6 bewezen strategieën om 2 pond per week af te vallen: tips voor veilig afvallen

Gepubliceerd:

Wilt u twee kilo per week afvallen om uw streefgewicht te bereiken? Wekelijks twee kilo afvallen is realistisch en haalbaar voor de meeste mensen, mits u een gezond dieet volgt en uw levensstijl aanpast. In dit artikel wordt precies uitgelegd hoe u op een veilige, duurzame manier elke week twee kilo kunt afvallen.

6 bewezen strategieën om 2 pond per week af te vallen: tips voor veilig afvallen

Waarom streven naar 2 kilo afvallen per week

Voor veel mensen die overtollig lichaamsvet willen verliezen, is één tot twee kilo per week afvallen een geschikt en veilig doel. Deze hoeveelheid zorgt voor voldoende motivatie door het zien van gestage vooruitgang bij elke weging, zonder dat het een te agressieve of onrealistische verliessnelheid is.

Snel afvallen door extreme calorierestrictie kan averechts werken door verlies van energie, spiermassa en voedingstekorten te veroorzaken. Het verhoogt ook de kans dat u weer aankomt na het stoppen met de onhoudbare methoden. Aan de andere kant kan te langzaam afvallen het moeilijker maken om vast te houden aan de noodzakelijke veranderingen in uw levensstijl. Streven naar wekelijks twee pond vetverlies zorgt voor de juiste balans.

Als u ongeveer twee kilo per week afvalt, verliest u gemiddeld 8-10 kilo per maand. In drie maanden tijd kunt u met deze snelheid mogelijk 25 kilo afvallen. Deze hoeveelheid gewichtsverlies is genoeg om merkbare verbeteringen te zien in uw uiterlijk, energieniveau, cardiovasculaire gezondheid en metabolische markers zoals bloeddruk, bloedsuiker en cholesterol.

Bedenk echter wel dat afvallen in dit tempo toewijding, consistentie en doorzettingsvermogen vereist. Door duurzame gedragsveranderingen door te voeren, kan twee pond per week een haalbaar langetermijndoel worden.

Hoeveel calorieën moet ik minderen om 2 pond per week te verliezen?

Om succesvol af te vallen, moet u minder calorieën verbruiken dan uw lichaam verbrandt via de basale stofwisselingsprocessen en elke fysieke activiteit. Dit calorietekort dwingt uw lichaam om opgeslagen lichaamsvet als brandstof te gebruiken, wat leidt tot gewichtsverlies.

Om één pond per week af te vallen, hebt u een dagelijks calorietekort van 500 calorieën nodig. Om twee kilo per week af te vallen, moet het tekort toenemen tot 1000 calorieën per dag. Dit betekent dat u uw calorie-inname moet verminderen, uw calorieverbranding moet verhogen door lichaamsbeweging, of een combinatie van beide.

Verschillende factoren bepalen hoeveel dagelijkse calorieën u moet eten om wekelijks twee kilo af te vallen:

 • Huidig gewicht - Zwaardere personen hebben meer calorieën nodig om op peil te blijven en kunnen dus een groter tekort creëren.
 • Lengte - Langere mensen hebben over het algemeen meer dagelijkse calorieën nodig dan kortere mensen.
 • Leeftijd - Met het ouder worden vertraagt het metabolisme op natuurlijke wijze, waardoor de caloriebehoefte afneemt.
 • Geslacht - Mannen hebben vaak een snellere stofwisseling en meer spiermassa dan vrouwen.
 • Activiteitsniveau - Actievere personen verbranden meer calorieën door dagelijkse beweging en lichaamsbeweging.
 • Spiermassa - Hoe meer spieren u hebt, hoe hoger uw dagelijkse calorieverbranding zal zijn.

Uitzoeken hoeveel calorieën u elke dag nodig hebt, kan lastig zijn. Online TDEE (total daily energy expenditure)-calculators helpen u om uw onderhoudscalorieën voor gewichtsverlies te schatten op basis van uw unieke statistieken en activiteitsniveau. Als u uw resultaat met 500-1000 calorieën vermindert, krijgt u het tekortbereik dat nodig is om wekelijks twee kilo af te vallen.

Bijvoorbeeld, een 40-jarige man die 1,80 m lang is, 90 kg weegt en 3-5 dagen per week sport, zou een TDEE van ongeveer 3000 calorieën kunnen hebben. Om twee kilo per week af te vallen, zou hij dagelijks 2000 of minder calorieën moeten consumeren. Dit zou het tekort van 1000 calorieën opleveren dat nodig is om elke week twee kilo vet te verliezen.

Naarmate u gewicht verliest, moet u uw TDEE opnieuw berekenen en uw inname aanpassen omdat uw caloriebehoeften en tekort zullen afnemen. Door uw snelheid van afvallen regelmatig te controleren en uw caloriedoel bij te stellen, blijft u vooruitgang boeken.

Hoe creëert u een tekort van 1000 calorieën per dag?

Samengevat hebt u elke dag een extra tekort van 1000 calorieën nodig bovenop uw onderhoudsbehoeften om twee kilo per week te kunnen afvallen. Dit zijn de meest effectieve manieren om dit tekort te realiseren:

Verminder uw voedselinname - Voor de meeste mensen is het verminderen van calorieën door middel van dieetveranderingen de eenvoudigste weg. Het verminderen van uw huidige inname met 500-1000 calorieën per dag door bewust te eten, maaltijden voor te bereiden en uw porties te beperken, kan helpen om het benodigde tekort te creëren. Beperk het aantal calorieën niet te agressief, want dat kan averechts werken. Door als vrouw minstens 1200 calorieën per dag te eten en als man 1500, krijgt u voldoende voeding binnen.

Meer cardio-oefeningen - Aerobe activiteiten zoals wandelen, hardlopen, fietsen en zwemmen zijn uitstekend om calorieën te verbranden en bij te dragen aan uw dagelijkse tekort. Streef naar 150-300 minuten matige cardio per week om extra calorieën te verbranden door middel van lichaamsbeweging. Dagelijks een stevige wandeling maken is een eenvoudige manier om te beginnen.

Voeg krachttraining toe - Door gewichten te heffen en lichaamsgewichtoefeningen te doen, bouwt u metabolismeverhogende spieren op. De extra spieren verhogen uw calorieverbranding in rust 24/7. Streef naar 2-3 krachtsessies per week naast cardio. Compoundliften zoals squats, deadlifts en presses zijn het meest effectief.

Combineer voeding en lichaamsbeweging - Voor de meeste mensen is het creëren van een tekort van 500-750 calorieën door voedsel in te nemen en vervolgens de resterende 250-500 calorieën te verbranden door cardio- en krachttraining, duurzaam op de lange termijn. Deze gematigde aanpak voorkomt drastische veranderingen.

Houd uw calorie-inname bij - Gebruik een app om uw maaltijden en calorieën gedurende een paar weken bij te houden. Deze verantwoording helpt u om het dagelijks tekort van 1000 calorieën aan te houden dat nodig is om twee kilo per week af te vallen, totdat minder calorieën eten een gewoonte wordt.

Weeg voedsel voor nauwkeurigheid - Het meten van porties met een voedselweegschaal neemt het giswerk weg en leidt tot betere resultaten bij het afvallen. Het zal u verbazen hoeveel calorieën u eigenlijk binnenkrijgt als u de voedingsmiddelen niet weegt.

Top 10 Tips om veilig elke week 2 pond af te vallen

Als u wekelijks succesvol en duurzaam twee kilo wilt afvallen, zijn hier enkele tips die u kunt volgen:

1. Vraag toestemming aan uw arts - Zorg ervoor dat deze mate van gewichtsverlies geschikt is voor uw situatie, vooral als u gezondheidsaandoeningen hebt die beïnvloed worden door uw gewicht, zoals diabetes of hartaandoeningen. 2. Bespreek een actieplan.

2. Geef prioriteit aan voeding - Leg de nadruk op hele, minimaal bewerkte voedingsmiddelen zoals groenten, fruit, magere eiwitten, peulvruchten, volle granen en gezonde vetten terwijl u het aantal calorieën vermindert. Dit zorgt voor meer voedingsstoffen en voldoening.

3. Let op portiegroottes - Gebruik kleinere borden, weeg voedingsmiddelen en verminder porties met 25-50%. Bezuinigen op porties is een gemakkelijke manier om calorieën te besparen.

4. Beperk vloeibare calorieën - Gebruik alleen water en ongezoete dranken en beperk frisdrank, sap, koffiedrankjes en alcohol om calorieën over te houden voor voedsel.

5. Verhoog de eiwitinname - Het eten van 20-30 gram eiwit bij maaltijden en tussendoortjes helpt het hongergevoel onder controle te houden terwijl u afvalt, omdat het verzadigend werkt. Kies mager vlees, eieren, Griekse yoghurt en bonen.

6. Vullen met groenten - Concentreer u op caloriearme groenten zoals broccoli, bloemkool, spinazie en wortelen als vulvoedsel om meer volume en voedingsstoffen binnen te krijgen zonder overtollige calorieën.

7. Weeg uzelf wekelijks - Als u één keer per week op de weegschaal gaat staan, kunt u de calorie-inname naar boven of beneden bijstellen als dat nodig is om ongeveer twee kilo per week te blijven afvallen. Wees niet geobsedeerd door het getal.

8. Zorg voor voldoende slaap - Streef naar 7-9 uur kwaliteitsslaap per nacht. Goed uitgerust zijn helpt om de eetlust en hongerhormonen onder controle te houden die de inspanningen om af te vallen kunnen saboteren.

9. Beheers stress - Hoge stress leidt tot verhoogde cortisolniveaus en gedachteloos eten. Maak tijd voor zelfzorg en zoek naar gezonde manieren om stress te verlichten, zoals wandelen, yoga of meditatie.

10. Heb geduld! Houd de veranderingen week na week vol, zelfs als de weegschaal af en toe hapert. Vertrouw op het proces en uw harde werk zal resulteren in het verliezen van ongeveer twee pond per week op de lange termijn.

Hoe u op de lange termijn 2 pond per week kunt verliezen

De sleutel tot het wekelijks verliezen van twee kilo gedurende maanden of jaren is het maken van duurzame, vol te houden veranderingen in uw levensstijl. Hier zijn realistische strategieën:

 • Verminder het aantal calorieën per dag geleidelijk met 250-500 door bewust te eten, maaltijden voor te bereiden en voedingsrijk voedsel te kiezen. Kleine besparingen tellen op.
 • Beperk uit eten gaan tot één of twee keer per week om calorieën, vet en porties beter onder controle te houden in vergelijking met restaurantmaaltijden.
 • Kook thuis lekkere, eenvoudige maaltijden, zoals roerbakgerechten, eenpansgerechten en eenpansgerechten. Met thuis koken bepaalt u wat u eet.
 • Eet fruit, groenten, noten, zaden, Griekse yoghurt en hardgekookte eieren in plaats van chips, koekjes en snoep om calorieën te besparen.
 • Drink water voor de maaltijd, kies water in plaats van suikerhoudende dranken en beperk alcohol. Blijf goed gehydrateerd.
 • Stel een consistent slaapschema op en rust 's nachts effectief uit. Zet elektronica 30+ minuten voor het slapengaan uit voor een betere slaapkwaliteit.
 • Voeg 4-5 dagen per week cardio en krachttraining toe. Streef naar meer dan 150 minuten matige lichaamsbeweging per week om uw tekort te verminderen.
 • Gebruik een fitnesstracker of app om stappen, actieve minuten, afstand en verbrande calorieën bij te houden, en probeer de dagelijkse beweging en activiteit langzaam op te voeren.
 • Zoek stressbeheersingspraktijken zoals diep ademhalen, dagboeken bijhouden of mediteren die voor u werken. Minder stress vermindert cortisol en emotioneel eten.
 • Omring uzelf met ondersteunende vrienden en familie om uw reis naar gewichtsverlies te bespreken. Het hebben van positieve sociale relaties biedt aanmoediging.
 • Controleer uw verliessnelheid wekelijks en pas indien nodig uw calorieën aan om op de lange termijn rond de twee kilo per week te blijven afvallen. Consistentie is de sleutel.

De onderste regel

Het creëren van een dagelijks calorietekort van 1000 calorieën door een combinatie van dieetveranderingen en meer lichaamsbeweging zal bij de meeste mensen resulteren in het verliezen van ongeveer twee kilo per week. Door elke dag 500-1000 minder calorieën te eten, kan uw lichaam overtollig vet afvoeren als energie.

Het toevoegen van 150-300 minuten cardio van gemiddelde intensiteit samen met twee tot drie sessies krachttraining zorgt voor de extra calorieverbranding waarmee u in het doelbereik komt voor wekelijks twee kilo gewichtsverlies. Het belangrijkste is echter om een eet- en trainingsaanpak te vinden die u onbeperkt kunt volhouden, niet slechts een paar weken. Uw levensstijl moet duurzaam zijn voor succes op de lange termijn.

Met toewijding, consistentie en geduld is wekelijks ongeveer twee kilo afvallen voor de meeste mensen een haalbaar doel door een gematigde calorievermindering en meer activiteit. Zorg er gewoon voor dat u geleidelijk veranderingen aanbrengt in uw dieet en levensstijl, concentreer u op voeding, zorg voor voldoende slaap en stressmanagement, en blijf consistent met uw nieuwe gezonde gewoontes. Samen met regelmatige wegingen en voortgangscontrole zult u binnen de kortste keren resultaten op de weegschaal zien!

Samengevat:

 • Het is realistisch om 1-2 pond per week te verliezen door een gezond dieet en een aangepaste levensstijl. Dit zorgt voor gestage vooruitgang zonder extreme maatregelen.
 • U hebt een dagelijks calorietekort van 1000 calorieën nodig om twee kilo per week af te vallen, gecreëerd door de voedselinname te verminderen en/of extra calorieën te verbranden door lichaamsbeweging.
 • Veiligheid moet uw eerste prioriteit zijn. Zorg dat uw arts het goedkeurt, blijf gehydrateerd, neem niet te veel calorieën op en luister naar uw lichaam.
 • Duurzame veranderingen zoals portiecontrole, maaltijden bereiden, prioriteit geven aan eiwitten en groenten, meer bewegen en slapen, en stressmanagement helpen u om wekelijks twee kilo af te vallen op de lange termijn.
 • Geduld en consistentie zijn van vitaal belang. Houd u week na week aan de veranderingen in uw levensstijl om een gewichtsverlies van ongeveer twee kilo per week te bereiken. Houd uw gewichtsverlies in de gaten en pas indien nodig aan om uw doel te bereiken.

Wat is het aanbevolen gewichtsverliesdoel per week?

Het aanbevolen doel voor gewichtsverlies is om ongeveer twee pond per week te verliezen. Dit wordt beschouwd als een veilig en haalbaar doel.

Hoe kan ik twee kilo per week afvallen?

Om twee kilo per week af te vallen, moet u een calorietekort van ongeveer 1000 calorieën per dag creëren. Dit kan worden bereikt door een combinatie van het verminderen van uw calorie-inname en het verhogen van uw lichamelijke activiteit.

Wat is een calorietekort?

Er is sprake van een calorietekort wanneer u minder calorieën binnenkrijgt dan uw lichaam nodig heeft om op gewicht te blijven. Dit tekort dwingt uw lichaam om opgeslagen vet te gebruiken als energiebron, wat leidt tot gewichtsverlies.

Hoeveel calorieën moet ik per dag innemen om twee kilo per week af te vallen?

Om twee kilo per week af te vallen, moet u ernaar streven om ongeveer 500 calorieën per dag minder te consumeren dan uw lichaam nodig heeft. Dit creëert een calorietekort van 3500 calorieën per week, wat gelijk staat aan twee kilo gewichtsverlies.

Wat zijn enkele strategieën om een calorietekort te creëren?

Enkele strategieën om een calorietekort te creëren zijn kleinere porties, minder calorierijk en verwerkt voedsel, meer fruit en groenten eten en regelmatig bewegen.

Is het mogelijk om twee kilo per week af te vallen met alleen een dieet?

Hoewel voeding een belangrijke rol speelt bij gewichtsverlies, is het combineren van een gezond eetplan met regelmatige lichaamsbeweging de meest effectieve manier om twee kilo per week af te vallen en gewichtsverlies op de lange termijn te behouden.

Hoe lang duurt het om twee kilo per week af te vallen?

Het duurt meestal ongeveer 4-8 weken om twee kilo per week af te vallen, afhankelijk van uw startgewicht en de mate waarin u zich aan uw afslankplan houdt.

Kan ik meer dan twee kilo per week afvallen?

Hoewel het mogelijk is om meer dan twee kilo per week af te vallen, wordt dit over het algemeen niet aanbevolen, omdat snel gewichtsverlies onhoudbaar kan zijn en kan leiden tot spierverlies of andere gezondheidscomplicaties. Het is belangrijk om te streven naar een gestaag en geleidelijk gewichtsverlies voor succes op de lange termijn.

Wat zijn de voordelen van twee kilo per week afvallen?

Twee kilo per week afvallen kan tot verschillende voordelen leiden, zoals een betere cardiovasculaire gezondheid, een hoger energieniveau, een groter gevoel van eigenwaarde en een lager risico op chronische ziekten die met obesitas gepaard gaan.

Moet ik een arts raadplegen voordat ik probeer twee kilo per week af te vallen?

Het is altijd een goed idee om met uw arts te overleggen voordat u aan een afslankprogramma begint, vooral als u onderliggende gezondheidsproblemen hebt of als u niet zeker weet welke aanpak het beste voor u is. Uw arts kan u persoonlijk begeleiden en ervoor zorgen dat uw afslankprogramma veilig is en aan uw individuele behoeften voldoet.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting op één order

Welk product heb ik nodig?
As Seen On:
 • https://www.deondernemer.nl/actueel/retail/cibdol-opent-brandstore-stap-ideaal~2659792
 • https://retailtrends.nl/item/62892/cibdol-het-highend-cbd-merk-waar-je-niet-high-van-wordt
 • https://www.dailybase.nl/thegoodlife/lifestyle-thegoodlife/cibdol-opent-cbd-brandstore-amsterdam/
 • https://www.ad.nl/regiosport-den-haag/karlien-sleper-heeft-spelen-in-monobob-als-missie-ik-voel-me-vrijer-bij-deze-nieuwste-bobsleediscipline~a0db0ffe/
 • https://www.womenshealthmag.com/nl/beauty/g34723687/cbd-producten/
 • https://www.libelle.nl/