Melatonine voor katten

Gepubliceerd:

Melatonine in katten is een veelbesproken onderwerp geworden onder degenen die verantwoordelijk zijn voor de verzorging van katachtigen, in verband met het behoud van hun welzijn en conditie. Melatonine, een hormoon dat zowel bij katten als bij mensen wordt aangemaakt, is essentieel voor het regelen van de slaap-waakcycli en het kalmeren. Dit artikel onderzoekt de voordelen van het gebruik van melatonine voor katten, waaronder de mogelijkheid om slaappatronen te verbeteren, angstniveaus te verlagen en niet-allergische haaruitval te behandelen.

Naast het bespreken van deze voordelen, geven we ook advies over het bepalen van de juiste dosering melatonine voor uw kat door overleg met een dierenarts en het overwegen van mogelijke interacties met medicijnen. We gaan in op verschillende toedieningsmethoden, zoals zachte kauwtabletten, en benadrukken het belang van het controleren van de ingrediëntenlijsten.

Tot slot zullen we ingaan op mogelijke bijwerkingen en risico's van het gebruik van melatonine bij katten, door te wijzen op het belang van professionele begeleiding bij de invoering van supplementen in de routine van uw huisdier. Als alternatieven voor melatoninesupplementen om de angst of slaapproblemen van uw kat aan te pakken, kunnen in sommige gevallen de voorkeur verdienen; wij zullen ook natuurlijke middelen introduceren, zoals CBD-olieproducten, valeriaanwortelextracten en kamillethee, die soortgelijke kalmerende eigenschappen kunnen bieden zonder nadelige effecten.

Melatonine voor katten

De voordelen van melatonine voor katten

Melatonine is een van nature voorkomend hormoon bij katten dat wordt gebruikt voor de behandeling van verschillende aandoeningen, waaronder slaap- en gedragsstoornissen, niet-allergische haaruitval, angst, epilepsie, hyperactiviteit, spijsverteringsproblemen, bijnieraandoeningen en zelfs het verbeteren van de fokkerij. Dit veelzijdige supplement kan verlichting bieden bij veel kattenkwalen, mits correct toegediend onder professioneel toezicht.

Slaap en gedragsverbetering

Veel katteneigenaren hebben positieve resultaten gemeld bij het gebruik van melatonine om hun kat te helpen een regelmatige slaap-waakcyclus te handhaven. Door een gezond circadiaans ritme te bevorderen bij oudere katten of katten met een verstoord patroon als gevolg van medische aandoeningen of omgevingsfactoren zoals harde geluiden of reisgerelateerde stress, kan melatonine uw kat helpen de rust te krijgen die zij nodig heeft, terwijl symptomen van angst worden verminderd.

Behandeling voor niet-allergische haaruitval

Katten die lijden aan niet-allergische haaruitval kunnen ook baat hebben bij het gebruik van melatonine. De kalmerende eigenschappen van dit hormoon zouden ontstekingen op het niveau van de huid verminderen, die zouden kunnen bijdragen tot overmatig verharen. Bovendien zou het de hergroei kunnen stimuleren door de bloedstroom te verhogen in de getroffen gebieden waar zich follikels bevinden, wat leidt tot een algehele verbetering van de vachtgezondheid/uitstraling na verloop van tijd.

Vermindering van angst

 • Natuurlijke remedie: Voor sommige katten die lijden aan chronische angst of stressgerelateerd gedrag zoals overmatig borstelen/zichzelf rauw likken, kan het geven van melatoninesupplementen voor katten (in de juiste doses) mogelijk de broodnodige verlichting bieden zonder toevlucht te nemen tot farmaceutische interventies, die risico's inhouden in verband met langdurig gebruik/effecten op interne organen/systemen die samen goed functioneren;
 • Kalmte tijdens dierenartsbezoeken: Melatonine wordt ook gebruikt om katten rustig te houden tijdens dierenartsbezoeken of andere potentieel stressvolle situaties. Het natuurlijke kalmerende effect kan deze ervaringen minder traumatisch maken voor zowel de kat als de eigenaar;
 • Minder agressie: Katten die agressief gedrag vertonen tegenover andere dieren/mensen zouden ook troost kunnen vinden in melatoninesupplementen. Het vermogen om ontspanning te bevorderen kan leiden tot minder vechtpartijen tussen huisdieren, waardoor een harmonieuzere leefomgeving ontstaat.

Kortom, melatonine biedt tal van voordelen voor onze katachtige vrienden, mits correct toegediend onder professioneel toezicht. Van het verbeteren van slaapproblemen tot het verminderen van angst en het behandelen van niet-allergische haaruitval, dit melatoninesupplement voor katten is het overwegen waard voor de gezondheid en het welzijn van uw kat.

De voordelen van melatonine voor katten zijn talrijk, en met de juiste dosering kan het een geweldige oplossing zijn voor veel voorkomende problemen bij katten. Laten we nu eens kijken hoe u de juiste hoeveelheid voor uw katachtige kunt bepalen.

De juiste dosis melatonine voor uw kat bepalen

De juiste dosis melatonine voor uw kat bepalen

Voordat u melatonine aan uw kat toedient, is het van cruciaal belang een dierenarts te raadplegen. Sommige medicijnen kunnen namelijk een negatieve wisselwerking hebben met melatonine, zoals corticosteroïden en bloeddrukmedicijnen. De juiste dosering wordt per geval door uw dierenarts bepaald om de veiligheid en doeltreffendheid te garanderen.

Overleg met een dierenarts

Het is essentieel dat katteneigenaren nauw samenwerken met hun dierenarts wanneer zij overwegen hun katachtige vrienden melatoninesupplementen te geven. Een deskundige kan beoordelen of deze behandelingsoptie geschikt is voor uw kat op basis van factoren als leeftijd, gewicht, medische geschiedenis en huidige gezondheidstoestand. Bovendien kan uw dierenarts advies geven over de juiste dosering en toedieningsfrequentie voor optimale resultaten.

Mogelijke interacties met medicijnen

Melatonine is mogelijk niet veilig of effectief als het wordt gebruikt in combinatie met bepaalde andere medicijnen of behandelingen. Katten die bijvoorbeeld corticosteroïden of bloeddrukmedicatie gebruiken, moeten het gebruik van melatonine vermijden, tenzij hun dierenarts uitdrukkelijk anders adviseert vanwege mogelijke interacties tussen deze stoffen die nadelige gevolgen kunnen hebben voor het lichaam van de kat.

Naast het raadplegen van een dierenarts voordat u een nieuw supplementenschema voor uw huisdier start, is het ook belangrijk dat u uw huisdier tijdens de behandeling goed in de gaten houdt - vooral als hij momenteel geneesmiddelen op recept gebruikt naast vrij verkrijgbare producten zoals melatonine van menselijke kwaliteit.

 • Slaapproblemen: Melatonine helpt bij het reguleren van slaappatronen bij oudere katten en katten met een verstoorde ontwaakcyclus.
 • Gedragsproblemen: De kalmerende eigenschappen van melatonine kunnen in sommige gevallen angst, hyperactiviteit en agressie helpen verminderen.
 • Haaruitval: Niet-allergische haaruitval kan worden behandeld met melatoninesupplementen onder begeleiding van een dierenarts.

Kortom, het bepalen van de juiste dosering melatonine voor uw kat is essentieel voor de veiligheid en effectiviteit ervan. Het is raadzaam een dierenarts te raadplegen voordat u een nieuw supplement of medicijn toedient, voor advies op maat voor uw huisdier. Door professioneel advies te volgen en uw kat tijdens de behandeling goed in de gaten te houden, kunt u hem laten profiteren van de potentiële voordelen van dit natuurlijke hormoon en tegelijkertijd de risico's van onjuist gebruik tot een minimum beperken.

Als u een geschikte dosis melatonine voor uw kat wilt bepalen, moet u eerst een dierenarts raadplegen. Voor een veilige en effectieve toediening van melatoninesupplementen voor katten is het essentieel om de ingrediëntenlijsten te controleren en vertrouwd te raken met verschillende methoden zoals zachte kauwtabletten.

Toedieningsmethoden voor suppletie van melatonine bij katten

Melatoninesupplementen zijn verkrijgbaar in verschillende vormen, maar het is cruciaal om de juiste toedieningsmethode te kiezen die speciaal voor katten is ontworpen. Dit zorgt ervoor dat uw katachtige vriend de juiste dosering krijgt en minimaliseert mogelijke risico's van menselijke melatonineproducten. In dit hoofdstuk bespreken we enkele populaire methoden om melatonine aan katten toe te dienen en geven we tips voor het selecteren van hoogwaardige supplementen.

Zachte kauwtjes

Melatonine soft chews zijn een handige optie voor katteneigenaren die hun huisdieren kalmerende eigenschappen willen geven zonder hun toevlucht te nemen tot medicijnen. Deze kauwtraktaties bevatten een passende dosis melatonine, samen met andere natuurlijke ingrediënten die bekend staan om hun kalmerende werking op oudere katten of katten met slaapproblemen. Volg bij het geven van melatonine soft chews altijd de aanbevolen doseringsrichtlijnen van uw dierenarts of de fabrikant van het product.

Toedieningsmethoden voor suppletie van melatonine bij katten

Ingrediëntenlijsten controleren

Geef prioriteit aan veiligheid bij het kiezen van een supplement door de ingrediëntenlijst zorgvuldig door te nemen voordat u het koopt. Controleer of alle bestanddelen van het product veilig zijn voor katten en geen elementen bevatten die schadelijk kunnen zijn voor het welzijn van uw huisdier. Enkele veel voorkomende ingrediënten in kattenspecifieke melatoninesupplementen zijn L-theanine, kamille-extract, valeriaanwortelextract en passiebloemextract - allemaal stoffen waarvan is aangetoond dat ze ontspanning bevorderen en de ontwaakcycli van onze harige huisdieren verbeteren.

 • Vermijd het gebruik van melatonine van menselijke kwaliteit, omdat deze xylitol kan bevatten - een suikervervanger die giftig is voor katten.
 • Selecteer producten die volgens goede productiepraktijken (GMP) zijn vervaardigd om kwaliteit en veiligheid te garanderen.
 • Raadpleeg een dierenarts voordat u een supplement toevoegt aan het dieet van uw kat, vooral als ze al andere medicijnen gebruiken of bestaande medische problemen hebben.

Naast zachte kauwtabletten zijn er ook andere vormen van melatoninesupplementen voor katten verkrijgbaar. Deze omvatten:

 1. Vloeibare melatonine: Deze vorm kan gemakkelijk door het voer of water van uw kat worden gemengd. Het is echter niet zo smakelijk als zachte kauwtabletten en het kan langer duren voordat de werking begint.
 2. Melatonine in poedervorm: Net als vloeibare melatonine kan ook melatonine in poedervorm door voedsel of water worden gemengd, maar dit is misschien niet aantrekkelijk voor kieskeurige eters vanwege de smaak.
 3. Melatonine Capsules: Hoewel ze moeilijker toe te dienen zijn dan zachte kauwtabletten, bieden capsules een nauwkeurige dosering als ze onder begeleiding van een dierenarts worden gebruikt. Het is essentieel om nooit melatoninecapsules van menselijke kwaliteit te geven, omdat deze doorgaans hogere doses bevatten die schadelijk kunnen zijn voor de katachtige.

Om de voordelen van het veilig en effectief toedienen van melatonine te maximaliseren, moet u altijd een professionele dierenarts raadplegen die de lichaamsbehoeften van uw kat het beste begrijpt voordat u hem een nieuw supplement geeft - dit helpt mogelijke complicaties te voorkomen en zorgt voor optimale resultaten van de behandeling.

Het is belangrijk om op de hoogte te zijn van de toedieningsmethoden van melatoninesupplementen voor katten, omdat deze kunnen variëren afhankelijk van het product en de individuele kat. Het is essentieel dat u op de hoogte bent van mogelijke bijwerkingen of gevaren in verband met het gebruik van dit supplement voor katten, zodat u een weloverwogen keuze kunt maken of het geschikt is voor uw huisdier.

Bijwerkingen en risico's van het gebruik van Melatonine bij katten

Voordat u melatonine gebruikt voor de behandeling van katten, is het belangrijk dat u zich bewust bent van de mogelijke risico's en bijwerkingen die het gebruik ervan met zich mee kan brengen. Het toedienen van melatonine moet altijd gebeuren onder toezicht van een professionele dierenarts, die de juiste doses per geval zal afstemmen. Dit garandeert dat uw kat de maximale voordelen krijgt, terwijl mogelijke schade tot een minimum wordt beperkt.

Controle op bijwerkingen

Melatonine wordt over het algemeen veilig geacht voor katten wanneer het in de juiste dosering wordt toegediend; sommige katachtigen kunnen echter bijwerkingen of allergieën voor dit supplement ondervinden. Veel voorkomende reacties op melatonine zijn slaperigheid, maag-darmklachten (zoals braken of losse ontlasting) en gedragsveranderingen zoals verhoogde vijandigheid of torpiditeit. Als u een van deze symptomen opmerkt na toediening van melatoninesupplementen, stop dan onmiddellijk met het gebruik en raadpleeg uw dierenarts voor verder advies.

Belang van professionele begeleiding

Het zelf diagnosticeren en zelf behandelen van uw kat zonder een dierenarts te raadplegen kan leiden tot ernstige gezondheidscomplicaties als gevolg van een onjuiste dosering of onjuiste toedieningsmethoden. Het is niet alleen cruciaal om professioneel advies in te winnen voordat u melatonine geeft, maar ook tijdens de behandeling als u zich zorgen maakt over de reactie van uw kat.

Bovendien kunnen bepaalde medicijnen een negatieve wisselwerking hebben met melatonine, zoals corticosteroïden en bloeddrukmedicijnen - wat het nog belangrijker maakt dat huisdiereigenaren nauw samenwerken met hun dierenarts wanneer zij deze behandelingsoptie overwegen.

Mogelijke contra-indicaties:

 • Corticosteroïden: Deze geneesmiddelen worden vaak voorgeschreven door dierenartsen voor ontstekingsgerelateerde aandoeningen; ze kunnen de effectiviteit van melatonine verstoren of ongewenste bijwerkingen veroorzaken.
 • Medicijnen voor bloeddruk: Melatonine kan het bloeddrukniveau bij katten beïnvloeden, dus het is essentieel om uw dierenarts te raadplegen als uw kat momenteel medicijnen tegen hoge bloeddruk gebruikt voordat u melatoninesupplementen toedient.

Kortom, hoewel melatonine bewezen kalmerende eigenschappen en voordelen heeft voor oudere katten en katten met slaapproblemen, is het van cruciaal belang dat katteneigenaren waakzaam blijven voor mogelijke risico's in verband met het gebruik ervan. Werk altijd nauw samen met een professionele dierenarts die u kan begeleiden bij het veilig en effectief toedienen van melatonine om het welzijn van uw katachtige vrienden te waarborgen. Als u geïnteresseerd bent in alternatieve natuurlijke remedies, zoals CBD-olieproducten van HolistaPet of valeriaanwortelextracten, kunnen deze opties ook verlichting bieden voor verschillende kwalen zonder de risico's van melatoninesupplementen.

Het is essentieel om bedacht te zijn op de mogelijke bijwerkingen en gevaren die verbonden zijn aan het geven van melatonine aan katten, omdat deze ernstige gevolgen kunnen hebben. Daarom is het ook de moeite waard om alternatieve natuurlijke remedies voor katten te onderzoeken, zoals CBD-olieproducten, valeriaanwortelextracten en kamillethee, die een veilige oplossing kunnen bieden.

Alternatieve natuurlijke geneesmiddelen voor katten

Alternatieve natuurlijke geneesmiddelen voor katten

Andere natuurlijke middelen die stress en angst bij katten kunnen helpen verlichten, zoals CBD-olieproducten van HolistaPet, valeriaanwortelextracten en kamillethee, zijn beschikbaar voor wie twijfelt over het gebruik van melatoninesupplementen. Enkele populaire alternatieven zijn CBD-olieproducten van Cibdol, valeriaanwortelextracten en kamillethee. Deze opties kunnen soortgelijke kalmerende eigenschappen bieden als melatonine, terwijl ze de risico's van supplementatie tot een minimum beperken.

CBD olie producten

Cibdol CBD olie is een populaire keuze onder katteneigenaren die de algehele gezondheid en het welzijn van hun huisdier willen ondersteunen. CBD is afgeleid van hennep en heeft aantoonbaar meerdere voordelen voor mens en dier, zonder psychoactieve effecten te veroorzaken. Bij juist gebruik onder begeleiding van een dierenarts kan CBD helpen angstniveaus bij katten te verminderen door een interactie met hun endocannabinoïde systeem - verantwoordelijk voor het reguleren van verschillende lichaamsfuncties zoals stemming, slaappatronen en eetlustcontrole.

Behandelingen met valeriaanwortelextract

 • Vermindering van angst: Valeriaanwortelextract staat bekend om zijn kalmerende werking op het zenuwstelsel, waardoor het een ideale behandelingsoptie is bij angstige of gestreste huisdieren. Dit kruidenmiddel werkt net als melatonine, maar heeft minder bijwerkingen.
 • Slaapverbetering: Veel oudere katten hebben last van verstoorde ontwaakcycli als gevolg van leeftijdgerelateerde veranderingen in het interne klokmechanisme van hun lichaam. Een dagelijkse dosis valeriaanwortel kan na verloop van tijd de normale slaapgewoonten herstellen, mits correct toegediend en uitsluitend onder professioneel toezicht. Raadpleeg altijd eerst uw arts voordat u iets nieuws probeert.

Kamille thee

Een ander natuurlijk middel dat al eeuwenlang wordt gebruikt om ontspanning en slaap te bevorderen is kamillethee. Deze kruidenthee bevat bestanddelen zoals apigenine, waarvan is aangetoond dat ze zowel bij mensen als bij dieren kalmerende eigenschappen bezitten. Om kamillethee voor uw kat te gebruiken, zet u gewoon een kopje van de thee met gedroogde bloemen of een theezakje, laat u het volledig afkoelen en geeft u een kleine hoeveelheid (ongeveer 1-2 theelepels) direct in de mond via een druppelaar of een spuitje, of u mengt het tijdens de maaltijd door het voer en het water.

Door deze alternatieve middelen op te nemen in de routine van uw kat, kunt u sommige van dezelfde problemen aanpakken als met melatoninesupplementen, terwijl de mogelijke risico's van langdurig gebruik tot een minimum worden beperkt. Denk er echter altijd aan om nooit zelf een diagnose te stellen of zelf te behandelen zonder eerst een deskundige te raadplegen die het beste weet over deze zaken. Neem vandaag nog contact op als u hulp nodig heeft bij het vinden van passende oplossingen die specifiek zijn afgestemd op de unieke behoeften/voorkeuren van individuele katachtige vrienden.

Alternatieve natuurlijke middelen voor katten kunnen een veilige en effectieve oplossing bieden om uw kat te helpen met slaap- of angstproblemen. Melatonine soft chews zijn een steeds populairdere optie, omdat ze dezelfde voordelen van melatonine bieden, maar in een smakelijkere vorm.

Melatonine Soft Chews voor katten met slaap- en angstproblemen

Melatonine Soft Chews voor katten met slaap- en angstproblemen

Voor katten die slaapproblemen hebben of lijden aan periodes van angst en stress, kunnen zachte melatonine-kauwtabletten een mengsel van natuurlijke ingrediënten bieden om verlichting te bieden. Deze betaalbare opties zijn doorgaans veilig en effectief bij gebruik onder toezicht van een dierenarts.

Ingrediënten in Melatonine Zachte Kauwtabletten

Melatonine soft chews bevatten vaak een combinatie van kalmerende ingrediënten, zoals L-theanine, kamille, valeriaanwortelextract en passiebloemextract. Het belangrijkste ingrediënt is melatonine, dat de slaap-waakcycli van uw kat helpt reguleren door de effecten van hun natuurlijk voorkomende hormoon na te bootsen. Het is belangrijk om producten van hoge kwaliteit te kiezen die goede productiepraktijken gebruiken om een nauwkeurige dosering en veiligheid voor uw katachtige vriend te garanderen.

 • L-Theanine: Een aminozuur in groene theebladeren dat ontspanning bevordert zonder slaperigheid te veroorzaken.
 • Kamille: Een populair kruidenmiddel dat bekend staat om zijn kalmerende eigenschappen; het kan helpen het angstniveau bij zowel katten als mensen te verminderen.
 • Valeriaanwortelextract: Dit kruid wordt van oudsher gebruikt als kalmerend kruid; het werkt synergetisch met andere kalmerende kruiden zoals kamille om ontspanning te bevorderen bij huisdieren die last hebben van nervositeit of hyperactiviteit als gevolg van omgevingsfactoren (bijv. harde geluiden).
 • Passiebloem-extract: een kruidensupplement dat vaak wordt gebruikt naast andere ontspanningsmiddelen - zoals valeriaanwortel - omdat ze samen nog meer voordelen opleveren dan wanneer ze afzonderlijk worden ingenomen.

Betaalbaarheid en toegankelijkheid

Melatonine zachte kauwtabletten voor katten zijn meestal verkrijgbaar bij dierenwinkels en online retailers, waardoor ze gemakkelijk toegankelijk zijn voor katteneigenaren. De prijzen kunnen variëren afhankelijk van het merk, de ingrediënten en de hoeveelheid, maar over het algemeen blijven ze een betaalbare optie in vergelijking met medicijnen op recept of frequente bezoeken aan de dierenarts. Alvorens te kopen is het belangrijk om de kwaliteit, effectiviteit en veiligheid van melatonine soft chews te beoordelen door te kijken naar reviews en normen zoals goede productiepraktijken.

Het opnemen van melatonine soft chews in de routine van uw kat kan een nuttige oplossing zijn voor slaapproblemen of angstgerelateerde problemen. Raadpleeg altijd uw dierenarts voordat u met een nieuw supplementenprogramma voor uw kat begint. Op die manier zorgt u ervoor dat u de best mogelijke zorg verleent en minimaliseert u de potentiële risico's van zelfdiagnose/zelfbehandeling zonder professionele begeleiding.

Veelgestelde vragen over melatonine voor katten

Heeft melatonine kalmerende eigenschappen voor katten?

Ja, melatonine kan verschillende effecten hebben op katten. Het kan helpen om angst te verminderen, de slaapkwaliteit te verbeteren en de symptomen van epilepsie te beheersen. Het is echter essentieel dat u een dierenarts raadpleegt voordat u melatonine aan uw kat toedient en dat u de juiste dosering gebruikt.

Is het veilig om mijn kat melatoninesupplementen te geven?

Hoewel melatonine bij juist gebruik over het algemeen als veilig wordt beschouwd voor katten, is het niet altijd nodig of aan te raden om het elke nacht te geven. Raadpleeg altijd uw dierenarts voordat u met een supplementenkuur voor uw kat begint en volg hun advies op over de toedieningsfrequentie.

Wat is de veilige dosis melatonine voor katten?

De veilige dosis melatonine voor katten hangt af van factoren als gewicht, leeftijd en specifieke gezondheidsproblemen. Over het algemeen wordt 0,5-1 mg per 10 pond lichaamsgewicht als een geschikte dosis beschouwd; vraag echter altijd advies aan een dierenarts voordat u supplementen zoals melatonine toedient.

Hoe lang werkt Melatonine bij katten?

Melatonine werkt doorgaans ongeveer 8 uur bij mens en dier, maar kan variëren afhankelijk van de individuele stofwisseling. Als u overweegt dit supplement te gebruiken voor de slaap- of angstproblemen van uw kat, zal overleg met een dierenarts persoonlijke aanbevelingen opleveren voor de specifieke behoeften van uw kat.

Conclusie

Over het geheel genomen kan melatonine een nuttig supplement zijn voor katten die last hebben van angst, slaapproblemen of epilepsiesymptomen. Het is echter belangrijk om de juiste dosering te bepalen met de hulp van een dierenarts en te kiezen voor hoogwaardige supplementen die goede productiepraktijken volgen en schadelijke toevoegingen vermijden. Bovendien moeten katteneigenaren zich bewust zijn van mogelijke bijwerkingen en medicijninteracties voordat zij hun huisdier melatonine geven.

Als u overweegt melatonine te gebruiken voor de gezondheid van uw kat, raden wij u aan eerst een betrouwbare dierenarts te raadplegen. Voor een meer natuurlijke aanpak kunnen huisdiereigenaren middelen als CBD-olie of valeriaanwortel en kamillethee overwegen voor de gezondheid van hun kat.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting op één order

Welk product heb ik nodig?
As Seen On:
 • https://www.deondernemer.nl/actueel/retail/cibdol-opent-brandstore-stap-ideaal~2659792
 • https://retailtrends.nl/item/62892/cibdol-het-highend-cbd-merk-waar-je-niet-high-van-wordt
 • https://www.dailybase.nl/thegoodlife/lifestyle-thegoodlife/cibdol-opent-cbd-brandstore-amsterdam/
 • https://www.ad.nl/regiosport-den-haag/karlien-sleper-heeft-spelen-in-monobob-als-missie-ik-voel-me-vrijer-bij-deze-nieuwste-bobsleediscipline~a0db0ffe/
 • https://www.womenshealthmag.com/nl/beauty/g34723687/cbd-producten/
 • https://www.libelle.nl/