Melatonine voor honden

Gepubliceerd:

Als verzorgers van huisdieren streven wij naar een optimale gezondheid en welzijn van onze harige vrienden; vandaar dat melatoninesupplementen steeds populairder zijn geworden vanwege de potentiële voordelen bij honden. Een supplement dat de laatste jaren aan populariteit heeft gewonnen vanwege de potentiële voordelen bij honden is melatonine. In deze uitgebreide gids onderzoeken we de verschillende toepassingen van melatonine voor honden, van het aanpakken van verlatingsangst tot het verbeteren van de slaapkwaliteit.

Melatonine, een hormoon geproduceerd door de pijnappelklier, speelt een essentiële rol bij het reguleren van het circadiane ritme en de slaap-waakcycli. Het is niet alleen cruciaal voor mensen, maar ook voor de algehele gezondheid van onze honden. Wij gaan in op de manier waarop de diergeneeskunde synthetische melatoninesupplementen gebruikt om de natuurlijke processen van uw hond te ondersteunen en bespreken veilige gebruikspraktijken op basis van deskundige begeleiding.

Verder zullen we het belang benadrukken van het kiezen van hondenspecifieke melatonineproducten die zijn afgestemd op hun unieke behoeften, terwijl mogelijke risico's van humane alternatieven worden vermeden. Ten slotte gaan we in op enkele mogelijke bijwerkingen en interacties en onderzoeken we hoe melatonine nuttig kan zijn voor honden die lijden aan de ziekte van Cushing of aanvalsstoornissen.

melatonine voor honden

De rol van melatonine in de gezondheid van honden

Melatonine, een natuurlijk neurohormoon dat wordt geproduceerd door de pijnappelklier, speelt een essentiële rol bij het reguleren van de slaap- en waakcycli van zowel mensen als dieren. Recente studies hebben aangetoond dat melatoninesupplementen een gunstig effect kunnen hebben op de gezondheid van onze honden. Hoewel het onderzoek naar melatoninesupplementen bij dieren beperkt is en het niet officieel wordt goedgekeurd door de FDA, zijn er meldingen van succesverhalen over het gebruik van deze behandeling om onze honden te helpen hun noodzakelijke rust te krijgen.

Afscheidingsangst en stress door lawaai aanpakken

Een van de meest voorkomende toepassingen van melatonine voor honden is het verlichten van verlatingsangst of stress veroorzaakt door harde geluiden zoals onweer of vuurwerk. Melatonine bevordert ontspanning door het kalmerende effect op het lichaam van uw hond, terwijl het cortisolgehalte - een hormoon dat verband houdt met stressreacties - wordt verlaagd. Door uw huisdier te helpen zich meer op zijn gemak te voelen tijdens deze stressvolle situaties, kan melatonine de algehele levenskwaliteit verbeteren.

Verbetering van de slaapkwaliteit bij oudere honden

Naarmate honden ouder worden, neemt hun natuurlijke vermogen om melatonine te produceren af, wat kan leiden tot problemen om in slaap te vallen of de hele nacht in slaap te blijven. Deze afname verstoort hun circadiane ritme - met als gevolg slechte slaappatronen die een negatieve invloed hebben op de algehele gezondheid en het welzijn. Aanvulling met melatonine voor honden, met name synthetische vormen zoals die in gummies of tabletten die speciaal voor honden zijn ontwikkeld, kan het evenwicht in de interne klok van uw hond helpen herstellen, waardoor de slaapkwaliteit na verloop van tijd verbetert.

Seizoensgebonden alopecia voorkomen

Seizoensgebonden flankalopecia, een vorm van haaruitval bij honden, is een andere aandoening die kan worden behandeld met melatoninesupplementen. Deze vorm van hondenalopecia ontstaat door veranderingen in het daglicht en de daaruit voortvloeiende schommelingen in het melatonineniveau in het lichaam van uw hond. Door melatoninesupplementen toe te dienen, kunnen ouders de interne klok van hun hond helpen reguleren en een gezonde haargroei bevorderen in periodes waarin de natuurlijke productie onvoldoende is.

Melatonine als immuunversterker

Naast zijn slaapregulerende eigenschappen heeft melatonine ook immuunversterkende effecten op het lichaam. Studies tonen aan dat het de productie van bepaalde cytokinen kan verhogen - eiwitten die verantwoordelijk zijn voor het reguleren van immuunreacties - waardoor het mogelijk gunstig is voor honden die lijden aan auto-immuunziekten of die herstellen van een ziekte of operatie. Hoewel er meer onderzoek nodig is om dit aspect van de rol van melatonine in de diergeneeskunde volledig te begrijpen, wijst anekdotisch bewijs op veelbelovende resultaten.

Bepalen van een veilige dosis melatonine voor honden

 • Raadpleeg uw dierenarts voordat u met een supplementenkuur voor uw huisdier begint.
 • Volg de doseringsrichtlijnen van uw dierenarts op basis van factoren als leeftijd, gewicht en bestaande gezondheidstoestand.
 • Vermijd het geven van producten van menselijke kwaliteit zonder een deskundige te raadplegen; kies in plaats daarvan waar mogelijk voor formules die speciaal voor honden zijn ontworpen.

Kortom, melatoninesupplementen kunnen een veilige en effectieve manier zijn om diverse gezondheidsproblemen bij honden aan te pakken, waaronder slaapstoornissen, angst en haaruitval. Het is echter belangrijk om uw dierenarts te raadplegen voordat u met een nieuw supplement begint en om de doseringsrichtlijnen zorgvuldig te volgen om het risico van overdosering te vermijden. Bij correct gebruik kan melatonine de algemene levenskwaliteit van uw hond verbeteren en een betere gezondheid en welzijn bevorderen.

Over het geheel genomen is melatonine een veilig en effectief supplement om gezondheidsproblemen bij honden aan te pakken. Toch is het belangrijk een dierenarts te raadplegen om er zeker van te zijn dat de dosering melatonine voor uw pup geschikt is.

Veilig gebruik van melatoninesupplementen voor honden

Veilig gebruik van melatoninesupplementen voor honden

Melatoninesupplementen kunnen verschillende voordelen bieden voor uw geliefde huisdier, maar het is essentieel om te zorgen voor een veilig gebruik ervan. Wanneer u overweegt hoeveel melatonine veilig is voor uw hond op basis van factoren als leeftijd, gewicht en andere gezondheidsproblemen of medicijnen die tegelijkertijd worden ingenomen, zal overleg met uw dierenarts ervoor zorgen dat de juiste doseringsrichtlijnen worden gevolgd, zodat er geen nadelige bijwerkingen optreden of gevaarlijke interacties plaatsvinden tussen verschillende medicijnen die tegelijkertijd worden toegediend. Over het algemeen zijn de meeste dierenartsen het er echter over eens dat het geven van kleine doses weinig risico inhoudt als het gaat om schadelijke bijwerkingen bij honden.

Belang van veterinaire begeleiding

De veiligheid van uw hond dient altijd voorop te staan bij de introductie van een nieuw supplement in zijn routine. Een dierenarts kan u helpen de juiste dosering melatonine te bepalen op basis van factoren als ras, grootte en algemene gezondheidstoestand. Zij kunnen u ook specifieke producten aanbevelen die bekend staan om hun kwaliteit en effectiviteit bij het bieden van een kalmerend effect, terwijl ze geen ingrediënten bevatten die schadelijk kunnen zijn voor uw huisdier.

De diergeneeskunde heeft de laatste jaren aanzienlijke vooruitgang geboekt, waardoor ouders van huisdieren toegang hebben tot meer informatie over het behoud van een optimale gezondheid van hun hond dan ooit tevoren. Niet alle online bronnen zijn echter betrouwbaar of accuraat - daarom blijft het van cruciaal belang om advies in te winnen bij een ervaren professional wanneer u begint met melatoninesupplementen voor uw harige vriend.

Factoren die van invloed zijn op de bepaling van de dosering

 • Leeftijd: oudere honden kunnen lagere doses nodig hebben omdat ze bij het ouder worden minder goed in staat zijn op natuurlijke wijze melatonine aan te maken via de pijnappelklier.
 • Gewicht: Grotere rassen hebben doorgaans hogere doseringen nodig dan kleinere, vanwege verschillen in lichaamsmassa en stofwisselingssnelheid.
 • Gezondheidsproblemen: Honden met bepaalde medische problemen, zoals de ziekte van Cushing of epilepsie, kunnen andere doseringsrichtlijnen nodig hebben om mogelijke complicaties te voorkomen.
 • Medicijnen: Sommige medicijnen kunnen een negatieve wisselwerking hebben met melatoninesupplementen, waardoor het essentieel is om uw dierenarts te raadplegen voordat u de behandeling voor uw hond start.

Het handhaven van de juiste melatonineniveaus is cruciaal voor het reguleren van de slaap-waakcycli en het waarborgen van het algehele welzijn. Als u de factoren begrijpt die van invloed zijn op de dosering, kunt u uw huisdier de best mogelijke zorg bieden en tegelijkertijd de risico's van suppletie tot een minimum beperken.

Synthetische melatonine versus natuurlijke bronnen

Naast de beschikbare synthetische melatoninesupplementen bestaan er ook natuurlijke bronnen van dit hormoon in voedingsmiddelen zoals kersen en walnoten. Deze voedingsopties zijn echter niet voor alle honden geschikt vanwege mogelijke allergieën of spijsverteringsgevoeligheden - daarom blijven synthetische producten een populaire keuze onder huisdiereigenaren die op zoek zijn naar veilige manieren om de melatonine-inname van hun hond te verhogen zonder schade te veroorzaken door verkeerde voedingspraktijken.

Als u besluit om producten van menselijke kwaliteit te gebruiken in plaats van producten die speciaal voor dieren zijn bedoeld - zorg er dan altijd voor dat ze geen xylitol (een veelgebruikte zoetstof) bevatten, omdat dit giftig kan zijn als het door honden wordt ingenomen, zelfs in kleine hoeveelheden. Een dierenarts moet altijd worden geraadpleegd voordat u een voedingssupplement toevoegt aan het dieet van een hond, ongeacht of het afkomstig is van natuurlijk voedsel of speciaal is gemaakt voor menselijke consumptie.

Het is belangrijk om de veiligheid en doeltreffendheid van melatoninesupplementen voor honden te kennen alvorens een supplement toe te dienen. Voor een optimaal welzijn van uw hond is het raadzaam om te kiezen voor producten die speciaal voor honden zijn gemaakt in plaats van algemene supplementen.

Voordelen van hondenspecifieke melatonineproducten

Voordelen van hondenspecifieke melatonineproducten

Hoewel er niet veel onderzoek is gedaan naar de voordelen van melatonine die speciaal voor honden is ontwikkeld in vergelijking met producten van menselijke kwaliteit, zal het gebruik van een product dat speciaal voor honden is gemaakt waarschijnlijk betere resultaten opleveren vanwege de aangepaste formulering zonder de mogelijk schadelijke vulstoffen die in sommige menselijke supplementen zitten en die de hond ziek kunnen maken. Raadpleeg altijd uw dierenarts voordat u een nieuw supplement voor uw hond invoert.

Formules op maat voor de behoeften van honden

Hondenspecifieke melatonineproducten zijn ontwikkeld met de unieke behoeften en fysiologie van onze geliefde huisdieren in gedachten. Deze formules houden rekening met elementen zoals de grootte, leeftijd en gezondheid van een pup bij het bepalen van de juiste dosering. Dit zorgt ervoor dat ouders van huisdieren melatoninesupplementen veilig en effectief kunnen toedienen, terwijl het risico op bijwerkingen of overdosering tot een minimum wordt beperkt.

 • Dosering: In tegenstelling tot menselijke melatonine gummies of tabletten die in verschillende sterktes verkrijgbaar zijn, is melatonine voor honden meestal verkrijgbaar in doses die speciaal zijn samengesteld voor kleine, middelgrote of grote rassen.
 • Zuiverheid: Sommige vrij verkrijgbare synthetische melatonines voor mensen kunnen toevoegingen bevatten zoals xylitol - een kunstmatige zoetstof die giftig is voor honden. Door een product te kiezen dat uitsluitend voor honden is bedoeld, biedt u uw harige vriend een veiligere optie zonder schadelijke ingrediënten.
 • Eenvoudige toediening: Veel hondenspecifieke melatonines worden geleverd in gemakkelijk toe te dienen vormen zoals kauwtabletten of zachte kauwtabletten die smakelijker zijn dan hun menselijke tegenhangers - waardoor het eenvoudiger is om te zorgen voor naleving tijdens behandelingsperioden waarin regelmatig gebruik noodzakelijk is.

Potentiële risico's van producten van menselijke oorsprong vermijden

Het gebruik van melatonine van menselijke kwaliteit kan ook het risico van bijwerkingen inhouden vanwege mogelijke toxiciteit en onnauwkeurige dosering vanwege verschillen tussen diersoorten. Zo kan xylitol - een kunstmatige zoetstof in sommige producten van menselijke kwaliteit - bij inname door honden levensgevaarlijke hypoglykemie en leverfalen veroorzaken.

Naast mogelijke toxiciteitsproblemen kan het gebruik van melatonine van menselijke kwaliteit ook leiden tot een onnauwkeurige dosering vanwege verschillen tussen diersoorten. Honden produceren van nature melatonine via hun pijnappelklier, net als mensen; hun circadiaans ritme en waakcycli verschillen echter van de onze - wat betekent dat zij verschillende hoeveelheden van dit slaapmiddel nodig kunnen hebben, afhankelijk van factoren zoals leeftijd of rasgrootte.

Voor een optimale veiligheid en doeltreffendheid is het raadzaam een melatoninesupplement te kiezen dat speciaal voor honden is ontwikkeld door ervaren dierenartsen die de nuances van de fysiologie van honden begrijpen.

Kortom, melatoninesupplementen voor honden zijn een veilige en effectieve manier om uw harige vriend de rust te geven die hij nodig heeft. Door een product te kiezen dat speciaal voor honden is ontwikkeld, kunt u ervoor zorgen dat uw huisdier de juiste dosering krijgt zonder schadelijke toevoegingen. Raadpleeg altijd uw dierenarts voordat u begint met melatonine of een ander supplement om er zeker van te zijn dat het veilig is voor uw hond.

Het gebruik van hondenspecifieke melatonineproducten kan zorgen voor op maat gemaakte formuleringen voor de behoeften van honden, waardoor eigenaren potentiële risico's van humane producten kunnen vermijden. Ondanks de aangepaste formules kunnen melatoninesupplementen voor honden nog steeds potentiële bijwerkingen en interacties hebben waarmee rekening moet worden gehouden.

Mogelijke bijwerkingen en interacties

Mogelijke bijwerkingen en interacties

Ondanks de algemene veiligheid van melatonine voor honden, is het cruciaal om op de hoogte te zijn van mogelijke bijwerkingen en interacties. De meest voorkomende bijwerkingen zijn meestal mild, maar in sommige gevallen kunnen ernstigere reacties optreden. In dit hoofdstuk gaan we in op de mogelijke bijwerkingen van melatonine voor honden en op mogelijke interacties met medicijnen.

Lichte bijwerkingen: Slaperigheid en maag-darmstoornissen

De meest gemelde bijwerking van melatoninesupplementen bij honden is slaperigheid. Dat is niet verwonderlijk, want een van de belangrijkste functies van melatonine is het reguleren van de slaap-waakcycli door een kalmerend effect op uw geliefde huisdier te bevorderen. Sommige hondeneigenaren vinden dit zelfs gunstig als hun hond aan angst lijdt of moeite heeft om 's nachts in slaap te blijven.

Naast slaperigheid kunnen ook maag-darmstoornissen zoals braken of diarree optreden wanneer u begint met het gebruik van melatoninesupplementen in de routine van uw hond. Deze symptomen zouden moeten verdwijnen zodra het lichaam van uw hond zich aanpast aan het nieuwe supplement dat in zijn systeem wordt opgenomen. Als deze problemen aanhouden of na verloop van tijd verergeren, raadpleeg dan onmiddellijk uw dierenarts.

Ernstige reacties: Mogelijke allergieën en medicijninteracties

In zeldzame gevallen kan een allergische reactie optreden na toediening van melatonine aan uw hond. De symptomen kunnen zijn: ademhalingsmoeilijkheden of zwelling in het gezicht - als u dergelijke verschijnselen opmerkt nadat u hem een dosis melatonine hebt toegediend, zoek dan onmiddellijk medische hulp.

Naast allergieën is een ander punt van zorg bij het gebruik van melatonine voor honden de mogelijke wisselwerking met andere medicijnen. Melatonine kan interfereren met bepaalde medicijnen, zoals corticosteroïden of kalmeringsmiddelen, en kan de hormoonproductie in het lichaam van uw hond verstoren. Daarom is het cruciaal om met uw dierenarts te overleggen voordat u melatonine in uw routine introduceert als uw hond momenteel medicijnen gebruikt.

Enkele van de medicijnen die mogelijk een wisselwerking met melatonine kunnen hebben zijn:

 • Corticosteroïden (bijv. prednison)
 • Kalmeringsmiddelen of tranquillizers
 • Medicijnen voor de behandeling van diabetes
 • Bloeddruk medicijnen

Als u overweegt of een geneesmiddel een wisselwerking met melatonine kan hebben, kunt u het beste voorzichtig zijn en advies vragen aan een dierenarts.

Veiligheid bij het gebruik van melatonine voor honden

Volg deze richtlijnen voor een veilig gebruik van melatoninesupplementen bij honden:

 1. Raadpleeg uw dierenarts: Voordat u met een nieuw supplementenschema voor uw huisdier begint - inclusief melatonine - moet u dit eerst bespreken met een deskundige die hun medische geschiedenis kent en persoonlijk advies kan geven op basis van hun behoeften.
 2. Dosering is belangrijk: Houd u strikt aan de doseringsaanbevelingen van uw dierenarts; te veel of te weinig geven kan leiden tot ongewenste bijwerkingen of verminderde effectiviteit.
 3. Controleer hun reactie: Let op tekenen die wijzen op bijwerkingen na toediening van melatoninesupplementen; als er iets mis lijkt te zijn met de manier waarop ze reageren, neem dan onmiddellijk contact op met professionals in de diergeneeskunde, zodat zij kunnen helpen beoordelen wat er misgaat en zo nodig passende aanpassingen kunnen aanbevelen.

Het is belangrijk dat u zich bewust bent van de mogelijke bijwerkingen en interacties die kunnen optreden bij het geven van melatonine aan honden, aangezien deze kunnen variëren van lichte slaperigheid of maag-darmklachten tot ernstige allergische reacties. Gezien de risico's die verbonden zijn aan het toedienen van melatonine aan honden, is het de moeite waard om te onderzoeken of er mogelijke voordelen zijn voor de behandeling van de ziekte van Cushing en toevallen bij honden.

Melatonin for Atypical Cushing's Disease and Anti-Convulsive Effects

Melatonine voor atypische ziekte van Cushing en anti-convulsieve effecten

Van melatonine, dat gewoonlijk in verband wordt gebracht met slaapregulering, is vastgesteld dat het mogelijk de symptomen van milde of atypische ziekte van Cushing vermindert en een anti-convulsieve werking heeft bij honden die lijden aan aanvalsstoornissen. Uit anekdotisch bewijsmateriaal blijkt met name dat melatonine de symptomen van milde of atypische ziekte van Cushing kan helpen verminderen en een anti-convulsieve werking kan hebben voor honden die lijden aan aanvalsstoornissen.

Symptomen van milde of atypische ziekte van Cushing verminderen

De ziekte van Cushing, ook bekend als hyperadrenocorticisme, treedt op wanneer het lichaam van een hond overmatige hoeveelheden cortisol produceert. Deze aandoening kan leiden tot verschillende gezondheidsproblemen, zoals meer dorst en plassen, haaruitval, huidinfecties en lusteloosheid. Hoewel conventionele behandelingen zoals medicatie of chirurgie vaak worden gebruikt om deze aandoening onder toezicht van een dierenarts te behandelen, hebben sommige ouders positieve resultaten gemeld bij het gebruik van melatoninesupplementen naast deze traditionele therapieën.

Melatonine zou de productie van cortisol helpen reguleren door in te werken op de pijnappelklier, die een cruciale rol speelt bij het handhaven van de hormonale balans in het lichaam van de hond. Door het cortisolgehalte te verlagen door melatonine toe te dienen - vooral in tijden waarin stress de symptomen kan verergeren - kunnen eigenaren van huisdieren een verbetering van het algehele welzijn van hun geliefde huisdier opmerken.

Potentiële voordelen voor honden met epileptische aanvallen

De belangstelling groeit voor de mogelijkheid dat melatonine voordelen biedt tegen aanvallen bij honden met aanvalsstoornissen, naast de mogelijkheid om de symptomen van de ziekte van Cushing te verlichten. Aanvalsstoornissen, zoals epilepsie, kunnen moeilijk te behandelen zijn en vereisen vaak een combinatie van medicijnen om de frequentie en de ernst van de aanvallen onder controle te houden.

Sommige studies hebben gesuggereerd dat melatonine de aanvalsactiviteit kan helpen verminderen door bepaalde neurotransmitters in de hersenen te moduleren die verantwoordelijk zijn voor het handhaven van het circadiane ritme. Hoewel meer onderzoek nodig is om deze bevindingen te bevestigen, kunnen ouders die alternatieve of aanvullende behandelingen voor de aanvalsstoornis van hun hond overwegen de mogelijke voordelen van melatonine met hun dierenarts te bespreken.

Belangrijke overwegingen bij het gebruik van Melatonine voor gezondheidsproblemen bij honden

 • Veterinaire begeleiding: Raadpleeg altijd uw dierenarts voordat u een nieuw supplement in de routine van uw hond introduceert, vooral als uw hond al medicijnen gebruikt of reeds bestaande gezondheidsproblemen heeft.
 • Dosering: De juiste dosering hangt af van factoren zoals de leeftijd, het gewicht en de algemene gezondheidstoestand van uw hond. Uw dierenarts kan u vertellen hoeveel melatonine veilig is voor uw hond.
 • Mogelijke bijwerkingen: Hoewel het gebruik onder toezicht van een dierenarts over het algemeen als veilig wordt beschouwd, kunnen sommige honden lichte bijwerkingen ondervinden zoals slaperigheid of maag-darmstoornissen na het starten van melatoninesupplementen. Zorg ervoor dat u uw huisdier gedurende deze periode goed in de gaten houdt en meld eventuele problemen onmiddellijk aan uw dierenarts.
 • Melatonineproducten: Door te kiezen voor een product dat speciaal is ontwikkeld voor honden - in plaats van supplementen van menselijke kwaliteit te gebruiken - zorgt u voor een geschikte formulering zonder potentieel schadelijke vulstoffen die bij gevoelige huisdieren ongewenste reacties kunnen veroorzaken. Kijk uit naar gerenommeerde merken die hoogwaardige producten aanbieden die speciaal zijn afgestemd op de behoeften van honden.

Kortom, melatonine kan naast zijn slaapregulerende eigenschappen aanvullende voordelen bieden voor honden die lijden aan milde of atypische ziekte van Cushing en aanvalsstoornissen. Het is echter essentieel om uw dierenarts te raadplegen voordat u een nieuw supplement in de routine van uw hond introduceert, om hun veiligheid en welzijn te garanderen.

Veelgestelde vragen over melatonine voor honden

Bevelen dierenartsen melatonine aan voor honden?

Ja, veel dierenartsen bevelen melatonine voor honden aan om te helpen bij angst, slaapproblemen en bepaalde medische aandoeningen. Het is echter essentieel dat u uw dierenarts raadpleegt voordat u melatonine toedient, om de juiste dosering te garanderen en mogelijke interacties met andere medicijnen uit te sluiten.

Wat doet Melatonine met een hond?

Melatonine kan verschillende voordelen bieden voor honden, zoals het verlichten van angst en fobieën, het verbeteren van de slaapkwaliteit, het verminderen van door geluid veroorzaakte stress, en het aanpakken van haaruitval of atypische ziekte van Cushing. Het is belangrijk om onder begeleiding van een dierenarts de juiste dosis toe te dienen op basis van de leeftijd en het gewicht van uw hond.

Kunt u een hond elke dag melatonine geven?

Dat hangt af van de specifieke behoeften van uw hond. In sommige gevallen kan een dierenarts dagelijkse toediening aanbevelen, maar in andere situaties kan incidenteel gebruik volstaan. Volg altijd het advies van uw dierenarts over de gebruiksfrequentie bij het geven van melatoninesupplementen.

Hoeveel Melatonine is veilig voor een hond?

De veilige dosis melatonine voor honden hangt af van hun leeftijd, gewicht en specifieke behoeften. Over het algemeen varieert de aanbevolen dosering van 1 tot 6 milligram per dosis. Raadpleeg uw dierenarts om de juiste hoeveelheid voor uw hond te bepalen voordat u melatoninesupplementen toedient.

Conclusie

Kortom, melatonine kan een levensvatbare oplossing zijn voor honden om te helpen bij stress, slaapkwaliteit en sommige medische problemen. Bij het kiezen van een melatoninesupplement voor uw geliefde huisdier is het belangrijk hondenspecifieke formules te kiezen en schadelijke vulstoffen te vermijden. Bij het bepalen van de juiste dosering moet ook rekening worden gehouden met leeftijd en gewicht, in overleg met een dierenarts.

Als u overweegt melatonine te gebruiken voor het welzijn van uw hond, raden wij u aan het assortiment hoogwaardige supplementen van Cibdol te bekijken, die speciaal zijn samengesteld voor huisdieren. Met hun inzet om zuivere en natuurlijke producten te leveren, ondersteund door wetenschappelijk onderzoek, kunt u vertrouwen op hun toewijding om de gezondheid van uw harige vriend te ondersteunen.Meld u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting op één order

Welk product heb ik nodig?
As Seen On:
 • https://www.deondernemer.nl/actueel/retail/cibdol-opent-brandstore-stap-ideaal~2659792
 • https://retailtrends.nl/item/62892/cibdol-het-highend-cbd-merk-waar-je-niet-high-van-wordt
 • https://www.dailybase.nl/thegoodlife/lifestyle-thegoodlife/cibdol-opent-cbd-brandstore-amsterdam/
 • https://www.ad.nl/regiosport-den-haag/karlien-sleper-heeft-spelen-in-monobob-als-missie-ik-voel-me-vrijer-bij-deze-nieuwste-bobsleediscipline~a0db0ffe/
 • https://www.womenshealthmag.com/nl/beauty/g34723687/cbd-producten/
 • https://www.libelle.nl/