Slapen met huisdieren: slaapkwaliteit en gezondheid

Gepubliceerd:

Veel huisdiereigenaren vinden slapen met hun huisdier zowel geruststellend als zorgwekkend. Om dit onderwerp verder te onderzoeken, moet u de voor- en nadelen evalueren die eraan verbonden zijn om uw huisdier bij u in bed te laten slapen.

Inhoud:

 1. De invloed van huisdieren op de slaapkwaliteit
  1. Gezondheidsvoordelen voor huisdieren die bedden delen met baasjes
  2. Traditioneel advies tegen samen slapen met dieren
  3. Onderzoeksresultaten die huisdiervriendelijke slaapkamers ondersteunen
 2. Factoren die van invloed zijn op succesvol samen slapen met huisdieren
  1. Diepte van de slaap
  2. Bewegingspatronen
  3. Geluiden en storingen
  4. De juiste balans vinden
 3. Risico's van het slapen met huisdieren voor mensen met gezondheidsproblemen
  1. Huidschilfers van huisdieren kunnen astmasymptomen verergeren
  2. Allergische reacties veroorzaakt door contact met bont
  3. Aandacht voor verlatingsangst bij het trainen in een bench
 4. Een evenwicht vinden tussen het versterken van de band en gedragsproblemen bij beslissingen over het samen slapen van gezelschapsdieren
  1. Banden versterken via gedeelde slaapregelingen
  2. Potentiële versterking van gedragsproblemen
  3. Weloverwogen beslissingen nemen over samen slapen met huisdieren
 5. Gevaren van samen slapen met huisdieren voor kinderen en huisdieren zelf
  1. Verbeterde rust door gezelschap van huisdieren
  2. Voordelen van krattraining voor jonge dieren
  3. Risico's voor kinderen en huisdieren in gedeelde slaapomgevingen
 6. Aanpassingen om de slaapkwaliteit te verbeteren in gezinnen met huisdieren
  1. Bedden vergroten voor mensen en huisdieren
  2. Routines voor het slapengaan aanpassen voor optimaal comfort en veiligheid
 7. Veelgestelde vragen over slapen met huisdieren
  1. Is het gezond om met uw huisdieren te slapen?
  2. Moet u huisdieren in uw bed laten slapen?
  3. Welk percentage mensen slaapt met hun huisdieren?
 8. Conclusie

In deze blogpost gaan we dieper in op hoe samen slapen met huisdieren kan bijdragen aan een betere mentale gezondheid door gezelschap, terwijl het ook slapeloosheid en angst kan verlichten. Het is echter belangrijk om ook de negatieve aspecten in overweging te nemen, zoals een slechtere slaapkwaliteit of mogelijke gevaren voor kinderen in gedeelde slaapgelegenheden.

We zullen ook factoren onderzoeken die van invloed zijn op een succesvolle co-slaapervaring met huisdieren, zoals slaapdiepte en bewegingspatronen. Daarnaast bespreken we overwegingen met betrekking tot astma, allergieën en COPD bij het delen van een bed met een harige metgezel en hoe deze medische aandoeningen kunnen verergeren door de nabijheid tijdens het slapen.

Tot slot, voor diegenen die alternatieven zoeken voor het samen slapen, specifiek voor angstige honden, zullen we krattraining vergelijken met traditionele methoden. Verder leert u meer over het onderhandelen over slaapregelingen die zowel voor mensen als voor hun geliefde huisdieren comfortabel zijn.

slapen-met-huisdieren

De invloed van huisdieren op de slaapkwaliteit

Knuffelen met een geliefd huisdier tijdens het snoezelen kan rustgevend en voordelig zijn voor hun menselijke metgezel. Onderzoek toont aan dat huisdieren die bij hun mensen slapen extra voordelen voor de gezondheid hebben, zoals minder stress en een groter gevoel van veiligheid. Deskundigen hebben het slapen met huisdieren echter van oudsher afgeraden vanwege zorgen over de slaapkwaliteit voor zowel de eigenaar als het dier.

Gezondheidsvoordelen voor huisdieren die bedden delen met baasjes

Huisdieren bieden hun menselijke metgezellen tal van fysieke en emotionele voordelen. Onderzoek wijst uit dat samen slapen met een huisdier gunstig kan zijn voor zowel mens als dier, omdat het angstniveaus vermindert, de bloeddruk verlaagt en de stemming verbetert. Uw huisdier toelaten in uw slaapkamer kan ook een positieve bijdrage leveren aan hun eigen welzijn en hen een gevoel van comfort en veiligheid geven.

Traditioneel advies tegen samen slapen met dieren

Ondanks deze potentiële voordelen raden professionals in de slaapgeneeskunde vaak af om dieren 's nachts toegang te geven tot iemands persoonlijke slaapruimte. Zij noemen redenen als onderbroken slaappatronen of hygiëneproblemen.

Onderzoeksresultaten die huisdiervriendelijke slaapkamers ondersteunen

 • In 2017 voerden onderzoekers van de Mayo Clinic gedurende vijf maanden een onderzoek uit bij 40 volwassen hondenbezitters zonder bestaande slaapstoornissen.
 • Uit de resultaten van dit onderzoek bleek dat mensen die hun hond in hun slaapkamer hadden, een fatsoenlijke nachtrust hadden, met een gemiddelde slaapefficiëntie van 81%.
 • Hetzelfde onderzoek toonde echter ook aan dat degenen die hun huisdieren direct in bed toelieten, de neiging hadden om een lagere algehele slaapkwaliteit te ervaren.

Als u overweegt om samen met uw huisdier in bed te slapen, is het essentieel dat eigenaren zorgvuldig de mogelijke voor- en nadelen evalueren, zowel wat betreft hun eigen slaapkwaliteit als de eventuele gevolgen voor het welzijn van het dier. Het is essentieel voor huisdiereigenaren om de voor- en nadelen zorgvuldig af te wegen voordat ze beslissen of het toelaten van huisdieren in bed hun eigen slaapkwaliteit zal verbeteren of belemmeren - samen met de mogelijke gevolgen voor het welzijn van de dieren tijdens deze gedeelde momenten die ze 's nachts samen doorbrengen.

Om weloverwogen beslissingen te kunnen nemen met betrekking tot het samen slapen van huisdieren, kan het nuttig zijn om professionals zoals dierenartsen of experts op het gebied van het begrijpen van de beste manier om ervoor te zorgen dat zowel mens als dier elke avond een optimale hoeveelheid herstellende slaap krijgen, terwijl de sterke band die in de loop der tijd door wederzijdse liefde en genegenheid tussen alle betrokken partijen is gevormd, behouden blijft.

Factoren die van invloed zijn op succesvol samen slapen met huisdieren

Om een goede nachtrust voor zowel huisdier als eigenaar te garanderen, is het belangrijk om rekening te houden met de verschillende factoren die van invloed kunnen zijn op succesvol samen slapen. Een goed begrip van deze elementen kan huisdiereigenaren helpen om te bepalen of het gepast is om samen met hun dieren te slapen.

Diepte van de slaap

De slaapdiepte van zowel mensen als huisdieren beïnvloedt hoe succesvol ze kunnen zijn in het delen van een bed. Lichte slapers kunnen gemakkelijker gestoord worden door de bewegingen van hun huisdier tijdens de nacht, terwijl diepe slapers dit misschien niet eens merken. Ook als uw huisdier een onrustige slaper is die vaak beweegt of gedurende de nacht opstaat, kan dit uw eigen herstellende diepe slaap verstoren.

Bewegingspatronen

Naast de diepte van de slaap, spelen bewegingspatronen ook een essentiële rol in een succesvolle co-slaapregeling tussen mens en huisdier. Als één van beide partijen de neiging heeft om 's nachts vaak te draaien of vaak van houding te veranderen, kan dit leiden tot verstoringen die de algehele slaapkwaliteit negatief beïnvloeden. Om verstoringen door beweging tijdens de nacht tot een minimum te beperken, kunt u overwegen om te investeren in een groter bed dat voldoende ruimte biedt voor alle betrokkenen.

Geluiden en storingen

Geluiden van onze huisdieren - zoals snurken of jammeren - kunnen ons vermogen om in slaap te vallen en in slaap te blijven gedurende de nacht aanzienlijk beïnvloeden. Deze verstoring kan cruciale processen zoals geheugenconsolidatie, informatieopslag en lichaamsherstel die tijdens de slaap plaatsvinden, verstoren. Als uw huisdier snurkt of andere geluiden maakt tijdens het slapen, is het belangrijk om na te denken over hoe dit uw algehele rust kan beïnvloeden voordat u beslist om samen te gaan slapen.

In sommige gevallen kan het aanpakken van de onderliggende oorzaak van snurken - zoals slaapapneu bij honden - helpen om deze verstoringen te verminderen en de slaapkwaliteit voor zowel u als uw harige vriend te verbeteren. Vraag advies aan een dierenarts als u denkt dat uw huisdier een probleem heeft met zijn slaap.

De juiste balans vinden

 • Evalueer individuele behoeften: Houd rekening met de unieke slaapgewoonten van uzelf en uw huisdier wanneer u bepaalt of co-sleeping geschikt voor u is.
 • Creëer speciale ruimtes: Om grenzen te handhaven en toch te profiteren van de voordelen van nabijheid, kunt u specifieke gebieden in de slaapkamer aanwijzen waar huisdieren zijn toegestaan (bijv. aan het voeteneind van het bed).
 • Proefperiodes: Probeer co-sleeping eerst uit voordat u zich voor de lange termijn vastlegt. Dit geeft u de tijd om eventuele problemen of aanpassingen te identificeren die nodig zijn om ervoor te zorgen dat iedereen elke nacht voldoende rust krijgt.

Open communiceren over persoonlijke voorkeuren en bereid zijn om de nodige aanpassingen te doen, kan leiden tot succesvolle co-slaap ervaringen tussen mensen en hun geliefde huisdieren.

Risico's van het slapen met huisdieren voor mensen met gezondheidsproblemen

Hoewel veel huisdiereigenaren genieten van het comfort en het gezelschap van het delen van hun bed met hun harige vrienden, is het essentieel om rekening te houden met mogelijke gezondheidsrisico's voor mensen met specifieke aandoeningen. In sommige gevallen kan samen slapen met huisdieren symptomen verergeren of allergische reacties uitlokken.

Huidschilfers van huisdieren kunnen astmasymptomen verergeren

Astmapatiënten kunnen merken dat slapen in de nabijheid van huisdieren hun aandoening verergert. Huidschilfers van huisdieren - kleine huiddeeltjes die door dieren worden uitgescheiden - kunnen een belangrijk allergeen zijn voor astmapatiënten. Als deze deeltjes in de lucht terechtkomen, kunnen ze tijdens de slaap gemakkelijk in het ademhalingssysteem terechtkomen en ontstekingen in de luchtwegen veroorzaken. Volgens de Asthma and Allergy Foundation of America (AAFA) heeft tot 30% van de mensen met allergieën allergische reacties op katten en honden.

Allergische reacties veroorzaakt door contact met bont

Contact met de vacht van een dier kan allergiesymptomen veroorzaken, zoals niezen, jeuk, tranende ogen of netelroos op de huid. De eiwitten in het speeksel of de urine van een huisdier kunnen ook een allergische reactie veroorzaken wanneer ze in contact komen met beddengoed dat gebruikt wordt tijdens gedeelde slaapafspraken tussen mens en dier - waardoor dit specifieke aspect het overwegen waard is voordat u beslist of het toelaten van uw geliefde metgezel in uw bed 's nachts over het algemeen gunstig zou zijn met betrekking tot individuele gezondheidsproblemen die aanwezig zijn in elke unieke situatie die vandaag de dag voorkomt in huishoudens over de hele wereld.

Aandacht voor verlatingsangst bij het trainen in een bench

 • Voordelen van krattraining: Training in een bench biedt tal van voordelen voor zowel huisdieren als eigenaren, waaronder het bieden van een veilige ruimte voor het dier en het bevorderen van goed gedrag. Voor honden die gevoelig zijn voor verlatingsangst, kan een bench helpen om de stress te verlichten wanneer ze alleen gelaten worden.
 • Nadelen van samen slapen: Aan de andere kant kan het samen slapen met een angstig huisdier hun afhankelijkheid van de aanwezigheid van mensen tijdens de slaapperioden versterken - wat bestaande verlatingsangstproblemen kan verergeren en het voor hen moeilijker kan maken om zich zelfstandig te redden wanneer dat nodig is tijdens de dagelijkse bezigheden die plaatsvinden buiten de gedeelde slaapkameromgevingen die elke avond samen worden beleefd als onderdeel van routinerituelen voor het slapengaan die tegenwoordig door veel gezinnen in heel Amerika worden uitgevoerd.

Kortom, mensen die aan astma of allergieën lijden, moeten de mogelijke risico's van het slapen naast hun huisdieren afwegen voordat ze beslissen of deze regeling voor hen geschikt is. Daarnaast kunnen mensen met huisdieren die gevoelig zijn voor verlatingsangst alternatieve opties overwegen, zoals krattraining, om de onafhankelijkheid en het gezonde gedrag van hun harige gezelschap te bevorderen. Door met deze factoren rekening te houden, kunnen huisdiereigenaren weloverwogen beslissingen nemen over co-sleeping, waarbij zowel de gezondheid van de mens als het welzijn van het dier voorop staan, terwijl ze toch kunnen genieten van alle voordelen die worden geboden door de hechte band tussen mensen en dieren die tegenwoordig over de hele wereld een huis delen.

Een evenwicht vinden tussen het versterken van de band en gedragsproblemen bij beslissingen over het samen slapen van gezelschapsdieren

Uw huisdier betrekken bij de routines voor het slapengaan kan een effectieve manier zijn om een sterke band tussen u en uw harige vriend te bevorderen; u moet echter niet vergeten dat het gedragsproblemen kan versterken. Voordat u echter definitieve beslissingen neemt, is het belangrijk om de mogelijke negatieve effecten af te wegen, zoals het versterken van gedragsproblemen zoals verlatingsangst. Laten we eens kijken naar de voordelen van een gedeelde slaapregeling en hoe u mogelijke problemen kunt aanpakken.

Banden versterken via gedeelde slaapregelingen

Uw bed delen met een harige vriend kan voordelig zijn voor zowel de huisdiereigenaar als zijn/haar huisdier, omdat het helpt om spanningen te verminderen en de geestelijke gezondheid te verbeteren. Bovendien melden veel huisdiereigenaren dat ze zich veiliger voelen als hun huisdier in de buurt is terwijl ze in slaap vallen.

Potentiële versterking van gedragsproblemen

Samen slapen met uw huisdier kan nuttig zijn, maar er zijn ook potentiële risico's waar u rekening mee moet houden. Een belangrijk punt van zorg is de versterking van verlatingsangst, vooral als u een angstige hond heeft die geneigd is om zich vast te klampen of overmatig te blaffen als hij alleen gelaten wordt. Als uw huisdier bij u in bed ligt, kan het voor hem of haar moeilijker worden om zich aan te passen als hij of zij niet in de buurt is, omdat hij of zij dan afhankelijk wordt van een voortdurende nabijheid.

Bovendien kunnen andere ongewenste gedragingen, zoals agressie naar vreemden of het bewaken van hulpbronnen, zich mogelijk ontwikkelen als gevolg van een verhoogde territorialiteit over de gedeelde slaapruimte. Het is absoluut noodzakelijk dat degenen die erover denken om met hun huisdier het bed te delen, zich bewust zijn van de risico's en actie ondernemen als die zich voordoen.

Weloverwogen beslissingen nemen over samen slapen met huisdieren

Voordat u beslist of co-sleeping de juiste keuze is voor u en uw huisdier, moet u de volgende factoren in overweging nemen:

 • Het temperament van uw huisdier: Als uw huisdier een kalme houding heeft en geen tekenen van angst of agressie vertoont, is het delen van een bed misschien beter haalbaar. Als uw huisdier echter al gedragsproblemen heeft die zouden kunnen verergeren door samen in bed te slapen, kunt u dit beter heroverwegen.
 • Uw slaapkwaliteit: Kunt u gemakkelijk in slaap vallen, zelfs met uw huisdier in de buurt? Sommige mensen vinden de bewegingen of geluiden van hun huisdier te storend tijdens hun slaap. Overweeg hoe goed zowel u als uw huisdier zich kunnen aanpassen voordat u zich er volledig op vastlegt.
 • Potentiële gezondheidsrisico's: Mensen die lijden aan slaapstoornissen, slaapapneu, astma, allergieën of COPD zouden twee keer moeten nadenken over het toelaten van hun huisdieren in hun bed, omdat de symptomen kunnen verergeren door contact met de vacht of blootstelling aan huidschilfers.

Als u ervoor kiest om samen te slapen, zorg er dan voor dat er al in een vroeg stadium duidelijke grenzen worden gesteld om de ontwikkeling van overmatige aanhankelijkheid te voorkomen. Bijvoorbeeld: stel specifieke gebieden in waar huisdieren zijn toegestaan (bijv. aan het voeteneinde van het bed) in plaats van ze vrij spel te geven op alle slaapoppervlakken; zorg voor alternatieve slaapplaatsen zoals hondenbedden in de buurt van die van u; zorg voor consistente routines rond bedtijd en waaktijden - ook als u niet thuis bent - zodat huisdieren leren wat er wordt verwacht met betrekking tot gedeelde rustperioden elke dag/nachtcyclus zonder dat ze tijdens die perioden overmatig afhankelijk worden van alleen menselijke aanwezigheid.

Gevaren van samen slapen met huisdieren voor kinderen en huisdieren zelf

Samen slapen met huisdieren kan een geruststellende gedachte zijn, maar het is belangrijk om rekening te houden met de mogelijke gevaren voor zowel kinderen als dieren. Het trainen van jongere dieren in een bench kan helpen om ze al vroeg correct gedrag aan te leren en problemen op latere leeftijd te voorkomen.

Verbeterde rust door gezelschap van huisdieren

Veel huisdiereigenaren vinden troost en veiligheid wanneer ze samen met hun harige vriend slapen, wat leidt tot een betere slaapkwaliteit voor zowel de eigenaar als het huisdier. Het is echter van cruciaal belang om deze voordelen af te wegen tegen de potentiële risico's die samen slapen met huisdieren en jonge kinderen of kwetsbare personen met zich meebrengt.

Voordelen van krattraining voor jonge dieren

Krattraining biedt jonge dieren een veilige ruimte om gepast gedrag aan te leren en een comfortabele plek om zich terug te trekken als ze even alleen willen zijn. Door al in een vroeg stadium grenzen te stellen, kunnen huisdiereigenaren gedragsproblemen op latere leeftijd voorkomen, terwijl ze toch een hechte band met hun huisdieren houden tijdens de wakkere uren. Lees hier meer over krattraining.

Risico's voor kinderen en huisdieren in gedeelde slaapomgevingen

 • Bewegingen tijdens de slaap: Zowel kinderen als huisdieren staan erom bekend dat ze tijdens hun slaap bewegen, wat een potentieel risico op lichamelijk letsel met zich meebrengt voor nietsvermoedende slapers die dezelfde slaapruimte delen.
 • Allergieën: Kinderen met allergieën kunnen verergerde symptomen krijgen door een verhoogde blootstelling aan huidschilfers van huisdieren als ze het bed delen met hun harige metgezel. Raadpleeg een arts die gespecialiseerd is in allergieën of kindergeneeskunde om te bepalen wat de beste manier is om met mogelijke allergische reacties om te gaan als u in de buurt van huisdieren slaapt.
 • Overdracht van zoönotische ziekten: Hoewel dit zelden voorkomt, kunnen huisdieren bepaalde ziekten overbrengen op mensen door nauw contact tijdens het slapen. Om dit risico te minimaliseren, moet u ervoor zorgen dat uw huisdier up-to-date is met vaccinaties en regelmatig door een dierenarts wordt gecontroleerd. Hier vindt u meer informatie over zoönotische ziekten.
 • Verstoring van de slaap: Huisdieren kunnen onbedoeld het slaappatroon van kinderen verstoren door 's nachts rond te lopen, te snurken of andere geluiden te maken. Dit kan leiden tot vermoeidheid en concentratieproblemen overdag voor zowel kinderen als volwassenen.

Gezien deze potentiële risico's is het essentieel voor huisdiereigenaren om prioriteit te geven aan veiligheid, terwijl er toch een sterke band blijft bestaan tussen gezinsleden en hun geliefde huisdieren. Het bieden van aparte slaapruimtes, zoals speciale huisdierenbedden in de buurt van het bed van de eigenaar, kan comfort bieden zonder de veiligheid in gevaar te brengen. Ontdek hier meer tips voor het creëren van een veilige slaapomgeving.

Het onderhouden van een open communicatie binnen huishoudens waar co-sleeping regelmatig voorkomt, kan helpen om eventuele zorgen over het delen van slaapruimtes tussen mensen en huisdieren weg te nemen. Door de individuele behoeften openlijk te bespreken en samen te werken aan oplossingen die geschikt zijn voor alle betrokken partijen, kan iedereen genieten van rustgevende nachten naast hun geliefde harige vrienden zonder dat dit ten koste gaat van het persoonlijke welzijn of de veiligheid.

Aanpassingen om de slaapkwaliteit te verbeteren in gezinnen met huisdieren

Als slaapafspraken met gezelschap van huisdieren een voortdurende bron van spanning worden in huishoudens waar dergelijke praktijken regelmatig voorkomen, kan het nuttig zijn om te onderhandelen over schema's die geschikt zijn voor alle betrokken partijen. Door de beschikbare bedafmetingen op te waarderen of gewoon de routines dienovereenkomstig aan te passen, kan iedereen zich comfortabel en veilig voelen tijdens hun respectieve rustperiodes elke avond. Laten we eens kijken naar enkele mogelijke aanpassingen die de slaapkwaliteit in huishoudens met huisdieren kunnen verbeteren.

Bedden vergroten voor mensen en huisdieren

Eén oplossing om de slaapkwaliteit te verbeteren wanneer u het bed deelt met uw harige vriend, is om uw bed groter te maken. Een grotere matras biedt meer ruimte voor u en uw huisdier, waardoor de kans op verstoringen door beweging tijdens de nacht afneemt. Bovendien kan investeren in een matras die speciaal ontworpen is voor huisdiereigenaren extra voordelen bieden, zoals een betere duurzaamheid en weerstand tegen allergenen.

Routines voor het slapengaan aanpassen voor optimaal comfort en veiligheid

Niet alleen voor mensen, maar ook voor huisdieren is het van essentieel belang om een consistente bedtijdroutine aan te houden. Hier volgen enkele tips om deze routines aan te passen zodat iedereen een goede nachtrust krijgt:

 • Creëer speciale slaapgedeeltes: Als u uw bed liever niet deelt met uw huisdieren, maar ze 's nachts toch in de buurt wilt hebben, overweeg dan om ze hun eigen slaapgedeelte in de buurt van dat van u te geven - zoals een hondenbed of een kattenboom.
 • Geef prioriteit aan ontspanning voor het slapengaan: Onderneem kalmerende activiteiten zoals rustig spelen of knuffelen voordat u gaat slapen om zowel u als uw huisdier te laten weten dat het tijd is om te ontspannen.
 • Stel een vaste bedtijd in: Elke dag op dezelfde tijd naar bed gaan en wakker worden kan helpen om de interne klok van uw lichaam en van uw huisdieren te reguleren. Maak een regelmatig slaapschema om ervoor te zorgen dat iedereen kan indommelen en verkwikt weer opstaat.
 • Beperk nachtelijke verstoringen tot een minimum: Als u of uw huisdier de neiging heeft om 's nachts op te staan - vanwege slaapstoornissen zoals slaapapneu, plaspauzes of andere redenen - probeer deze problemen dan voor het slapengaan aan te pakken. Zorg er bijvoorbeeld voor dat uw huisdier 's nachts toegang heeft tot water en een aangewezen plek om naar het toilet te gaan.

Naast het maken van aanpassingen binnen het huishouden, zouden huisdiereigenaren ook moeten overwegen om advies te vragen aan professionals zoals dierenartsen of specialisten in slaapgeneeskunde als ze problemen blijven ondervinden met hun slaappatroon. Deze deskundigen kunnen oplossingen op maat bieden op basis van individuele omstandigheden en specifieke gezondheidsproblemen van zowel menselijke bewoners als hun huisdieren.

Het vinden van balans in onze relaties met onze huisdieren is niet alleen essentieel voor het versterken van de band, maar ook voor het waarborgen van een optimale gezondheid voor alle betrokken partijen. Door rekening te houden met verschillende factoren die van invloed zijn op de slaapkwaliteit - waaronder de grootte van het bed, routines en mogelijke risico's die samen slapen met kinderen of mensen met bepaalde medische aandoeningen met zich meebrengt - kunnen we samen werken aan het creëren van een harmonieuze omgeving waarin iedereen zich comfortabel en veilig voelt terwijl ze elke avond vredig naast elkaar rusten.

Veelgestelde vragen over slapen met huisdieren

Is het gezond om met uw huisdieren te slapen?

Het hangt af van individuele omstandigheden, maar huisdiereigenaren moeten allergieën, astma en het gedrag van huisdieren in overweging nemen voordat ze met hun harige vrienden gaan knuffelen.

Moet u huisdieren in uw bed laten slapen?

Persoonlijke voorkeuren en mogelijke risico's moeten worden afgewogen, waaronder allergieën, astma, slaapstoornissen en gedrag van huisdieren.

Welk percentage mensen slaapt met hun huisdieren?

Volgens de American Pet Products Association deelt ongeveer 62% van de eigenaren van kleine honden, 41% van de eigenaren van middelgrote honden, 32% van de eigenaren van grote honden en 62% van de katteneigenaren hun bedden met hun huisdieren.

Conclusie

Slapen met huisdieren kan een tweesnijdend zwaard zijn, dat comfort en gezelschap biedt, maar ook potentiële risico's inhoudt voor zowel mens als dier.

Hoewel het delen van een bed met een harige vriend angst en slapeloosheid kan verlichten, kan het ook leiden tot verstoorde slaap en gezondheidsproblemen zoals allergieën en astma.

Het is belangrijk om factoren zoals het gedrag, de slaappatronen en de gezondheidstoestand van uw huisdier in overweging te nemen voordat u beslist om samen te slapen. Krattraining kan een nuttige oplossing zijn voor angstige huisdieren, en het aanpassen van routines kan helpen bij het creëren van een harmonieuze slaapomgeving voor iedereen.

Uiteindelijk is de beslissing om met huisdieren te slapen een persoonlijke beslissing die genomen moet worden met zorgvuldige overweging van alle betrokken factoren.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting op één order

Welk product heb ik nodig?
As Seen On:
 • https://www.deondernemer.nl/actueel/retail/cibdol-opent-brandstore-stap-ideaal~2659792
 • https://retailtrends.nl/item/62892/cibdol-het-highend-cbd-merk-waar-je-niet-high-van-wordt
 • https://www.dailybase.nl/thegoodlife/lifestyle-thegoodlife/cibdol-opent-cbd-brandstore-amsterdam/
 • https://www.ad.nl/regiosport-den-haag/karlien-sleper-heeft-spelen-in-monobob-als-missie-ik-voel-me-vrijer-bij-deze-nieuwste-bobsleediscipline~a0db0ffe/
 • https://www.womenshealthmag.com/nl/beauty/g34723687/cbd-producten/
 • https://www.libelle.nl/