TV kijken voor het slapen gaan: Gezondere alternatieven

Gepubliceerd:

Hebt u nagedacht over de gevolgen die tv-kijken voor het slapengaan kan hebben voor uw algehele gezondheid en welzijn? In deze blogpost onderzoeken we de effecten van televisiekijken voor het slapengaan op de slaapkwaliteit en de algehele gezondheid, en geven we suggesties om de schermtijd te beperken en alternatieve ontspanningstechnieken om beter te kunnen rusten.

Inhoud:

 1. De impact van tv-kijken voor het slapen gaan
  1. Effecten van blauw licht op de productie van melatonine
  2. Gevolgen van verstoorde circadiane ritmes
  3. Aanbevelingen om de schermtijd voor het slapengaan te beperken
 2. Aanbevelingen om de schermtijd voor het slapengaan te beperken
  1. Een consistente routine voor het slapengaan instellen zonder schermen
  2. Verminder de blootstelling aan kunstlicht voor het slapen gaan
 3. Alternatieve ontspanningstechnieken voor een betere slaapkwaliteit
  1. Fysieke boeken lezen als kalmerende activiteit
  2. Luisteren naar rustgevende muziek of natuurgeluiden voordat u naar bed gaat
  3. Meditatie of diepe ademhalingsoefeningen beoefenen
 4. Alternatieve ontspanningstechnieken voor een betere slaapkwaliteit
  1. Fysieke boeken lezen als kalmerende activiteit
  2. Luisteren naar rustgevende muziek of natuurgeluiden voor het slapen gaan
  3. Meditatie of diepe ademhalingsoefeningen beoefenen
 5. Televisiekijken in bed beïnvloedt relaties
  1. Het belang van een slaapvriendelijke slaapkameromgeving
  2. Verbinding en intimiteit bevorderen zonder schermen in de slaapkamer
  3. De rol van CBD-producten bij het bevorderen van ontspanning
 6. Invloed van tv-inhoud op de slaapkwaliteit van kinderen
  1. Leeftijdsgeschikte en geweldloze inhoud voor kinderen kiezen
  2. Gezonde schermgewoonten bij jonge kijkers aanmoedigen
  3. De impact op kleuters in financieel achtergestelde buurten
 7. Veelgestelde vragen over tv-kijken voor het slapen gaan
  1. Is tv-kijken voor het slapen gaan slecht voor uw slaap?
  2. Kan tv-kijken u helpen om te slapen?
  3. Moeten mensen met ADHD tv kijken om in slaap te vallen?
  4. Wanneer mogen kinderen geen tv meer kijken voordat ze naar bed gaan?
 8. Conclusie

We zullen onderzoeken hoe blootstelling aan blauw licht van beeldschermen de melatonineproductie en het circadiane ritme verstoort, wat leidt tot een slechtere slaapkwaliteit. Verder geven we aanbevelingen om de schermtijd voor het slapengaan te beperken en stellen we alternatieve ontspanningstechnieken voor die een beter slaappatroon bevorderen. Daarnaast bespreken we hoe tv-kijken in bed relaties kan beïnvloeden door de intimiteit en de band met partners te verstoren.

Tot slot zullen we, omdat kinderen ook vaak televisie kijken voor het slapengaan, de invloed van specifieke inhoud op hun slaapkwaliteit onderzoeken en richtlijnen bieden om gezonde schermgewoonten bij jonge kijkers aan te moedigen. Door deze factoren met betrekking tot tv-kijken voor het slapen gaan te begrijpen, kunt u weloverwogen beslissingen nemen over uw nachtelijke routine in uw streven naar een betere herstellende rust.

tv-kijken-voor-slapen

De impact van tv-kijken voor het slapen gaan

Kijkt u graag tv voordat u naar bed gaat? Dan is het misschien tijd om dit te heroverwegen. Studies hebben aangetoond dat langdurige dagelijkse blootstelling aan tv en andere schermen die 's nachts blauw licht uitstralen, de slaapkwaliteit kan verminderen, verstoringen kan veroorzaken en het functioneren overdag kan belemmeren. Dit kan leiden tot slaapstoornissen, slapeloosheid en verminderd functioneren overdag. Een grote boosdoener achter deze problemen is het blauwe licht dat 's nachts door schermen zoals tv's en smartphones wordt uitgezonden.

Effecten van blauw licht op de productie van melatonine

Volgens Harvard Health Publishing kan blootstelling aan blauw licht 's nachts ons circadiane ritme verstoren door de productie van melatonine te onderdrukken. Melatonine is een hormoon dat verantwoordelijk is voor het reguleren van onze slaap-waakcyclus. Als het melatonineniveau verstoord is door overmatig gebruik van beeldschermen voor het slapengaan, wordt het moeilijk om in slaap te vallen of om de hele nacht door te sluimeren.

Gevolgen van verstoorde circadiane ritmes

Verstoringen in het circadiane ritme kunnen na verloop van tijd tot andere gezondheidsproblemen leiden, waaronder een verhoogd risico op obesitas, diabetes, hart- en vaatziekten en stemmingsstoornissen zoals depressie en angst (Sleep Foundation). Voorrang geven aan gezonde slaapgewoonten zonder nachtelijk schermgebruik is essentieel voor zowel het onmiddellijke welzijn als de gezondheid op lange termijn.

Naast de verstoring van de melatonineproductie door blauw licht, kan de verstoring van het circadiane ritme door tv-kijken voor het slapengaan ook worden toegeschreven aan factoren zoals achtergrondgeluid van televisies die aan blijven staan nadat u in slaap bent gevallen of stimulerende inhoud die vlak voor het slapengaan wordt geconsumeerd (bijv. films vol actie of spannende tv-programma's).

Aanbevelingen om de schermtijd voor het slapengaan te beperken

Om de algehele slaapkwaliteit te verbeteren en mogelijke verstoringen door nachtelijk schermgebruik te verminderen, raden deskundigen aan om elektronica te vermijden in de laatste dertig minuten voor het slapengaan. Het is verstandig om synthetische lichtbronnen een paar uur uit de buurt te houden voordat u naar bed gaat.

Een consistente routine voor het slapengaan instellen zonder schermen

Een consistente routine voor het slapengaan kan uw lichaam helpen om aan te geven dat het tijd is om te slapen. In plaats van schermen te gebruiken tijdens deze periode, kunt u overwegen om activiteiten te ondernemen zoals het lezen van gedrukte boeken (geen elektronische apparaten), schrijven in een dagboek of rustige stretchoefeningen doen (Sleep Foundation). Deze kalmerende activiteiten zorgen ervoor dat uw lichaam en geest kunnen ontspannen voordat u gaat slapen.

Verminder blootstelling aan kunstmatig licht voor het slapen gaan

 • Verlichting dimmen: Door de lichten in uw huis geleidelijk te dimmen als het bedtijd is, kunt u een omgeving creëren die bevorderlijk is voor een rustige slaap.
 • Felle schermen vermijden: Als u 's nachts elektronische apparaten moet gebruiken, probeer dan de helderheidsinstellingen aan te passen of apps te gebruiken die speciaal zijn ontworpen om 's nachts te kijken en minder blauw licht uitstralen.
 • Slaapvriendelijke verlichting: Overweeg te investeren in rode of amberkleurige lampen, die minder blauw licht uitstralen dan traditionele witte lampen. Dit zijn meer geschikte opties om 's avonds te gebruiken als u zich klaarmaakt om naar bed te gaan.

Als u deze stappen neemt, helpt u niet alleen uw circadiane ritme te beschermen, maar draagt u ook bij aan betere algemene gezondheidsresultaten, zowel direct als indirect door een betere slaapkwaliteit.

Aanbevelingen om de schermtijd voor het slapengaan te beperken

Onderzoek heeft aangetoond dat het bekijken van schermen voor het slapengaan een negatief effect kan hebben op iemands gezondheid en welzijn. Om voor een betere slaapkwaliteit te zorgen en de mogelijke verstoringen door nachtelijk schermgebruik te verminderen, raden deskundigen aan om bepaalde strategieën toe te passen die de blootstelling aan schermen in de uren voor het slapengaan beperken.

Een consistente routine voor het slapengaan instellen zonder schermen

Een cruciale stap om uw slaap te verbeteren is het creëren van een consistente routine voor het slapengaan waarbij u geen elektronische apparaten gebruikt. Dit helpt uw hersenen een signaal te geven dat het tijd is voor rust en ontspanning, waardoor u effectiever kunt afslanken. Enkele activiteiten die u in uw nachtelijke routine kunt opnemen zijn:

 • Een warm bad of douche nemen
 • Een fysiek boek lezen (geen e-book)
 • Gedachten noteren of plannen maken voor de volgende dag in een dagboek
 • Zachte rekoefeningen of yoga-oefeningen
 • Nippen van kruidenthee of warme melk

Het belangrijkste is dat u uitzoekt wat voor u persoonlijk het beste werkt - ieders ideale ritueel voor het slapengaan is anders.

Verminder de blootstelling aan kunstlicht voor het slapen gaan

Naast het vermijden van elektronica in de laatste dertig minuten voor het slapengaan, is het ook belangrijk om blootstelling aan andere bronnen van kunstlicht binnen twee uur voor het slapengaan te beperken. Het is aangetoond dat kunstlicht demelatonineproductie verstoort, wat het inslapen kan bemoeilijken.

  • Dim de lichten in uw huis als het bijna bedtijd is. Dit helpt om een meer ontspannen sfeer te creëren en moedigt uw lichaam aan om melatonine aan te maken.
  • Als u elektronische apparaten moet gebruiken, overweeg dan om apps te installeren of instellingen aan te passen die de uitstoot van blauw licht verminderen. Veel smartphones en tablets hebben nu een ingebouwde "nachtmodus" die de schermkleuren tijdens de avonduren naar warmere tinten aanpast.
  • Overweeg om 's avonds een amberkleurige bril te dragen als u bijzonder gevoelig bent voor blootstelling aan kunstlicht. Van deze brillen is aangetoond dat ze blauw licht blokkeren, waardoor de slaapkwaliteit voor sommige mensen kan verbeteren.

Deskundigen adviseren om een regelmatige routine van ontspanningsactiviteiten zonder beeldschermen op te bouwen om beter te slapen en de mogelijke negatieve gevolgen van tv-kijken op de lichamelijke gezondheid en het geestelijke welzijn te vermijden.

Alternatieve ontspanningstechnieken voor een betere slaapkwaliteit

In plaats van te vertrouwen op elektronische apparaten voor het slapengaan, raden deskundigen aan om een vaste routine in te stellen met ontspanningstechnieken waar geen scherm aan te pas komt. Deze gewoonten kunnen helpen om een omgeving te creëren die bevorderlijk is voor een rustige slaap, zonder afleidingen van schermen en andere vormen van vermaak.

Fysieke boeken lezen als kalmerende activiteit

Een ouderwets papieren boek pakken is een manier om tot rust te komen zonder naar het zoveelste scherm te staren. Lezen wordt al lang erkend als een effectieve methode om stress te verminderen, waardoor het een ideale activiteit is voor het slapengaan - zorg er alleen voor dat u niet te stimulerend of spannend materiaal kiest.

Luisteren naar rustgevende muziek of natuurgeluiden voordat u naar bed gaat

Het juiste soort audio-inhoud kan ook dienen als een uitstekend ontspanningsmiddel voordat u gaat slapen. Overweeg om naar rustgevende muziek, natuurgeluiden of zelfs een geleide meditatietrack te luisteren terwijl u zich klaarmaakt om naar bed te gaan. Onderzoek heeft aangetoond dat ontspannende muziek de slaapkwaliteit kan verbeteren, vooral bij mensen met slapeloosheid.

Meditatie of diepe ademhalingsoefeningen beoefenen

Meditatie en diepe ademhalingsoefeningen zijn andere effectieve manieren om de geest en het lichaam te ontspannen voor het slapengaan. Deze praktijken worden in verband gebracht meteen betere slaapkwaliteit, een lager stressniveau en een algehele betere geestelijke gezondheid. Zelfs slechts een paar minuten gerichte ontspanning elke avond kan een aanzienlijk verschil maken in uw vermogen om gemakkelijker in slaap te vallen en te genieten van een diepere, meer herstellende slaap.

Alternatieve ontspanningstechnieken voor een betere slaapkwaliteit

In plaats van op elektronische apparaten te vertrouwen voordat u naar bed gaat, raden deskundigen aan om een vaste routine in te stellen met ontspanningstechnieken zoals het lezen van gedrukte boeken, het luisteren naar muziek, het nemen van een bad of mediteren. Deze gewoonten helpen een omgeving te creëren die bevorderlijk is voor een rustige slaap, zonder afleidingen van schermen en andere vormen van vermaak.

Fysieke boeken lezen als kalmerende activiteit

Ontspan u voor het slapengaan door fysieke boeken te lezen. Niet alleen zorgt deze activiteit voor mentale stimulatie en bevordert het de cognitieve gezondheid, maar het helpt ook de geest te ontspannen zonder u bloot te stellen aan schadelijk blauw licht van beeldschermen. Daarnaast kan lezen een uitstekende gelegenheid zijn om een band op te bouwen met familieleden of partners door gedeelde interesses in literatuur.

 • Kies kalmerende genres zoals zelfhulpboeken of romans die positief denken en emotioneel welzijn aanmoedigen.
 • Creëer een gezellige leeshoek in uw slaapkamer met comfortabele stoelen en zachte verlichting.
 • Vermijd spannende thrillers of emotioneel intense verhalen die voor het slapen gaan een verhoogd angstniveau kunnen veroorzaken.

Luisteren naar rustgevende muziek of natuurgeluiden voor het slapen gaan

Luisteren naar rustgevende muziek of natuurgeluiden is bewezen effectief in het bevorderen van ontspanning en het verbeteren van de slaapkwaliteit. Deze gewoonte kan stressniveaus verlagen en tegelijkertijd een vredige sfeer creëren die bevorderlijk is om gemakkelijker in slaap te vallen. Overweeg om de volgende tips in uw nachtelijke routine op te nemen:

 1. Maak afspeellijsten met rustige melodieën zoals klassieke composities, instrumentale stukken, ambient soundscapes of natuurgeluiden zoals regenval en oceaangolven.
 2. Experimenteer met verschillende soorten muziek om te bepalen welke genres voor u persoonlijk het beste ontspanning bevorderen.
 3. Vermijd liedjes met teksten die uw geest kunnen stimuleren en het moeilijker maken om in slaap te vallen.

Meditatie of diepe ademhalingsoefeningen beoefenen

Door aan meditatie te doen, kunt u stress verminderen en de slaapkwaliteit verbeteren, waardoor u een gunstigere omgeving creëert voor een rustige slaap. Door meditatie in uw routine voor het slapengaan op te nemen, kunt u een rustgevende omgeving creëren die een rustige slaap bevordert. Populaire technieken zijn onder andere:

 • Mindfulness meditatie, waarbij de focus ligt op aanwezig zijn in het moment zonder oordeel.
 • Geleide meditatie, waarbij u luistert naar een audio-opname onder leiding van een instructeur die u door visualisatieoefeningen leidt die ontworpen zijn om ontspanning te bevorderen.
 • Diepe ademhalingsoefeningen, zoals diafragmatisch ademen of alternatieve neusgatademhaling, kunnen helpen om het zenuwstelsel te kalmeren en het angstniveau voor het slapengaan te verlagen.

Naast deze oefeningen kunt u ook andere alternatieve ontspanningstechnieken uitproberen, zoals yoga nidra (yogische slaap), progressieve spierontspanning (PMR) of aromatherapie met essentiële oliën die bekend staan om hun kalmerende eigenschappen, zoals lavendel of kamille. Het uitproberen van verschillende benaderingen kan u helpen om te bepalen wat het beste past bij uw specifieke behoeften om tot rust te komen voordat u naar bed gaat.

Televisiekijken in bed beïnvloedt relaties

Samen met uw partner ontspannen door tv te kijken in bed lijkt misschien onschuldig, maar het kan uw relatie negatief beïnvloeden. Beeldschermen zenden kunstmatig licht uit dat de slaapkwaliteit verstoort en de mogelijkheden voor zinvolle gesprekken en hechting beperkt. Om intimiteit en verbondenheid te bevorderen, kunt u proberen schermvrije zones te creëren, tijd zonder apparaten in te plannen, rituelen voor het slapengaan in te voeren en open met uw partner te communiceren.

Het belang van een slaapvriendelijke slaapkameromgeving

Een slaapvriendelijke slaapkameromgeving is cruciaal voor het bevorderen van een rustige slaap en de algehele gezondheid. Het beperken van de blootstelling aan kunstmatige lichtbronnen zoals televisies of smartphones binnen twee uur voor het slapengaan helpt ons circadiane ritme te reguleren en stimuleert de aanmaak van melatonine - het hormoon dat verantwoordelijk is voor het opwekken van slaperigheid.

Naast de impact op de slaapkwaliteit, zorgt het weren van schermen uit de slaapkamer er ook voor dat stellen zich beter op elkaar kunnen concentreren tijdens hun vrije tijd samen.

Verbinding en intimiteit bevorderen zonder schermen in de slaapkamer

 1. Creëer schermvrije zones: Wijs bepaalde gebieden in uw huis aan waar elektronica verboden is - inclusief slaapkamers - zodat u minder geneigd bent om ze te pakken wanneer u tijd doorbrengt met uw geliefden.
 2. Plan tijd in zonder apparaten: Zet elke dag specifieke tijden opzij waarop beide partners afspreken om geen elektronische apparaten te gebruiken; gebruik deze periode in plaats daarvan als een gelegenheid om activiteiten te ondernemen die verbondenheid en intimiteit bevorderen, zoals samen eten koken of een wandeling maken.
 3. Rituelen voor het slapengaan instellen: Ontwikkel routines die aangeven dat het tijd is om af te koelen en u voor te bereiden op de slaap. Hierbij kunt u denken aan het lezen van fysieke boeken (in plaats van e-books), het oefenen van diepe ademhalingsoefeningen of het doen van rustige stretchoefeningen voordat u naar bed gaat.
 4. Communiceer openlijk: Bespreek uw zorgen over de impact van schermen op uw relatie met uw partner. Wees eerlijk over hoe u zich voelt als hij of zij met zijn of haar apparaat bezig is in plaats van bij u aanwezig te zijn, en werk samen aan oplossingen die verbondenheid bevorderen zonder afhankelijk te zijn van technologie.

Om een band en intimiteit binnen een relatie te bevorderen, moet u een evenwicht vinden tussen genieten van elektronisch entertainment en tegelijkertijd prioriteit geven aan kwaliteitsvolle interacties met elkaar.

De rol van CBD-producten bij het bevorderen van ontspanning

Naast het aanleren van gezonde gewoontes rond het gebruik van elektronica 's nachts, kan het opnemen van natuurlijke middelen zoals CBD-olie in uw routine ook helpen om de algehele slaapkwaliteit te verbeteren door ontspanning te bevorderen. Het is aangetoond dat CBD een gunstige wisselwerking heeft met het endocannabinoïde systeem, een lichamelijke regulator van processen zoals stemming en pijngevoel, waardoor het een ideale kandidaat kan zijn om mensen te helpen die te maken hebben met stress of slapeloosheid veroorzaakt door angst. Als zodanig zou het opnemen van CBD-olie van topkwaliteit in nachtelijke rituelen mensen kunnen helpen die moeite hebben met inslapen vanwege angst of stress, en hen uiteindelijk kunnen helpen een rustiger slaap te bereiken.

Door strategieën te implementeren die de band bevorderen zonder afhankelijk te zijn van beeldschermen - en door natuurlijke middelen zoals CBD-olie voor ontspanningsdoeleinden te onderzoeken - kunnen koppels samen werken aan een sterkere band en een betere algehele gezondheid.

Invloed van tv-inhoud op de slaapkwaliteit van kinderen

TV-inhoud kan de slaapkwaliteit van een kind maken of breken, vooral als ze worden blootgesteld aan gewelddadige of ongepaste programmering. Onderzoek toont aan dat zware gebruikers vaak last hebben van angst, weerstand en gewelddadig gedrag dat te maken heeft met een slechte emotionele regulatie, vooral als er televisies in de slaapkamer staan. Dus, ouders en verzorgers, let op waar uw kinderen naar kijken voor het slapengaan.

Leeftijdsgeschikte en geweldloze inhoud voor kinderen kiezen

Het kiezen van leeftijdsgeschikte en niet-gewelddadige tv-programma's kan de slaapkwaliteit van een kind aanzienlijk verbeteren. Ouders moeten in de gaten houden waar hun kinderen naar kijken en grenzen stellen aan de schermtijd voor het slapengaan. De website Common Sense Media biedt handige hulpmiddelen zoals beoordelingen en classificaties voor verschillende programma's op basis van factoren zoals geweldsniveaus, taalgebruik, educatieve waarde, etc., waardoor het voor ouders gemakkelijker wordt om geschikte programma's te kiezen.

 • Educatieve shows: Kies voor educatieve programma's die aanzetten tot leren door middel van leuke activiteiten. Deze programma's kunnen de geest van uw kind stimuleren en het tegelijkertijd vermaken zonder negatieve gevolgen voor zijn of haar emoties of slaappatroon.
 • Natuurdocumentaires: Documentaires met een natuurthema hebben vaak rustgevende beelden die vergezeld gaan van kalmerende achtergrondmuziek die helpt om een ontspannende sfeer te creëren die bevorderlijk is voor een betere slaap.
 • Fantasieverhalen: Leuke fantasieverhalen met positieve boodschappen kunnen ook positief bijdragen aan het algehele mentale welzijn van uw kind, terwijl ze de nachtrust bevorderen.

Gezonde schermgewoonten bij jonge kijkers aanmoedigen

Het aanmoedigen van gezonde schermgewoonten bij kinderen is essentieel voor een betere slaapkwaliteit. Hier volgen enkele tips om ouders te helpen een evenwichtige aanpak te vinden voor de schermtijd van hun kind:

 1. Stel duidelijke grenzen: Stel regels op met betrekking tot de hoeveelheid tv-tijd die per dag is toegestaan en zorg ervoor dat uw kind zich aan deze grenzen houdt.
 2. Creëer een consistente routine voor het slapengaan: Moedig activiteiten aan zoals boeken lezen, naar kalmerende muziek luisteren of rustig spelen voor het slapengaan in plaats van televisie kijken.
 3. Vermijd schermen in de slaapkamer: Door televisies en andere elektronische apparaten uit het slaapgedeelte van uw kind te houden, kunt u afleiding verminderen en de algehele slaapkwaliteit verbeteren.

Het is belangrijk dat ouders een voorbeeld geven van gezonde schermgewoonten door hun eigen blootstelling te beperken tijdens de avonden dat ze bij hun kinderen zijn. Dit geeft niet alleen het goede voorbeeld, maar biedt gezinnen ook meer mogelijkheden voor zinvolle interacties zonder de tussenkomst van beeldschermen.

De impact op kleuters in financieel achtergestelde buurten

Uit een onderzoek van onderzoekers van de Universiteit van Pennsylvania bleek dat peuters die in een financieel achtergestelde buurt woonden meer moeite hadden om in slaap te vallen als er tv's in hun slaapkamer aanwezig waren(bron). Hetzelfde onderzoek meldde minder problemen bij degenen die gewelddadige inhoud vervingen door niet-gewelddadige alternatieven. Er werd vastgesteld dat kinderen eigenlijk liever niet-gewelddadige programma's kijken dan programma's met agressie of geweld. Het bevorderen van gezondere kijkkeuzes kan dus een positief effect hebben op zowel emotionele regulatie als slaappatronen bij jonge kijkers van alle achtergronden.

Veelgestelde vragen over tv-kijken voor het slapen gaan

Is tv-kijken voor het slapen gaan slecht voor uw slaap?

Ja, tv-kijken voor het slapengaan kan uw slaap verstoren vanwege het blauwe licht dat door schermen wordt uitgezonden en de boeiende inhoud die u alert kan houden en het moeilijk kan maken om in slaap te vallen. Nationale slaapstichting

Kan tv-kijken u helpen om te slapen?

Hoewel sommige mensen troost vinden in bekende of zich herhalende televisieprogramma's, kan deze gewoonte op de lange termijn leiden tot een slechtere slaapkwaliteit door een verstoord circadiaans ritme en een verminderde melatonineproductie. PubMed Central

Moeten mensen met ADHD tv kijken om in slaap te vallen?

Mensen met ADHD kunnen televisie gebruiken als een mechanisme om met hun op hol geslagen gedachten of rusteloosheid om te gaan slapen, maar dit kan bestaande slaapproblemen verergeren en bijdragen aan slechte nachtroutines. CHADD

Wanneer mogen kinderen geen tv meer kijken voordat ze naar bed gaan?

Kinderen moeten minstens één uur voor het slapengaan stoppen met tv-kijken om gezonde schermgewoonten aan te leren en een optimale cognitieve ontwikkeling tijdens de kinderjaren te bevorderen, terwijl ze elke nacht voldoende kunnen rusten. Amerikaanse Academie voor Kindergeneeskunde

Conclusie

Wist u dat tv-kijken voor het slapengaan uw slaap en algehele gezondheid kan verstoren?

Het blauwe licht van beeldschermen kan de melatonineproductie verstoren, waardoor het moeilijker wordt om in slaap te vallen en te blijven, en het verstoren van het natuurlijke ritme van uw lichaam kan langdurige gevolgen hebben.

Om deze problemen te voorkomen, kunt u proberen een schermvrije bedtijdroutine in te stellen en uw blootstelling aan kunstlicht te verminderen. Het lezen van een fysiek boek of het beoefenen van meditatie kan u ook helpen te ontspannen en beter te slapen.

Leg dus de afstandsbediening neer en pak een boek voor een betere nachtrust!

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting op één order

Welk product heb ik nodig?
As Seen On:
 • https://www.deondernemer.nl/actueel/retail/cibdol-opent-brandstore-stap-ideaal~2659792
 • https://retailtrends.nl/item/62892/cibdol-het-highend-cbd-merk-waar-je-niet-high-van-wordt
 • https://www.dailybase.nl/thegoodlife/lifestyle-thegoodlife/cibdol-opent-cbd-brandstore-amsterdam/
 • https://www.ad.nl/regiosport-den-haag/karlien-sleper-heeft-spelen-in-monobob-als-missie-ik-voel-me-vrijer-bij-deze-nieuwste-bobsleediscipline~a0db0ffe/
 • https://www.womenshealthmag.com/nl/beauty/g34723687/cbd-producten/
 • https://www.libelle.nl/