmiddelen voor het slapengaan

Gepubliceerd:

Met honger naar bed gaan kan een van de grootste obstakels zijn bij het afvallen. Hunkeringen 's avonds laat kunnen uw inspanningen om af te vallen saboteren. De juiste voedingsmiddelen eten voordat u naar bed gaat, kan u echter helpen om 's nachts vet te verbranden en gewicht te verliezen terwijl u slaapt.

In dit bericht leert u meer over 10 perfecte snacks voor het slapengaan om u te helpen gewicht te verliezen. Deze nachtelijke snackideeën stillen uw honger, voorkomen trek, stimuleren de vetverbrandingshormonen en helpen u om lichter wakker te worden.

Waarom eten voor het slapengaan kan helpen bij gewichtsverlies

Waarom eten voor het slapengaan kan helpen bij gewichtsverlies

Het eten van een vullende, voedzame snack voor het slapengaan heeft verschillende voordelen voor gewichtsverlies:

 • Het voorkomt dat u 's avonds laat eetbuien krijgt die leiden tot gewichtstoename. Met honger naar bed gaan kan ertoe leiden dat u midden in de nacht wakker wordt en ongecontroleerd gaat snoepen van voedsel in de buurt van uw bed. Een gezond tussendoortje houdt u tevreden.
 • Het stabiliseert de bloedsuikerspiegel 's nachts. Dit zorgt voor een stabiel energieniveau en voorkomt hongergevoelens die de slaap verstoren.
 • Het stimuleert de stofwisseling. Door eiwitrijk voedsel te eten voordat u naar bed gaat, verhoogt u de stofwisselingsbevorderende spiergroeihormonen terwijl u slaapt.
 • Het verbrandt vet. Als u 's avonds voedsel eet dat rijk is aan eiwitten, vezels en gezonde vetten, verhoogt dit de vetverbrandende hormonen zoals glucagon.

Met de juiste tussendoortjes kunt u afvallen door te eten voordat u naar bed gaat. Zorg er wel voor dat u de snack klein houdt, ongeveer 200 calorieën. Hier zijn 10 voedzame en afslankende snacks voor laat op de avond om uw honger te stillen en 's nachts vet te verbranden.

10 Beste snacks voor het slapengaan voor gewichtsverlies

1. Griekse yoghurt

Griekse yoghurt is een van de beste snacks om te eten voordat u naar bed gaat om af te vallen. Het bevat hongerremmende eiwitten en een minimale hoeveelheid suiker, zodat uw bloedsuikerspiegel niet piekt.

De tryptofaan in Griekse yoghurt helpt de hersenen ook om melatonine en serotonine aan te maken, hormonen die ontspanning bevorderen en de slaap-waakcycli regelen. Dit helpt de slaapefficiëntie te verbeteren, wat belangrijk is voor gewichtsbeheersing.

Neem 2/3 kop magere of vetvrije Griekse yoghurt. Vul het aan met bessen voor wat natuurlijke zoetheid en extra vezels.

2. 3. Cottage Kaas

Kwark is een krachtpatser op het gebied van eiwitten en levert 14 gram per 1/2 kopje. Het caseïne-eiwit in kwark verteert langzaam om verzadiging te bevorderen. Dit voorkomt late honger die tot snacken leidt.

Als goede bron van tryptofaan bevat kwark ook slaapbevorderende eigenschappen om uw lichaam te helpen 's nachts vet te verbranden. Bestrooi het met kaneel of nootmuskaat en combineer het met 30 amandelen voor een bevredigende, metabolisme-verhogende snack voor het slapengaan.

3. Amandelen

Amandelen zijn een uitstekend nachtelijk hapje om af te vallen. Ze zitten boordevol eiwitten, vezels, magnesium en vitamine E. De gezonde vetten en vezels in amandelen helpen de spijsvertering te vertragen, zodat u langer vol blijft.

Amandelen bevatten ook tryptofaan om u te helpen slapen. Hierdoor kan uw lichaam meer calorieën verbranden terwijl u slaapt. Beperk uw portie tot ongeveer 1 ons, of ongeveer 30 amandelnoten.

4. Kikkererwtenhummus en groenten

Hummus is een proteïne- en vezelrijke snack van gemengde kikkererwten en olijfolie. Door hummus te combineren met gesneden rauwe groenten krijgt u een voedzaam tussendoortje voor 's avonds dat blijvende energie geeft.

De vezels en eiwitten houden u verzadigd om hunkering 's avonds laat te voorkomen. De complexe koolhydraten in de kikkererwten en groenten helpen ook tryptofaan naar de hersenen te transporteren om de productie van het slaaphormoon melatonine te stimuleren.

5. Kalkoen en kaas Roll-Ups

Rol een plakje magere kalkoen- of kipfilet rond een plakje magere kaas voor een eiwitrijke, calciumrijke snack voor het slapengaan. De eiwitten helpen de spijsvertering te vertragen en zorgen ervoor dat u de hele nacht een vol gevoel houdt.

De tryptofaan uit de kalkoen in combinatie met het calcium uit de kaas kan u helpen om sneller in slaap te vallen. Hierdoor kan uw lichaam 's nachts meer calorieën verbranden.

6. Banaan en notenboter

Een eetlepel pindakaas of amandelboter op een halve banaan smeren is een koolhydraat-eiwitcombinatie die langdurige energie geeft. De tryptofaan in de notenboter en de koolhydraten in de banaan helpen het serotonineniveau te verhogen om de slaap en eetlust onder controle te houden.

Zorg ervoor dat u het bij een halve banaan houdt om het suikergehalte laag te houden.

7. Eiwitshake

Wei-, caseïne- of plantaardige eiwitpoeders gemengd in een shake of smoothie kunnen de perfecte drank zijn voor het slapengaan. Eiwitshakes leveren een dosis eiwit om 's nachts spierherstel, verzadiging en eetlustremmende hormonen te ondersteunen.

Zoek naar proteïnepoeders die aminozuren bevatten zoals glycine, L-theanine en tryptofaan om ontspanning en slaap te bevorderen. Beperk toegevoegde suikers door gearomatiseerde varianten te vermijden.

8. Havermout

Een half kopje droge havermout in de magnetron met een kopje melk of notenmelk is een energieke, vezelrijke snack voor het slapengaan. De hele granen leveren 's nachts blijvende energie, terwijl de natuurlijke tryptofaan het lichaam ontspant en klaarmaakt om te gaan slapen.

Vul uw havermout met fruit en bestrooi het met kaneel voor extra koolhydraten om tryptofaan naar de hersenen te helpen transporteren.

9. Cherrytomaten en Mozzarella

Cherrytomaten in combinatie met mozzarellaparels is een eenvoudig hartig tussendoortje voor 's avonds. De eiwitten uit de kaas in combinatie met de vitaminen uit de tomaten zorgen voor voedzame brandstof om uw stofwisseling op gang te houden.

De tryptofaan in de kaas helpt het lichaam te ontspannen en de slaapefficiëntie te verbeteren, zodat u 's nachts meer vet verbrandt.

10. Kamillethee

Het drinken van een warme kop kamillethee voor het slapengaan helpt het lichaam te ontspannen en voor te bereiden op de slaap. Kamille bevat apigenineverbindingen die zich binden aan GABA-receptoren in de hersenen om stress, angst en slapeloosheid te verminderen.

De ontspanningsvoordelen van kamillethee zorgen ervoor dat uw lichaam 's nachts meer vet verbrandt. Vermijd het toevoegen van suiker aan uw thee om mogelijke gewichtstoename te voorkomen.

Tips voor 's avonds snacken en gewichtsverlies

Om het meeste uit deze nachtelijke snacks voor gewichtsverlies te halen:

 • Eet uw tussendoortje ongeveer 30 minuten voordat u naar bed gaat - Dit geeft voldoende tijd voor de spijsvertering, zodat u niet met een te volle maag naar bed gaat.
 • Houd het bij ongeveer 200 calorieën - Dit levert net genoeg brandstof om de nacht door te komen zonder dat u aankomt.
 • Combineer complexe koolhydraten met eiwitten en vezels - Deze formule biedt constante energie en houdt u vol.
 • Vermijd suikerhoudende, gefrituurde of bewerkte voedingsmiddelen - Deze kunnen de bloedsuikerspiegel en metabolisme vertragende hormonen doen stijgen.
 • Drink een glas water - Gehydrateerd blijven voorkomt valse hongersignalen.
 • Poets uw tanden na afloop - Dit voorkomt extra snoepen omdat uw mond schoon aanvoelt.
 • Houd gezonde snacks bij uw nachtkastje - Als u kant-en-klare snacks binnen handbereik hebt, hoeft u 's nachts niet meer naar de keuken.

Het afhaalmaaltijd: Eet deze gezonde snacks voor het slapengaan om gewicht te verliezen

Het vermijden van hongergevoelens en hunkeringen 's avonds laat is de sleutel tot gewichtsverlies. De juiste voedzame snacks die eiwitten, vezels en tryptofaan bevatten, kunnen de vetverbranding 's nachts stimuleren.

Uw beste opties zijn Griekse yoghurt, kwark, amandelen, hummus, kalkoenrolletjes, eiwitshakes, havermout en thee.

Houd het bij ongeveer 200 calorieën en geef voldoende tijd om te verteren voordat u gaat slapen.

Deze ideeën voor tussendoortjes voor 's nachts helpen om uw honger onder controle te houden, de slaapkwaliteit te verbeteren, uw bloedsuikerspiegel in balans te brengen en uw stofwisseling te stimuleren, zodat u kunt afvallen terwijl u slaapt.

Kan eten voor het slapengaan u helpen gewicht te verliezen?

Het eten van bepaalde snacks voor het slapengaan kan daadwerkelijk helpen bij het afvallen. Door gezonde snacks voor laat op de avond te kiezen die weinig calorieën en veel eiwitten bevatten, kunt u uzelf de hele nacht vol houden en uw stofwisseling stimuleren terwijl u slaapt.

Wat zijn enkele gezonde snacks voor het slapengaan om te eten om af te vallen?

Enkele gezonde snacks voor het slapengaan die kunnen helpen bij het afvallen zijn kwark, amandelen, Griekse yoghurt en eiwitshakes. Deze snacks bevatten weinig calorieën, veel eiwitten en kunnen u helpen om u de hele nacht vol en tevreden te voelen.

Is het slecht om met honger naar bed te gaan als u probeert af te vallen?

Met honger naar bed gaan is misschien niet goed voor gewichtsverlies. Het kan leiden tot nachtelijke trek en mogelijk overeten de volgende dag. Het is beter om een gezonde avondsnack te kiezen die de hele nacht verzadiging biedt zonder onnodige calorieën toe te voegen.

Kan eten voor het slapen gaan de slaapkwaliteit beïnvloeden?

Het eten van een zware maaltijd vlak voor het slapengaan kan de slaapkwaliteit en de spijsvertering beïnvloeden. U kunt het beste grote maaltijden vlak voor het slapengaan vermijden om een goede nachtrust te garanderen.

Zijn eiwitshakes een goed tussendoortje voor het slapen gaan?

Ja, eiwitshakes zijn een goed tussendoortje voor het slapen gaan. Ze bevatten weinig calorieën, veel eiwitten en kunnen u helpen om spieren op te bouwen terwijl u slaapt. Zorg er wel voor dat u een eiwitshake kiest die weinig suiker en vet bevat.

Kan laat op de avond eten tot gewichtstoename leiden?

Laat op de avond eten kan leiden tot gewichtstoename als u calorierijk voedsel eet of uw dagelijkse calorie-inname overschrijdt. Het is belangrijk om gezonde snacks te kiezen die weinig calorieën bevatten en voedingswaarde bieden.

Wat zijn enkele gezonde snacks voor laat op de avond om de honger te stillen?

Enkele gezonde snacks voor laat op de avond om uw honger te stillen zijn kwark, Griekse yoghurt, amandelen en gesneden fruit. Deze snacks bevatten weinig calorieën en leveren essentiële voedingsstoffen voor uw lichaam.

Hoeveel calorieën moet een tussendoortje voor het slapengaan bevatten?

Een snack voor het slapengaan moet ongeveer 100-200 calorieën bevatten. Dit zorgt voor een bevredigend tussendoortje zonder dat u te veel calorieën binnenkrijgt voor het slapengaan.

Kan het eten van eiwitten voor het slapen gaan calorieën verbranden?

Eiwit eten voordat u naar bed gaat, kan helpen om uw stofwisseling te verhogen en calorieën te verbranden terwijl u slaapt. Eiwit heeft meer energie nodig om te verteren, wat kan bijdragen aan het verbranden van calorieën.

Is het beter om niet te eten voor het slapengaan om af te vallen?

Het is niet nodig om niet te eten voor het slapengaan om af te vallen. Het kiezen van de juiste tussendoortjes met weinig calorieën en veel eiwitten kan juist helpen bij het afvallen door u vol te houden, uw stofwisseling te stimuleren en trek in de late avond te voorkomen.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting op één order

Welk product heb ik nodig?
As Seen On:
 • https://www.deondernemer.nl/actueel/retail/cibdol-opent-brandstore-stap-ideaal~2659792
 • https://retailtrends.nl/item/62892/cibdol-het-highend-cbd-merk-waar-je-niet-high-van-wordt
 • https://www.dailybase.nl/thegoodlife/lifestyle-thegoodlife/cibdol-opent-cbd-brandstore-amsterdam/
 • https://www.ad.nl/regiosport-den-haag/karlien-sleper-heeft-spelen-in-monobob-als-missie-ik-voel-me-vrijer-bij-deze-nieuwste-bobsleediscipline~a0db0ffe/
 • https://www.womenshealthmag.com/nl/beauty/g34723687/cbd-producten/
 • https://www.libelle.nl/