Magnesium voor de slaap

Gepubliceerd:

Als het gaat om magnesium voor de slaap, speelt dit essentiële mineraal een cruciale rol bij het reguleren van de natuurlijke processen van ons lichaam en het bevorderen van een rustige slaap. In deze uitgebreide blogpost gaan we dieper in op de verschillende manieren waarop magnesium bijdraagt tot een betere slaapkwaliteit.

Wij onderzoeken de interactie tussen magnesium en de glutamaterge en GABA-erge systemen, evenals de invloed ervan op neurotransmitters en de productie van melatonine. Verder bespreken we de voordelen van orale magnesiumsuppletie voor oudere volwassenen met slapeloosheid en delen we recente resultaten van meta-analyses die deze beweringen ondersteunen.

Naast het verbeteren van de slaap leert u over de mogelijke effecten van magnesiuminname op het verlichten van angst en depressie. Wij gaan ook in op de voedingsbehoeften van mensen die het risico lopen op een tekort als gevolg van bepaalde gezondheidsproblemen of levensstijlfactoren.

Tot slot bespreken we de beste vormen en doseringen van magnesiumsupplementen voor een optimale slaap, samen met tips over de juiste timing van uw inname binnen uw bedtijdroutine. Wie geïnteresseerd is in alternatieve methoden, zoals het plaatselijk gebruik van magnesiumolie, kan ook bij ons terecht!

Als u begrijpt hoe belangrijk het is om voldoende van deze essentiële voedingsstof in uw dagelijkse schema op te nemen, kunt u talrijke gezondheidsvoordelen ontsluiten - waaronder een betere slaapkwaliteit - door de kracht van magnesium voor de slaap te benutten.

De rol van magnesium bij de slaapregulering

De rol van magnesium bij de slaapregulering

Magnesium speelt een cruciale rol bij de slaapregulering door invloed uit te oefenen op de glutamaterge en GABA-erge systemen, die verantwoordelijk zijn voor het kalmeren van de hersenen en het bevorderen van ontspanning. Het helpt ook neurotransmitters en melatonine reguleren, beide van vitaal belang voor het behoud van gezonde slaappatronen. Uit een studie bij 5115 Amerikaanse jongvolwassenen bleek dat de inname van magnesium verband hield met een betere kwaliteit en duur van de slaap.

Betrokkenheid van glutamatergische en GABA-erge systemen bij ontspanning

Magnesium is essentieel voor de goede werking van glutamaatreceptoren, die een belangrijke rol spelen bij het regelen van prikkelsignalen in het zenuwstelsel. Door deze receptoren te moduleren, kan magnesium de neuronale hyperactiviteit verminderen die kan leiden tot rusteloosheid of moeite om in slaap te vallen. Van magnesium is ook aangetoond dat het de niveaus van GABA verhoogt, een neurotransmitter die bekend staat om zijn kalmerende effecten op de hersenen.

Regeling van neurotransmitters en melatonine

Naast zijn invloed op glutamaatreceptoren en de productie van GABA, is magnesium betrokken bij de regulering van andere belangrijke neurotransmitters zoals serotonine - vaak aangeduid als "het feel-good hormoon". Voldoende serotonineniveaus zijn niet alleen noodzakelijk voor stemmingsstabilisatie, maar dragen ook bij tot een optimale slaapkwaliteit. Bovendien helpt magnesium bij de synthese van melatonine - een hormoon dat verantwoordelijk is voor het reguleren van ons circadiaans ritme (interne lichaamsklok) - zodat we 's nachts op het juiste moment in slaap vallen.

 • Magnesiumsupplementen: Er zijn verschillende vormen van magnesiumsupplementen op de markt, waaronder magnesiumchloride en magnesiumcitraat. Beide vormen zijn effectief gebleken bij het verbeteren van de slaapkwaliteit.
 • Slaapkwaliteit: Voldoende magnesium kan de algehele slaapkwaliteit helpen verbeteren door ontspanning te bevorderen, angst te verminderen en neurotransmitters te reguleren die betrokken zijn bij de slaap-waakcyclus.
 • Magnesiumchloride: Deze vorm van magnesium staat bekend om zijn hoge biologische beschikbaarheid - wat betekent dat het gemakkelijk door het lichaam wordt opgenomen - waardoor het een populaire keuze is voor mensen die hun slaap willen verbeteren door middel van supplementatie.
 • Magnesiumcitraat: Een andere goed opneembare vorm van magnesium, dit supplement heeft ook veelbelovende resultaten laten zien bij het bevorderen van een betere slaapkwaliteit bij personen die worstelen met slechte slaappatronen of slapeloosheidssymptomen.

Het opnemen van voldoende magnesium in de dagelijkse routine kan leiden tot aanzienlijke verbeteringen, niet alleen wat betreft de algemene gezondheid, maar ook wat betreft de nachtrust.

Verder onderzoek is nodig om de precieze rol van magnesium bij het reguleren van de slaap vast te stellen. Orale magnesiumsuppletie blijkt de slaapparameters bij oudere volwassenen met slapeloosheid te verbeteren; het kan dus een effectieve behandelingsoptie zijn voor mensen die lijden aan een slechte kwaliteit van rustgevende nachten.

Orale magnesiumsuppletie voor oudere volwassenen met slapeloosheid

Studies hebben aangetoond dat magnesiumsuppletie een gunstige behandeling kan zijn voor oudere volwassenen met slapeloosheid, zoals blijkt uit de resultaten van de meta-analyse die een verbetering van de slaapparameters laat zien. Een systematische review beoordeelde de effecten van orale magnesiumsuppletie op deze bevolkingsgroep en ontdekte veelbelovende resultaten.

Resultaten van meta-analyse tonen verbetering van slaapparameters aan

De meta-analyse omvatte verschillende studies die het effect van magnesiumsupplementen vergeleken met placebogroepen bij oudere volwassenen die lijden aan slapeloosheidssymptomen. Uit de bevindingen bleek dat degenen die magnesiumsupplementen innamen een verbetering van de slaapparameters ondervonden van 17,36 minuten in vergelijking met de placebogroep. Dit suggereert dat het opnemen van een dagelijkse dosis magnesium in iemands routine kan leiden tot een betere kwaliteit van de slaap.

Orale magnesiumsuppletie voor oudere volwassenen met slapeloosheid

Veiligheidsrichtlijnen voor de dagelijkse dosering

Hoewel de voordelen van magnesiumsupplementen evident zijn, is het essentieel om de veiligheidsrichtlijnen in acht te nemen bij het bepalen van de dagelijkse dosering. Volgens de eerder genoemde systematische review werd de inname van minder dan 1 gram per dag veilig geacht voor oudere volwassenen met slapeloosheidsklachten. Het is echter altijd aan te raden een arts te raadplegen voordat u met een nieuw supplement begint.

Naast de juiste dosering moeten mensen ook overwegen welke vorm van magnesium het beste past bij hun behoeften en voorkeuren - enkele populaire opties zijn magnesiumchloride, magnesiumcitraat of zelfs topische toepassingen zoals oliesprays of lotions.

 • Magnesiumchloride: Staat bekend om zijn hoge biologische beschikbaarheid en absorptiesnelheid, waardoor het een ideale keuze is voor wie op zoek is naar snelle resultaten.
 • Magnesiumcitraat: Een populaire optie vanwege het zachte laxerende effect, dat gunstig kan zijn voor mensen met constipatie of andere spijsverteringsproblemen.

Het toevoegen van magnesium aan iemands dagelijkse schema kan een opmerkelijke invloed hebben op de slaap en de algemene gezondheid. Het is essentieel dat u een medisch deskundige raadpleegt voordat u met een nieuwe supplementenroutine begint, en dat u zich ervan vergewist dat u de juiste doses neemt, afhankelijk van uw individuele behoeften en gezondheidstoestand.

De resultaten van de meta-analyse van orale magnesiumsuppletie voor oudere volwassenen met slapeloosheid tonen een aanzienlijke verbetering van de slaapparameters, waardoor het een veelbelovend natuurlijk middel is. Voortbouwend op deze kennis wordt in de volgende rubriek besproken hoe magnesiuminname kan worden gebruikt om angst en depressie te verlichten.

Verlichting van angst en depressie door inname van magnesium

Magnesium speelt een belangrijke rol bij het bevorderen van de geestelijke gezondheid. Uit onderzoek blijkt dat voldoende magnesiuminname angst en depressie kan verlichten. Van deze twee factoren is bekend dat zij aanzienlijk bijdragen tot een slechte slaapkwaliteit of moeite om in slaap te vallen. Door deze problemen aan te pakken, kunnen mensen een betere slaapkwaliteit ervaren.

Effecten van magnesium op angstniveaus

Studies hebben aangetoond dat magnesiumsupplementen de symptomen van lichte tot matige angst kunnen verminderen. Dit essentiële mineraal is betrokken bij de regulering van neurotransmitters zoals serotonine en noradrenaline, die een cruciale rol spelen bij het beheersen van stressreacties en het reguleren van de stemming. Bovendien kan magnesium de HPA-as moduleren om het stressreactiesysteem van ons lichaam te ondersteunen.

 • Regeling van neurotransmitters zoals serotonine en noradrenaline
 • Invloed op de HPA-as voor een beter stressbeheer

Verbetering van conventionele antidepressieve behandelingen

Naast de directe effecten op angstniveaus is magnesium ook veelbelovend als aanvullende behandeling voor depressie. Sommige onderzoekers suggereren zelfs dat magnesium conventionele antidepressieve behandelingen kan versterken door de effectiviteit ervan te vergroten of de bijwerkingen van deze medicijnen te verminderen.

Om optimaal te profiteren van de opname van magnesium in uw dagelijkse routine, is het essentieel om een arts te raadplegen die kan helpen bij het bepalen van de juiste dosering en vorm van magnesiumsupplementen op basis van individuele behoeften.

Door angst en depressie aan te pakken door voldoende magnesium in te nemen, kunnen mensen een betere slaapkwaliteit ervaren. Dit kan weer leiden tot betere algemene gezondheidsresultaten, aangezien een goede herstellende slaap cruciaal is voor het behoud van het fysieke en mentale welzijn.

Het is aangetoond dat de opname van magnesium in de voeding gunstig is voor het verminderen van stress en depressie, waardoor het een belangrijke factor is voor mensen die hun symptomen willen verlichten. Daarom is het essentieel om de voedingsbehoeften van mensen met een risico op een tekort aan magnesium aan te pakken om aan de dagelijkse behoefte te voldoen en een optimale gezondheid te behouden.

Voorzien in de voedingsbehoeften van mensen met een risico op tekorten

De voedingsbehoeften van mensen met een risico op tekorten aanpakken

Magnesium is een essentieel mineraal dat een essentiële rol speelt bij verschillende lichaamsfuncties, waaronder de slaapregulering. Toch kunnen bepaalde gezondheidstoestanden en keuzes in levensstijl leiden tot een verhoogd risico op magnesiumtekort, wat de kwaliteit van de slaap negatief kan beïnvloeden. In dit hoofdstuk bekijken we hoe bepaalde gezondheidsproblemen de behoefte aan magnesium kunnen verhogen en geven we tips om er voldoende van binnen te krijgen.

Gezondheidsomstandigheden die het risico op een tekort verhogen

 • Spijsverteringsziekten: Mensen met spijsverteringsstoornissen zoals de ziekte van Crohn of coeliakie kunnen moeite hebben om voedingsstoffen zoals magnesium uit hun voeding op te nemen. Dit kan leiden tot een hoger risico op een tekort(bron).
 • Diabetes: Personen met diabetes hebben meer kans op lage magnesiumniveaus als gevolg van een verhoogde urine-uitscheiding(bron). Bovendien is onvoldoende magnesiuminname in verband gebracht met insulineresistentie (bron).
 • Alcoholverslaving: Overmatig alcoholgebruik kan een goede opname van voedingsstoffen verstoren en een uitputting van essentiële mineralen zoals magnesium veroorzaken(bron). Daarom kunnen personen die worstelen met alcoholverslaving hogere hoeveelheden voedingsmagnesium nodig hebben.
 • Insulineresistentie: Behalve dat diabetes zelf in verband wordt gebracht met lage serum Mg++ niveaus, hebben mensen die lijden aan insulineresistentie vaak meer magnesium nodig om de bloedsuikerspiegel gezond te houden en het risico op het ontwikkelen van type 2 diabetes te verminderen(bron).

Het belang van de dagelijkse behoeften

Voor een goede nachtrust moeten mensen met een risico op een magnesiumtekort ernaar streven aan hun dagelijkse behoefte te voldoen, zoals aanbevolen door de ADH. De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid magnesium verschilt per leeftijd en geslacht:

 • Mannen van 19-30 jaar: 400 mg/dag
 • Mannen van 31 jaar en ouder: 420 mg/dag
 • Vrouwen van 19-30 jaar: 310 mg/dag
 • Vrouwen van 31 jaar en ouder: 320 mg/dag (bron).

Magnesiumsupplementen kunnen een effectieve manier zijn om te zorgen voor een adequate inname, vooral voor degenen die moeite hebben om alleen via de voeding aan hun dagelijkse behoefte te voldoen. Twee gangbare vormen van magnesiumsupplementen zijn magnesiumchloride en magnesiumcitraat. Het is echter belangrijk een arts te raadplegen voordat u met een nieuw supplement begint.

Een adequate magnesiuminname kan een positieve invloed hebben op de slaapkwaliteit en de algehele gezondheid. Door de voedingsbehoeften aan te pakken en magnesiumsupplementen te overwegen, kunnen mensen stappen zetten naar een betere slaap en een beter welzijn.

Het aanpakken van de voedingsbehoeften van degenen die gevoelig zijn voor insufficiëntie is een belangrijk element in het ondersteunen van een optimale gezondheid en welzijn. Om de beste vormen en doseringen van magnesiumsupplementen te bepalen voor maximale slaapvoordelen, moet zorgvuldig rekening worden gehouden met individuele factoren.

De beste vormen en doseringen vaststellen voor optimale slaapvoordelen

Voor een optimale slaap is het essentieel te bepalen welke vorm van magnesium het beste is voor de slaap en de juiste dosering. Factoren zoals individuele gezondheidstoestand, absorptiesnelheid en dagelijkse behoefte moeten onder medisch toezicht worden overwogen.

Verschillende vormen van magnesiumsupplementen

Verschillende vormen van magnesiumsupplementen

Er zijn verschillende soorten magnesiumsupplementen op de markt. Enkele veel voorkomende zijn:

 • Magnesiumcitraat: Deze goed opneembare vorm wordt vaak aanbevolen voor mensen met spijsverteringsproblemen of constipatie. Het kan ook helpen de slaapkwaliteit te verbeteren door zijn kalmerende werking op het zenuwstelsel.
 • Magnesiumchloride: Gevonden in sommige topische toepassingen zoals magnesiumolie, heeft dit type een hoge biologische beschikbaarheid en kan gemakkelijk door de huid worden opgenomen.
 • Magnesiumglycinaat: Bekend om zijn zachte effect op de maag, biedt deze chelaatvorm een uitstekende biologische beschikbaarheid en veroorzaakt minder snel diarree dan andere vormen.
 • Magnesiumoxide: Hoewel het niet zo gemakkelijk door het lichaam wordt opgenomen in vergelijking met andere vormen, levert het nog steeds een aanzienlijke hoeveelheid elementair magnesium per dosis.

De keuze tussen deze verschillende vormen hangt af van factoren als persoonlijke voorkeur, specifieke gezondheidsbehoeften en verdraagbaarheid. Overleg met een gezondheidsdeskundige kan helpen bepalen welk supplement voor u het beste werkt.

De juiste dosering bepalen

Om een effectieve dosering te vinden, moet rekening worden gehouden met verschillende factoren zoals leeftijd, geslacht, dagelijkse behoefte en bestaande gezondheidstoestand. De Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid (ADH) voor magnesium varieert afhankelijk van leeftijd en geslacht:

 • Mannen van 19-30 jaar: 400 mg/dag
 • Mannen van 31 jaar en ouder: 420 mg/dag
 • Vrouwen van 19-30 jaar: 310 mg/dag
 • Vrouwen van 31 jaar en ouder: 320 mg/dag

In het algemeen kunt u het beste beginnen met een lagere dosering magnesiumsupplementen en de hoeveelheid geleidelijk verhogen, terwijl u de reactie van uw lichaam in de gaten houdt. Het is van cruciaal belang dat u de aanbevolen bovengrens voor de inname van magnesium uit supplementen niet overschrijdt; deze is vastgesteld op 350 mg per dag voor volwassenen.

Als u overweegt magnesium te gebruiken om de slaap te verbeteren, raadpleeg dan een arts die u kan begeleiden bij het kiezen van de juiste vorm en dosering op basis van uw individuele behoeften en gezondheidstoestand.

Het is de moeite waard de verschillende soorten magnesiumsupplementen te beoordelen en een geschikte dosering te kiezen om ideale rustresultaten te bereiken. De juiste timing van de inname kan ook gunstig zijn en moet in aanmerking worden genomen bij het opnemen van magnesium in een bedtijdroutine.

Timing van magnesiuminname voor maximale slaapvoordelen

Als u weet wanneer u magnesium voor de slaap moet innemen, kunt u de potentiële voordelen ervan voor het verbeteren van de slaapkwaliteit maximaliseren. De juiste timing zorgt ervoor dat dit vitale mineraal de neurotransmitters en hormonen die verantwoordelijk zijn voor ontspanning en herstellende slaap effectief reguleert.

Het belang van de juiste timing

Magnesium speelt een cruciale rol bij de regulering van neurotransmitters en melatonine, beide essentiële factoren voor het behoud van een gezond slaappatroon. Door op het juiste moment magnesium in te nemen kunt u ervoor zorgen dat uw lichaam voldoende van dit belangrijke mineraal heeft wanneer het het meest nodig is - vooral tijdens het klaarmaken voor de slaap of tijdens de verschillende fasen van diepe sluimering.

Tips om de inname van magnesium te integreren in de routine voor het slapengaan

Tips om de inname van magnesium te integreren in de routine voor het slapengaan

 1. Bepaal de beste vorm: Kies tussen verschillende vormen van magnesiumsupplementen zoals magnesiumchloride, waarvan bekend is dat het beter wordt opgenomen dan andere soorten zoals oxide of sulfaat; of magnesiumcitraat, een andere populaire optie met een goede biologische beschikbaarheid. Raadpleeg een arts voordat u met een supplementenschema begint.
 2. Kies de juiste dosering: De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH) varieert afhankelijk van leeftijd, geslacht en levensfase; over het algemeen hebben volwassen mannen ongeveer 400-420 mg/dag nodig en vrouwen ongeveer 310-320 mg/dag. Het is belangrijk deze grenzen niet te overschrijden zonder medisch toezicht, vanwege mogelijke bijwerkingen bij overmatige consumptie.
 3. Opnemen in de avondmaaltijd: Door magnesiumrijk voedsel zoals bladgroenten, noten, zaden, peulvruchten en volle granen in uw avondeten op te nemen, kunt u een natuurlijke bron van dit mineraal aanboren. Deze aanpak kan bijzonder gunstig zijn voor mensen die liever niet alleen op supplementen vertrouwen.
 4. Neem orale supplementen 1-2 uur voor het slapen gaan: Als u magnesiumcapsules of -tabletten gebruikt, kunt u deze het beste een tot twee uur voor het slapen gaan innemen. Dit geeft het lichaam voldoende tijd om het mineraal effectief te absorberen en te gebruiken.
 5. Magnesiumolie of -lotion aanbrengen: Als u kiest voor een topische toepassing, zoals magnesiumolie of -lotion, kunt u deze producten ongeveer 30 minuten voor het slapengaan rechtstreeks op de huid aanbrengen.

De opname van magnesium in uw dagelijkse routine met de juiste timing is essentieel om de voordelen voor de slaapkwaliteit te maximaliseren. Als u deze tips opvolgt en een arts raadpleegt over uw individuele behoeften, bent u goed toegerust voor betere nachten van herstellende slaap door optimaal gebruik van dit essentiële mineraal.

Door uw magnesiuminname te timen, kunt u de slaapvoordelen ervan maximaliseren. Daarnaast is het gebruik van een topische vorm van magnesium, zoals olie, een andere manier om de slaapkwaliteit te verbeteren.

Magnesiumolie gebruiken voor een betere slaapkwaliteit

Magnesiumolie is een alternatieve vorm van supplementatie met potentiële voordelen voor een betere slaapkwaliteit. In dit hoofdstuk gaan we na waar magnesiumolie voor de slaap moet worden gebruikt, hoe lang het duurt voordat het werkt en andere overwegingen met betrekking tot het gebruik van deze vorm van suppletie.

Toepassingsmethoden en -gebieden

Magnesiumolie, een topische oplossing van magnesiumchloride gemengd met water, kan rechtstreeks op de huid worden aangebracht of aan het badwater worden toegevoegd voor opname. Enkele populaire toepassingsgebieden zijn de voeten, benen, armen en onderrug - dit zijn allemaal grote spiergroepen die baat kunnen hebben bij de ontspannende werking van magnesium.

 • Rechtstreeks op de huid aanbrengen: Spray of wrijf een kleine hoeveelheid magnesiumolie op de gewenste plek(ken) en masseer zachtjes tot het is opgenomen. Het is normaal dat u bij het eerste gebruik enige tinteling ervaart; als er echter irritatie optreedt, stop dan onmiddellijk met het gebruik.
 • Toevoegen aan het badwater: Giet ongeveer een kopje (8 oz.) magnesiumolie in warm badwater en laat het minstens 20 minuten weken voor het slapengaan.

Verwachte duur voordat u verbeteringen opmerkt

Hoe lang het duurt voordat mensen verbeteringen in hun slaapkwaliteit merken na gebruik van magnesiumolie, hangt af van factoren zoals individuele gezondheidsomstandigheden en de ernst van het tekort. Veel gebruikers melden echter positieve resultaten binnen enkele dagen of weken na consequent gebruik. Houd in gedachten dat het handhaven van optimale niveaus door regelmatige inname - oraal via magnesiumsupplementen, plaatselijk via olie, of een combinatie van beide - cruciaal is voor blijvende slaapvoordelen.

Overwegingen bij het gebruik van magnesiumolie

Voordat u magnesiumolie opneemt in uw routine voor het slapengaan, is het essentieel om het volgende te overwegen:

 1. Dosering: Raadpleeg een arts om de juiste dosering te bepalen op basis van individuele behoeften en gezondheidstoestand. Overmatig gebruik kan leiden tot bijwerkingen zoals diarree en buikkrampen.
 2. Zuiverheid en kwaliteit: Kies magnesiumolieproducten van hoge kwaliteit, gemaakt van zuiver magnesiumchloride van gerenommeerde fabrikanten. Vermijd producten die additieven of vulstoffen bevatten die de effectiviteit in gevaar kunnen brengen.
 3. Gevoeligheid van de huid: Sommige mensen kunnen huidirritatie ondervinden bij het gebruik van lokale magnesiumproducten. Als u huidirritatie ondervindt bij het gebruik van lokale magnesiumproducten, stop dan onmiddellijk met het gebruik en raadpleeg een arts voor alternatieve mogelijkheden.

De opname van magnesiumolie in uw dagelijkse routine kan de slaapkwaliteit verbeteren door een extra bron van dit essentiële mineraal. Als u de juiste toepassingsmethoden, de verwachte duur voordat u verbeteringen opmerkt en andere overwegingen in verband met het gebruik begrijpt, kunt u de potentiële voordelen van dit natuurlijke slaapmiddel maximaliseren door elke nacht een herstellende slaap te bevorderen.

Veelgestelde vragen over magnesium voor de slaap

Mag ik elke avond magnesium nemen om te slapen?

Ja, elke nacht magnesium innemen om te slapen is over het algemeen veilig en effectief. Magnesium speelt een cruciale rol bij het reguleren van de stressrespons van het lichaam en het bevorderen van ontspanning. Het is echter essentieel om binnen de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH) te blijven en een arts te raadplegen voordat u begint met suppletie.

Wat zegt een deskundige over het innemen van magnesium voor de slaap?

Een deskundige zou waarschijnlijk suggereren dat magnesium de slaapkwaliteit kan verbeteren, vooral bij mensen met slapeloosheid of angst. Het is belangrijk het juiste type supplement te kiezen, zoals magnesiumglycinaat of -citraat, en de doseringsrichtlijnen te volgen op basis van individuele behoeften.

Welk type magnesium is het beste voor het slapen?

Magnesiumglycinaat wordt beschouwd als een van de beste vormen van magnesium om de slaap te verbeteren, vanwege de hoge biologische beschikbaarheid en de kalmerende effecten op het zenuwstelsel. Andere opties zijn magnesiumcitraat en -tauraat.

Waarom is magnesium beter dan melatonine?

Magnesium verdient de voorkeur boven melatonine omdat het verschillende onderliggende oorzaken van slechte slaap aanpakt, waaronder spierspanning, angst, depressie en onevenwichtigheden in de neurotransmitters. Hoewel beide supplementen hun voordelen hebben, hangt de keuze tussen beide af van de individuele behoeften.

Conclusie

In het algemeen speelt magnesium een cruciale rol bij het reguleren van de slaap en het bevorderen van ontspanning. Suppletie met magnesium kan de slaapkwaliteit verbeteren en symptomen van angst en depressie verlichten. Het is belangrijk om vast te stellen bij welke mensen een risico op een tekort bestaat en om op basis van de individuele behoeften de beste bronnen van voedingsmagnesium of supplementen te kiezen.

Als u worstelt met een slechte slaap, kunt u overwegen meer magnesiumrijke voedingsmiddelen in uw dieet op te nemen of met uw arts te praten over supplementen. Cibdol biedt hoogwaardige magnesiumsupplementen die kunnen helpen bij gezonde slaapgewoonten.

Laat een slechte slaap uw leven niet langer verstoren - probeer vandaag nog magnesium voor de slaap te gebruiken!

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting op één order

Welk product heb ik nodig?
As Seen On:
 • https://www.deondernemer.nl/actueel/retail/cibdol-opent-brandstore-stap-ideaal~2659792
 • https://retailtrends.nl/item/62892/cibdol-het-highend-cbd-merk-waar-je-niet-high-van-wordt
 • https://www.dailybase.nl/thegoodlife/lifestyle-thegoodlife/cibdol-opent-cbd-brandstore-amsterdam/
 • https://www.ad.nl/regiosport-den-haag/karlien-sleper-heeft-spelen-in-monobob-als-missie-ik-voel-me-vrijer-bij-deze-nieuwste-bobsleediscipline~a0db0ffe/
 • https://www.womenshealthmag.com/nl/beauty/g34723687/cbd-producten/
 • https://www.libelle.nl/