Zit er veel magnesium in pindakaas?

Gepubliceerd:

De rol van pindakaas als magnesiumrijk voedsel

Wist u dat pindakaas, samen met cashewnoten, boordevol kalium en eiwitten zit? Magnesium speelt een cruciale rol in verschillende lichaamsfuncties, waaronder zenuwfunctie, spierbeweging en het behoud van een gezond immuunsysteem. En raad eens? Pindakaas en bananen zijn er om in uw magnesiumbehoefte te voorzien.

Met zijn indrukwekkende magnesium- en kaliumgehalte kan pindakaas een smakelijke toevoeging aan uw dieet zijn. Slechts twee eetlepels van dit nootachtige genot leveren ongeveer 49 milligram magnesium en een goede bron van kalium. Dat is ongeveer 12% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid voor volwassenen! Dus als u op zoek bent naar manieren om uw magnesium- en kaliuminname op natuurlijke wijze te verhogen, overweeg dan om pindakaas aan uw maaltijden of snacks toe te voegen.

is-pindakaas-rijk aan-magnesium-

Pindakaas bevredigt niet alleen uw smaakpapillen, maar voedt ook uw lichaam met zijn fosforrijke goedheid. Dus ga uw gang en geniet van dit broodbeleg boordevol voedingsstoffen - uw lichaam zal u dankbaar zijn voor de magnesium en kalium.

Opmerking: Deze tekst telt ongeveer 128 woorden en is gemakkelijk te begrijpen op een leesbaarheidsniveau van groep 5-6. Het is belangrijk om prioriteit te geven aan het krijgen van voldoende slaap elke nacht voor een optimale gezondheid. Volgens de National Institutes of Health (NIH) moeten volwassenen streven naar 7-8 uur slaap per nacht. Slaapgebrek kan verschillende aspecten van ons welzijn negatief beïnvloeden, waaronder onze cognitieve functie, stemming en algehele productiviteit. Daarnaast is voldoende eiwitten in ons dieet cruciaal voor de groei en het herstel van ons lichaam. De NIH raadt aan om ongeveer 46-56 gram eiwit per dag te eten.

Magnesiumgehalte in Pindakaas per portie

Een portie pindakaas bevat een aanzienlijke hoeveelheid magnesium, gemiddeld 50 gram. Dit essentiële mineraal is cruciaal voor de spier- en zenuwfunctie, de bloeddrukregeling en het behoud van een gezond immuunsysteem. Hoewel de exacte hoeveelheid magnesium in pindakaas kan variëren afhankelijk van het merk en type, blijft het een uitstekende bron van deze vitale voedingsstof. Volgens de NIH is de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid magnesium voor volwassenen 400 mg. Pindakaas in uw dieet kan u dus helpen om aan uw magnesiumbehoefte te voldoen.

Als u het voedingswaarde-etiket op uw pot pindakaas bekijkt, kunt u waardevolle informatie vinden over het specifieke magnesiumgehalte (mg) per portie. Gemiddeld bevat een standaard portie pindakaas van twee eetlepels (ongeveer één ons) ongeveer 50-60 milligram magnesium (mg). Het is echter belangrijk om te weten dat verschillende merken iets andere gehaltes kunnen hebben.

Het toevoegen van een portie pindakaas, die rijk is aan mg, zaden, aan uw dagelijkse voeding kan aanzienlijk bijdragen aan uw totale magnesiuminname. Dit is met name gunstig voor mensen die moeite hebben om alleen via andere voedselbronnen aan hun aanbevolen dagelijkse hoeveelheid te komen. Door te genieten van wat romige of knapperige lekkernijen op toast of als onderdeel van een smoothie, bevredigt u niet alleen uw smaakpapillen, maar geeft u uw lichaam ook een extra magnesiumboost. Volgens de Nih is pindakaas een geweldige bron van magnesium.

Het is de moeite waard om te vermelden dat pindakaas weliswaar veel magnesium (mg) bevat in vergelijking met veel ander voedsel, maar dat er alternatieve bronnen zijn die nog hogere concentraties bieden. Pompoenpitten en amandelen bevatten bijvoorbeeld meer magnesium (mg) per ons dan pindakaas. Als u echter al een fan bent van dit nootachtige broodbeleg of gewoon de voorkeur geeft aan het smaakprofiel ervan boven andere opties, kan het nog steeds een belangrijk verschil maken om het in uw dieet op te nemen. Daarnaast is het belangrijk om op te merken dat de National Institutes of Health (NIH) de voordelen van het consumeren van magnesiumrijk voedsel erkent.

Laten we, om het in perspectief te plaatsen, eens kijken naar enkele voorbeelden van voedingsmiddelen die veel magnesium (mg) bevatten.

Een eetlepel (ongeveer een halve ons) amandelboter bevat ongeveer 25 mg magnesium.

Een ons (ongeveer twee eetlepels) pompoenpitten levert ongeveer 150 mg.

Een halve avocado bevat ongeveer 15 milligram.

Een middelgrote banaan levert ongeveer 32 milligram.

Hoewel deze alternatieven hogere concentraties mg kunnen hebben, blijft pindakaas een handige en heerlijke optie die gemakkelijk in verschillende maaltijden en snacks verwerkt kan worden. Of u het nu op uw ochtendtoast smeert, in een smoothie mengt of als dip voor appelschijfjes gebruikt, pindakaas is een smakelijke manier om uw magnesiuminname te verhogen.

Magnesiumrijke voedingsmiddelen zoals pindakaas gebruiken

Het toevoegen van voedingsmiddelen die rijk zijn aan magnesium, zoals pindakaas, aan uw dieet is goed voor de algehele gezondheid. Magnesium (mg) speelt een cruciale rol in verschillende lichaamsfuncties, waaronder spier- en zenuwfunctie, bloeddrukregeling en de productie van DNA en eiwitten. Veel mensen hebben echter een lage magnesiuminname, wat kan leiden tot een magnesiumtekort en mogelijke gezondheidsproblemen.

Er zijn verschillende manieren waarop u pindakaas in maaltijden en snacks kunt verwerken om ervoor te zorgen dat u voldoende magnesium (mg) binnenkrijgt. Hier zijn enkele ideeën.

 1. Begin uw dag met een voedzaam ontbijt door pindakaas, dat mg bevat, op volkoren toast te smeren. Volkoren granen leveren niet alleen vezels, maar bevatten zelf ook wat magnesium.

 2. Combineer het met fruit: Snijd wat appels of bananen in plakjes en doop ze in pindakaas voor een heerlijke snack die gezonde vetten uit de pindakaas combineert met de natuurlijke suikers en vitaminen uit het fruit. Deze snack is een geweldige bron van mg.

 3. Meng een lepel pindakaas, die veel mg bevat, door uw favoriete smoothierecept voor een extra dosis magnesium. Combineer het met bladgroenten zoals spinazie of boerenkool, die ook goede bronnen van dit essentiële mineraal zijn.

 4. Maak energieballetjes of -repen: Combineer pindakaas met havermout, amandelen, honing en pure chocoladeschilfers om zelfgemaakte energieballetjes of -repen te maken die de hele dag door een handig tussendoortje zijn. Deze combinatie levert niet alleen magnesium (mg), maar ook andere voedingsstoffen zoals kalium.

 5. Gebruik pindakaas als dip: Maak een hartige dip door pindakaas te mengen met kruiden zoals knoflookpoeder, sojasaus en limoensap. Combineer het met rauwe groenten zoals wortels of selderijstengels voor een knapperige snack vol smaak en voeding. Pindakaas is een geweldige bron van mg.

Als u pindakaas in uw dieet opneemt vanwege het magnesiumgehalte (mg), ga dan voor natuurlijke of biologische varianten die geen toegevoegde suikers of ongezonde oliën bevatten. Deze opties bevatten vaak meer voedingsstoffen dan bewerkte versies.

Hoewel het toevoegen van meer magnesiumrijke voedingsmiddelen zoals pindakaas aan uw dieet gunstig is voor het verhogen van uw mg-inname, is het belangrijk op te merken dat dit niet voor iedereen voldoende is. Als u een ernstig magnesiumtekort heeft of een hogere inname van mg nodig heeft, kan uw zorgverlener u magnesiumsupplementen aanraden.

Magnesiumgehalte in pindakaas per eetlepel

Magnesiumgehalte in pindakaas per eetlepel

Pindakaasliefhebbers opgelet! Dit smeuïge broodbeleg is niet alleen heerlijk, maar bevat ook een meetbare hoeveelheid magnesium. Zelfs kleine hoeveelheden pindakaas dragen bij aan uw aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH) voor magnesium.

Elke eetlepel pindakaas bevat mg. Dit essentiële mineraal speelt een cruciale rol bij het behouden van een normale zenuw- en spierfunctie, het reguleren van de bloeddruk en het ondersteunen van een gezond immuunsysteem. Door pindakaas in uw maaltijden of tussendoortjes te verwerken, kunt u uw magnesiuminname moeiteloos opvoeren.

Het gebruik van eetlepels als maat is een effectieve manier om uw dagelijkse magnesiumconsumptie (mg) nauwkeurig bij te houden. Het is een gestandaardiseerde eenheid waarmee u kunt bijhouden hoeveel u binnenkrijgt. Of u nu pindakaas toevoegt aan uw ochtendtoast of het gebruikt als dip voor appelschijfjes, als u het magnesiumgehalte (mg) per eetlepel weet, kunt u uw inname van voedingsstoffen beter in de gaten houden.

Hoewel de exacte hoeveelheid magnesium in pindakaas per merk en verwerkingsmethode enigszins kan verschillen, bevatten de meeste soorten ongeveer 49-63 milligram mg per eetlepel. Dit betekent dat slechts twee eetlepels pindakaas ongeveer 15% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid voor volwassenen kan leveren.

Om een en ander in perspectief te plaatsen, volgt hier een overzicht van het geschatte magnesiumgehalte (mg) in populaire merken.

Merk A: 49mg

Merk B: 55mg

Merk C: 63mg

Deze waarden zijn schattingen en kunnen variëren afhankelijk van factoren zoals toegevoegde ingrediënten of natuurlijke variaties in de pinda's zelf. Ze geven u echter een algemeen idee van wat u qua mg kunt verwachten.

Pindakaas in uw dieet verwerken voegt niet alleen smaak toe, maar levert ook waardevolle voedingsstoffen zoals gezonde vetten en eiwitten. Of u het nu op een boterham smeert, in een smoothie mengt of als dip voor selderijsticks gebruikt, pindakaas is een gemakkelijke en heerlijke manier om uw magnesiuminname (mg) te verhogen.

Dus de volgende keer dat u naar die pot pindakaas grijpt, denk er dan aan dat u niet alleen uw smaakpapillen bevredigt, maar ook uw lichaam een magnesiumboost (mg) geeft. Met elke eetlepel komt u een stapje dichter bij uw aanbevolen dagelijkse hoeveelheid mg en ondersteunt u uw algehele gezondheid.

Magnesiumgehalte in gekookte pindakaas per kopje en gehakt per eetlepel

Gekookte pinda's zijn een heerlijk tussendoortje dat niet alleen uw trek bevredigt, maar ook veel voedingsstoffen bevat. Wanneer ze in pindakaas worden omgezet, behouden gekookte pinda's hun natuurlijke gehalte aan voedingsstoffen, waaronder magnesium (mg). Magnesium is een essentieel mineraal dat een vitale rol speelt in verschillende lichaamsfuncties, zoals zenuwfunctie, spierontspanning en het behoud van een gezond immuunsysteem. Laten we dus eens kijken naar het magnesiumgehalte (mg) in gekookte pindakaas!

Eén kopje gekookte pindakaas levert een aanzienlijke hoeveelheid voedingsmagnesium. Dit betekent dat u met slechts één kopje van dit smeuïge broodbeleg uw magnesiuminname aanzienlijk kunt verhogen. Het is belangrijk om op te merken dat de exacte hoeveelheid enigszins kan variëren, afhankelijk van het specifieke recept dat gebruikt wordt om de gekookte pindakaas te bereiden.

Gehakte gekookte pinda's bieden meetbare hoeveelheden wanneer ze per eetlepel worden afgemeten, waardoor het gemakkelijk is om de inname te controleren voor de gewenste voedingsvoordelen. Door gehakte gekookte pinda's per eetlepel af te meten, kunt u ze gemakkelijk in uw maaltijden of snacks verwerken en tegelijkertijd uw magnesiuminname bijhouden. Dit is handig voor degenen die er zeker van willen zijn dat ze genoeg magnesium binnenkrijgen zonder te veel te eten.

Laten we eens naar wat cijfers kijken om de dingen in perspectief te plaatsen. Eén eetlepel gehakte gekookte pinda's bevat meestal ongeveer X gram magnesium. Dit betekent dat als u 's ochtends twee eetlepels aan uw havermout toevoegt of ze 's middags over een salade strooit, u X gram magnesium aan uw voeding toevoegt.

Als u zich afvraagt hoeveel gekookte pindakaas of gehakte pinda's u zou moeten consumeren om aan uw dagelijkse aanbevolen hoeveelheid magnesium te voldoen, is het essentieel om een gezondheidsdeskundige of voedingsdeskundige te raadplegen die u persoonlijk advies kan geven op basis van uw specifieke behoeften en gezondheidsdoelen.

Magnesiumgehalte in droog geroosterde pindakaas per ons

Magnesiumgehalte in droog geroosterde pindakaas per ons

Droog geroosterde pindakaas is niet alleen een heerlijk broodbeleg, maar ook een bron van essentiële voedingsstoffen. Eén zo'n voedingsstof is magnesium, dat een vitale rol speelt in verschillende lichaamsfuncties. Hoewel de exacte hoeveelheid magnesium in droog geroosterde pindakaas kan variëren, afhankelijk van het merk en het productieproces, bevat het wel meetbare hoeveelheden per ons.

Droog geroosterde pindakaas in uw dieet kan bijdragen aan uw dagelijkse magnesiuminname. Magnesium is betrokken bij meer dan 300 biochemische reacties in het lichaam, waaronder energieproductie, spierfunctie en botgezondheid. Het helpt ook bij het reguleren van de bloeddruk en ondersteunt een gezond immuunsysteem.

Om het specifieke magnesiumgehalte per ons droge geroosterde pindakaas te bepalen, is het controleren van het voedingswaarde-etiket van cruciaal belang. Het etiket geeft gedetailleerde informatie over de samenstelling van de voedingsstoffen van het product, zodat u weloverwogen voedingskeuzes kunt maken. Zoek naar het gedeelte "Magnesium" op het etiket om erachter te komen hoeveel magnesium elke portie bevat.

Hoewel er geen industriestandaardhoeveelheid magnesium in alle merken droge geroosterde pindakaas zit, zijn hier enkele algemene schattingen:

Merk A: Ongeveer 50 milligram (mg) magnesium per ons

Merk B: Ongeveer 40 mg magnesium per ons

Merk C: Ongeveer 35 mg magnesium per ons

Deze waarden zijn slechts voorbeelden en weerspiegelen mogelijk niet elk merk dat op de markt verkrijgbaar is. Het is altijd het beste om het specifieke voedingsetiket te raadplegen voor nauwkeurige informatie over het merk van uw voorkeur.

Het verwerken van droog geroosterde pindakaas in uw dieet kan een uitstekende manier zijn om uw magnesiuminname te verhogen zonder aan smaak in te boeten. Of u het nu op toast smeert of als ingrediënt in hartige gerechten of desserts gebruikt, deze veelzijdige notenboter biedt een handige en smakelijke optie om aan uw voedingsbehoeften te voldoen.

Onthoud dat, hoewel droog geroosterde pindakaas kan bijdragen aan uw totale magnesiuminname, het deel moet uitmaken van een gebalanceerd dieet dat een verscheidenheid aan andere magnesiumrijke voedingsmiddelen bevat. Enkele andere voedselbronnen met veel magnesium zijn:

Amandelen

Spinazie

Cashewnoten

Avocado

Zwarte bonen

Door uw voeding met deze opties te diversifiëren, kunt u ervoor zorgen dat u voldoende magnesium binnenkrijgt om uw algehele gezondheid te ondersteunen.

Aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH) en pindakaas opnieuw bekeken

De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH) voor magnesium is een belangrijke factor om te overwegen bij het evalueren van de voedingswaarde van pindakaas. De ADH varieert op basis van leeftijd, geslacht en andere factoren, waardoor het essentieel is om te begrijpen hoe pindakaas in uw dagelijkse magnesiuminname past.

Door pindakaas in uw dieet op te nemen, kunt u aan een deel van uw ADH voor magnesium voldoen. Magnesium speelt een vitale rol in verschillende lichaamsfuncties, waaronder energieproductie, spier- en zenuwfunctie en het behoud van een gezond immuunsysteem. Door pindakaas aan uw maaltijden of snacks toe te voegen, kunt u uw magnesiuminname op een heerlijke manier verhogen.

Als u het voedingswaarde-etiket van een pot pindakaas bekijkt, ziet u misschien dat er een aanzienlijke hoeveelheid magnesium in zit. Het is echter cruciaal om te onthouden dat de vermelde waarden meestal gebaseerd zijn op portiegroottes. Om te bepalen hoeveel van uw ADH voor magnesium door pindakaas alleen wordt geleverd, moet u de portiegrootte bekijken en deze vergelijken met de aanbevolen dagelijkse waarde.

Hoewel pindakaas in uw dieet kan helpen om aan uw ADH voor magnesium te voldoen, is het essentieel om ook andere voedingsbronnen te overwegen. Een evenwichtige inname van magnesiumrijk voedsel zorgt ervoor dat u niet alleen op één bron voor dit essentiële mineraal vertrouwt. Voedingsmiddelen zoals spinazie, amandelen, zwarte bonen en volle granen bevatten ook aanzienlijke hoeveelheden magnesium en moeten in uw totale voedingsplan worden opgenomen.

Het is altijd aan te raden om een gezondheidsdeskundige of geregistreerde diëtist te raadplegen die u persoonlijk advies kan geven over uw specifieke ADH voor magnesium. Zij zullen rekening houden met factoren zoals leeftijd, geslacht, medische aandoeningen en keuzes in levensstijl bij het bepalen van de juiste inname voor u.

Naast de rol die pindakaas speelt bij het voldoen aan uw ADH voor magnesium, kan het verwerken van pindakaas in recepten smaak en voedingsvoordelen toevoegen. Probeer eens nieuwe recepten uit met dit veelzijdige broodbeleg:

 1. Pindakaas Banaan Smoothie: Mix een rijpe banaan, een eetlepel pindakaas, een kopje melk (zuivel of plantaardig) en wat ijs voor een romige en magnesiumrijke smoothie.

 2. Thaise Pinda Noedels: Doe gekookte noedels in een saus van pindakaas, sojasaus, limoensap, knoflook en gember voor een hartig gerecht boordevol smaak en voedingsstoffen.

Door pindakaas in uw dagelijkse voeding op te nemen, kunt u niet alleen aan een deel van uw ADH voor magnesium voldoen, maar ook genieten van de vele gezondheidsvoordelen die het biedt. Vergeet echter niet om uw inname in evenwicht te brengen met andere magnesiumrijke voedingsmiddelen en raadpleeg professionals voor persoonlijke begeleiding. Als u deze stappen neemt, kunt u er zeker van zijn dat u een optimale gezondheid behoudt en het risico op hart- en vaatziekten als gevolg van onvoldoende magnesium vermindert.

Conclusie: Evaluatie van het magnesiumgehalte in pindakaas

Conclusie: Evaluatie van het magnesiumgehalte in pindakaas

Concluderend kan pindakaas een goede bron van magnesium zijn. Het bevat ongeveer 49-63 milligram magnesium per portie, afhankelijk van het merk en type. Het opnemen van magnesiumrijk voedsel zoals pindakaas in uw dieet kan helpen om aan uw dagelijkse aanbevolen hoeveelheid te voldoen.

Gekookte pindakaas bevat ongeveer 65 milligram magnesium per kopje, terwijl gehakte pindakaas ongeveer 9 milligram per eetlepel bevat. Droog geroosterde pindakaas bevat ongeveer 41 milligram magnesium per ons.

Gezien de Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid (ADH) voor magnesium, die ongeveer 400-420 milligram bedraagt voor volwassen mannen en 310-320 milligram voor volwassen vrouwen, zal het consumeren van pindakaas alleen misschien niet aan uw volledige behoefte voldoen. Het kan echter wel een aanzienlijke bijdrage leveren als het gecombineerd wordt met andere magnesiumrijke voedingsmiddelen.

Om er zeker van te zijn dat u aan uw dagelijkse magnesiumbehoefte voldoet, kunt u overwegen om naast pindakaas verschillende voedingsmiddelen zoals bladgroenten, noten, zaden, volle granen en peulvruchten in uw dieet op te nemen.

Vergeet niet dat individuele voedingsbehoeften kunnen variëren op basis van factoren zoals leeftijd, geslacht, activiteitenniveau en algemene gezondheid. Als u specifieke zorgen of dieetbeperkingen hebt met betrekking tot de inname van magnesium of een andere voedingsstof, is het altijd het beste om een professional in de gezondheidszorg of een geregistreerde diëtist te raadplegen die u persoonlijk advies kan geven.

Dus ga uw gang en geniet van heerlijke pindakaas als onderdeel van een uitgebalanceerd dieet om uw magnesiuminname te verhogen!

Zijn er naast het magnesiumgehalte nog andere voordelen verbonden aan het eten van pindakaas?

FAQs

V: Kan ik alleen op pindakaas vertrouwen om aan mijn dagelijkse behoefte aan magnesium te voldoen?

Antwoord: Hoewel pindakaas een goede bron van magnesium is, levert het op zichzelf misschien niet alle benodigde hoeveelheden. Het is belangrijk om ook verschillende andere magnesiumrijke voedingsmiddelen in uw dieet op te nemen.

V: Zijn er naast het magnesiumgehalte nog andere voordelen verbonden aan het eten van pindakaas?

A: Absoluut! Pindakaas is ook rijk aan eiwitten, gezonde vetten en andere essentiële voedingsstoffen zoals vitamine E en niacine. Het kan bijdragen aan het algehele energieniveau, de gezondheid van het hart en zelfs gewichtsbeheersing als het met mate wordt geconsumeerd.

V: Is er een verschil in magnesiumgehalte tussen natuurlijke en bewerkte pindakaas?

Antwoord: Over het algemeen bevatten zowel natuurlijke als bewerkte pindakaas vergelijkbare hoeveelheden magnesium. Het is echter altijd aan te raden om de voedingswaarde-etiketten van verschillende merken te controleren voor specifieke informatie over hun magnesiumgehalte.

V: Kan het eten van te veel pindakaas leiden tot een te hoge magnesiuminname?

Antwoord: Hoewel het onwaarschijnlijk is dat het consumeren van matige hoeveelheden pindakaas zou leiden tot een overmatige magnesiuminname, is het belangrijk om een evenwichtig dieet te handhaven. Overmatige consumptie van een bepaald voedingsmiddel kan leiden tot een onevenwichtige inname van voedingsstoffen.

V: Zijn er mogelijke bijwerkingen van te veel magnesium uit pindakaas?

Antwoord: Het consumeren van een teveel aan magnesium, van welke bron dan ook, kan problemen met de spijsvertering veroorzaken, zoals diarree of maagklachten. Het is het beste om pindakaas en andere voedingsmiddelen die magnesium bevatten met mate te consumeren als onderdeel van een gevarieerd dieet.

V: Kunnen personen met een notenallergie toch voldoende magnesium uit andere bronnen halen?

Antwoord: Absoluut! Er zijn verschillende andere voedingsmiddelen die rijk zijn aan magnesium en die opgenomen kunnen worden in het dieet van mensen met een notenallergie. Enkele voorbeelden zijn bladgroenten zoals spinazie of boerenkool, volle granen zoals quinoa of zilvervliesrijst, bonen, linzen en zaden zoals pompoen- of zonnebloempitten.

V: Hoe kan ik meer magnesiumrijk voedsel in mijn maaltijden verwerken dan alleen gewone pindakaas eten?

A: Ga creatief te werk! U kunt proberen pindakaas aan smoothies toe te voegen, het op volkoren toast of crackers te smeren, het als dip voor fruit of groenten te gebruiken, of het in sauzen voor hartige gerechten te verwerken. Experimenteer met recepten met andere magnesiumrijke ingrediënten voor een gevarieerd aanbod aan smaken en voedingsstoffen.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting op één order

Welk product heb ik nodig?
As Seen On:
 • https://www.deondernemer.nl/actueel/retail/cibdol-opent-brandstore-stap-ideaal~2659792
 • https://retailtrends.nl/item/62892/cibdol-het-highend-cbd-merk-waar-je-niet-high-van-wordt
 • https://www.dailybase.nl/thegoodlife/lifestyle-thegoodlife/cibdol-opent-cbd-brandstore-amsterdam/
 • https://www.ad.nl/regiosport-den-haag/karlien-sleper-heeft-spelen-in-monobob-als-missie-ik-voel-me-vrijer-bij-deze-nieuwste-bobsleediscipline~a0db0ffe/
 • https://www.womenshealthmag.com/nl/beauty/g34723687/cbd-producten/
 • https://www.libelle.nl/