Nachtmerries bij kinderen

Gepubliceerd:

Voor zowel het kind als de verzorgers kunnen nachtmerries bij kinderen een bron van immens leed zijn. Deze angstaanjagende dromen verstoren niet alleen de slaap van een kind, maar kunnen ook blijvende emotionele gevolgen hebben als er niets aan gedaan wordt. Dit artikel duikt in de complexiteit van nachtmerries en nachtmerries bij kinderen, en bespreekt de verschillen daartussen en welke leeftijdsgroepen meer kans hebben om elk type te ervaren.

Inhoud:

 1. Nachtmerries en nachtmerries bij kinderen
  1. Verschillen tussen nachtmerries en nachtmerries
  2. Leeftijdsgroepen die het meest getroffen worden door elk type verstoring
 2. Gemeenschappelijke thema's in nachtmerries van kinderen
  1. Realistische gevaren als triggers voor nachtmerries
  2. Denkbeeldige angsten die bijdragen aan slechte dromen
  3. Onderliggende problemen die de slaap beïnvloeden
 3. Strategieën voor minder nachtmerries
  1. Een consistente routine voor het slapengaan instellen
  2. Ontspanning aanmoedigen voor het slapengaan
  3. Blootstelling aan angstaanjagende media-inhoud vermijden
  4. Comfortartikelen geven, zoals knuffeldieren
 4. Professionele hulp zoeken voor aanhoudende nachtmerries
  1. Aanwijzingen dat professionele hulp nodig is
  2. Opties voor psychologische evaluatie en pediatrische consultatie
  3. Behandelinterventies voor nachtmerrie-gerelateerde stoornissen
 5. Onderliggende problemen identificeren die bijdragen aan nachtmerries
  1. Medische aandoeningen die nachtelijk ongemak kunnen veroorzaken
  2. Emotionele conflicten die de slaap van kinderen beïnvloeden
 6. Evidence-based programma's om kinderen te helpen nachtelijke angsten te voorkomen
  1. Overzicht van het Uncle Lightfoot Programma
  2. De Droomwisseltechniek uitgelegd
  3. Bewezen programma's opnemen in de bedtijdroutine van uw kind
 7. Veelgestelde vragen over nachtmerries bij kinderen
  1. Wat veroorzaakt nachtmerries bij kinderen?
  2. Wat zijn de meest voorkomende nachtmerries bij kinderen?
  3. Wat betekenen terugkerende nachtmerries bij kinderen?
  4. Is er een manier om nachtmerries bij kinderen te stoppen?
 8. Conclusie

Terwijl we veelvoorkomende thema's in nachtmerries van kinderen onderzoeken, leert u over realistische gevaren die deze nare dromen kunnen veroorzaken en over denkbeeldige angsten die eraan bijdragen. Daarnaast geven we strategieën om het aantal nachtmerries te verminderen, zoals het instellen van een consistente bedtijdroutine en het aanmoedigen van ontspanning voor het slapengaan.

Als uw kind ondanks deze technieken nog steeds regelmatig nachtmerries heeft, zal onze bespreking van het zoeken van professionele hulp voor hardnekkige nachtmerries u door de aanwijzingen leiden dat dit nodig kan zijn. Verder gaan we in op evidence-based programma's zoals Uncle Lightfoot en de Dream Changer techniek, die speciaal ontwikkeld zijn om jongeren te helpen nachtmerries te voorkomen.

nachtmerries-in-kinderen

Nachtmerries en nachtmerries bij kinderen

Worden uw kleintjes soms plotseling angstig wakker in het donker? U bent niet de enige. Nachtmerries en nachtmerries zijn veel voorkomende slaapstoornissen bij kinderen die zowel ouders als kinderen een uitgeput en angstig gevoel kunnen geven.

Verschillen tussen nachtmerries en nachtmerries

Hoewel zowel nachtmerries als nachtmerries eng kunnen zijn, verschillen ze op verschillende manieren. Nachtmerries ontstaan tijdens de REM-slaap en gaan gepaard met een gedetailleerd verhaal of scenario dat angst of vrees veroorzaakt. Nachtmerries daarentegen treden op tijdens diepe, niet-REM slaapfases zonder duidelijke verhaallijn of beelden.

Kinderen die nachtmerries hebben, kunnen zich vaak details van hun dromen herinneren als ze wakker worden. Mensen die aan nachtmerries lijden, kunnen zich echter helemaal niets meer herinneren nadat de episode voorbij is. Bovendien is het moeilijker om een kind uit een nachtmerrie te wekken dan uit een nachtmerrie.

Leeftijdsgroepen die het meest getroffen worden door elk type verstoring

 • Nachtmerries: Komen het vaakst voor bij kinderen van 3-6 jaar door hun toegenomen cognitieve ontwikkeling, waardoor ze zich complexe scenario's kunnen voorstellen en gevaren in het echte leven kunnen herkennen die nare dromen kunnen veroorzaken.
 • Nachtelijke angsten: Komen meestal voor bij jongere kinderen in de leeftijd van 1 tot 4 jaar, omdat zij meer tijd doorbrengen in een diepe, niet-REM-slaap, waarin deze episoden zich voordoen.

Zowel nachtmerries als nachtelijke angsten kunnen het slaappatroon van een kind ernstig verstoren, wat op lange termijn gevolgen kan hebben voor de geestelijke gezondheid, het schoolsucces en het algehele welzijn. Als uw kind frequente of ernstige slaapstoornissen ervaart, is het belangrijk om met de kinderarts te praten om onderliggende medische aandoeningen uit te sluiten.

Gemeenschappelijke thema's in nachtmerries van kinderen

Nachtmerries kunnen een pijnlijke ervaring zijn voor kinderen, waardoor ze vaak bang en overstuur wakker worden. Inzicht in de gemeenschappelijke thema's in nachtmerries van kinderen kan ouders helpen om hun kind beter te ondersteunen tijdens deze moeilijke momenten. In dit hoofdstuk zullen we enkele van de realistische gevaren en denkbeeldige angsten onderzoeken die vaak voorkomen in nare dromen van jonge kinderen.

Realistische gevaren als triggers voor nachtmerries

Kinderen kunnen nachtmerries hebben over echte gebeurtenissen of situaties die ze bedreigend of beangstigend vinden. Dit kunnen natuurrampen zijn zoals aardbevingen of overstromingen, ongelukken zoals auto-ongelukken, of zelfs traumatische gebeurtenissen zoals getuige zijn van geweld of misbruik. Het is essentieel dat ouders deze triggers herkennen en geruststellen door uit te leggen dat dromen niet echt zijn, terwijl ze ook eventuele onderliggende zorgen met betrekking tot de zorgen van het kind aanpakken.

Denkbeeldige angsten die bijdragen aan slechte dromen

Naast realistische gevaren worden veel nachtmerries bij kinderen gevoed door denkbeeldige angsten die voortkomen uit verhalen die ze hebben gehoord, films die ze hebben gezien of gewoon hun eigen levendige verbeelding. Veel voorkomende voorbeelden zijn monsters die zich onder het bed verstoppen of in donkere hoeken van hun kamer op de loer liggen; heksen die spreuken over hen uitspreken; achtervolgd worden door wilde dieren; van grote hoogtes vallen; verdwalen zonder de weg naar huis te vinden, en nog veel meer.

Jongere kinderen kunnen moeite hebben met het onderscheid tussen werkelijkheid en fantasie, waardoor het voor ouders van cruciaal belang is om hen niet alleen gerust te stellen, maar hen ook voor te lichten over het verschil. Dit kan de angst verminderen die wordt veroorzaakt door een gebrek aan begrip van feit versus fictie als het gaat om droominhoud, vooral als het gaat om beangstigende scenario's.

Om uw kind te helpen om te gaan met beide soorten triggers voor nachtmerries - realistische gevaren en denkbeeldige angsten - kunt u overwegen om enkele strategieën toe te passen die hieronder worden besproken:

 • Moedig open communicatie over hun angsten en zorgen aan, zodat ze zich zonder oordeel kunnen uiten.
 • Geruststelling bieden dat ze veilig en beschermd zijn in hun thuisomgeving.
 • Vermijd om uw kind bloot te stellen aan enge films of boeken, vooral voor het slapengaan, omdat dit kan bijdragen tot levendige fantasieën die leiden tot meer nachtmerries.
 • Creëer een rustgevende routine voor het slapengaan met activiteiten zoals verhaaltjes lezen of ontspanningsoefeningen zoals diep ademhalen of progressieve spierontspanningstechnieken.

Onderliggende problemen die de slaap beïnvloeden

In sommige gevallen kunnen frequente nachtmerries wijzen op onderliggende problemen die van invloed zijn op het emotionele welzijn van het kind. Stressfactoren in verband met schoolprestaties, familieconflicten of pesten door leeftijdsgenootjes kunnen bijvoorbeeld allemaal nare dromen veroorzaken. Ouders moeten alert blijven op tekenen die duiden op onopgeloste emotionele conflicten die direct of indirect van invloed zijn op de gebeurtenissen in het dagelijks leven. Door de waargenomen problemen samen met de juiste zorgverleners te bespreken, wordt optimale ondersteuning geboden die specifiek op de individuele behoeften is afgestemd.

Als de slaap van uw kind verstoord is door iets anders dan typische kinderangsten, is het essentieel dat u een kinderarts raadpleegt voor begeleiding bij het beheersen van het probleem en het bevorderen van gezonde slaapgewoonten. Onthoud: Een goede nachtrust speelt niet alleen een cruciale rol bij het behoud van de lichamelijke gezondheid, maar ook bij het kweken van de mentale veerkracht die nodig is om de uitdagingen in de verschillende ontwikkelingsfasen aan te kunnen, van babytijd tot adolescentie, volwassenheid en daarna.

Strategieën voor minder nachtmerries

Nachtmerries en nachtmerries kunnen zowel voor kinderen als ouders heel vervelend zijn. De verstoring van slaappatronen en de negatieve gevolgen voor de geestelijke gezondheid, leerprestaties en het algemene welzijn zijn veel voorkomende gevolgen van nachtmerries of nachtmerries bij kinderen. Om de frequentie van nachtmerries of nachtelijke angsten bij kinderen te verminderen, kunnen ouders verschillende strategieën proberen. Deze omvatten:

Een consistente routine voor het slapengaan instellen

Een consistente routine voor het slapengaan is belangrijk om kinderen te helpen gezonde slaapgewoonten aan te leren die de kans op nachtmerries verkleinen. Dit kan inhouden dat er elke avond een specifieke tijd wordt vastgesteld om naar bed te gaan en dat er een ontspannende omgeving wordt gecreëerd die bevorderlijk is voor een rustige slaap. Ouders moeten er ook voor zorgen dat de slaapkamer van hun kind comfortabel is met minimale afleiding zoals lawaai of fel licht. (Sleep Foundation: Tips voor de slaapkameromgeving)

Ontspanning aanmoedigen voor het slapengaan

Door ontspanningstechnieken in de nachtelijke routine van uw kind op te nemen, kunnen ze tot rust komen voordat ze naar bed gaan en wordt de kans op nachtmerries kleiner. Enkele voorbeelden zijn:

 • Samen kalmerende verhaaltjes lezen
 • Diep ademhalen terwijl u zich concentreert op langzaam uitademen
 • Mediteren met geleide beeldspraakoefeningen die speciaal zijn afgestemd op een jonger publiek (MindBodyGreen: Geleide Meditaties voor Kinderen)
 • Luisteren naar rustgevende muziek zoals slaapliedjes(VeryWell Family: Beste slaapliedjes voor kinderen)

Blootstelling aan angstaanjagende media-inhoud vermijden

De verbeelding van kinderen kan gemakkelijk worden beïnvloed door de media die ze consumeren, wat kan bijdragen aan nachtmerries als ze worden blootgesteld aan angstaanjagende inhoud. Ouders moeten toezicht houden op de blootstelling van hun kind aan potentieel angstaanjagende films, televisieprogramma's, boeken of videospelletjes en overwegen om leeftijdsgebonden beperkingen op te leggen aan dergelijk materiaal.(Common Sense Media: Leeftijdsgebaseerde beoordelingen)

Comfortartikelen geven, zoals knuffeldieren

Troostartikelen zoals knuffeldieren of zachte dekens kunnen kinderen een gevoel van veiligheid geven als ze bang of angstig zijn na het ontwaken uit een nachtmerrie. Moedig uw kind aan om deze dingen bij de hand te houden tijdens het slapengaan, zodat ze iets vertrouwds en geruststellends in de buurt hebben in geval van nood.

Het is belangrijk voor ouders om niet alleen onmiddellijke problemen in verband met nachtmerries aan te pakken, maar ook te werken aan het identificeren van mogelijke onderliggende problemen die bijdragen aan een verhoogde frequentie van nachtmerries, zoals medische aandoeningen die ongemak veroorzaken of onopgeloste emotionele conflicten. Door proactieve stappen te ondernemen met oplossingen voor zowel de korte als de lange termijn, kunnen ouders zorgen voor optimale ondersteuning en voorzieningen die specifiek zijn afgestemd op individuele behoeften, en uiteindelijk gezonde slaapgewoonten en algeheel welzijn voor alle betrokken gezinsleden bevorderen.

Professionele hulp zoeken voor aanhoudende nachtmerries

Als uw kind ondanks de eerder genoemde strategieën nog steeds regelmatig nachtmerries heeft, is het misschien tijd om professionele hulp te zoeken. Dit is vooral belangrijk als hun slaapstoornissen hun schoolprestaties of dagelijks functioneren beïnvloeden. In zulke gevallen moeten ouders een psychologische evaluatie en pediatrisch consult overwegen om te bepalen of er een onderliggend probleem is dat gerichte interventie vereist.

Aanwijzingen dat professionele hulp nodig is

Er zijn verschillende signalen die erop kunnen wijzen dat uw kind professionele hulp nodig heeft om zijn nachtmerries onder controle te houden:

 • Meerdere keren per week nachtmerries
 • Nachtmerries die veel leed of angst veroorzaken tijdens het wakker zijn
 • Slaapstoornissen die leiden tot vermoeidheid overdag en concentratieproblemen op school of thuis
 • Angst rond bedtijd door angst voor een nieuwe nachtmerrie
 • Nachtmerries die verband houden met traumatische gebeurtenissen of aanhoudende stressoren in het leven van het kind.

Als u een van deze symptomen bij uw kind waarneemt, is het essentieel om professionele hulp te zoeken voor verdere begeleiding.

Opties voor psychologische evaluatie en pediatrische consultatie

Een uitgebreide psychologische evaluatie kan helpen om mogelijke oorzaken achter hardnekkige nachtmerries op te sporen en de juiste behandelingsinterventies te bepalen. Dit proces bestaat meestal uit gesprekken met zowel het kind als de ouders, en gestandaardiseerde vragenlijsten om verschillende aspecten van de emotionele gezondheid te beoordelen (bron: American Psychological Association).

Naast psychologische evaluaties kan overleg met een kinderarts ervoor zorgen dat er geen medische problemen zijn die bijdragen aan het vaker voorkomen van nachtmerries. Als de klinische presentatie daartoe aanleiding geeft, kunnen zij verdere onderzoeken aanbevelen, zoals slaaponderzoek.

Behandelinterventies voor nachtmerrie-gerelateerde stoornissen

Na een grondige evaluatie kunnen professionals in de gezondheidszorg gerichte behandelingsinterventies aanbevelen om de frequentie en intensiteit van nachtmerries te helpen verminderen. Enkele bewezen benaderingen zijn:

 1. Imagery Rehearsal Therapy (IRT): Bij deze cognitieve gedragstechniek wordt de inhoud van terugkerende nachtmerries veranderd door middel van geleide beeldoefeningen (bron: Sleep Foundation). Kinderen wordt geleerd om hun nachtmerrie in detail te visualiseren en deze vervolgens te veranderen in een positiever of neutraler scenario.
 2. Cognitieve Gedragstherapie (CGT): CGT is een effectieve aanpak van angst, depressie en PTSS-symptomen die kunnen bijdragen aan aanhoudende nachtmerries(bron: American Psychological Association). Door middel van deze therapie leren kinderen copingstrategieën om met stressoren om te gaan die bijdragen aan slaapstoornissen.
 3. Voorlichting over slaaphygiëne: Ouders voorlichten over de juiste slaapgewoonten, zoals het handhaven van een consistente bedtijdroutine en het creëren van een rustgevende slaapomgeving, kan de algehele slaapkwaliteit voor zowel het kind als de ouder verbeteren(bron: Centers for Disease Control and Prevention).

Het is van cruciaal belang om vroeg actie te ondernemen als u tekenen van aanhoudende nachtmerries bij uw kind opmerkt. Door professionele hulp te zoeken bij gekwalificeerde zorgverleners zoals psychologen of kinderartsen, zult u beter uitgerust zijn met hulpmiddelen die niet alleen nodig zijn om onderliggende problemen aan te pakken, maar ook om gezondere slaappatronen te bevorderen.

Onderliggende problemen identificeren die bijdragen aan nachtmerries

Ouders, let op. Nachtmerries kunnen een teken zijn van onderliggende problemen bij uw kind. Problemen met medicijnen, zoals overgevoeligheid, slaapapneu en GERD, kunnen de bron zijn van nachtelijke onrust die resulteert in een onrustige slaap en meer gewone nachtmerries. Emotionele conflicten door pesten, spanningen in het gezin of traumatische gebeurtenissen kunnen ook de slaapkwaliteit van kinderen beïnvloeden en tot nachtmerries leiden. Om uw kind te helpen beter te slapen, moet u contact opnemen met professionals in de gezondheidszorg en eventuele problemen in een vroeg stadium aanpakken.

Medische aandoeningen die nachtelijk ongemak kunnen veroorzaken

Sommige medische aandoeningen kunnen slaappatronen verstoren en de frequentie van nachtmerries bij kinderen verhogen:

 • Allergieën: Allergische reacties kunnen 's nachts neusverstopping en ademhalingsmoeilijkheden veroorzaken, wat leidt tot onrustige slaap en vaker voorkomende nachtmerries. Raadpleeg een kinderarts als u vermoedt dat uw kind allergieën heeft die de slaapkwaliteit beïnvloeden (Sleep Foundation).
 • Slaapapneu: Slaapapneu is een aandoening waarbij de luchtweg tijdens de slaap gedeeltelijk of volledig geblokkeerd raakt, wat onderbrekingen in het ademhalingspatroon veroorzaakt. Deze verstoring van de normale slaapcyclus kan bijdragen aan levendige dromen en nachtmerries(Mayo Clinic). Als u merkt dat uw kind luid snurkt of naar adem snakt tijdens de slaap, is het belangrijk om een arts te raadplegen.
 • GERD: GERD veroorzaakt maagzuur dat 's nachts terugstroomt in de slokdarm, wat resulteert in brandend maagzuur dat de rustgevende slaap van kinderen kan verstoren (Healthline). Als uw kind onrust of een pijnlijk gevoel in de keel heeft, is het belangrijk om medische hulp in te schakelen.

Emotionele conflicten die de slaap van kinderen beïnvloeden

Onopgeloste emotionele problemen kunnen ook een belangrijke rol spelen bij de frequentie en intensiteit van nachtmerries die kinderen ervaren:

 • Pesten: Kinderen die het slachtoffer van pesten zijn, kunnen verhoogde angst- en stressniveaus ervaren die zich uiten als nachtmerries tijdens het slapen. Zorg voor een open communicatie met uw kinderen over het leven op school en sociale interacties om mogelijke problemen in een vroeg stadium te herkennen(StopBullying.gov).
 • Familieconflicten: Ruzies of spanningen binnen het gezin kunnen een emotioneel geladen sfeer creëren die het mentale welzijn van kinderen beïnvloedt, wat kan leiden tot verstoorde slaappatronen en vaker nare dromen. Pak deze problemen rustig aan en zorg ervoor dat uw kind zich thuis veilig en gesteund voelt.
 • Traumatische gebeurtenissen: Het meemaken van traumatische gebeurtenissen zoals ongelukken, natuurrampen of het getuige zijn van geweld kan bij kinderen symptomen van posttraumatische stressstoornis (PTSS) veroorzaken, wat kan leiden tot terugkerende nachtmerries die verband houden met die incidenten(NIMH). Zoek professionele hulp bij therapeuten die gespecialiseerd zijn in traumabehandeling om de juiste zorg en het juiste herstelproces te garanderen.

Laat de slaap van uw kind niet door nachtmerries achtervolgen. Let op tekenen van onderliggende problemen en zoek de juiste hulp voor een rustigere nachtrust.

Evidence-based programma's om kinderen te helpen nachtelijke angsten te voorkomen

Gelukkig hebben ouders toegang tot op bewijs gebaseerde strategieën zoals Uncle Lightfoot en de Dream Changer-techniek, die kinderen kunnen helpen om nachtmerries te voorkomen en het aantal nachtmerries te verminderen. Twee van zulke methoden zijn Uncle Lightfoot en de Dream Changer-techniek, die zich richten op het veranderen van negatieve droominhoud in positieve of neutrale scenario's door middel van geleide beelden en ontspanningsoefeningen.

Overzicht van het Uncle Lightfoot Programma

Het Uncle Lightfoot-programma, ontwikkeld door Dr. Charlotte Reznick, is een fantasierijke methode die is ontworpen om kinderen te helpen nachtmerries te overwinnen door ze de instrumenten te geven die ze nodig hebben om enge dromen in aangenamere dromen te veranderen. Het programma leert kinderen hoe ze een veilige ruimte in hun hoofd kunnen creëren waar ze vriendelijke personages zoals "Oom Lightfoot" kunnen uitnodigen, die hen zullen beschermen tegen alle angstaanjagende elementen in hun dromen.

 1. Ouders moeten eerst met hun kind praten over het creëren van een mentale veilige ruimte waar ze zich veilig en op hun gemak voelen.
 2. Introduceer vervolgens het concept van het uitnodigen van behulpzame personages zoals oom Lightfoot, die speciale krachten of vaardigheden hebben die kunnen helpen om enge situaties om te zetten in minder bedreigende situaties.
 3. Instrueer uw kind om het visualiseren van deze beschermende figuren voor het slapengaan te oefenen als onderdeel van de nachtelijke routine, zodat het een tweede natuur wordt wanneer het tijdens de slaap geconfronteerd wordt met verontrustende droominhoud.

Deze aanpak helpt niet alleen om de angst voor nachtmerries te verlichten, maar bevordert ook de veerkracht van kinderen door ze aan te moedigen actief deel te nemen aan het oplossen van de uitdagingen die ze in hun droomwereld tegenkomen.

De Droomwisseltechniek uitgelegd

Een andere effectieve methode om kinderen te helpen nachtmerries te overwinnen is de Dream Changer-techniek, waarbij kinderen leren hoe ze hun dromen kunnen veranderen door negatieve beelden te vervangen door positievere of neutrale beelden. Dit proces stelt hen in staat om controle te krijgen over de inhoud van hun dromen, waardoor het ongemak dat met nare dromen gepaard gaat uiteindelijk vermindert.

 1. Praat met uw kind over zijn of haar terugkerende nachtmerrie en moedig hem of haar aan om specifieke details te vertellen die angst of vrees veroorzaken.
 2. Vraag uw kind wat hij of zij in de droom zou willen veranderen - dit kan het uiterlijk van een eng personage zijn, de introductie van een beschermende figuur, of het veranderen van een verontrustende situatie in iets aangenamers.
 3. Laat uw kind voor het slapengaan ontspanningsoefeningen doen, zoals diep ademhalen en visualisatietechnieken, zodat ze tijdens het inslapen kunnen oefenen om deze veranderingen in hun droomverhaal op te nemen.

De Dream Changer-techniek helpt niet alleen om de frequentie van nachtmerries te verminderen, maar bevordert ook het zelfvertrouwen door kinderen de instrumenten te geven die ze nodig hebben om met moeilijke emoties om te gaan die ze tijdens slaapstoornissen ervaren.

Bewezen programma's opnemen in de bedtijdroutine van uw kind

Om de effectiviteit van deze evidence-based programma's te maximaliseren, is het essentieel dat ouders ze consequent opnemen in de bedtijdroutine van hun kind. Door naast de technieken van Uncle Lightfoot of Dream Changer regelmatig geleide beelden en ontspanningsoefeningen te doen, zullen kinderen na verloop van tijd steeds bedrevener worden in het omzetten van negatieve droominhoud in minder bedreigende scenario's. Dit kan op zijn beurt stressfactoren die bijdragen aan meer nachtmerries helpen verlichten. Dit kan op zijn beurt helpen om eventuele stressfactoren die bijdragen aan het vaker voorkomen van nachtmerries te verlichten en een gezonder slaappatroon te bevorderen.

Naast het toepassen van deze strategieën thuis, moeten ouders ook overwegen om professionele begeleiding in te schakelen als dat nodig is - vooral als het gaat om hardnekkige nachtmerries die de schoolprestaties of het emotionele welzijn beïnvloeden. Houd er rekening mee dat elk kind anders is, en dat het wat experimenteren kan kosten om de meest geschikte strategie voor uw kind te vinden. Maar met geduld en volharding kunt u uw kind helpen om zijn nachtmerries te overwinnen en te genieten van een meer rustgevende nachtrust.

Veelgestelde vragen over nachtmerries bij kinderen

Wat veroorzaakt nachtmerries bij kinderen?

Nachtmerries bij kinderen kunnen onder andere veroorzaakt worden door stress, angst, enge media-inhoud en slaapstoornissen.

Lees meer over de oorzaken van nachtmerries.

Wat zijn de meest voorkomende nachtmerries bij kinderen?

Nachtmerries van kinderen gaan vaak over achtervolgd of aangevallen worden door monsters, van hoogtes vallen, verdwalen of natuurrampen meemaken.

Wat betekenen terugkerende nachtmerries bij kinderen?

Terugkerende nachtmerries kunnen wijzen op onopgeloste problemen, voortdurende stress, of onderliggende gezondheidsproblemen die aandacht nodig hebben.

Lees meer over de betekenis van terugkerende nachtmerries.

Is er een manier om nachtmerries bij kinderen te stoppen?

Om de frequentie van nachtmerries bij kinderen te helpen verminderen, moet u zorgen voor consistente routines voor het slapengaan, ontspanning voor het slapengaan aanmoedigen, angstaanjagende media-inhoud vermijden en bewezen technieken zoals Uncle Lightfoot en Dream Changer uitproberen.

Lees meer over het stoppen van nachtmerries bij kinderen.

Conclusie

Wilt u uw kind helpen om rustig te slapen? Zorg voor een vaste bedtijdroutine, moedig ontspanning voor het slapengaan aan en vermijd enge media-inhoud.

Vergeet niet om onderliggende problemen aan te pakken, zoals medische aandoeningen of emotionele conflicten die nachtmerries kunnen veroorzaken.

Uncle Lightfoot en de Dream Changer techniek zijn op bewijs gebaseerde programma's die kinderen kunnen helpen om nachtelijke angsten te voorkomen.

Met deze strategieën kunnen zowel kinderen als volwassenen eindelijk een goede nachtrust krijgen zonder achtervolgd te worden door nachtmerries.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting op één order

Welk product heb ik nodig?
As Seen On:
 • https://www.deondernemer.nl/actueel/retail/cibdol-opent-brandstore-stap-ideaal~2659792
 • https://retailtrends.nl/item/62892/cibdol-het-highend-cbd-merk-waar-je-niet-high-van-wordt
 • https://www.dailybase.nl/thegoodlife/lifestyle-thegoodlife/cibdol-opent-cbd-brandstore-amsterdam/
 • https://www.ad.nl/regiosport-den-haag/karlien-sleper-heeft-spelen-in-monobob-als-missie-ik-voel-me-vrijer-bij-deze-nieuwste-bobsleediscipline~a0db0ffe/
 • https://www.womenshealthmag.com/nl/beauty/g34723687/cbd-producten/
 • https://www.libelle.nl/